Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، مدتهاست بسیاری از مسئولان در آموزش و پرورش صحبت از آموزش حداقل یک مهارت به هر دانش آموز تا زمان دریافت دیپلم و خروج از دستگاه تعلیم و تربیت می کنند. آخرین صحبت ها ابتدا متعلق به محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش در مجلس شورای اسلامی و هنگام دریافت رای اعتماد بود که گفت: توانایی کسب معاش حلال توانایی برای اینکه بتوانند اقتصاد ساده‌ای  را پایه‌ریزی کنند تا استیصال بیرون بیایند، نیازمند توسعه مهارت‌ها است و این از اولویت‌های من خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینکه هر دانش آموز لااقل یک مهارت را در مدرسه بیاموزد.

پس از آن رئیس جمهور طی پیوست حکمی در دو بخش عمومی و تخصصی، اولویت های بیست و سه گانه وزارت آموزش و پرورش را ابلاغ کرد که در بخش اولویت های تخصصی در بند اول آن آمده است: «توجه بیشتر به مهارت آموزی دانش آموزان و توانمندسازی آنان برای ورود به بازار کار در آینده»

مصطفی آذرکیش مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار مهر درباره اینکه با توجه به تاکید بر آموزش های مهارتی آیا این اهتمام در اجرا نیز در بدنه آموزش و پرورش دیده می شود، گفت: ما امروز در یک بهار مهارتی قرار داریم و همه مسئولان در اکثر دستگاه های اجرایی کشور در حال اعلام و گفتگو در این زمینه هستند که مهارت نقش اساسی در آینده کشور دارد. در صدر همه اینها در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری چه در بحث سیاست های کلی اشتغال و چه در بحث اقتصاد مقاوتی نیز به این موضوع اشاره شده است.

وی ادامه داد: در سخنان وزیر آموزش و پرورش در مجلس شورای اسلامی مشاهده کردیم که از سیاست های اولویت دارد ایشان بحث های مهارتی است و در متن ابلاغی رئیس جمهور هم به آن اشاره شده است. اما آنچه مهم است این است که این مهم نیاز به یک اراده ملی برای عملیاتی شدن دارد. اینکه بتوانیم همه سیاست ها و برنامه ها را اجرا کنیم به زیرساخت ها و بستر سازی نیز نیاز داریم. 

آذرکیش ادامه داد: من همواره گفته ام که برای مهارت و آموزش آن یک چالش جدی که با آن برمی خوریم این است که واژه مقدس کار ارزش و آهمیتش آسیب خورده است. ما باید فرهنگ مدرک گرایی را اصلاح کنیم و در برنامه توسعه هم ذکر شده که همه افراد در هر شغلی که مشغول می شوند باید گواهینامه صلاحیت دریافت کرده باشند. 

وی در پاسخ به این پرسش که به نظر می رسد شاید نیاز باشد در ساختار کلی نظام کاردانش و فنی و حرفه ای اصلاحی صورت بگیرد چرا که قرار بود خروجی کاردانش مستقیم وارد بازار کار شود و فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای نیز مسیر حرفه آموزی بپیمایند اما در حال حاضر همه کسانی که دیپلم می گیرند گویا متقاضی ورود به دانشگاه هستند، بیان کرد: آنچه را که در نظام جدید آموزش متوسطه در سال ۶۹ در شورای انقلاب فرهنگی تصویب شد و سال ۷۱ مبنای تصمیم هیات وزیران برای تصویب مصوبه همکاری دستگاه ها و بخش های دولتی و غیردولتی در نظام متوسطه قرار گرفت که به راه اندازی شاخه کاردانش انجامید، ضوررتی بود که حس می شد. در واقع اصلاح هرم شغلی در این مسیر رخ داد. تا امروز نیز هر ۴ سال یک مجموعه جدید رشته به این شاخه اضافه شده است و مستمرا مورد بازنگری قرار می گیرد و تا امروز ۸ مجموعه رشته در این قالب به جامعه معرفی شده است.

مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: وقتی نظام جدید ۶.۳.۳ نیز مستقر شد یک بازنگری در این دو شاخه صورت گرفت. در واقع اسناد تکلیفی و زیرنظام سند تحول بنیادین به این مهم اشاره کرده است. اینکه بعد از پایان تحصیلات متوسطه چه تعداد دانش آموز باید وارد بازار کار شوند که اینها عمدتا دانش آموزان شاخه کاردانش هستند. 

وی گفت: از یک میلیون و صد هزار داوطلب کنکور امسال باید ببینیم چه تعداد آنها فارغ التحصیل فنی و حرفه ای و کاردانش بودند. اینکه چون می توانند در کنکور شرکت کنند پس لزوما این رخ می دهد، اینگونه نیست. آمار می گوید ۷۰ هزار نفر از داوطلبین کنکور امسال را این دانش آموزان تشکیل داده بودند یعنی کمتر از ۶ درصد آنها در کنکور شرکت کردند که بسیاری واجد شرایط نشدند و ۴۶ درصد هم انتخاب رشته نکردند. پس همچنان اولویت بازار کار است.

وی در پاسخ به این پرسش که این دانش آموزان لزوما در کنکور شرکت نمی کنند و در رشته های آزاد از کنکور و یا دانشگاه جامع علمی کاربردی شرکت می کنند و در نهایت اینطور نیست که بلافاصله بعد از دیپلم وارد بازرا کار شوند نیز بیان کرد: همین الان ورودی های دانشگاه جامع علمی کاربردی کاهش پیدا کرده و ابراز نگرانی هایی نیز در این مورد وجود دارد. اما از سوی دیگر افراد در شاخه فنی و حرفه ای برای بالا بردن سطح خود می توانند تحصیل کنند و این مانعی برای اشتغال نیست. مسیر توسعه حرفه ای بسته نیست. اما اینکه یک مدرک گرایی در جامعه وجود دارد و اکثرا تمایل دارند تحصیلات دانشگاهی داشته باشند را می پذیرم ولی داده های آماری و مشاهده ما می گوید در نهایت مهارت آموختگان عمدتا دنبال این هستند که وارد بازار کار شوند. 

آذرکیش اظهار کرد: الان مشوق هایی نیز برای مهارت آموزی دارد وضع می شود به طور مثال در دوره سربازی ستاد کل نیروهای مسلح در مسیر ابلاغیه ای است که می گوید اگر فردی مهارتی داشته باشد بتواند از مزایایی مثل اینکه مربی و آموزش دهنده باشد یا محل خدمت خود را مشخص کند و ... 

وی گفت: واقعیت این است که اگر ما هر هزینه ای می خواهیم برای آموزش مهارت بکنیم بیاوریم برای قبل از سن ۱۸ سالگی و در آموزش ۱۲ ساله عمومی قرار دهیم خروجی آموزش و پرورش که در نهایت یا به سربازی می رسد، یا بازار کار یا دانشگاه، افراد با مهارت و کارآفرین است. در اکثر کشورهای موفق دنیا بیشترین تمرکز مهارت آموزی برای دوره متوسطه است. 

وی در بخش پایانی صخنان خود در پاسخ به پرسش دیگر مهر مبنی بر اینکه سال گذشته برخی رشته های هنرستانی در دریافت کتب درسی دچار چالش هایی بودند آیا امسال کتاب ها به موقع دست بچه ها می رسد، گفت: هنوز رسما توزیع به صورت کامل صورت نگرفته است و دوستان در سازمان پژوهش باید پاسخ دهند که در چاپ و توزیع مشکلی هست یا نه ولی گزارش هایی که به ما رسیده این است که تا امروز مشکلی نداشتیم و امیدوارم با گزارش کسری کتاب مواجه نشویم. در برخی جاها موردی سال گذشته بود که موقع ثبت نام شهریور توازن در برخی جاها به هم خورد و کتاب ها کمتر توزیع شد. 

کد خبر 4712918 آزاده سهرابی

منبع: مهر

کلیدواژه: فنی و حرفه ای آموزش مهارتی شهرداری تهران شورای شهر تهران قوه قضاییه وزارت آموزش و پرورش اربعین حسینی دستگیری سارق پیروز حناچی شهر تهران محسن حاجی میرزایی بانک سرمایه پلیس راهور شورای شهر بنیاد شهید و امور ایثارگران سازمان تامین اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۷۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران شهرستان بیرجند گفت: سال گذشته یک‌هزار و ۴۹۳ بانوی بیرجندی در ۱۹ گروه هدف آموزشی یک مهارت جدید فرا گرفتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، ریحانه طالبی در بازدید مدیرکل فنی و حرفه‌ای خراسان جنوبی از مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران بیرجند اظهار داشت: سال گذشته در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران بیرجند 116 دوره آموزشی برگزار شد که در مجموع برای متقاضیان مهارت آموزی 192 هزار و 146 نفر ساعت آموزش اجرا شد. 

وی گفت: در این مرکز 5 کارگاه آموزشی در حرفه‌های صنایع چوب، صنایع چرم، گوهرتراشی، هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی دایر است که در مجموع بیش از 30 حرفه آموزشی بنا به تقاضای مهارت آموزان اجرا می‌شود.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای خواهران شهرستان بیرجند بیان کرد: سال گذشته به ترتیب دانش آموزان، متقاضیان مهارت آموزی و زنان خانه‌دار بیشترین شرکت کننده در بین گروه‌های هدف مهارت آموزی بوده‌ند.

طالبی از راه‌اندازی فروشگاه و نمایشگاه دائمی مهرتاش در سال گذشته در این مرکز خبر داد و گفت: در این نمایشگاه محصولات تولید شده کارگاه‌های آموزشی و همچنین محصولات کارآموزان مرکز که در خانه مشغول به تولید هستند عرضه می‌شود. در این مکان علاوه بر فروش محصولات، سه غرفه در اختیار کارآموزان توانمند دوره‌های آموزشی قرار داده شده تا در تولید سفارشات تبصره 75 این مرکز را همراهی کنند.

حسن کامرانی‌فرد نیز گفت: سال گذشته 4 هزار نفر از اقشار آسیب‌دیده اجتماعی در قالب طرح‌های مختلف کشوری و استانی به صورت رایگان با یک مهارت جدید آشنا شدند.

وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت مهارت‌آموزی در رفع آسیب‌های اجتماعی و کاهش دغدغه‌های ناشی از آن برگزاری دوره‌های آموزشی مهارتی در سطوح مختلف با حرفه‌های متنوع در دستور کار این اداره کل است. در این راستا در سال گذشته 175 دوره آموزشی ویژه اقشار آسیب‌دیده اجتماعی شامل معتادین بهبودیافته،کودکان کار و خیابان، زنان سرپرست خانوار و اعضای خانواده‌های آنان، زندانیان و ساکنین سکونت‌گاه‌های غیررسمی برگزار شده است. از متقاضیان این گروه هدف 2 هزار و 467 نفر مرد و یک‌هزار و 486 نفر زنان بوده که در طی سال در مجموع 613 هزار و 037 نفر ساعت آموزش را گذرانده‌اند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان خراسان جنوبی گفت: سال گذشته 411 آموزشگاه آزاد فنی و حرفه‌ای در استان به  12 هزار و 236 نفر آموزش‌های مهارتی ارائه دادند که از این تعداد هشت هزار و 514 نفر زن، سه هزار و 722 نفر مرد هستند.

کامرانی‌فرد با اشاره به راه‌اندازی و فعالیت 60 آموزشگاه جدید در سال گذشته اظهار داشت: اکنون 411 آموزشگاه فعال فنی و حرفه‌ای در استان داریم که 259 مجوز مربوط به آموزش‌های ویژه بانوان و 12 مجوز مربوط به آموزش‌های آقایان است و از مجموع آموزشگاه‌های ذکر شده 140 آموزشگاه نیز مجوز دومنظوره آموزش به زنان و مردان را دارا هستند.

انتهای پیام/257

دیگر خبرها

  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟
  • نقش مؤثر مراکز مشاوره در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ‌التحصیلان
  • شرکت بیش از ۲۶ هزار داوطلب کردستانی در کنکور سراسری
  • بررسی نقش مراکز مشاوره و سبک زندگی در اشتغال‌پذیری دانشجویان و فارغ التحصیلان
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرامی‌گیرند
  • دانش‌آموزان امسال ۳ نوع مهارت را فرا می‌گیرند
  • فرش خراسان شمالی قابلیت درخشش در سطح ملی را دارد
  • تغییر۱۰ درصد برنامه درسی دوره متوسطه اول به نفع مهارت‌آموزی
  • مهارت‌آموزی ۱۴۹۳ بانوی بیرجندی در مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای
  • صحرایی: ۱۰۰ هنرستان به ظرفیت پذیرش دانش آموزان مهارتی اضافه شد