Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-07@08:24:19 GMT

برای ‌فیلترینگ هوشمند چه هزینه‌ای شد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۴۶۲۱۶

برای ‌فیلترینگ هوشمند چه هزینه‌ای شد؟

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا،  داستان فیلترینگ هوشمند زمانی آغاز شد که مشخص شد راه چاره‌ی جلوگیری از انتشار مطالب مستهجن و نامناسب سایتها یا شبکه‌های اجتماعی، فیلتر کردن تمامی محتوای یک سایت نیست.

سیستم فیلترینگ هوشمند اما این امکان را فراهم می‌کرد که برخلاف روش‌های سنتی فیلترینگ یا پالایش، دسترسی به یک سایت به طور کامل محدود نشود، بلکه تنها محتوای نامناسب و غیرمجاز روی آن سایت غیرقابل دسترسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیلترینگ هوشمند  تا نخستین زمان موعود در سال ۱۳۹۴ نتوانست به اجرا برسد که نهایتا زمان آن به آذر سال ۱۳۹۵ موکول شد.

در آن زمان ابوالحسن فیروزآبادی -  دبیر شورای عالی فضای مجازی - درباره‌ی میزان موفقیت فیلترینگ هوشمند گفته بود «چاره‌ای جز فیلترینگ هوشمند نداریم و این برنامه باید موفق شود.»

حتی محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - زمانی که ریاست شرکت ارتباطات زیرساخت را برعهده داشت، درباره میزان موفقیت فیلترینگ هوشمند گفته بود: مجریان این کار اعتقاد دارند که‌ آنچه در این خصوص صورت گرفته،  موفقیت‌آمیز بوده  و تلاش بر آن است که در اجرای این طرح سرعت عمل بیش‌تری وجود داشته باشد. در فاز سوم این طرح که به بحث رمزگذاری‌ها اشاره می‌شود که لازم است برای سالم‌سازی فضای مجازی کشور در این حوزه نیز شرایط‌مان تقویت شود.

اما با اجرای رمزنگاری روی شبکه‌ای مانند اینستاگرام که به عنوان پایلوت اجرای طرح فیلترینگ هوشمند انتخاب شد،  عملا روند فیلترینگ روی این شبکه‌ اجتماعی که یکی از مهم‌ترین هدف‌های این پروژه بود متوقف شد  و محمود واعظی -وزیر ارتباطات وقت- با اشاره به توافق‌هایی با مدیران اینستاگرام، اظهار کرد: اگر مشکل از مبدأ حل شود، تجهیزات فیلترینگ هوشمند را در جای دیگر استفاده می‌کنیم.

زمانی که موضوع فیلترینگ هوشمند مطرح شده بود، علی‌اصغر عمیدیان - رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در زمان محمود واعظی - درباره سرمایه‌گذاری انجام‌شده روی این پروژه اظهار کرده بود:  ۱۱۰ میلیارد تومان قرارداد میان وزارت ارتباطات و صاحب نظران و متخصصین توانمند در بحث فیلترینگ هوشمند منعقد شده است. فیلترینگ هوشمند یک جنگ الکترونیک آنلاین است که ۱۱ دانشگاه در حال بررسی هستند  تا فیلترینگ هوشمند را روزبه‌روز توانمندتر سازند تا در این جنگ الکترونیک آنلاین موفق باشند.

این در حالی است که اخیرا با طرح پرسشی از سازمان فناوری اطلاعات ایران، در سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات که یکی از خدمات دولت هوشمند اعلام شده، در پاسخ به این سوال که چه میزان هزینه برای فیلترینگ هوشمند صرف شده است، این پاسخ داده شده که «درخصوص موضوع فیلترینگ هوشمند هیچ هزینه‌ای انجام نشده است و موضوع فیلترینگ هوشمند به این سازمان مربوط نیست».

صرف‌نظر از این پاسخ به  سوال درباره‌ی سرمایه‌گذاری روی پروژه فیلترینگ هوشمند، و اینکه فیلترینگ هوشمند دقیقا به کدام بخش از زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات مربوط است  اخیرا اظهار نظر رسمی درباره وعده‌هایی که درباره‌ی استفاده از تجهیزات فیلترینگ هوشمند در جای دیگر، داده شده و یا این‌که با توقف فیلترینگ هوشمند، پالایش فضاهایی که از این پروژه استفاده می‌کردند، در چه شرایطی به سر می‌برد، انجام نشده است.

کارشناسان هم معتقدند با صرف هزینه‌های میلیارد تومانی برای پروژه‌ای مانند فیلترینگ هوشمند، امکان حمایت از پروژه‌های دانشجویی، پرداخت وام به شرکت‌های دانش‌بنیان، پیشبرد شبکه ملی اطلاعات، حمایت از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های داخلی و بسیاری اقدامات دیگر وجود دارد و باید منتظر شنیدن اخبار از سوی مسوولان در این حوزه‌ها باشیم.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فیلترینگ فضای مجازی وزیر ارتباطات و فناوری جنگ فناوری اطلاعات دولت پالایش فضای مجازی فناوری اطلاعات فیلترینگ وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۶۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۲۸ هزار واحد مسکن مهر در حال ساخت است/ تامین یک میلیون قطعه زمین روستایی تا تابستان

مهرداد بذرپاش وزیر راه و شهرسازی  با بیان اینکه  مهمترین مولدسازی تاریخ در حوزه مسکن در حال رخ دادن است گفت:   بیش از ۱۲۸ هزار و ۵۰۰ واحد مسکن مهر در حال ساخت است  که برای  این پروژه ها  یک ریال متقاضی واریز نکرده و این پروژه ها هیچ وام بانکی ندارند و هیچ  ریالی در بودجه به این پروژه ها  تخصیص داده نشده  است و تمامی آنها به پایان رسیده است.

وی افزود: عملیات آماده سازی پروژه های واحدهای مسکونی در حال انجام است و در اراضی شهری و روستایی  بیش از ۱۰۰هزار هکتار زمین در مدار آمده است.

بذرپاش بیان کرد: هزینه های عملیات آماده سازی اراضی باید از افراد گرفته شود که بیش از ۸۰ تا ۹۰ درصد از این هزینه ها از افراد گرفته نمی شود و به سال های آتی انتقال می دهیم.

او بیان کرد:  گلوگاه‌ اصلی ما در حال حاضر  تامین منابع مالی است که بخشی از آن شبکه مالی  و بانکی کشور است  که سال گذشته نسبت به سال قبل عملکرد بانک‌ها بهتر بود  اما فاصله هزینه ها  با پرداختی ها بسیار است و امسال نیاز است که  بانک ها همکاری بیشتری داشته باشند.

بذرپاش توضیح داد: در حوزه  صنعت شهرها تا به امروز  تفاهم نامه ساخت ۱۴۰ هزار واحد منعقد شده است. 

وزیر راه و شهرسازی  از هدف گذاری یک میلیون زمین روستایی خبر داد و گفت: تا به امروز ۶۷۰هزار زمین تامین شده و امیدواریم یک همتی صورت گیرد و تا تابستان یک میلیون زمین  روستایی را تامین کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • ۳۴۵ هزار پلاک آبی هوشمند بر منازل اصفهانی‌ها نصب شده است
  • پوشش کامل فیبرنوری استان قم تا یک هفته آینده انجام می‌شود
  • موضع جالب برادر همسر رهبر انقلاب درباره فیلترینگ
  • پوشش کامل فیبر نوری قم ظرف یک هفته آینده انجام می‌شود
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد
  • ۱۲۸ هزار واحد مسکن مهر در حال ساخت است/ تامین یک میلیون قطعه زمین روستایی تا تابستان
  • اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • همکاری ژاپن در بخش انرژی و آب افغانستان
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • نصب بیش از ۷ هزارو ۷۴۰ کنتور در کرمان