Web Analytics Made Easy - Statcounter

  رویداد۲۴ جاناتان برودر در نیوزویک نوشت: بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل دامنه جنگ منطقه‌ای خود علیه تهران را گسترش داده است. در روز‌های اخیر شاهد حملات هوایی اسرائیل علیه نیرو‌های نیابتی ایران در سوریه، لبنان و عراق بوده ایم. ظاهرا یکی از اهداف نتانیاهو بهبود تصویر عمومی خود در داخل اسرائیل در آستانه انتخابات سراسری در ۱۷ سپتامبر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسرائیل و حزب الله آخرین بار در سال ۲۰۰۶ برای مدت یک ماه با یکدیگر جنگیده بودند. اما اوایل ماه سپتامبر نیرو‌های حزب الله و سربازان اسرائیل بعد از سیزده سال دوباره به مبادله آتش پرداختند. تحلیلگران هشدار می‌دهند که احتمال بروز یک جنگ تمام عیار بین دو طرف افزایش پیدا کرده است.

درگیری‌های اخیر با حمله هوایی اسرائیل به مقر نیرو‌های حزب الله در سوریه در تاریخ ۲۴ آگوست شروع شدند. در این عملیات دو فرمانده حزب الله جان خود را از دست دادند. نیرو‌های حزب الله در واکنش مواضع نظامی اسرائیل در منطقه مرزی بین دو کشور را با موشک‌های ضد تانک هدف قرار دادند. ارتش اسرائیل در ادامه به پایگاه‌های حزب الله در جنوب لبنان حمله کرد. حزب الله می‌گوید که یک تانک اسرائیلی را با موشک‌های خود منهدم کرده است. اما یکی از سخنگو‌های ارتش اسرائیل اعلام کرد که موشک‌های حزب الله به یک آمبولانس نظامی برخورد کردند و این حمله تلفاتی نداشته است.

نتانیاهو در بیانیه‌های خود تاکید کرده است که نیرو‌های مرتبط با ایران در هیچ نقطه‌ای از منطقه در امان نخواهند بود. اسرائیل به طور ویژه نگران انتقال فناوری تولید موشک‌های دقیق هدایت شونده به حزب الله است. این موشک‌ها می‌توانند زیرساخت‌های نظامی و غیر نظامی در داخل شهر‌های اسرائیل را هدف قرار دهند. اما بسیاری از ناظران اسرائیلی معتقدند که نتانیاهو بیشتر به دنبال منحرف کردن افکار عمومی از رسوایی‌های خود است. نخست وزیر اسرائیل در ماه‌های اخیر با اتهاماتی همچون رشوه، فساد و سوء استفاده از قدرت روبرو شده بود.

بسیاری از مقامات آمریکایی معتقدند که نتانیاهو بازی خطرناکی را شروع کرده است. استراتژی رهبر اسرائیل نه تنها می‌تواند شانس او برای پیروزی در انتخابات را از بین ببرد، بلکه سربازان آمریکایی در خاورمیانه را در معرض اقدامات تلافی جویانه قرار خواهد دهد. حملات اخیر اسرائیل درست زمانی پیاده سازی شدند که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در مورد دیدار و مذاکره با حسن روحانی، رئیس جمهور ایران ابراز امیدواری کرده است.

نیرو‌های نزدیک به ایران در طول سال‌های گذشته در حال تلاش برای گشودن یک جبهه جدید علیه اسرائیل بوده اند. ارتش اسرائیل در این مدت بیش از هزار حمله هوایی در داخل خاک سوریه انجام داده بود. اما مقامات اسرائیلی در گذشته از پذیرفتن مسئولیت این حملات امتناع می‌کردند.

نیرو‌های حزب الله در طول هشت سال گذشته در کنار نیرو‌های بشار اسد می‌جنگیدند. اما آن‌ها تاکنون واکنشی نسبت به حملات اسرائیل علیه مواضع خود در سوریه نشان نداده بودند. رهبران حزب الله به یاد دارند که جنگ ۲۰۰۶ چه عواقب فاجعه باری برای زیرساخت‌های اقتصادی لبنان به دنبال داشت. دولت نتانیاهو نیز در سال‌های گذشته از حمله به مواضع حزب الله در داخل خاک لبنان پرهیز کرده بود.

اما در تاریخ ۲۴ آگوست همه معادلات منطقه‌ای درست چند هفته پیش از انتخابات اسرائیل تغییر کردند و نتانیاهو آتش بس غیر رسمی خود با حزب الله را نقض کرد.

ارتش اسرائیل در ابتدا ساختمانی در روستای عقربا در نزدیکی دمشق را هدف قرار داد. مقامات اسرائیلی ادعا می‌کنند که نیرو‌های ایرانی در حال آماده شدن برای حمله پهپادی بوده اند. در این حمله دو عضو حزب الله کشته شدند. چند ساعت بعد یک پهپاد جنگی اسرائیل با یکی از ساختمان‌های اداری حزب الله در بیروت برخورد کرد. یکی از سخنگو‌های حزب الله گفت که این حمله آسیب زیادی به مرکز رسانه‌ای این گروه وارد کرده است. مقامات اسرائیلی هنوز مسئولیت حمله پهپادی اخیر در بیروت را بر عهده نگرفته اند.

سید حسن نصرالله، رهبر حزب الله اسرائیل را مسئول انجام این حملات معرفی کرد و در مصاحبه تلویزیونی خود گفت: «به سربازان اسرائیلی در منطقه مرزی هشدار می‌دهم که منتظر واکنش تلافی جویانه ما باشند».

تهدیدات نصرالله می‌تواند دو طرف را به سمت یک جنگ تمام عیار هدایت کند. چنین سناریویی بخت نتانیاهو برای پیروزی مجدد در انتخابات را کاهش می‌دهد و نیرو‌های آمریکایی در خاورمیانه را در معرض حملات تلافی جویانه قرار می‌دهد. مطابق با گزارش‌های منتشر شده، وزیر خارجه آمریکا در گفتگو‌های خود با رهبران اسرائل و لبنان خواستار پرهیز از تشدید تنش در این منطقه شده است. اما آرون دیوید میلر، کارشناس سابق خاورمیانه در وزارت خارجه آمریکا معتقد است که صحبت‌های اخیر نتانیاهو باعث افزایش بی ثباتی و وخامت اوضاع خاورمیانه شده اند. او در این ارتباط گفت: «بدون شک این حملات به بهبود تصویر عمومی نتانیاهو در داخل اسرائیل کمک خواهند کرد. اما در صورتی که این بازی خطرناک به یک جنگ تمام عیار در منطقه منجر شود، عواقب فاجعه باری برای دولت نتانیاهو به دنبال خواهد داشت».

هم زمان، در تاریخ ۲۵ آگوست شاهد حملات مشکوکی در داخل خاک عراق بودیم. یک پهپاد حامل مواد انفجاری با محموله‌ای در نزدیکی مرز عراق با سوریه برخورد کرد. در این حمله یکی از فرمانده‌های ارشد نیرو‌های بسیج مردمی عراق جان باخت. نتانیاهو هشدار داده است که هیچ کشوری نباید به ایران اجازه دهد که از خاکش برای حمله به اسرائیل استفاده کند.

مقامات اسرائیلی مسئولیت حملات داخل عراق را بر عهده نگرفته اند. اما گروه‌های شبه نظامی و رهبران سیاسی ائتلاف فتح در پارلمان عراق آمریکا را متهم به همکاری با اسرائیل برای انجام این حملات کردند و خواستار خروج سربازان آمریکایی از عراق شدند.

اما بیانیه‌های ضد و نقیض مقامات آمریکایی در واکنش به این حملات نیز باعث پیچیده‌تر شدن اوضاع شد. پمپئو در ابتدا گفت که از حق اسرائیل برای مقابله با تهدیدات ناشی از نیرو‌های مرتبط با ایران حمایت می‌کند. اما مقامات وزارت دفاع در بیانیه‌ای هر گونه نقش خود در حملات اخیر در داخل عراق را انکار کردند. ظاهرا آن‌ها نگران حملات انقتام جویانه علیه سربازان آمریکایی هستند.

دیوید میلر در ارتباط با حملات اسرائیل در داخل عراق گفت: «ارتش اسرائیل عملیات خود را از طریق قلمرو هوایی که در اختیار آمریکا قرار دارد پیاده سازی کرد. این موضوع باعث عصبانیت مقامات وزارت دفاع آمریکا شد. آن‌ها دوست ندارند که جان پنج هزار سرباز آمریکایی در داخل عراق را به خطر اندازند».

هم زمان، ترامپ امیدوار است که در هفته‌های آینده ملاقاتی با رئیس جمهور ایران داشته باشد. نتانیاهو مخالف مذاکره بین تهران و واشنگتن است. تحلیلگران معتقدند که گفتگو بین مقامات دو کشور می‌تواند شانس پیروزی نتانیاهو در انتخاباتی آتی را کاهش دهد. خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 نخست وزیر اسرائیل نتانیاهو نصر الله ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۵۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند

به گزارش جماران؛ ایهود اولمرت نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در یادداشتی در روزنامه عبری زبان هاآرتص نوشت که این رژیم از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد.

ایرنا به نقل از خبرگزاری سما فلسطین نوشت: ایهود اولمرت در این یادداشت، نوشته است: اکثریت قریب به اتفاق اسرائیلی‌ها معتقدند تنها انگیزه برای گسترش جنگ و حمله به رفح، حفظ آینده سیاسی بنیامین نتانیاهو است؛ زیرا این حمله به‌ هیچ عنوان به سود (رژیم) اسرائیل نیست.

وی مدعی شد: هیچ کس در اسرائیل نیست که مشتاق شنیدن خبر کشته شدن یحیی السنوار رئیس حماس در نوار غزه یا محمد الضیف فرمانده گردان‌های القسام نباشد اما روند جنگ و اولویت‌های آن نباید تابع اهداف شخصی نتانیاهو باشد.

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی اضافه کرد: خود نتانیاهو و همچنین افسران ارشد ارتش می‌دانند که تصرف رفح هیچ اهمیتی در ارتباط با منافع استراتژیک اسرائیل ندارد.

اولمرت همچنین گفت: نابود کردن گردان‌های حماس در رفح به دور از شرایط کنونی یک هدف مهم است، زیرا چنین هدفی مستلزم ماه‌ها نبرد طولانی است که منجر به کشته شدن هزاران فلسطینی خواهد شد؛ امری که اعتبار باقی مانده (رژیم) اسرائیل در سطح بین‌المللی را نابود خواهد کرد.

وی افزود: تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند و به صدور حکم دستگیری رهبران و افسران اسرائیلی منجر خواهد شد.

این مقام سابق رژیم صهیونیستی همچنین، تاکید کرد: نتانیاهو در داخل حبابی جدا از واقعیت زندگی می‌کند زیرا به خود و دیگران در درون آن حباب می‌گوید که برای ادامه حیات (رژیم) اسرائیل می‌جنگد و ماموریت تاریخی او مقابله با جهان برای دفاع از اسرائیل در برابر همه است که می‌خواهند آن را نابود کنند.

اولمرت گفت: نتانیاهو از مدت‌ها قبل فکر کردن درباره آنچه برای اسرائیل، آینده و منافع راهبردی آن بهتر است را متوقف کرده و روی آینده سیاسی خود متمرکز شده است.

وی افزود: درک این نکته حائز اهمیت است که (رژیم) اسرائیل در این رویارویی پیروز بیرون نخواهد آمد و صحبت‌های فخرآمیز درباره پیروزی مطلق نشان دهنده حماقت و غرور و اساساً تلاشی برای فرار از محاکمه است.

نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی در پایان از صهیونیست‌ها خواست تا با حضور میلیونی در خیابان‌ها، گروه نتانیاهو، ایتمار بن‌گویر و بزالل اسموتریچ را محاصره کنند؛ گروهی قانون‌گریز که اسرائیل را به سمت فروپاشی سوق می‌دهند.

دیگر خبرها

  • چرا نتانیاهو نمی‌خواهد جنگ در غزه تمام شود؟
  • اعلام تخلیه ساکنان شرقی رفح برای حمله اسرائیل/حملات شدید حزب الله به مواضع نظامی اسرائیل با 70 موشک/ حماس: دستور تخلیه رفح تحولی خطرناک است
  • نتانیاهو: پیش‌شرط‌های حماس به معنای تسلیم شدن مقابل ایران است
  • نتانیاهو : پیش‌شرط‌های حماس به معنای تسلیم شدن مقابل ایران است
  • مقام صهیونیست: نتانیاهو اسرائیل را به پرتگاه می‌کشاند
  • نتانیاهو: پذیریش شروط حماس یعنی تسلیم شدن در برابر ایران
  • نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • اولمرت، نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی: اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد/ تهاجم به رفح تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و سراسر جهان را تشدید می‌کند
  • طرح جدید نخست وزیر اسرائیل برای اداره غزه