Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک جستجوی ساده در سابقه اخبار مربوط به تاکسی‌های اینترنتی نشان می‌دهد مساله حریم خصوصی و مجبور کردن رانندگان به حذف اپلیکیشن‌های رقیب، پیش از این نیز سابقه داشته است.

به گزارش مشرق؛ روزنامه کیهان در شماره روز چهارشنبه (۱۳ شهریور) در گزارشی از سودجویی یک شرکت تاکسی اینترنتی نوشته است: «یک شرکت تاکسی اینترنتی - بزرگترین ارائه دهنده خدمات تاکسی اینترنتی در کشور- که ۸۰ درصد سهامش متعلق به خارجی هاست اخیرا با نقض حریم خصوصی رانندگان داخلی، به گوشی شخصی آنها سرک کشیده و اقدام به قفل نمودن اپلیکیشن خود بر گوشی آن دسته از رانندگانی نموده که از سایر اپلیکیشن‌های تاکسی اینترنتی نیز استفاده می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

به گزارش مشرق، کیهان در ادامه گزارش می‌نویسد: «این شرکت با سرک کشیدن در گوشی رانندگان و نقض حریم خصوصی آنان، ضمن بررسی محتوای گوشی تعداد زیادی از شهروندان نسبت به محدودسازی آنان اقدام می‌کند. نقض حریم خصوصی هرچند در تقابل با قانون و فرهنگ ایرانی اسلامی قرار دارد اما تنها بلیه ناشی از اقدام این شرکت نیست. گفته می‌شود رانندگان اگر نتوانند همزمان از چند اپلیکیشن استفاده کنند و با انتخاب آزاد به بهترین پیشنهادات سفرهای درون‌شهری پاسخ دهند تا ۳۰ درصد درآمد خود را از دست می‌دهند. از سوی دیگر چنانچه این رقابت بین اپلیکیشن‌ها وجود نداشته باشد قیمت‌ خدمات تاکسی نیز بطور غیرطبیعی افزایش می‌یابد و دود آن به چشم مصرف کنندگان نیز می‌رود.»

این روزنامه با انتقاد از عملکرد کارتل‌ گونه و انحصارطلبانه شرکت مورد نظر، نوشته است: «بنابراین توجیهاتی از قبیل سیاست داخلی شرکت یا حق انتخاب رانندگان برای ادامه همکاری با این شرکت مطلقا قابل قبول نیست چراکه نه این رانندگان در استخدام شرکت مذکور هستند و نه از مزایای استخدامی نظیر بیمه، سنوات و بازنشستگی برخوردارند. یک شرکت که بخش مهمی از یک بازار را در اختیار دارد حق ندارد مانند یک کارتل عمل کرده و فشار اقتصادی را بر گردن رانندگان و خانواده‌های آنان بیاندازد. انگیزه این شرکت از این کار مقابله با جذب شدن رانندگان توسط شرکت‌های رقیب است، اقدامی که حتی در نظام‌های اقتصادی لیبرال نیز تلاش برای ایجاد تراست، ضدرقابتی و مضر به حال نیروی کار و مصرف‌کننده ارزیابی می‌شود و در بسیاری از موارد مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرد اما بحث اینجا صرفا مضامینی نظیر حریم خصوصی یا انحصار و رقابت نیست.»

 

کدام تاکسی اینترنتی به گوشی رانندگان خود سرک می‌کشد؟

یک جستجوی ساده در سابقه اخبار مربوط به تاکسی‌های اینترنتی نشان می‌دهد مساله حریم خصوصی و مجبور کردن رانندگان به حذف اپلیکیشن‌های رقیب، پیش از این نیز سابقه داشته است. آذر ماه سال ۹۷ بود که مدیران سه شرکت تپ‌سی، الوپیک و ماکسیم به دو وزیر و دو معاون رییس جمهور به ادامه انحصار طلبی اسنپ، اعتراض کردند. در نامه مدیران این سه شرکت به وزیر صمت، معاون علمی فناوری و معاون حقوقی رئیس جمهور، مساله انحصارطلبی اسنپ مطرح شده و آمده بود: « "گروه اینترنت ایران" که با نام تجاری «اسنپ» در حوزه ارائه خدمات نرم‌افزاری در زمینه حمل و نقل مسافر و بار فعالیت می‌کند، چندی است که با هدف ایجاد انحصار و خارج کردن رقبا از دور رقابت، نصب نرم‌افزارهای رقیب را در تلفن همراه کاربران راننده خود بررسی می‌کند و در صورت شناسایی نرم‌افزار رقیب بر بستر تلفن همراه ایشان، کاربر را برای ادامه استفاده از خدمات اسنپ، ملزم به حذف نرم‌افزارهای رقیب می کند. این در حالی است که رانندگان هیچ‌گونه رابطه استخدامی با این شرکت‌ها نداشته و تنها کاربر این نرم‌افزارها هستند بنابراین تحمیل چنین محدودیتی بر کاربران راننده، ابدا توجیهی ندارد.

 

مسئله، معیشت رانندگان است

نکته جالب توجه آن است که اسنپ در قرارداد خود با رانندگان بر عدم وجود هرگونه رابطه کاری و استخدامی فی مابین تاکید و رانندگان را تنها کاربر نرم­افزار معرفی کرده است و بر همین اساس و به درستی در مراجع بیمه و مالیات همواره از همین موضع سخن می­گوید لیکن جای تعجب است که در خصوص وضع محدودیت بر کاربران راننده، به ناگاه تغییر موضع می­دهد.» این انحصارطلبی و اجبار رانندگان به حذف نرم افزار سایر شرکت‌های رقیب، از سوی اسنپ که هم اکنون بیشتر سهم را در جابجایی مسافر دارد، همزمان با آسیب‌های ذاتی انحصار یک حوزه خدماتی در یک سرویس‌دهنده، مستقیما معیشت یک میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد این تاثیر نیز ناثیر کوچکی نیست، رانندگان مدعی هستند این اقدام اسنپ به کاهش یک سوم درآمد آن‌ها انجامیده است. کاهش یک سوم درآمد از سبد خانوارهای کارگری موضوعی نیست که بتوان به‌سادگی ندیده گرفت.

 

 گذشته از آن، اساسا اجبار رانندگان به حذف یک برنامه برای فعال شدن برنامه دیگر بر گوشی همراه، از نمونه ‌های بدیع نقض حریم خصوصی است. همزمان، هزاران نفر از رانندگان در فضای مجازی با اعتراض به این اقدام اسنپ، کمپین‌های مخالفت با اقدامات انحصارطلبانه این شرکت تاکسی اینترنتی را آغاز کرده‌اند تا نهادها و اتحادیه‌های صنفی مربوطه، تا روند تضییع حقوق و تضعیف معیشت، توسط این شرکت‌ها و مسدود شدن حساب‌های کاربری رانندگان به بهانه نصب نرم افزارهای رقیب، هرچه سریعتر متوقف شود.

منبع: مشرق

کلیدواژه: باور 373 بازار سکه و ارز اخبار خودرو حزب الله لبنان فناوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۸۸۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود

بهمن پگاه راد نویسنده ادبیات داستانی کودک و نوجوان در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره رونمایی جلدهای اول و دوم مجموعه چهار جلدی «سال هایی که برای دهه شصت و هفتادی ها داستان نوشتم» گفت: این مجموعه چهار جلدی همزمان با ایام برگزاری سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس رونمایی می شود.

وی افزود: ۹ خرداد ۱۳۹۴ خبری مبنی بر چاپ داستان های بلندم از جمله زورق‌های کوچک، سعدی رئیس جمهور فرانسه، این خانه همان است، یکی بود هیچکس نبود، تنها پهلوان شهر و کتل که طی دهه های ۶٠، ۷۰ و ۸۰ در مجله کیهان بچه‌ها و صفحه دانش آموز روزنامه خبر جنوب چاپ شده بود، منتشر شد، در این خبر گفته بودم به علل دشواری‌های چاپ کتاب و کمبود کاغذ، چاپ به تعویق افتاده و اکنون بعد از گذشت چند سال از انتشار این خبر، داستان‌های کوتاهم که همگی آنها در مجله کیهان بچه‌ها چاپ شده در صف انتشار هستند و زودتر از داستان های بلندم، وارد بازار نشر می شوند.

این نویسنده کتاب و ادبیات کودک و نوجوان در ادامه سخنان خود درباره این مجموعه داستانی گفت: کتاب اول با عنوان «یک عکس دسته جمعی» شامل دو مقدمه است. در مقدمه اول به دوران طلایی و میراث فرهنگی مجله کیهان بچه‌ها که یکی از نوستالژی‌های بچه‌های دهه ۴۰ تا ۶۰ است، اشاره شده و در مقدمه دوم با عنوان «کتاب ها و نوشته‌های عجیب» نوشته محمدرضا اصلانی، از نویسندگان ادبیات داستانی کودک و نوجوان، به خوبی ها و بدی ها و یاد آوری خاطره های تلخ و شیرین در طول زندگی اشاره شده است.

پگاه به کتاب دوم خود از این مجموعه چهار جلدی اشاره کرد و گفت: در مقدمه کتاب دوم که «بهار نارنج‌های خانه بغلی» نام دارد، به دوران طلایی و نوعی احساس مسؤولیت اشاره شده است. در این کتاب نیز ۲۵ داستان دیگر که همگی برای اولین بار در مجله کیهان بچه ها، چاپ شده، با ذکر تاریخ، زینت بخش کتاب شده است. در آخر کتاب نیز به بیان خاطراتی از دیروز، امروز و آینده کیهان بچه‌ها و آنهایی که طی ۷ دهه گذشته با این مجله همکاری داشته‌اند، پرداخته‌ام.

وی در رابطه با جلدهای سوم و چهارم این مجموعه که سال آینده منتشر می شوند، گفت: در جلد سوم، قسمتی دیگر از داستان‌های کوتاهم در مجله کیهان بچه‌ها و نیز صفحه دانش آموز روزنامه «خبر جنوب» و ویژه‌نامه‌های آفتابگردان و دوچرخه، همراه دو داستان بلندم «زورق‌های کوچک» که با نام «زورق های شکسته» در کیهان بچه ها چاپ شد و داستان سعدی رئیس جمهور فرانسه که در صفحات دانش آموز روزنامه «خبر جنوب» چاپ شده، در همین مجموعه یاد شده، به چاپ می رسند.

این نویسنده افزود: کتاب چهارم نیز به داستان‌های کوتاهم که در ویژه‌نامه آفتابگردان و دوچرخه ضمیمه روزنامه همشهری چاپ شده، اختصاص دارد و دو داستان بلندم نیز با نام‌های سعدی رئیس جمهور فرانسه و تنها پهلوان شهر در جلد چهارم قرار می‌گیرند.

به گفته این نویسنده ادبیات داستانی کودک و نوجوان، دو جلد اول و دوم مجموعه داستان‌هایی که برای دهه شصت و هفتادی ها نوشتم، در هفته آینده رونمایی می شود. کتاب اول «یک عکس دسته جمعی» با ٢۶۴ صفحه به قیمت ٢۴٠ هزار تومان و کتاب دوم «بهار نارنج‌های خانه بغلی» با ۲۵۳ صفحه به بهای ۲۵۰ هزار تومان عرضه خواهند شد. این دو کتاب نوستالژی به اهتمام داریوش نویدگویی مدیر انتشارات بین‌المللی نوید شیراز و حسین واحدی پور بنیانگذار موسسه «خبر» و مدیر مسئول روزنامه «خبر جنوب» چاپ شیراز روانه بازار کتاب می‌شوند.

کد خبر 6100399 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • کتاب جدید بهمن پگاه راد رونمایی می شود
  • آموزش: چند نکته برای افزایش سرعت اینترنت
  • سپ دوباره پیشتاز شد
  • نوستالژی نوکیا تکرار می‌شود!
  • ادعای جذاب آروا در نمایشگاه بین‌المللی تبریز: ما رقیب بوش و متابو هستیم
  • هوش مصنوعی عمر باتری گوشی گلکسیS۲۵ را بیشتر می‌کند
  • هوش مصنوعی رقیب گوگل و اوپن ای آی در راه است
  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • شکایت ده‌ها هزار راننده تاکسی از اوبر در نقاط مختلف جهان
  • مخالفت با مالیات ارزش افزوده تاکسی‌های اینترنتی