Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از آبیاری برخی از مزارع برنج در شهرستان درود با فاضلاب خام انسانی خبر داد و گفت: علیرغم اینکه دولت برنج کاری را برای استانهای غیر گیلان ، مازندران و گلستان ممنوع کرد ، اما امسال شاهد رشد برنج‌کاری هستیم. ۱۶ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۶:۱۱ اقتصادی نفت و انرژی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، قاسم تقی زاده خامسی، معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا در صفحه شخصی خود در اینستاگرام نوشت: "برخی از کشاورزان در شهرستان دورود، مزارع برنج خود را با فاضلاب شهری و تصفیه‌ نشده آبیاری می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبری که ‎متاسفانه غالب رسانه ها از آن عبور و به آن نپرداختند.

در سالهای قبل از انقلاب کشت برنج به گیلان و مازندران اختصاص داشت ، اما اکنون حداقل در چهارده استان ایران رایج شده و حتی شهر و روستاهایی که آب آشامیدنی آنها به سختی قابل تامین است ، این کشت را به علت اقتصادی بودن انجام می دهند.

علیرغم اینکه سال گذشته دولت بعلت کم آبی و پر آب بر بودن ، برنج کاری را برای استانهای غیر گیلان ، مازندران و گلستان ممنوع کرد ، اما امسال تنها در خوزستان دویست هزار هکتار یعنی چهار برابر سال گذشته برنج زیر کشت رفته است ، در استان اصفهان بیش از پنج هزارهکتار، در کرمانشاه بیش از دوهزار هکتار نشا کشت شده است ، حتی در شهری مثل طبس در دل کویر نیز برنج کاشته میشود.

فرض کنید اگر امسال خشکسالی و یا کم آبی باشد چگونه باید پاسخگوی کشاورزان زحمت کش بود؟

چگونه کشت برنج را که دولت ممنوع اعلام کرده است چندبرابر شده است؟

چرا کشت جایگزین ترویج نمیشود؟

قیمت تمام شده آب سرسام آور است و برای تولید یک کیلوگرم برنج حداقل سه هزار و چهارصد لیتر آب مصرف میشود ، صرفنظر از اینکه مردم هر بطری یک لیتری آب را دوبرابر قیمت بنزین در بازار خریداری میکنند، چرا قیمت تمام شده آب در ایران هیچ گاه مورد توجه قرار نمیگیرد؟ چرا بیمه محصولات اجباری نمیشود تا کشاورز بتواند دخل و خرج خود را پیش بینی کند؟

کشور میلیارد ها تومان برای امنیت غذایی سوبسید میپردازد ولی هر روز روستاها بیشتر تخلیه میشود.

آسیب شناسی این رویکرد بعهده کیست؟

آیا وظیفه دستگاهها تنها بخشی نگری است؟

آیا سازمان برنامه و بودجه وظیفه خود را خوب انجام میدهد؟

و سئوالات بسیار دیگر، که اگر پاسخ داده نشود باید شاهد خسارات بیشتری بود."

انتهای پیام/

R32317/P/S7,80/CT1 واژه های کاربردی مرتبط بحران آب ایران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بحران آب ایران بحران آب ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۲۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، بابک مومنی در دیدار مردمی با کشاورزان و شالیکاران بخش دابودشت آمل در مصلی نماز جمعه گفت: عمده‌ترین نگرانی و دغدغه‌های کشاورزان مربوط به تولید محصول برنج و نحوه تامین نهاد‌های کشاورزی بویژه کود و سم بود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران با اشاره به اینکه برغم مشکلاتی که در ابتدای فصل کشت امسال در خصوص تامین نهاد‌های زراعی وجود داشت افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته و با حمایت‌های وزیر جهادکشاورزی و پیگیری‌های استانداری و سازمان جهادکشاورزی مازندران، از طریق شرکت خدمات حمایتی، در حال تامین کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان هستیم و این مشکل بزودی مرتفع خواهد شد.

وی گفت: معاون زراعت وزیر جهادکشاورزی نیز دستورات لازم را در این خصوص صادر کرده اند و در آینده نزدیک کمبودی‌ها و عقب ماندگی‌های تامین کود شیمیایی کشاورزان بزودی جبران خواهد شد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی مازندران، پایین بودن قیمت برنج در فصل برداشت را نیز یکی دیگر از مشکلات و نگرانی‌های کشاورزان دانست و افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته از طریق اتحادیه‌های تامین کنندگان و تعاون روستایی، امسال شاهد رکود بازار و پائین بودن قیمت برنج  تولیدی داخل نخواهیم بود و شاهد بازار خوبی برای همه از جمله سود منطقی تولیدکنندگان و مدنظرداشتن توان اقتصادی مصرف کنندگان باشیم.

مومنی با بیان اینکه دشت هراز یکی از مهمترین دشت‌های شالیزاری و تولید برنج کشور محسوب می‌شود تاکید کرد: کشاورزان و شالیکاران نقش حیاتی و کلیدی در بحث امنیت غذایی کشور بشمار می‌روند.

دیگر خبرها

  • (عکس) کار عجیب و هنرمندانه برنجکار تایلندی برای جذب گردشگر
  • مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود
  • تصاویر | نشاء برنج در گیلان
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی آب با خشکه کاری برنج
  • استفاده از «گنبد بیزانسی» در ساخت‌وساز شهر قم ممنوع است
  • چشم، دیگر سریال حشاشین نمی بینیم!/ «چه تکاپوی رقت انگیزی»
  • نشاءکاری برنج در گیلان
  • مرکز تجاری هند و ایران با حضور معاون اقتصادی وزیر کشور راه اندازی شد
  • امحاء مزارع آلوده به فاضلاب خام در شرق شیراز
  • (تصاویر) نشاء برنج در گیلان