Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - راهکارها و علائم مختلفی برای تعیین کافی بودن شیر مادر برای شیرخوار وجود دارد؛ با ما در توضیح این مطلب همراه باشید!
به گزارش خبرگزاری آریا از باشگاه خبرنگاران پویا، رسم کردن منحنی رشد شیرخوار توسط کارشناسان تغذیه یا پزشکان به مادر کمک می‌‌کند تا به درستی از وضعیت سلامت و رشد کودک خود مطلع شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نوزادان در روزهای اول زندگی، به طور طبیعی معمولاً 3 تا 8 درصد از وزن خود را از دست می‌‌دهند و اگر به خوبی از شیر مادر تغذیه کنند در10 تا 14 روزگی دوباره به وزن هنگام تولد خود می‌‌رسند.
شیرخواران بیشترین وزن خود را در سه ماهه‌‌ی اول زندگی به دست می‌‌آورند؛ هر نوزاد در طول سه ماه اول عمر خود، هر ماه حدود 600 تا 800 گرم وزن می‌‌گیرد و وزن‌‌گیری ماهانه کودک از فاکتورهای مهم رشد کودک به شمار می‌‌آید.
روش دیگری که برای تعیین کافی بودن شیر مادر برای شیرخوار به کار می‌‌رود، تعداد دفعات و حجم ادرار و مدفوع کودک است.
به طور کلی شیرخوار در روز اول تولد باید یکبار یا بیشتر دفع ادرار و مدفوع داشته باشد.
در روز دوم و سوم، سه بار یا بیشتر دفع ادرار و دو تا سه بار یا بیشتر دفع مدفوع در هر روز داشته باشد.
روز چهارم و پنجم، شیرخوار باید به طور متوسط 6 بار دفع ادرار و 4 بار دفع مدفوع داشته باشد و از روز پنجم به بعد 6 تا 8 بار در روز دفع ادرار و حداکثر 8 بار در روز دفع مدفوع برای کودک طبیعی است.
علائمی که نشان می‌‌دهند کودک شیر کافی دریافت نکرده
اگر شیرخوار پس از خوردن شیر باز هم بخواهد از پستان مادر تغذیه کند یا مدت زمان طولانی‌‌تری را برای مکیدن شیر صرف کند اغلب نشان‌‌دهنده‌‌ این است که به میزان کافی شیر دریافت نکرده است.
بنابراین در ماه‌‌های اولیه زندگی، مدت زمان و میزان شیر خوردن را بر عهده‌‌ خود نوزاد بگذارید زیرا اغلب نوزادان به اندازه‌‌ نیاز خود از شیر مادر تغذیه می‌‌کنند.
رنگ مدفوع شیرخوار از دیگر عواملی است که از میزان کفایت شیر مادر خبر می‌‌دهد؛ از یک ماهگی به بعد تعداد دفعات دفع مدفوع به تدریج کاهش می‌‌یابد و ممکن است کودک هر چند روز یکبار اجابت مزاج کند که در این صورت اگر مدفوع او نرم و حجیم باشد مشکلی نخواهد داشت.
اما مدفوع خشک یا سبزرنگ در شیرخواران می‌‌تواند نشان‌‌دهنده‌‌ تغذیه‌‌ی ناکافی شیرخوار از شیر مادر باشد.
شیرخوارانی که شیر خشک می‌‌خورند، مدفوع حجیم‌‌تری نسبت به شیرخوارن تغذیه شده با شیرمادر دارند؛ زیرا پروتئین شیرگاو دو برابر پروتئین شیرانسان (مادر) است که بیشتر آن فرم دیرهضم پروتئین (کازئین) است و پروتئین اضافی از بدن نوزاد دفع شده و باعث افزایش حجم مدفوع او می‌‌‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۸۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد

در این مراسم معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هم اکنون ۷۱۵ ماما در مراکز درمانی و بهداشتی استان همدان فعالیت می‌کنند که امسال ۴ نفر از آنها به عنوان نمونه کشوری انتخاب شده اند.

رسول سلیمی گفت: در استان همدان با تلاش‌های انجام شده به ۶۰ درصد غربالگری پیش از بارداری و تولید نوزادان رسیده ایم که با تلاش ماما‌ها و آگاهی بخشی به جامعه باید به غربالگری کامل برسیم.

او همچنین گفت: با تلاش ماما‌ها و مشاوره آنها به ۷ هزار نفر در یک سال گذشته توانستیم جلوی سقط جنین ۵۴۰ نوزاد را بگیریم و ماما‌ها در آگاهی والدین از فرزندآوری و تکامل نوزاد نقش کلیدی دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان همدان همدان

دیگر خبرها

  • از ۷۰ مامای نمونه استان همدان تجلیل شد
  • شهادت نوزاد نجات یافته از شکم مادر شهید + فیلم
  • فیلم/ وداع جانسوز مادر فلسطینی با نوزاد شهیدش
  • چرا بعد از دستشویی، شستشو با آب بهتر از پاک کردن با دستمال است؟
  • مداخله به‌هنگام، راه کنترل نشانه‌های اوتیسم
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • چگونه کودک باهوش‌تری داشته باشیم؟
  • هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند
  • نوزادِ عجول در آمبولانس اورژانس پیرانشهر متولد شد
  • فاجعه انسانی در غزه؛ هر روز ۳۷ کودک فلسطینی مادر خود را از دست می‌دهند