Web Analytics Made Easy - Statcounter

نوبت‌بندی دسته‌های حسینی محلات مختلف تبریز برای حضور در عزاداری بازار تاریخی این شهر طی پنج روز از هشتم محرم تا سوم شهدای کربلا اعلام شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، عزاداری مردم تبریز در بازار مسقف این شهر قدمتی بسیار طولانی و حدود ۵۰۰ ساله دارد که به دلیل اهمیت و نوع خاص این عزاداری ها، عزاداری آیینی محرم در این مکان تاریخی و جهانی در سال ۱۳۹۱ در فهرست آقار ناملموس میراث فرهنگی ایران به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر این گزارش، مجمع سرپرستان دسته های حسینی تبریز با انجام قرعه کشی بین ۲۴ محله این شهر طبق سال های گذشته، نوبت بندی و اسامی محلات را به ترتیب زیر از هشتم محرم ( ۱۷ شهریور ماه) تا ۱۲محرم ( ۲۱ شهریور) اعلام کرد؛

* هشتم محرم: (ساعت حرکت دسته های حسینی ۱۲)

۱- جامیشآوان، ۲- میرچوپان، ۳- خیابان،  ۴- باغمیشه، ۵- امیره قیز، ۶- دلخون، ۷- قره آغاج، ۸- ششگلان، ۹- چوسدوزلار، ۱۰- سرخاب، ۱۱- سیلاب، ۱۲- کوچه باغ، ۱۳- ام زین الدین، ۱۴- حکم آباد، ۱۵- انتظاریون(بهادری)، ۱۶- نوبر، ۱۷- دوه چی، ۱۸- چرنداب، ۱۹- مارالان، ۲۰- ابوذر، ۲۱- شهید قاضی، ۲۲- راستا کوچه، ۲۳- لیلاوا و ۲۴-ورجی

* ۹ محرم تاسوعای حسینی: (ساعت حرکت دسته جات حسینی ۱۱)

۱- ابوذر، ۲- شهید قاضی، ۳-مارالان، ۴-ورجی، ۵- راستا کوچه،  ۶-لیلاوا، ۷-امیره قیز، ۸-جامیش آوان، ۹-باغمیشه، ۱۰-دلخون، ۱۱-میرچوپان، ۱۲-خیابان، ۱۳-کوچه باغ، ۱۴- ششگلان، ۱۵-قره آغاج، ۱۶- چوسدوزلار، ۱۷- سرخاب، ۱۸-سیلاب، ۱۹-چرنداب، ۲۰- دوه چی، ۲۱-نوبر، ۲۲- ام زین الدین، ۲۳-انتظاریون(بهادری) و ۲۴- حکم آباد

*۱۰ محرم عاشورای حسینی: (ساعت حرکت ۱۴)

۱-  خیابان، ۲- دوه چی، ۳- مارالان، ۴-سرخاب، ۵- چرنداب، ۶-امیره قیز، ۷- کوچه باغ، ۸- ششگلان، ۹- چوسدوزلار، ۱۰-  میرچوپان، ۱۱- نوبر، ۱۲- قره آغاج، ۱۳- دلخون، ۱۴- راستا کوچه و ۱۵ ورجی.

* یازدهم محرم: (ساعت حرکت ۱۲)

۱- حکم آباد، ۲- چرنداب، ۳- ام زین الدین، ۴- انتظاریون (بهادری) ۵- نوبر، ۶- دوه چی، ۷- مارالان، ۸- راستا کوچه، ۹-ابوذر، ۱۰- ورجی، ۱۱- شهید قاضی، ۱۲- لیلاوا، ۱۳- خیابان، ۱۴- میرچوپان، ۱۵- جامیش آوان، ۱۶- دلخون، ۱۷- امیره قیز، ۱۸- باغمیشه، ۱۹- چوسدوزلار، ۲۰- قره آغاج، ۲۱- سیلاب، ۲۲- کوچه باغ، ۲۳- ششگلان و ۲۴- سرخاب

* ۱۲ محرم سوم شهدای کربلا( ساعت حرکت ۱۲)

۱-  سیلاب، ۲- قره آغاج، ۳- ششگلان، ۴- کوچه باغ، ۵- سرخاب، ۶- چوسدوزلار، ۷- دوه چی، ۸- انتظاریون(بهادری)، ۹- ام زین الدین، ۱۰- حکم آباد، ۱۱- چرنداب، ۱۲- نوبر، ۱۳- لیلاوا، ۱۴- ابوذر، ۱۵- مارالان، ۱۶- ورجی، ۱۷- راستاکوچه، ۱۸- شهیدقاضی، ۱۹- خیابان، ۲۰- دلخون، ۲۱- امیره قیز، ۲۲- جامیش آوان، ۲۳- میرچوپان و ۲۴- باغمیشه

گفتنی است، هر یک از دسته های حسینی محلات تبریز از سه دسته مجزا شامل سینه زنی، زنجیرزنی و سینه زنی عجم تشکیل می شود که بر اساس نوبت بندی فوق با علم های ویژه از راسته صادقیه بازار مسقف و تاریخی تبریز شروع و پس از عبور از راسته های مختلف در نهایت در تیمچه مظفریه حاضر شده و سپس با نوحه سرایی به مراسم عزاداری خاتمه می دهند.

 

پایان پیام/533

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه محرم عزاداری محرم محرم مسجد شیرخوارگان حسینی همایش شیرخوارگان حسینی حضرت علی اصغر ع مجلس کانون های فرهنگی هنری مساجد کانون های مساجد بازار تبریز عزاداری امام حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۲۱۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «رازهای زیارت اربعین» اثر محمد سند با تحقیق ابراهیم حسین بغدادی و ترجمه محمد خنیفرزاده در ۱۷۶ صفحه در مجتمع فرهنگی فاطمیه اصفهان تهیه و به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

نویسنده اثر حاضر مطالب ارزنده‌ای درباره فلسفه زیارت اربعین و وسعت انعکاس آن بر روح و روانِ بشر بیان کرده است. کشش و شیفتگی شدیدی که این شعیره مقدس به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به طور ویژه و به دیگر شهدای کربلا به طور عام در وجود ما می‌دواند، کانون توجه ما در این کتاب است؛ چیزی که موجب می‌شود روحیه باصفای انسان با ایمان در جامعه‌ای که در آن به سر می‌برد، ممتاز و برجسته کند و نمونه فاخری از همزیستی بر پایه عشق و محبت الهی را در میان همنوعان خود رقم زند.

ساختار اثر

این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «زیارت اربعین، تعالی‌بخش فطرت انسانی» نیروی محرک در زیارت اربعین، مهدویت در امتداد عاشورا و شعائر حسینی و نظارت مداوم کشورها بر زیارت اربعین را بررسی کرده و حرمت مناسبت و موسم اربعین، سکولاریسم نوین و زیارت امام حسین (ع) و دلیل تمرکز بر زیارت امام حسین (ع) را شرح داده و گنبد حسینیِ آسمان و تربت روحانی آن، حورالعین، پرتوی از نور حسین (ع) و دیدار امام حسین (ع) و فراموشی حوریان را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «زیارت اربعین، تمدن یا حکومت» ابعاد زیارت اربعین امام حسین (ع)، قرآن کریم و فرهنگ و تمدن و قواعد جهانی نظام اهل بیت (ع) را بیان کرده و جایگاه علمی نظام حوزه در پژوهش‌های غربیان، راز موفقیت نظام تشیع و رازهای قواعد حاکم بر نظام اهل بیت (ع) را مورد تأکید قرار داده است.

«فلسفه شعائر حسینی» عنوان سومین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن یعقوب و گریه او بر یوسف (ع)، شعار حضرت مهدی (عج) و اهل بیت (ع) قطب و محور مودت تبیین شده و تفاوت‌های اسلام عمومی با اسلام ایمانی، فلسفه ولایت و رجعت سران عدالت الهی به رشته تحریر درآمده است.

کد خبر 6089496 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • سفر حسین حسینی به تبریز با وجود محرومیت
  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • بهسازی معابر اراک برای افزایش رفاه شهروندان آغاز شد
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • خبری از بخشش حسینی نیست؛خالدآبادی مرد شماره یک نکونام در تبریز
  • ریه‌های محلات نفس تازه می‌کنند؟
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی