Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا از همدان،نشست بررسی دانشنامه همدان با حضور  نویسندگان مطرح استان و کشور همچون پرویز اذکایی، علیرضا ذکاوتی قراگوزلو، جواد محقق، علیرضا کمری، میرهاشم میری، رضا نظری ارشد، عباس زارعی مهرورز، محسن صیفی‌کار، محمد قنبری، سید محمدباقر حسینی، تیمور آقامحمدی و خلیل الله بیک محمدی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یکی از اساتید و پژوهشگران برتر تاریخ شفاهی حوزه هنری در جلسه شورای علمی و اجرایی دانشنامه همدان، یکی از وظایف حوزه هنری را ترویج هنر دینی، اسلامی و انقلابی اعلام کرد و گفت: ثبت تاریخ این کشور، انتقال آداب و رسوم و سنن به آیندگان، حفظ هویت، حمایت از پژوهش، پرورش پژوهشگران و در کل تولید چنین دانشنامه و شناختنامه ای در همدان بسیار لازم، مفید و از وظایف حوزه هنری انقلاب اسلامی است. بنابراین، از این مجموعه باید ساختارهای ستادی و استانی اعم از اداری، پژوهشی، مذهبی و ... حمایت کامل داشته باشند و همگان برای تداوم و ارتقای آن با تمام وجود تلاش کنند.

علیرضا کمری، پشتیبانی علمی و سرمایه ای را برای دانشنامه حیاتی دانست و اظهار داشت: دانشنامه استان همدان کار بزرگ و بسیار مهمی است که شروع شده و آثار خیلی خوب و امیدوارکننده ای تاکنون منتشر شده که حضور اساتید با درجه علمی بالا در شورای علمی و اجرایی دانشنامه و در بخش پژوهش، سرمایه ای علمی برای ارتقای این مجموعه است اما مسئولان استان نیز باید پشتیبانی مالی قابل توجهی از مجموعه دانشنامه داشته باشند.

وی شیوه‌نامه نویسی دانشنامه را مهم دانست و افزود: از آنجایی که دانشنامه همدان پروژه‌ای ملی و فرا ملی است باید شیوه نامه اش مشخص و به افراد و نهادها اعلام شود.

رئیس حوزه هنری استان همدان نیز تاریخ نگاری را به همراه تحلیل، ارزشمند دانست وگفت: هدف و معیار ما در تدوین دانشنامه جمع آوری محتوای خوب و پژوهشی، حفظ امانت و کتاب آرایی زیبا و کامل است اما از تحلیل و چرایی وقایع و آینده پژوهی غافل نیستیم.

سید محمدباقر حسینی دانشنامه همدان را دارای 4 پیوست دانست و تصریح کرد: پیوست اول شامل شناخت نامه، پیوست دوم حاوی مطالب ادبی و هنری اعم از آلبوم موسیقی، فیلم و .. پیوست سوم ترجمه آثار به سه زبان انگلیسی، فرانسه وعربی است و پیوست چهارم شامل بایگانی، آرشیو و اصلاح و بروزرسانی مطالب می باشد.

مدیر دانشنامه استان همدان دسترسی آسان به تولیدات دانشنامه را برای حوزه هنری مهم اعلام کرد و گفت: با توجه به قیمت نابسامان کاغذ، اقداماتی جهت تولید نسخه الکترونیکی کتب در حال انجام است تا این آثار به راحتی و با قیمت مناسب در اختیار علاقمندان و پژوهشگران قرار گیرد.

وی تولید دانشنامه همدان در حوزه هنری این استان را همراه با بودجه حداقلی و پیچیدگی های اداری دانست و افزود: علی رغم همه مشکلات، اما دانشنامه همدان برکاتی همچون همکاری با بیش از 100 پژوهشگر، تربیت وآموزش پژوهشگران جوان، فراهم کردن فضای مناسب برای فعالیت و رشد پژوهشگران، همکاری اساتیدی چون آقایان پرویز اذکایی، علیرضا ذکاوتی قراگزلو، جواد محقق، علی رضا کمری و... را در بردارد.

سید محمدباقر حسینی از چاپ 20 عنوان دیگر از دانشنامه تا پایان سال خبر داد و گفت: در صورت حمایت و همکاری استانداری همدان در هفته پژوهش مراسم رونمایی مناسبی برای تولیدات دانشنامه برگزار خواهد شد.

در ادامه معاون شعر « بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان » از انتشار کتبی در خصوص همدان در اقصا نقاط استان خبر داد و گفت:  باید تدبیری اندیشید تا کتاب های مرتبط با تاریخ همدان زیر چتر حوزه هنری استان و ذیل مداخل دانشنامه به شکل حرفه ای و نه سلیقه ای تدوین و منتشر شود.

جواد محقق، دانشنامه همدان را هم دارای مخاطب خاص و هم دارای مخاطب عام معرفی کرد و افزود: هدف ما تدوین دانشنامه ای است که هم برای عموم مردم و هم برای پژوهشگران و محققان با سطح علمی مختلف قابل استفاده باشد.

پژوهشگر برتر استان، پرویز اذکایی نیز به فعالیت های همدان شناسی در استان اشاره کرد و گفت: حوزه هنری استان همدان برخلاف دیگران، بدون هیچ ادعایی، با تامین حداقل بودجه و امکانات، دغدغه­مندانه تا کنون توانسته است با کارکارشناسی، دانشنامه­ای علمی و در خور استان همدان تدوین کند و باید به معنای واقعی کلمه بنیاد همدان شناسی نامیده شود.

اذکایی تولیدات دانشنامه حوزه هنری همدان را به لحاظ محتوا، صحافی و چاپ، مطلوب عنوان کرد و افزود: از مهمترین اقدامات حوزه هنری همدان قبل از شروع تدوین دانشنامه توجه به کتاب شناسی بود که به موضوعاتی پرداخت که تاکنون به آن توجه نشده بود و مورد اقبال و توجه مخاطبان قرار گرفته است.

نویسنده و پژوهشگر دیگر استان علیرضا ذکاوتی قراگزلو به برگزاری منظم جلسات شورای علمی و اجرایی دانشنامه تاکید کرد و گفت: اگر هر کتاب قبل از چاپ نهایی به فراخور موضوع در یکی از شورای های تخصصی بررسی دقیق انجام و تایید علمی آن اخذ شود از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود.

تیمور آقامحمدی دبیر دانش نامه همدان و معاون فرهنگی و هنری حوزه هنری استان نیز از برنامه ای برای بهره برداری حداکثری از کتب دانش نامه خبر داد و گفت: تولید محتوای برگرفته از دانشنامه برای کودکان و نوجوانان، تولید کتاب کاغذی و کتاب الکترونیکی به شکل خلاصه از کتب دانش نامه با عکس و طراحی جذاب، فروش اینترنتی کتب کاغذی و الکترونیکی و... از اقدامات حوزه هنری استان همدان برای ارائه دانش نامه همدان است.

در این جلسه پرویز اذکایی، علیرضا ذکاوتی قراگوزلو، جواد محقق، علیرضا کمری، میرهاشم میری، رضا نظری ارشد، عباس زارعی مهرورز، محسن صیفی‌کار، محمد قنبری، سید محمدباقر حسینی، تیمور آقامحمدی و خلیل الله بیک محمدی حضور داشتند.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان همدان انقلاب اسلامی رشد مشکلات همدان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۷۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلسه ۲۳۰ شورای تحول و ارتقای علوم انسانی به ریاست سعید رضا عاملی، رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی و با حضور حجت الاسلام و المسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و اعضای این شورا در محل سالن جلسات دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

در ابتدای این جلسه عاملی در قالب پیش‌دستور، گزارشی در خصوص برگزاری نشست‌های هم فکری و هم اندیشی با رئیس و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها از جمله دانشگاه تهران، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی وزارت عتف، مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی ارائه داد.

همچنین وی با اشاره به تجربه موفق شورای عالی انقلاب فرهنگی، بر ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی، اجتماعی و هنر در تدوین سیاست‌ها و مصوبات شورای تحول تاکید کرد.

سپس جلسه شورای تحول وارد دستور اصلی خود شد. موضوع دستور اول جلسه «نهایی‌سازی اعضای کارگروه‌های تخصصی» بود که توسط مدیران این کارگروه‌ها معرفی شده بودند.

در این دوره شورای تحول، سیزده کارگروه تخصصی با عناوین علوم اقتصادی، علوم تاریخی، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، علوم تربیتی، روان‌شناسی و مشاوره، معماری و شهرسازی، فلسفه، حقوق، مطالعات زنان و خانواده، زبان‌ها و ادبیات خارجی، مدیریت، هنر و فرهنگ، ارتباطات و رسانه تشکیل شده است که احکام مدیران این کارگروه‌ها، در روز‌های پایانی سال گذشته صادر و به آنها ابلاغ شد.

همچنین علاوه بر کارگروه‌های تخصصی، تعدادی کارگروه با ماموریت ویژه، ذیل شورای تحول ایجاد شده یا در حال شگل‌گیری است که عناوین آنها عبارتند از: ۱- مشاغل علوم انسانی ۲- تدوین آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیأت علمی رشته‌های علوم انسانی، اجتماعی و هنر ۳- پژوهش ۴- فناوری و نوآوری ۵- آموزش و پرورش.

در ادامه جلسه، دستور دوم با موضوع «بررسی آیین‌نامه جدید شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی (جایگزین آیین‌نامه مصوب جلسه ۶۵۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ  ۱۳۸۸/۰۷/۲۱)» مطرح و اعضاء به بحث و تبادل نظر پرداختند، اما به دلیل اتمام زمان جلسه، ادامه بررسی آن به جلسه آتی شورای تحول موکول شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • تدوین 4 آیین‌نامه جدید برای ارتقای فرهنگ هواداری در دستور کار وزارت ورزش
  • اسبقیان: چهار آئین نامه برای ارتقا فرهنگ هواداری تدوین می‌شود
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • ضرورت مشارکت ذینفعان حوزه علوم انسانی در تدوین سیاست‌ها
  • گردآوری دانشنامه شیراز در هفت جلد
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • ضرورت انتقال دانشجوی بورسیه‌ای به کشور‌های جهان برای پیشرفت علمی ایران/ سیاست‌های علمی، ۲۵ ساله تدوین شوند نه ۸ ساله
  • سند آمایش سرزمینی ورزش استان ایلام تدوین شده است
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه علمی و تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکزی با یک واحد صنعتی