Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور گفت: برای پیشگیری از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو توصیه‌های بهداشتی را برای قربانی کردن دام در ایام تاسوعا و عاشورا مطرح کرد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سامد برومندفر مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور توصیه کرد: عزاداران گرامی که می‌خواهند در این ایام در جلوی دسته‌جات گوسفند قربانی کنند لازم است موارد بهداشتی را رعایت کنند که حتماً در زمان ذبح از دستکش‌های مخصوص استفاده کنند تا خون و شیرابه دام با بدن آنها تماس نداشته باشد، دام‌ها در جایی محصور ذبح شوند تا خون و شیرابه آنها در جوی آب روان نشود و در جاهای دیگر منتشر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: به هیچ عنوان به لاشه دام دست نزنند که احتمال ابتلا به بیماری حتی با دست زدن به لاشه دام هم وجود دارد و گوشت آماده شده 24 ساعت در یخچال نگهداری و پس از آن استفاده شود و اگر کنه‌ای به دام چسبیده باشد به هیچ عنوان به آن دست نزنند.
*فوت 9 نفر به دلیل بیماری تب کریمه کنگو
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور به این دلیل این توصیه‌ها را به عزاداران می‌کند که در ماه‌های گذشته بیماری تب کریمه کنگو که در اثر تماس خون و شیرابه دام به انسان منتقل شده است به طوری که طبق گزارش وزارت بهداشت 9 نفر به دلیل بیماری تب کریمه کنگو فوت شده‌اند.

گفتنی است، بیماری تب کریمه کنگو اولین بار در شهر کریمه (اوکراین) پیدا شد و پس از آن حدود 12 سال بعد در سوئیس دیده شد. به دلیل اینکه این بیماری همراه با تب و خونریزی بود به آن تب خونریزی‌دهنده کریمه کنگو گفتند؛ این بیماری مرگ و میر بالایی دارد.

برومندفر پیشنهاد کرد: در شرایط کلی هر گونه کشتار و ذبح باید در داخل کشتارگاه‌ها انجام شود به خاطر اینکه دامپزشک و تیم بهداشتی در این مکان‌ها حضور دارند و در صورت احتمال بیماری اجازه کشتار نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه رعایت مسائل بهداشتی از هر گونه ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو جلوگیری خواهد کرد، گفت: این بیماری در دام علایم بالینی ندارد و ویروس در اندام‌ها و خون حیوان در گردش است در زمان کشتار اگر دست به خون و لاشه حیوان بزنند باعث انتقال این ویروس به انسان می‌شود.

مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی کشور توصیه کرد: در کشتارگاه‌ها هم کارگران وسایل شخصی خودشان را باید داشته باشند و لاشه‌ای که از کشتار دام به دست می‌آید باید 24 ساعت در شرایط یخچال نگهداری شود تا این بیماری به افراد دیگر منتقل نشود.
*سامانه 1512 پاسخگوی مکان‌های عرضه دام بهداشتی و سالم
برومندفر در پاسخ به اینکه آیا جایگاه‌های مشخصی برای عرضه دام در ایام تاسوعا و عاشورا وجود دارد، گفت: در مناسبت‌های مختلف مانند عید قربان، تاسوعا و عاشورا جایگاه‌های عرضه دام در کشور فعال می‌شود تا دام سالم و بهداشتی را به هموطنان تحویل دهند.

وی درباره آدرس این جایگاه‌ها گفت: سامانه 1512 در کل کشور پاسخگوی آدرس این جایگاه‌ها است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بیماری تب کریمه کنگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۲۶۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی و توقیف یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل دامپزشکی استان مازندران از ضبط ۴۰۰ کارتن معادل ۴۹۰۰ کیلوگرم تخم مرغ غیرمجاز و بدون موازین بهداشتی خبرداد.

به گزارش ایسنا، حمزه آقاپور کاظمی امروز با اعلام این خبر به خبرنگاران گفت: طی همکاری صورت گرفته اداره کل دامپزشکی مازندران ‌و اکیپ نظارت بهداشتی اداره دامپزشکی شهرستان ساری با اطلاعات سپاه استان مازندران یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در استان مازندران شناسایی و کشف شد.

وی افزود: براساس این اقدام دو خودرو ایسوزو که اقدام به حمل تخم مرغ‌های غیر بهداشتی فاقد هویت بدون رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی بودند که در شهرستان ساری توقیف و جهت رسیدگی به پرونده و صدور دستور مراجع قضایی به صورت موقت در یکی از سردخانه‌های شهرستان ضبط شد.

آقاپور کاظمی در خصوص این محموله‌ها افزود: از این دو خودرو تعداد ۴۰۰ کارتن تخم مرغ معادل ۴۹۰۰ کیلو گرم به دلیل نداشتن نشانه گذاری و درج اطلاعات مربوط به محموله هچون تاریخ تولید و انقضاء، حمل و نقل غیربهداشتی و بدون رعایت زنجیره سرد، جعل اسناد دولتی مانند گواهی حمل بهداشتی قرنطینه‌ای، نداشتن پروانه و کد رهگیری خودرو ضبط شد.

وی از شهروندان خواست از خریداری هرگونه تخم مرغ کثیف، شکسته، ترک خورده و یا نگهداری شده درخارج از یخچال جداً خودداری نمایند و بلافاصله پس از خرید تخم مرغ آن‌را به یخچال منتقل کنند.

وی با تاکید بر اینکه تخم مرغ‌ها باید دارای نشانه و تاریخ باشند گفت: تخم مرغ بسته بندی شده را بابسته اصلی آن در یخچال نگهداری کنند و از شستشوی آن جهت نگهداری در یخچال اجتناب نمایند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران گفت: این اداره کل از طریق سامانه ۱۵۱۲ آماده دریافت هرگونه شکایات و اعلام گزارشات مردمی است‌.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شناسایی و توقیف یک زنجیره توزیع تخم مرغ غیربهداشتی در مازندران
  • توقیف محموله بزرگ تخم‌مرغ غیربهداشتی در مازندران
  • ۵۱۰ کارتن غیرمجاز تخم مرغ در مازندران کشف شد
  • تا کنون موردی از بیماری «تب کریمه کنگو» در لرستان مشاهده نشده است
  • دسته‌روی هیأت‌های مذهبی در خراسان‌ شمالی برگزار می‌شود
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • موردی از تب کریمه کنگو در لرستان مشاهده نشده است
  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • توصیه‌هایی درباره تب کریمه کنگو که باید جدی گرفته شود