Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، غلامحسین محسن اژه‌ای صبح امروز وارد ایلام شد و در فرودگاه ایلام مورد استقبال مسئولان نظامی و انتظامی و سیاسی استان ایلام قرار گرفت و همچنین در مزار شهدای گمنام ایلام حاضر و ضمن ادعای احترام به مقام شامخ شهدا و تجدید پیمان با آرمان‌های انقلاب اسلامی در آئین تودیع و معارفه رئیس کل دادگستری ایلام شرکت و در این  مراسم اظهار داشت:  امروز نیازمندیم که دشمن شناسی را به دقت انجام دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول قوه قضائیه  گفت: باید دقت کنیم یزید و منکر امروز را بشناسیم. باید توجه کرد منکری که امروز ترویج می‌شود و به ظاهر یک جلوه اسلامی دارد و در جامعه به نام اسلام ناب می‌شود، چیست؟ اگر می‌خواهیم خون امام حسین(ع) و حضرت زینب(س) را پاس بداریم باید شرایط زمان خود را بشناسیم. عزاداری ها بسیار مهم است و مقدمه‌ای است که نهضت امام حسین(ع) که همان امر به معروف و نهی از منکر را زنده نگه بداریم و در برابر منکر ولو از جان و آبرو بایستد.
محسنی اژه‌ای افزود: امروز باید ببینیم چه کسانی به‌دنبال خدشه وارد کردن به دین هستند و اگر در این مسیر قدم برداشتیم بدانیم پیرو امام حسین(ع) هستیم. امروز چه کسانی می‌خواهند اسلامیت و عزت ایران را حفظ و روز به روز به اقتدار آن بیافزاید و خدایی نکرده چه کسانی خواسته یا ناخواسته از مسیر دیگری حرکت کنند‌.

معاون اول قوه قضائیه خاطرنشان کرد: باید توجه کرد دشمنان بنا دارند چه چیزی را از طریق فضای مجازی در میان نسل جوان ترویج کنند و چگونه باید مقابله کرد. چگونه می‌خواهند بنیاد اسلامی خانواده ما را سست کنند که اگر سست شد پایه‌های اجتماع هم سست می‌شود و بسیاری از گرفتاری‌های امروز غرب به همین خاطر است.

وی عنوان کرد: دشمن امروز به‌دنبال تفرقه‌افکنی و بدبین کردن نسبت به یکدیگر است که برای این منظور از هیچ روشی همچون دروغ پراکنی و شایعات و حرف‌های ناروا در شبکه‌های مجازی دریغ نمی‌کنند.

محسنی اژه‌ای تصریح کرد: می‌خواهند وانمود کنند که مردم از اعتقاداتشان خسته شده‌اند اما قسم می‌خورم بیش از دهه اول انقلاب جوان‌های آماده برای نظام و انقلاب داریم. امروز دشمن نهایت تلاش خود را می‌کند تا اقتدار نظام را تضعیف کند و هنگامی که نیروی ما را تضعیف کنند به خواسته خود می‌رسند‌.

وی با اشاره به اینکه برخی‌ها بر این تصور هستند که اگر کوتاه بیاییم دشمن بر ما سوار نمی‌شود گفت: در صورتی که اگر امروز استکبار از ایران اسلامی حساب می‌برند به‌خاطر قدرت ماست. لذا نتیجه سازش با استکبار سرنوشتی همچون مرسی را به دنبال دارد که او با قفس، این طرف و آن طرف می‌کردند. لذا با این ترفندها قصد دارند ما به سمت خود بکشانند و بعد سیاست تضعیف را دنبال می‌کنند و در نهایت خواسته و هدف پنهانی خود را اعمال می‌کنند.

محسنی اژه‌ای به عملیات روانی دشمن گریزی زد و افزود: امروزه دشمن از طریق عملیات روانی شدید از طریق ماهواره و فضای مجازی به‌دنبال فشار بر مردم است که راه به جایی نبرده و نمی‌برند. امروز بعد از شکست‌های متعدد به دنبال مذاکره مجدد هستند که فریبی بیش نیست و دولتمردان باید این را دریافته باشند. باید سوال کرد نتیجه چند سال مذاکره و گفت‌‌وگو و قول‌ها چه شد و مگر قرار نبود همه تحریم‌ها برداشته شود اما آیا برداشته شد یا بدتر از قبل شد. شرایط بانکی و فروش نفت نیز همین مسیر را طی کرده است.

معاون اول قوه قضائیه عدم وفای به عهد آمریکار را اثبات شده دانست و یادآور شد: پیشنهاد 15 میلیارد دلار خط اعتباری هم که اخیرا داده شده نیز قابل بررسی است که آیا باز هم زیر قول خود خواهند زد یا خیر به فرض چنانچه هم این مبلغ را بدهند آیا ما خودمان نمی‌توانیم بیش از این رقم را به دست بیاوریم؟ لذا با استفاده و مدیریت مواردی همچون فرارهای مالیاتی در این مسیر گام برداشت و قوه قضائیه همه جهت به دولت کمک می‌کند.

وی ملاک در مذاکرات را سیاست‌های کلی نظام دانست و تاکید کرد: در مذاکرات را سیاست‌های کلی نظام باید ملاک همه قرار گیرد تا بار دیگر فریب دشمن را نخوریم. اگر آن تذکرات رهبری در زمان مذاکرات اجرایی شد امروز شرایط بهتری داشتیم.

مبحث بعدی محسنی اژه‌ای مبارزه با فساد توسط دستگاه قضا و خوشبینی مردم به این دستگاه بود که خاطرنشان کرد: امروز دشمن به دنبال ایجاد گرفتاری برای معیشت مردم است و برخی در داخل نیز در زمین دشمن بازی می‌کنند و برخی با نیت دشمن و یا منافع شخصی این مسیر را دنبال می‌کنند که رنج مردم از خودی‌هایی که احتکار و اختلاس می‌کنند بیشتر است.

وی یادآور شد: امروز مردم از این قوه انتظار دارند با قدرت با فساد مبارزه کنند و برای تحقق این حق مردم تا جایی که در توان است، مبارزه همه جانبه و سریع با مفسدین را انجام دهیم.

محسنی اژه‌ای شرط موفقیت در مبارزه با فساد را مدیریت جهادی و انقلابی عنوان و گفت: اگر می‌خواستیم در این مسیر موفق شویم باید شرایط و بسترهایی از قبل فراهم می‌شد و این نیازمند ورود دولت و مجلس نیز است و مبارزه با فساد نه فقط فساد اقتصادی بلکه در سایر حوزه‌ها نیازمند کار جهادی و روحیه انقلابی است.

کمک رسانه‌ها در مبارزه با فساد پایان بخش سخنان معاون اول قوه قضائیه بود که افزود: امروز مردم به قوه قصائیه خوشبین هستند که باید این را مغتنم بشماریم و نیاز است رسانه‌ها و کسانی که داری تریبون هستند به‌ویژه مردم در راستای مبارزه با فساد کمک کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۳۸۹۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، نماینده ادوار مجلس و استاد علوم سیاسی در گفتگو با هم‌میهن به تشریح و بررسی تأخیر در ایجاد گشت ارشاد واقعی مسئولان پرداخت.

مشروح این گفتگو را در ادامه می خوانید؛

* یکی از وعده‌های ابراهیم رئیسی تشکیل گشت ارشاد مسئولان بوده است؛ نظرتان درباره عملکرد دولت در رابطه با ایجاد گشت ارشاد مسئولان چیست؟

مقایسه دو گشت ارشاد حاکی از آن است که دو بار این طرح شکست خورده است و هر دو شکست جزو موضوعات منفی کارنامه دولت است. گشت ارشاد عفاف و حجاب بدون قانون، کار خود را انجام می‌دهد. وقتی قانون وجود ندارد مردم در بلاتکلیفی دچار ظلم می‌شوند. متاسفانه اصرار جدی نیز در این رابطه صورت گرفته درحالی‌که هنوز لایحه حجاب و عفاف تعیین‌تکلیف نشده عده‌ای بدون پشتوانه قانونی در حال وارد آوردن فشار بر مردم هستند.

گشت دوم مربوط به فساد و سوءاستفاده‌های اقتصادی است که در سکوت دچار شکست شده است. چند پرونده عمده مانند پرونده معروف به باغ گیلاس در اُزگُل است. پرونده دیگر چای دبش است که رئیس قوه قضائیه اعلام کرد کسی در این رابطه به دستگاه عدلیه معرفی نشده است درحالی‌که قبل از آن اعلام شد احتمالاً ۶۰ نفر در این پرونده دچار اهمال شده باشند.

اما به نظر می‎آید هیچ پیگیری‌ای صورت نگرفت و مسائل دیگر نیز در این رابطه مطرح شد. بنابراین در زمینه گشت ارشاد مدیران نیز کارنامه موفقی وجود ندارد، یا آن‌گونه که تبلیغات گسترده‌ای در بحث گشت ارشاد حجاب صورت گرفته، شفافیت اعتمادسازی در مورد گشت ارشاد مدیران انجام نشده و آنچه می‌بینیم نوعی لاپوشانی است. به هر حال در مواردی که تخلف وجود دارد، خلاف‌واقع‌هایی صورت گرفته و از اسامی مقدس سوءاستفاده شده است؛ از استفاده اسامی چهارده معصوم در چای دبش گرفته تا عناوین مذهبی در موضوع باغ اُزگُل.

* دولت دستگیری برخی از مدیران میانی و رده پایین را در راستای گشت ارشاد مسئولان گزارش کرده است. این گزارش‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

شاهد آن هستیم که نه‌تنها گشت ارشاد کارکرد نداشته و گزارش شفافی ارائه نشد، بلکه لاپوشانی هم صورت گرفته است. واقعیت این است که مردم این موارد را درک می‌کنند و مواردی که مسائل ایضایی بدون محفل قانونی صورت می‌گیرد اما در مواردی که به حقوق ملت مربوط است برخورد شفاف، جدی و قانونی صورت نمی‌گیرد. معتقدم بسیاری از وظایف قانونی دولت در پرداختنِ حقوق مردم، تحت‌الشعاع شرایطی قرار دارد که ارشاد غیرقانونی صورت می‌گیرد. بزرگترین ضربه به اعتماد و امنیت یک کشور زمانی زده می‌شود که قوانین یک کشور فقط برای مردم نوشته شود. متاسفانه شاهدیم که در برخی موارد که قانون هم وجود دارد، زور قانون به صاحبان قدرت نمی‌رسد اما برای بخشی از مردم، برخوردکنندگان خود را از قانون بالاتر می‌بینند.

* به نظر شما اگر قرار باشد گشت ارشاد مسئولان به صورت واقعی راه‌اندازی شود چه موضوعاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟

مفهوم ارشاد، وجه جدی روشنگری و شفاف‌سازی است. ارشاد نوعی برخورد است که همزمان منجر به نوعی تعلیم و تربیت عمومی می‌شود. اگر گشت ارشاد مقابله با فساد صورت گرفته پس باید با ارائه گزارش آشکارِ آن به مردم جلب اعتماد مردم انجام شود و از سوی دیگر نقش پیشگیرانه در مقابل فسادهای بیشتر را داشته باشد. ولی متاسفانه هنوز گزارش مشخص و روشنی در این رابطه وجود ندارد و در مواردی نیز خارج از گشت ارشاد حکومتی توسط برخی از رسانه‌ها خبر از فساد داده می‌شود.

در این موارد متاسفانه دولت نه‌تنها به وظیفه ارشادی خود عمل نمی‌کند بلکه دستگاه‌های مختلف به سمت لاپوشانی حرکت کرده و این پرونده‌ها را مشمول قاعده زمان می‌کنند. مشمول قاعده زمان شدن این پرونده‌ها دو وجه دارد؛ بخشی از آن شامل مسائل حقوقی شده و اگر پرونده بعد از زمان مشخص بررسی نشود، عملاً امکان پیگرد قضایی برای بررسی آن وجود ندارد. ولی مد نظر من؛ مشمول قاعده زمانی از نظر فراموش کردن نزد اذهان عمومی است.

عده‌ای بر این عقیده‌اند که اگر موضوعی مطرح نشده و از دستور اخبار خارج شود، از محل توجه مردم نیز دور می‌شود درحالی‌که انباشته شدن پرونده‌های فساد در حال بررسی یا غیرشفاف، به افکار عمومی در جامعه ضربه می‌زند.

* حکومت ما برای شروع این گشت ارشاد باید از کدام نهاد شروع کند؟

هر پرونده فسادی سه ضلع اصلی دارد؛ اول کسانی که سوءاستفاده مالی می‌کنند و در رأس هرم قرار دارند. گروه دوم لابی‌گر یا دلال این افراد هستند و این افراد سوءاستفاده‌گر را به امتیازات موجود به‌ویژه رانت‌های دولتی وصل می‌کنند. دسته سوم، افراد نزدیک به قدرت هستند که از طریق دلال‌ها به مختلسین ربط پیدا می‌کنند. اگر نگاهی به مجموعه پرونده‌های بزرگ ایران داشته باشیم که جمع آنها به ده‌ها میلیارد دلار براساس نرخ روز می‌رسد، این سه ضلع در آن وجود دارد.

متاسفانه در گذشته به‌طور عمده رأس هرم (اختلاس‌گران) مورد مجازات قرار گرفتند و مجازات لابی‌ها یا افراد قدرتمند که اُلیگارشی قدرت را شکل داده‌اند، شفاف نبوده است. اما مهم این است که سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده هم مشخص نشده است. مبلغ برخی از پول‌های اختلاس‌شده (از دهه ۷۰ به بعد) بیش از بودجه اعتبارات عمرانی آن سال بوده است اما سرنوشت این پول‌ها مشخص نشده است.

باید با سه ضلع مثلث برخورد شود. گاهی اسامی خاصی مطرح می‌شود که یا آنها مجازات می‌شوند یا مجازات‌شان در گذر زمان محو می‌شود. اما نتیجه عدم برخورد با فساد شکل‌گیری اُلیگارشی قدرت و ثروت است؛ اُلیگارشی‌ای که صاحبان قدرت و ثروت شکل می‌دهند و می‌بینیم که عملاً این موضوع فساد و مثلث فاسد را بیمه می‌کند.

* یک سال دیگر انتخابات ریاست‌جمهوری است و راه‌اندازی گشت ارشاد مدیران یکی از وعده‌های آقای رئیسی بوده است. عدم به نتیجه رسیدن و حتی مشخص و شفاف نشدن ابعاد پیگیری آن در کشور، چه تاثیری بر جامعه دارد و چه نتیجه‌ای برای این دولت و آقای رئیسی رقم می‎زند؟

دولتمردان فکر نکنند که مردم این وعده‌ها را فراموش می‌کنند، مردم هیچ وعده‌ای را فراموش نمی‌کنند؛ به‌ویژه وعده‌های مقابله با فساد. تجربه نشان داده که بخش اعظم فسادخیزی‌ها در کشور ناشی از اصرار دولت‌ها بر حفظ شرایط است. به‌طور مشخص چندنرخی بودن ارز در کشور یکی از عوامل فساد است.

در سال ۱۴۰۲ میزان ارزی که با رقم غیرآزاد توزیع شده، حدود ۶۹ میلیارد دلار است. در حقیقت ۶۹ میلیارد دلار را دولت در ردیف‌های مختلف توزیع کرده است که کل این رقم‌ها پایین‌تر از نرخ ارز آزاد در بازار است. در حال حاضر دلار ۲۸۸۰۰ تا ۴۲۰۰۰ تومان وجود دارد اما نرخ ارز در بازار آزاد فراتر از این ارقام است. این اصرار بر چندنرخی بودن ارز، بیشترین سود را به رانت‌خواران بخشیده است. تاکید می‌کنم این به معنای گزارش یک فساد نیست بلکه گزارش زمینه فساد است.

* آیا دولت سیزدهم توانایی راه‌اندازی گشت ارشاد مدیران را دارد؟

معتقدم که دولت رئیسی برخلاف ادعاهای اولیه زودتر از دولت‌های گذشته در مقابل اُلیگارشی قدرت و ثروت دچار ناکارآمدی شد.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900042

دیگر خبرها

  • سعیدی: اگر معادل اختلاس چای دبش صرف زیرساخت‌های استان سیستان و بلوچستان می‌شد، دیگر چیزی نمی‌خواستیم
  • تاتنهام ۲ - ۳ آرسنال/ توپچی‌ها از رقابت با سیتی کنار نمی‌کشند+ فیلم
  • کشف قاچاق چوب در پارسیان
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ما است
  • نمایشگاه خودروی پکن/ چین به دنبال تسلط بر بازار خودروهای برقی (فیلم)
  • بیشتر شکایات مردم از پزشکان زیبایی است
  • دشمن به دنبال ایجاد یاس و ترس در دل ماست/ مدرسه جایی برای گفتگوی رو در رو با دانش آموزان
  • فلاحت پیشه : هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران / سرنوشت پول های اختلاس شده هم مشخص نشد
  • فلاحت پیشه: هم گشت ارشاد حجاب ناموفق بود هم گشت ارشاد مدیران /سرنوشت پول‌های اختلاس‌شده مشخص نشده /ناکارآمدی دولت مقابل الیگارشی قدرت و ثروت
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد