Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-07@05:14:54 GMT

افزایش قیمت سبوس با هدف جبران زیان کارخانجات آرد

تاریخ انتشار: ۱۶ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۴۵۹۳۳

به گزارش اکوفارس، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون با اشاره به تبعاتی که افزایش قیمت سبوس برای بخش کشاورزی دارد، تغییر قیمت این نهاده را راهی برای جبران خسارات کارخانجات آرد به دلیل ناخالصی‌های گندم اعلام کرد.

ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون درباره سیاست افزایش قیمت سبوس عنوان کرد: تا زمانی که دولت و حاکمیت بخواهد یارانه را از جیب تولیدکننده بدهد، همواره شاهد این مسایل خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا چه زمانی قرار است قیمت نان را اینگونه نگه داریم؟

او افزود: قیمت نان پایین است البته پایین هم نیست زیرا تقلب در این بخش زیاد است. تا زمانی که قیمت اعلامی نان توسط دولت پایین است، کارخانه‌های آرد هم باید به دنبال جبران هزینه‌های جاری خود باشد.

به گفته قاسمی کارخانجات آرد مدعی هستند آردی که به آنها تحویل می‌شود، ناخالصی دارد و به خاطر این ناخالصی‌ها آنها زیان می‌دهند.

او ادامه می‌دهد: سازمان استاندارد معتقد است برای تعیین کیفیت گندم باید از آزمایشاتی که با سه الک هست، استفاده شود. کارخانجات آرد هم این شیوه را قبول دارند اما در حال حاضر وزارت جهاد کشاورزی همان یک الکی که از قبل بوده و چشمه‌های آن درشت‌تر است را برای آزمون کیفیت گندم قبول دارد. این یعنی ناخالصی موجود در گندم تحویلی به کارخانجات آرد، ادامه خواهد داشت. این عملا تقلبی است که در تحویل گندم رخ می‌دهد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: بالابردن قیمت سبوس از دید کارخانجات آرد درست بوده است زیرا با توجه به اینکه کارخانجات آرد مشکل ناخالصی در گندم را دارند و چیزی که تحویل آنها می‌شود دچار اشکال است، با تغییر قیمت‌ سبوس بخشی از هزینه‌های سربار آنها جبران می‌شود. از نگاه کارخانجات آرد، افزایش قیمت سبوس اقدام درستی بوده است اما افزایش قیمت این نهاده به قیمت شیر و گوشت لطمه می‌زند و این اظهار نظر هم درست است.
 
او عنوان کرد: در برخی موارد سبوس بخش بزرگی از نهاده مورد نیاز دام‌ها را تشکیل می‌دهد. وقتی که قیمت ذرت و جو در بازار بالا می‌رود یا این نهاده‌ها با قیمت‌های دولتی کمیاب می‌شود، دامدار از سبوس استفاده می‌کند. بنابراین در سیاستگزاری‌ها باید یک پکیج را در نظر بگیریم.
قاسمی یادآور شد: در همه جای دنیا قیمت سبوس یک سوم قیمت گندم است اما چون قیمت گندم پایین نگه داشته شده است و ضررش را کشاورز می‌دهد، کارخانجات آرد که تعدادشان کم است و منسجم‌تر هستند، توانسته‌اند اعتراض کنند و به نتیجه برسند.

او تاکید کرد: باید ضرر کارخانجات آرد جبران شود. وقتی که دولت نمی‌خواهد خودش یارانه‌اش را بدهد و در واقع زیان‌های ناشی از تصمیماتش را بپردازد، طبیعتا اتفاقی رخ می‌دهد که این روزها شاهد آن هستیم. اگر قیمت گندم بالا برود، استاندارد گندم درست شود و راه‌های تقلب و فساد و رانت از جیب تولیدکننده بسته شود، مشکلات حل خواهد شد.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۵۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با آفت سن غلات در مزارع

کیومرث اکبری، مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با بیان اینکه یک سن مادر در هر مترمربع می‌تواند ۸۰ کیلو کاهش تولید در واحد سطح را ایجاد کند، گفت : گندم‌ها با ۲ درصد سن‌زدگی خاصیت نانوایی خود را از دست خواهند داد.

وی ادامه داد: از آنجایی که در مواقع بارندگی امکان سمپاشی و محلول پاشی وجود ندارد و همواره منجر به تأخیر می‌شود، بنابراین تا قبل از تبدیل آفت سن به پوره باید مبارزه به موقع صورت بگیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های جهانی از حدود ۲۰ اردیبهشت‌ماه به بعد هوا بین ۲ تا سه درجه گرم‌تر از وضعیت معمول می‌شود و مراحل پورگی آفت که سبب سن‌زدگی می‌شود سریع‌تر طی می‌شود، لذا زمان واکنش برای برخی از مناطق از دست خواهد رفت.

وی از کشاورزان درخواست کرد؛ به محض اینکه کارشناسان جهاد کشاورزی اعلام کردند بلافاصله نسبت به مبارزه اقدام کنند هرگونه تأخیر در انجام مبارزه سبب سن‌زدگی و خسارت به گندم می‌شود.

اکبری تصریح کرد: سطح زیر کشت گندم آبی و دیم است، اظهارداشت: مبارزه با سن غلات در سطح استان در سطح زیر کشت کندم دیم و آبی از بهمن‌ماه سال گذشته با دستورالعمل مبارزه جدی آغاز شده و تا به‌امروز به خوبی جلوی خسارت این آفت کلیدی و اصلی گندم گرفته شده است .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • توزیع بیش از ۳۳ هزار تن سبوس یارانه‌ای در کردستان
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • قیمت‌های جهانی مواد غذایی به کدام سو می‌رود؟
  • روند روبه‌رشد تولیدات حوزه کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟