Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصادآنلاین - مریم علیزاده؛ نشریه پلتس در جدیدترین تحلیل خود دست روی چالش عرضه و تقاضای نفت در سال 2020 گذاشته است. طبق این گزارش، تحلیلگران معتقدند که بازار نفت در کوتاه مدت متمرکز بر روی آثار جنگ تجاری میان امریکا و چین است. اما با وجود همین تهدیدات نیز تقاضای نفت تا پایان سال جاری میلادی به رقم 1.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

02 میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.

از سویی دیگر باتوجه به تلاش های بی سابقه عربستان در کاهش چشمگیر تولید، به نظر می رسد در سه ماهه چهارم سال 2019 باید شاهد اثرات این عقب نشینی در سمت عرضه باشیم هرچند که در گزارش اخیر بلومبرگ، تولید نفت سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در ماه گذشته میلادی برای نخستین بار در سال جاری میلادی افزایش یافت. این گزارش نشان داد تولید نفت اوپک در ماه اوت امسال در مجموع ۲۰۰ هزار بشکه افزایش یافت و به ۲۹ میلیون و ۹۹۰ هزار بشکه در روز رسید و نیجریه و عربستان در این افزایش پیشتاز بودند.

البته در سمت تقاضا نیز شاهد دگردیسی مصرف خواهیم بود. طبق قوانین دریانوردی، از ابتدای سال 2020 سوخت کشتی ها با سولفور بیشتر از 0.5 درصد ممنوعیت خواهد داشت که به نظر پلاتس این امر خودبخود سبب افزایش تقاضای نفت خام برای پالایشگاهای به روز دنیا خواهد شد. چراکه در حال حاضر بخش عمده تولید نفت کوره مورد نیاز کشتی ها توسط پالایشگاه های قدیمی تر تامین می شود اما با اجرایی شدن این قانون انتظار می رود پالایشگاه های مدرن به تامین سوخت مورد نیاز کشتی ها بپردازند که این امر مستلزم تامین نفت خام بیشتر توسط این پالایشگاه ها خواهد بود.

از این رو بنابر نمودار فوق، تقاضای نفت خام از سه ماهه دوم سال 2020 دستخوش تغییرات قابل توجهی می شود که سرانجام تقاضای کلی را در پایان سال آینده میلادی به رقم 106 میلیون لیتر در سال افزایش خواهد داد.

در این میان اما رضا پدیدار عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی معتقد است این دگردیسی در سیستم سوخت کشتی ها تاثیر بلندمدت بر تقاضای نفت خام داشته باشد.  وی در این باره به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: باید دقت داشته باشیم که تاثیر این مدل قوانین در کوتاه مدت از طریق بازار درک نخواهد شد و برای بازه حداقل 5 سال آینده شاهد تغییراتی در سمت تقاضای نفت خام نشات گرفته از تغییر مدل سوخت کشتی ها خواهیم بود.

پدیدار به تاکید بر این موضوع که سیستم حمل و نقل یکی از مقاصد اصلی مصرف سوخت های فسیلی به حساب می آید گفت: تا جایگزین شدن یک سوخت ارزان قیمت مانند سوخت فسیلی برای این صنعت، نمی توان توقع داشت که تقاضای نفت خام کاهش جدی پیدا کند چراکه در حال حاضر مهم ترین چالش تولید انرژی از منابع تجدیدپذیر، بالابودن هزینه های تولید این انرژی است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: نفت جنگ چین عربستان عقب نشینی اوپک قانون کشتی انرژی حمل و نقل قیمت نفت نفت تقاضای نفت سوخت کشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۱۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 

محمد رضا نجفی منش عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران در گفت وگو با خبرنگار قدس درباره علت بروز ناترازی بنزین گفت: یکی از معضلات فعلی کشور استفاده بالا از بنزین در کشور و بروز ناترازی بنزین است. در حالی که الان در دنیا همه به سمت سوخت های پاک و متنوع کردن سبد سخت مثل خودروهای برقی رفته اند، در کشور ما این شرایط هنوز ایجاد نشده است.

این عضو اتاق بازرگانی تهران خاطرنشان کرد: البته برای متنوع کردن سبد سوخت و تشویق شدن مردم برای رفتن به سمت خودرهای برقی و هیبریدی، دولت ها باید سوبسید های اساسی به مردم بدهند تا به سمت استفاده از این خودروهای پاک و سبز مثل خودروهای برقی حرکت کنند.

نجفی منش افزود: وارد کردن خودروهای هیبریدی به چرخه مصرف سوخت از جمله بنزین را پایین می آورد. در نهایت هم باید خودروهای فرسوده را از رده خارج کنیم، مسئله ای که در کشور ما اصلا جدی گرفته نشده و خودروهای فرسوده همچنان در کشور در حال تردد هستند.

این عضو هیات نمایندگان تهران گفت: در حال حاضر 29 میلیون خودرو در حال تردد در کشور داریم که بخش زیادی از این خودروهای در حال تردد عمر بیش از 15 سال دارند که مصرف بنزین را بالا می برند، باید اقدامی شود تا این خودروهای فرسوده از رده خارج شوند.

نجفی منش افزود: استفاده از تنوع در سبد سوخت بهترین روش برای کاهش مصرف بنزین است. سوخت های متنوع باید برای تردد استفاده شوند تا فشار به بنزین آورده نشود.

نجفی منش ادامه داد: یکی از عمده ترین علت مصرف بالای بنزین در کشور قاچاق بنزین است. دلیل این قاچاق این است که بنزین در کشورهای همسایه مثل افغانستان، پاکستان و .... با قیمت بنزین در کشور ما تفاوت خیلی بالایی دارد، بنزین در کشور ما نهایتا 3 هزار تومان ولی در ترکیه 2 دلار یعنی 100 هزار تومان است.

وی در ادامه بیان کرد: در این شرایط هر کس یک پیت بنزین هم دستش بگیرد و به کشورهای خارجی برود به میزان زیادی سود کرده است. در ابتدا برای اینکه کاهش مصرف داشته باشیم باید جلوی قاچاق گرفته شود.

این عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: راه کار جلوگیری از قاچاق بنزین هم این است که قیمت آن اصلاح شود. تا زمانی که بنزین به این قیمت مفت در اختیار مردم قرار داده شود قطعا قاچاق انجام خواهد شد.

دیگر خبرها

  • تقاضای بررسی لایحه توسعه سواحل مکران اعلام وصول شد
  • چگونه تقاضای افزایش حقوق بدهیم؟ ( 12 توصیه کاربردی)
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • افزایش تقاضای خرید تسلیحات ایرانی پس از حمله به اسرائیل
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • بهره‌برداری از یک جایگاه عرضه سوخت در کهگیلویه و بویراحمد
  • ساماندهی فضای کسب و کار؛ جهش تولید و صنعت در استان اردبیل
  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • بازار سیاه تایر از بین می‌رود/ تقاضا برای خرید کاهشی شد