Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها، حامد عرب‌زاده: جزیره خارگ شاید یکی از قدیمی‌ترین مراکز صید و صیادی ایران اسلامی باشد؛ از گذشته که صید مروارید و آبزیان را داشتند تا امروز که صیادان بسیاری در این جزیره مشغول هستند.

صیادان خارگی در گذشته ساعت‌ها روی آب غوطه‌ور بودند تا برای صید مروارید اقدام کنند و وقتی مروارید صید می‌کردند، از کشورهای عربی می‌آمدند و از آنها می‌خریدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از اهالی جزیره خارگ از طریق دریا ارتزاق می‌کردند و علاوه بر صید و صیادی، کسب و کارهایی نیز از طریق دریا داشتند و با کشورهای هم‌جوار مثل عراق، بحرین، امارات، قطر و… مراوده داشتند.

خارگی‌ها با دریا زندگی کردند و پیر شدند و امروز هم بسیاری هستند که از دریا کسب درآمد می‌کنند؛ دیگر خبری از صید مروارید در این جزیره نیست و صیادان تنها امیدشان به صید ماهی و میگو است.

موضوع ساخت بندر صیادی خارگ یکی از خواسته‌های دیرینه و البته به حق صیادان جزیره خارگ است و نبود زیر ساخت‌های استاندارد در حوزه شیلات، صیادان خارگ را با مشکلات فراوانی مواجه کرده است.

بلاتکلیفی اسکله برای صیادان

عادل جعفری از صیادان جزیره خارگ است که تنها محل ارتزاق وی صیادی و دریا است. او می‌گوید: یکی از مشکلات صیادان نبود تعاونی صیادی در جزیره هست با توجه به نقش تعاونی‌ها در حمایت از صیادان عملاً هیچ حمایتی از صیادان صورت نمی‌گیرد.

افشین رزمجو از دیگر صیادان جزیره درباره بلاتکلیفی اسکله برای صیادان اظهار نگرانی کرد آن‌هم وقتی بودجه مصوب طرح اسکله تصویب شده و حتی وسایل آن خریداری شده و در حال حاضر آفتاب می‌خورند. اجرای این اسکله باعث می‌شود در فصل زمستان و بادهای شدید قایق‌ها آسیب ببینند.

علی جوکار با مقایسه صیادان خارگی با دیگر نقاط استان اظهار داشت: چرا یک یخ سازی در جزیره خارگ وجود ندارد و مثل دیگران جاها برای حمل سوخت به قایق‌ها مشکل داشته باشیم و مثل گناوه یک پمپ بنزین مخصوص نداریم. چرا تعاونی اعتبارش و مدتش تمام شده توسط شیلات پیگیری نمی‌شود و انتخابات انجام نمی‌شود و اصلاً هیچ اثری از خدمات شیلات در جزیره نیست و فقط یک تمدید مجوز انجام می‌شود و نه خبری از کلاس‌های آموزشی و نه حمایت صیادان که جز وظایف ذاتی شیلات هست وجود ندارد.

اراده‌ای برای انجام این پروژه وجود ندارد

محمود رضایی بخشدار ویژه خارگ در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: در سال ۹۶ حدود ۸۰ متر موج شکن توسط اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر در اسکله مروارید جزیره خارگ ایجاد و راه اندازی شد که تا حدود زیادی باعث ایجاد آرامش در حوضچه صیادان جزیره خارگ شد.

وی افزود: طبق هم اندیشی صورت گرفته با قشر صیادان جزیره خارگ یک برنامه هدفمند و در حوزه صید و صیادی تهیه و برای پیگیری به استان ارسال شد که با درایت استاندار بوشهر به ۸ پروژه راهبردی در حوزه شیلات جزیره خارگ شد.

بخشدار ویژه خارگ تصریح کرد: متأسفانه امروز شاهد کم و کاستی در پروژه‌های عمرانی هستیم و کنترل کیفیت یک امر مغفول مانده در پروژه‌ها است.

رضایی افزود: با گذشت چند سال متأسفانه این پروژه‌ها مسکوت مانده و در اکثر این پروژه تجهیزات مورد نیاز هم در کارگاه وجود دارد ولی اراده‌ای برای انجام این پروژه وجود ندارد.

وی افزود: خواست به حق صیادان جزیره خارگ به سرانجام رسیدن این پروژه‌ها است و از مدیران ارشد شیلات استان درخواست داریم که با اقدامات لازم شاهد تسریع در روند پروژه‌ها باشیم.

رضایی گفت: با توجه به شرایط حاکم اقتصادی که اعتبار به سختی تأمین می‌شود، باید دستگاه‌ها از بیت المال و اعتبارات تأمین شده با جان و دل صیانت کنند که خدایی ناکرده در آینده برای اجرای پروژه با مشکل مواجه نشویم.

لزوم رسیدگی به مشکلات صیادان

امام جمعه خارگ با دفاع از این قشر زحمت کش و بومی جزیره خارک گفت: صیادان خارگ قشر آسیب پذیر هستند، تقاضای ما از مسئولین امر، رسیدگی بیشتر و حل سریع مشکلات صیادان است

حجت‌الاسلام موسی کمالی با برشمردن مشکلات صیادان خارگی‌ها خواستار حمایت همه مسئولان برای رفع این مشکلات شد و خاطرنشان کرد: امیدوارم هر چه زودتر این مشکلات برطرف شود.

صیادان خارگی با سرمایه خود در حال ارتزاق هستند و می‌طلبد که توجه بیشتری به نیازها و مشکلات این قشر زحمت‌کش صورت گیرد و مسئولان به وعده‌های خود عمل کنند.

کد خبر 4713454

منبع: مهر

کلیدواژه: محمود رضایی بوشهر مروارید جزیره خارگ صید و صیادی هفته دولت بوشهر ماه محرم قزوین شیراز ایلام گرگان شهرکرد استانداری سمنان اربعین حسینی خرم آباد خطبه های نماز جمعه مشهد یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۱۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد

قاسم عسکری‌نسب  اظهار داشت: مزیت‌ها و قابلیت‌های یک بندر موفق باید به گونه‌ای طراحی، اجرا و مدیریت گردد تا زمینه ارتباط حمل و نقل چند وجهی با تاکید بر دو قید اصلی «کاهش هزینه» و «مدیریت هزینه» فراهم شود.

وی در خصوص مطالعات شبکه داخلی ریل بندر شهید بهشتی در بندر چابهار گفت: این پروژه یکی از پروژه‌های بسیار مهم از دیدگاه سازمان و از اولویت‌های راهبردی دولت در قالب طرح توسعه سواحل مکران است که ضرورت دارد با حساسیت بالا و از طریق تعامل با پروژه‌های بالادستی استان و سواحل مکران تکمیل و اجرایی شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: بندر راهبردی چابهار علاوه بر داشتن حوضچه آرامش وسیع، کانال عریض و عمیق با عمق متوسط منفی ۱۶ متر با کمترین نرخ رسوب گذاری، مجهز به حدود ۲ هزار متر طول اسکله با ظرفیت هست میلیون و ۵۰۰ هزار تن کالا در سال در پایان فاز نخست توسعه که شامل اسکله‌های کانتینری، جنرال کارگو، رو رو، نفتی و پتروشیمی، زیرساخت‌های انبار تخصصی فله، سیلو‌های مکانیزه غلات، سایت ضدعفونی کامیون و تجهیزات مدرن و استراتژیک تخلیه و بارگیری کالا از جمله مکنده‌های غلات با ظرفیت ۶۰۰ تن بر ساعت است.

بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد

عسکری نسب ادامه داد: با اضافه شدن زیرساخت‌های حمل و نقل ریلی در افق پایان فاز دوم توسعه بندر، ظرفیت آن به بیش از ۲۲ میلیون تن کالا در سال خواهد رسید و پیش بینی می‌شود این بندر به عنوان یک کانون تجاری بین المللی در منطقه و جهان مطرح خواهد شد و می‌تواند سهم کشور ایران را در حوزه جابجایی کالا و مسافر به نحوه چشم گیری ارتقا دهد.

وی با اشاره به موقعیت بندر چابهار به دلیل قرارگیری در خارج از تنگه هرمز و خلیج فارس و توجه ویژه به این بندر استراتژیک علی الخصوص در برنامه هفتم توسعه کشور خاطرنشان کرد: یکی از مولفه‌های توسعه بندر چابهار اتصال این بندر به شبکه سراسری ریلی در نظر گرفته شده شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بندر چابهار می‌تواند دروازه ترانزیتی کشور‌های عضو CIS و افغانستان باشد گفت: این بندر نزدیک‌ترین مسیر دریایی به کشور‌های جنوب شرقی آسیا، اروپا و آفریقا محسوب می‌شود که نقش مهمی در کریدور شمال و جنوب ایفا می‌کند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • رونمایی از نسخه برگردان روزنامه «ادب» قدیمی‌ترین روزنامه مشهد
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در سیشل
  • آزادی ۵ نفر از صیادان ایرانی در کشور سیشل
  • تاکسی بدون خط
  • استفاده از خاک جزیره هرمز برای ساخت نهضت ملی مسکن
  • زیرساخت‌های درمانی مرکز استان سمنان نیازمند توسعه
  • تدارک تمام زیرساخت های گردشگری سرعین تا آخر اردیبهشت ماه
  • بندر چابهار در آینده نزدیک یک بندر ریل پایه خواهد شد
  • آتش سوزی ۲ فروند لنج در بندر شهدای هفت تیر چابهار | فوت یک نفر و خسارت سنگین مالی به صیادان