Web Analytics Made Easy - Statcounter

ضعف زیرساختی و اجرایی در کمپ‌های ترک اعتیاد در کنار عدم بازدهی مناسب کمپ‌های اجباری و نیاز کمپ‌های ترک اعتیاد به مهارت‌آموزی و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، از جمله موضوعاتی بود که در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر قم به آن پرداخته شد. ۱۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۸ استانها قم نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،‌ پنجمین نشست شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان قم صبح امروز با حضور فرماندار قم و مسئولان استانی در سالن جلسات فرمانداری برگزار و با ارائه گزارش اقدامات انجام‌شده نسبت به مصوبات قبلی آغاز شد و ابوالفضل شریفی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم به بیان اهم اقدامات صورت گرفته پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به وجود 17 مرکز درمان سرپائی، 10 کمپ اختیاری و اجباری و دو مرکز کاهش آسیب با مجوز اداره کل بهزیستی در استان قم خبر داد و کمپ‌های ماده 15 یا کمپ‌های اختیاری را دارای بازده بیشتر و شرایط مناسب‌تری از کمپ‌های ماده 16 یا کمپ‌های اجباری عنوان کرد.

به گفته دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قم، در کمپ پاکان کوثر 74 نفر ترک اعتیاد اجباری و 36 نفر خودمعرف وجود دارند که در مجموع 110 نفر در این کمپ در حال درمان هستند و کمپ امید بهبود نیز با 41 نفر جهت ترک اعتیاد اجباری و 16 نفر خودمعرف، در مجموع 57 نفر را در حال درمان دارد.

شریفی از وجود 71 بیمار خودمعرف در مرکز ترک اعتیاد آرام خبر داد و مجموع افراد تحت درمان در مرکز پرستو را 45 نفر عنوان کرد که 30 نفر به‌صورت خودمعرف و 15 نفر اجباری هستند.

دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان قم، کمپ بهار را دارای 74 بیمار دانست که از این تعداد، ‌24 نفر خودمعرف و 50 نفر در حال ترک اعتیاد اجباری هستند و از کمپ سفیران به‌عنوان تنها مرکز موجود در بخش‌های استان قم یاد کرد که دارای 19 بیمار است.

کرمان| نبود کمپ ترک اعتیاد دولتی در جیرفت به یک معضل تبدیل شدکمپ ترک اعتیاد ویژه زنان در قزوین راه‌اندازی می‌شودبرخی مراکز ترک اعتیاد گیلان از حداقل امکانات محروم هستند

وی به کمپ رهایی مهر با 117 نفر اشاره کرد که از این تعداد،‌ 61 نفر اجباری و 56 نفر خودمعرف اند و کمپ را دارای 30 نفر خودمعرف و 85 نفر اجباری عنوان کرد.

تذکر به کمپ‌های ترک اعتیاد برای رفع نواقص

شریفی با اشاره به تذکرات داده شده به کمپ‌ها درزمینه رفع نواقص موجود، از عدم حضور مسئول فنی و روان‌شناس، عدم کیفیت مناسب غذا، عدم وجود فرم بیماران، آب آشامیدنی سالم، رعایت موارد بهداشتی و پیشگیری، نظافت پتو و بالش و اتاق فیزیکی به‌عنوان برخی از این موارد یاد کرد.

همچنین نمایندگان دستگاه‌های اجرایی عضو در شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر شهرستان قم نیز به آموزش‌های تخصصی و بازآموزی جهت تکمیل روند درمانی،‌ ارائه خدمات ورزشی و اوقات فراغت،‌ آموزش‌های فنی و حرفه‌ای، تأمین مالی معتادان بی‌بضاعت،‌ انسجام فرم درمان، تفکیک سالن‌های اقامتی به لحاظ رده سنی،‌ سهولت در مسیرهای دسترسی،‌ آموزش تخصصی تیم غربالگری،‌ لوله‌کشی آب و گاز، تسهیلات ساخت و به‌روزرسانی کمپ‌ها از دیگر مشکلات موجود در این مراکز یاد کردند.

مشکل بازگشت دوباره ترک کنندگان به مصرف مواد مخدر

فرماندار قم نیز در این جلسه با بیان اینکه کمپ‌های ترک اعتیاد، مدت‌ها است که درزمینهٔ درمان فعالیت می‌کنند و آمارهای متعددی ارائه می‌شود که این فعالیت‌ها کمتر اثرگذار است، اظهار داشت: حقیقت این است که این کارها تأثیر مناسبی نداشته است تا جایی که گفته می‌شود حدود 4 درصد تأثیر دارند و مواردی استثنا تا 30 درصد اثرگذاری اعلام شده است.

مرتضی حیدری تأکید کرد: این عدد در بهترین حالت اگر صحیح باشد، باز نشان می‌دهد که ما توفیق مناسبی به دست نمی‌آوریم و باید در فعالیت کمپ‌های اعتیاد، تحولی را به وجود آورده و زمینه را فراهم کنیم که مخصوصاً بعد از دوران سم‌زدایی و ترک، در تداوم و استمرارِ پرهیز از اعتیاد موفق باشند.

 وی با اشاره به بررسی‌های صورت گرفته در آسیب‌شناسی کمپ‌های ترک اعتیاد، به بیان راهکارهای اصلاحی در این زمینه پرداخت و خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد اگر بتوانیم کمپ‌ها را به سمت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارت‌آموزی سوق دهیم، نتایجی بهتر و کارآمدتر به‌دست خواهیم آورد و لازم است این موضوع به‌صورت پیشنهاد در شورای مرکزی مطرح شود تا به لحاظ قانونی و عمومی، زمینه‌های آن به‌صورت اجرایی فراهم شود.

انتهای پیام/ش

R7854/P/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۰۲۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲/ تریاک همچنان پیشتاز

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا از کشف بیش از ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: مخدر تریاک همچنان رتبه نخست در کشفیات را دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سردار ایرج کاکاوند درباره اجرای طرح «آرامش در شهر» اظهار داشت: همکاران ما در انتظامی و سایر دستگاه‌های مسئول در مبارزه با مواد مخدر، همراهی، همدلی و اقدامات بسیار خوبی را در جمع آوری معتادان متجاهر و دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در سطح کشور داشتند؛ چراکه اولین دغدغه مردم در حوزه مبارزه با مواد مخدر بحث حضور معتادان متجاهر در معابر، میادین، بوستان‌ها و محلات شهر‌ها بوده و در این راستا سردار فرمانده کل انتظامی قولی را به مردم دادند و صراحتا به مردم اعلام کردند که در این حوزه از ما مطالبه گری کنید؛ بنابراین برنامه ریزی مستمر و هدفمندی برای جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر و دستگیری خرده فروشان مواد مخدر آغاز شد.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا ادامه داد: قرارگاه مقابله با خرده فروشان مواد مخدر و جمع آوری معتادان متجاهر در پلیس راه اندازی شد؛ این قرارگاه وظیفه هدایت ستادی، اطلاعاتی و عملیاتی استان‌ها را در این ماموریت، عهده دار بود، البته یکی از اقدامات در این قرارگاه، بحث ایجاد ظرفیت توسط سایر دستگاه‌ها به منظور نگهداری معتادان متجاهر بود و خوشبختانه در این حوزه اتفاقات بسیار خوبی افتاد.

سردار کاکاوند یادآور شد: در سطح کشور ظرفیت محل‌های نگهداری معتادان متجاهر افزایش یافت و هم افزایی و همدلی در این حوزه میان دستگاه‌های متولی صورت گرفت و تقویت شد؛ راه اندازی قرارگاه مقابله با خرده فروشان مواد مخدر و جمع آوری معتادان متجاهر در پلیس، دستاورد‌های خوبی را برای مردم و جامعه در پی داشت.

وی عنوان کرد: ما در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ و در راستای تشدید برخوردها، اجرای طرح سراسری آرامش در شهر را به منظور جمع آوری هدفمند‌تر و تشدید دستگیری خرده فروشان متناسب با جغرافیا، جرم و نقاط آلوده به حضور معتادان متجاهر را دنبال کردیم.

این مقام ارشد انتظامی تصریح کرد: اولین مرحله از اجرای طرح آرامش در شهر همزمان با هفته فراجا در سال گذشته آغاز شد و اجرای این طرح ماهانه به صورت مستمر در کشور دنبال شد و از همه قابلیت‌های انتظامی و اطلاعاتی استفاده شد تا با استمرار اجرای این طرح، رضایت مندی مردم را جلب کنیم و افزایش دهیم. (۶ مرحله از طرح " آرامش در شهر" در کشور اجرا و عملیاتی شد.)

تمرکز بر پاکسازی پاتوق‌ها و نقاط آلوده به توزیع و مصرف مواد مخدر

سردار کاکاوند در تشریح توفیقات حاصل از اجرای این طرح بیان کرد: با تلاش‌ها و مجاهدت‌های شبانه روزی پلیس توفیقات خوبی حاصل شده است؛ افزایش ۳۵ درصدی دستگیری خرده فروشان و افزایش ۱۰۰ درصدی جمع آوری معتادان متجاهر در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از جمله این توفیقات است؛ اما آنچه در این فرایند یک دستاورد مهم تلقی می‌شود " رضایت " مردمی است که با شاخص‌های گوناگون قابل سنجش و ارزیابی است.

وی یادآور شد: پلیس وظیفه جمع آوری معتادان متجاهر را عهده دار است، اما آنچه که ما به عنوان متولی امر در راستای پاسخگویی به دغدغه مردم و تحقق وعده فرمانده کل انتظامی بایستی دنبال کنیم، هم افزایی سایر دستگاه‌ها درباره هدفمند کردن جمع آوری معتادان و افزایش بازه زمانی نگهداری این معتادان به منظور تکمیل چرخه بهبود بود، که این اتفاق صورت گرفت.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: جلسات متعددی را با دستگاه‌های متولی در این امر برگزار کردیم؛ موضوعات و دغدغه‌ها مطرح شد و امروز شاهدیم که همه دستگاه‌های مسئول در این حوزه، پای کار هستند؛ جا دارد از این همکاری‌ها بویژه ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری که بستر این هم افزایی و همکاری را ایجاد و تقویت کردند، تشکر کنم؛ انصافا پشتیبانی خوبی از سازمان‌های مسئول در مبارزه با مواد مخدر داشتند به طوری که دغدغه مردم در این حوزه کمتر شده است؛ مطابق رصد و ارزیابی‌های صورت گرفته به منظور بررسی اثربخشی اقدامات، باید گفت شاهد کاهش ۱۵ درصدی تماس‌های مردمی با ۱۱۰ در اعتراض به وجود معتادان متجاهر و جولان خرده فروشان مواد مخدر (کاهش تماس‌های مردمی با ۱۱۰ درباره جرایم مرتبط با مواد مخدر) در طول ۱۲ ماه سال گذشته بودیم.

وی ادامه داد: از طرفی، پیگیری برای ایجاد ظرفیت محل نگهداری معتادان متجاهر از سایر دستگاه‌ها منجر به افزایش بیش از ۲۰ هزار نفر (ظرفیت) در سال ۱۴۰۲ شده است، البته این ظرفیت‌ها در حال افزایش و طی روند تدریجی در تکمیل است.

انهدام باند‌های مواد مخدر

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجا در بخش دیگری از سخنان، از کشف بیش از ۵۸۰ تن انواع مواد مخدر در طول سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: تریاک در صدر این کشفیات است؛ اما در این میان، شاهد افزایش ۲۰ درصدی کشفیات مواد مخدر صنعتی از نوع " شیشه " هستیم؛ از طرفی ۷۵ درصد کشفیات مواد مخدر پلیس در شرق و حاشیه شرق کشور صورت گرفته است.

سردار کاکاوند خاطرنشان کرد: در سال گذشته یکهزار و ۶۸۰ باند توزیع مواد مخدر متلاشی شد که به نسبت سال قبلش افزایش ۱۳ درصدی ضربه به باند‌های توزیع مواد مخدر را داشتیم؛ بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان ضربه به بنیان‌های مالی این باند‌ها وارد شده است.

اینها، تنها بخشی از اقدامات "جهان شمول" پلیس مبارزه با مواد مخدر فراجاست؛ پلیسی که برای مبارزه بی امان با قاچاقچیان مواد مخدر، با اولویت تمرکز بر عدم ورود مخدر به کشور شب و روز نمی‌شناسد، با مروری بر عملکرد پلیس مبارزه با مواد مخدر، به روشنی می‌توان دریافت که در موضوع جمع آوری، ساماندهی معتادان متجاهر و دستگیری خرده فروشان مواد مخدر در کنار شناسایی و دستگیری عناصر اصلی باند‌های توزیع مواد مخدر به عنوان یکی از مطالبه‌های جدی مردم از پلیس، تمرکز ویژه‌ای صورت گرفته به طوری که آثار این اقدامات را به وضوح می‌توان در سیمای شهر‌ها مشاهده کرد.

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۸ کیلوگرم تریاک در خلیل آباد
  • ۲۵ سمن برای مقابله با موادمخدر در قزوین فعال است
  • نگاه دولت در عرصه پیشگیری از اعتیاد حمایتی است
  • کشف بیش از ۴۴ کیلوگرم تریاک در مراغه
  • کشف حدود ۸۸ کیلوگرم تریاک با طعم هندوانه در قم
  • مبارزه با مواد مخدر؛ یک تکلیف عمومی در جمهوری اسلامی است
  • دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود
  • کشف بیش از ۵۰ کیلوگرم حشیش در شیراز
  • کشف ۵۸۰ تن مواد مخدر در سال ۱۴۰۲/ تریاک همچنان پیشتاز
  • اقدامات فرهنگی برای پیشگیری از اعتیاد در اولویت باشد