Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@08:27:19 GMT

نمایش نذر هنرمندان درمساجد و هیئات مذهبی

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۴۷۸۴۴

نمایش نذر هنرمندان درمساجد و هیئات مذهبی

نجابتی با اشاره به بخش نذر هنری در سایت هنر شیعی گفت: هنرمندان مخصوصا در محرم و ایام فاطمیه نذر می کنند که آثارشان را به اماکن مذهبی هدیه دهند.

خبرگزاری شبستان، سرویس فرهنگی- مریم داوری: هنر اسلامی، هنری برگرفته از مفاهیم اسلام و انتقال دهنده مضامین اسلامی است. در هنر اسلامی بیشتر بر نقوش انتزاعی و حروف تمرکز دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در هنر اسلامی عناصر تکرار شونده زیاد مانند طرح های هندسی انتزاعی از گل و گیاه  به چشم می خورد که به نقوش اسلیمی معروف هستند. اسلیمی یکی از هفت نقش اصلی در نگارگری سنتی ایران است و گونه ای از نقش و نگار شامل خطوط پیچیده و قوس هاس درونی زیباست. هنر اسلامی شامل انواع هنر همچون خوشنویسی، معماری نقاشی، کاشیکاری و سفالگری است. ظهور هنر اسلامی مانند ظهور دین اسلام نه تنها تدریجی نبود بلکه روندی پر شتاب داشت.هنرمندان بسیاری در مورد هنر اسلامی کار کردند که «مسعود نجابتی» یکی از آنهاست. وی طراح گرافیک و خوشنویس است و تاکنون بیش از ۲۰ نمایشگاه در داخل و خارج کشور برگزار کرده است و از سال ۱۳۷۵ تا کنون در برخی از هنرستانها و دانشگاه ها تدریس می کند. نجابتی، مدیر کانون هنر شیعی است. به منظور اطلاع از فعالیت های این کانون گفتگویی با وی ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

کانون هنر شیعی در چه حوزه هایی فعالیت می کند؟

ما در چهار حوزه فعالیت می کنیم: عترت، قرآن، مقاومت که شامل آثار دفاع مقدس و انقلاب است و بخش آرایه های هنر شیعی که مختص اتفاقات آرایه های معماری ایرانی اسلامی است. در سایت هنر شیعی بخشی هم  با عنوان نذر هنری هست که فعالیت هایی در این زمینه صورت می گیرد.

 

توضیحی در مورد بخش نذر هنری در سایت هنر شیعی بدهید.

در سایت هنر شیعی بخشی با عنوان نذر هنری داریم که هنرمندان به سایت کار هدیه می دهند. یک بخشی از آثار هم که مشاهده می کنید ، آثار قدماست .

 

آثار مربوط به قدما بازسازی شده است؟

بله. بخشی از آثار قدما در کانون هنر شیعی هست که توسط هنرمندان بازسازی می شود . بعضا ممکن است اثر از ایران خارج شده و در موزه های خارج نگهداری می شود و کیفیت خوب هم از آنها وجود ندارد. سعی کردیم اینها را بازسازی کنیم و با کیفیت بالاتر روی سایت قرار دهیم. صرف اینکه بتوانیم یک بانک اطلاعاتی خیلی خوب از هنرمندان ، صاحبان اثر و آثاری که تولید می شود، داشته باشیم.

 

دسترسی به آثار سایت هنر شیعی چگونه است ؟

آثار سایت رایگان و در اختیار همه حتی مخاطبان خارج کشور هم هست.

 

بیشترین مخاطب بخش نذر هنری سایت هنر شیعی چه مراکز و نهادهایی هستند؟

مساجد، حسینیه ها و تکایا بیشترین مخاطبان این بخش هستند و از این آثار در بنرها و پرچم ها استفاده می کنند.

 

هنرمندان چگونه می توانند در نذر هنری در سایت کانون هنر شیعی شرکت کنند؟

یک نذر فرهنگی چند سالی است که در فضاهای مختلف شکل گرفته است. در سایت کانون هنر شیعی هم قسمتی داریم که هنرمندان مخصوصا در محرم و ایام فاطمیه نیت و نذر می کنند که اثری را هدیه بدهند. خوشبختانه نذر فرهنگی هنری چند سالی است که باب شده است و هنرمندان ، اثرشان را هدیه می دهند به نیت اینکه از اثرشان به طور رایگان در حسینیه ها و هیئات مذهبی استفاده شود . این آثار را ما با کیفیت روی سایت هنر شیعی قرار می دهیم خیلی طبیعی است که در فضای مجازی هم منتشر و به اشتراک گذاشته می شود و مورد استفاده گسترده قرار می گیرد. این اتفاقی است که چند سالی به همت هنرمندان ایجاد شده و ما هم از آن بهره می بریم.

 

 

پایان پیام/31

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه محرم عزاداری محرم محرم شیرخوارگان حسینی مسجد کانون های فرهنگی هنری مساجد همایش شیرخوارگان حسینی خبرگزاری شبستان استان بوشهر کانون های مساجد کانون هنر شیعی مریم داوری مسعود نجابتی نذر فرهنگی هنر اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۷۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، دهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» اختصاص دارد.

فیلم تئاتر «عروسی خون» (محصول ۱۹۸۱ اسپانیا/ ۶۷ دقیقه) به کارگردانی کارلوس سائورا بر مبنای نمایشنامه‌ای نوشته فدریکو گارسیا لورکا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

پس از نمایش این فیلم تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و محمودرضا حبیبی (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.

در رابطه با خلاصه داستان این نمایش آمده است: «در استودیوی رقص «آنتونیو گادس» (گادس)، اعضای گروه در حال گریم و آماده شدن برای اجرای برنامه هستند. پس از آنکه گادس به‌عنوان رقصنده اصلی و طراح رقص توضیحاتی به اعضا می‌دهد، اجرای «عروسی خون» آغاز می‌شود: لئوناردو (گادس) دل‌باخته زنی (هویوس) در آستانه ازدواج است. پس از یک صحنه پُرتنش در مراسم عروسی، همه متوجه می‌شوند که عروس نیز دل‌باخته لئوناردو است. عروس و داماد (خیمه‌نز) سوار بر اسب مراسم را ترک می‌کنند و لئوناردو نیز آنان را تعقیب می‌کند. ۲ مرد در نزاعی خونین، با چاقو یکدیگر را از پا در می‌آورند و عروس تنها و مغموم کنار ۲ جسد می‌گرید.»

سائورا پس از ساختن چند فیلم متأثر از اینگمار برگمان، با «عروسی خون» به دوره جدید و پویای فیلمسازی‌اش گام می‌گذارد. حاصل کار، فیلمی‌ خاص است که بدون تردید یکی از بهترین آثار سینمای اسپانیا در دهه ۱۹۸۰ است. ایده ساخت یک نمایشنامه مشهور فولکلوریک در سالنی خالی از تماشاگر از سوی گادس و تبدیل شدن آن به مایه و داستان اصلی سائورا، از آن رویکردهای درخشان و جریان‌ساز پست‌مدرنیستی است که دنیای متن و بیرون از متن را با هم درمی‌آمیزد.

به‌رغم بومی بودنِ دست‌مایه و حتی اجرا که درک جزییات رقص‌ها و موسیقی آیینی فلامنکو را تنها برای اسپانیایی‌ها ممکن می‌کند، فیلم از چنان زبان نمایشی برخوردار است که هر تماشاگری را با خود همراه می‌کند. کارِ سائورا، از سوی دیگر، تنها ضبط و عرضه این باله‌های باشکوه نیست بلکه او با دوربینش، تأویلی از «عروسی خون» ارایه می‌دهد. با «عروسی خون»، سائورا ژانر موزیکال را وارد عرصه‌ای تازه و غیر آمریکایی می‌کند.

کد خبر 6095577 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • هاشمی تهرانی: امروزه در فضای حقیقی و مجازی حشر با علما از بین رفته/ هیئات مذهبی خیلی اوقات منبری ندارد/ بسیاری از بزرگان و مسئولین نظام دغدغه حجاب دارند/ اگر با جوانان حرف زده می‌شد اینجای کار نبودیم
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • تعامل هنرمندان استان یزد با شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر
  • ایامی رئیس شورای هیئات مذهبی آذربایجان غربی شد
  • جلوگیری از رها شدگی پایه و اساس بسیج هنرمندان باشد
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • پیام تبریک شورای هیئات مذهبی مازندران به مناسبت روز معلم
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • انتشار فراخوان پنجمین جشنواره بین المللی فیلم «کوثر»