Web Analytics Made Easy - Statcounter

«بندگرمان»؛ روستایی سنی نشین در سواحل دریای مکران در شرق استان هرمزگان است که مردمان آن از قدیم الایام همه ساله در ماه های محرم و صفر به ویژه تاسوعا، عاشورا و ۱۳ محرم در سوگ اهل بیت(ع) به عزاداری می پردازند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سیریک، روستای بندگرمان شهرستان سیریک که 100 درصد از جمعیت آن را اهل سنت تشکیل می دهد در فاصله 160 کیلومتری بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است و حسینیه ای در این روستا وجود دارد که توسط اهل سنت تاسیس و اداره می شود و قدمت آن به بیش از 200 سال بر می گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

صندلی چوبی با قدمتی 250 ساله نیز در این حسینیه است که از چوب درختان منطقه بشاگرد ساخته شده و از آن همچنان برای نشستن واعظ، سخنران و نوحه خوان در مراسم عزاداری استفاده می شود.

 

عزاداری سنتی، سینه زنی، نوحه خوانی نشسته، آیین علم گردانی، آیین کهن سنگ زنی(چک چکو) و جمع آوری نذورات مردمی برای پخت و توزیع غذای نذری بین عزاداران در دهه اول محرم و دهه آخر صفر از برنامه های اهل سنت روستای بندگرمان است که در حسینیه این روستا صورت می گیرد.

 

 

مردم این روستا روز عاشورا را با علم‌گردانی و سینه‌زنی در كوچه‌های بندگرمان آغاز می‌كنند و گهواره حضرت علی‌اصغر(ع) را به گردش در می‌آورند.

 

طبق رسم و رسوم گذشته، هر ساله هیات های عزاداری روستاهای شیعه نشین اطراف، به روستای بندگرمان می روند و شیعه و اهل سنت در کنار یکدیگر در سوگ نوه رسول گرامی اسلام(ص) و 72 تن از یاران باوفای آن حضرت به نوحه خوانی، سینه زنی و عزاداری مشغول می شوند.

 

عزاداری شیعه و سنی روستاهای شهرستان سیریک در کنار همدیگر در حسینیه روستای بندگرمان، نمادی از وحدت و همدلی بین مسلمان در ایران اسلامی و بیانگر حب و ارادت آنان به ساحت خاندان پیامبر گرامی اسلام(ص) است.

 

 

حجت الاسلام « علی جعفری »، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سیریک با اشاره به اینکه اهالی روستای بندگرمان از محبین اهل بیت عصمت و طهارت(ع) هستند و همه ساله در ماه های محرم و صفر به عزاداری می پردازند، یادآورشد: این عشق و ارادت از سالیان پیش در بین مردم سنی نشین این روستا وجود داشته است.

 

وی با بیان اینکه قدمت حسینیه بندگرمان به بیش از 200 سال قبل می رسد، افزود: اهالی این روستا از قدیم الایام رسمشان بر این بود که هیات های عزاداری روستاهای شیعه نشین اطراف را در روز 7 محرم جهت شرکت در عزاداری در حسینیه روستای بندگرمان دعوت می کردند و شیعه و سنی در کنار هم در سوگ امام حسین(ع) به عزا می نشستند.

 

رئیس اداره تبلیغات اسلامی سیریک با اذعان به اینکه از گذشته تا کنون مدیریت حسینیه دست برادران اهل سنت بوده و هست، بیان کرد: عزاداری سنتی، نوحه خوانی نشسته، سینه زنی، علم گردانی و سنگ زنی، جمع آوری نذورات مردمی و طبغ غذای نذری و توزیع آن بین عزاداران ازجمله برنامه های حسینیه روستای بندگرمان است.

 

 

وی با ذکر این نکته که اوج برنامه های عزاداری در حسینیه روستای بندگرمان در روزهای 7 محرم، تاسوعا، عاشورا و 13 محرم است، اضافه کرد: شب های 7 محرم، تاسوعا و عاشورا و همچنین ظهر عاشورا غذای نذری طبخ و توزیع می شود.

 

جعفری برگزاری ویژه برنامه اربعین، دهه آخر صفر و ویژه برنامه عیدغدیر را از دیگر برنامه های این حسینیه ذکر کرد و گفت: اهالی روستا به ویژه جوانان از برنامه های حسینیه به صورت ویژه استقبال می کنند و برنامه ها با نظم خاصی اجرا می شود.

 

« حسین رمضانی »، متولی حسینیه روستای بندگرمان نیز گفت: دهه اول محرم هر سال، اهالی اهل‌سنت روستای بندگرمان با به راه انداختن دسته‌ سینه‌زنی و علم‌گردانی، ایام شهادت امام‌حسین(ع) را عزاداری می‌کنند.

 

 

وی با بیان اینکه عزاداری اهالی روستای بندگرمان برای امام حسین(ع) قدمت چند صد ساله دارد، تصریح کرد: پدران و پدربزرگان ما از برگزاری مراسم‌های عزاداری برای امام‌حسین(ع) کرامات و فضائل بسیار دیده‌اند.

 

متولی حسینیه روستای سنی نشین بندگرمان با اشاره به مراسم علم‌گردانی در این روستا، عنوان کرد: علمی که منتسب به حسینیه روستای بندگرمان است در دهه اول محرم طی مراسم و احترام خاص به درخواست خود اهالی روستا به خانه‌هایشان برده می‌شود و خانواده‌ها پارچه‌هاشان را با علم تبرک کرده و نذری می‌دهند و همچنین علم به روستاهای اطراف نیز برده می‌شود.

 

 

مرزداران شیعه و اهل سنت هرمزگان از سال های گذشته تا کنون با عشق به اهل بیت رسول مکرم اسلام(ص) و با احترام متقابل زندگی مسالمت آمیزی در کنار یکدیگر داشته اند که این موضوع می تواند الگویی برای سایر مناطق باشد.

 

 

روستای بندگرمان در فاصله 25 کیلومتری جنوب شرقی شهر بندر سیریک و در منطقه ای کوهستانی با طبیعتی خدا دادی و بکر  واقع شده و دارای درختان سر به فلک کشیده کنار، کهور، انبه، نخیلات دیمی و آبی، دارای باغات کوچک و بزرگ می باشد و شغل اصلی مردم روستای بندکرمان دامداری و کشاورزی است و تعدادی از ساکنان روستا در سطح شهر و کشورهای حاشیه خلیج فارس مشغول فعالیت می باشند.

 

 

پایان پیام/88

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماه محرم شیرخوارگان حسینی عزاداری محرم محرم همایش شیرخوارگان حسینی مسجد حضرت علی اصغر ع خبرگزاری شبستان استان بوشهر عزاداری امام حسین ع عزاداری ماه محرم شهرستان سیریک اهل سنت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۴۸۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • طرح جهاد آبرسانی برای ۱۹۸ روستای استان مرکزی
  • غرق شدن ۲ کودک در رودخانه مهران بندرلنگه
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • گذر از میانه تاریخ با سفر به روستای انجدان اراک
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»