Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@22:07:12 GMT

چطور با افراد متبلا به سوءظن برخورد کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۰۶۶۱

ساعت 24-یک روان‌پزشک با اشاره به بیماری سوءظن یا پارانوئید، گفت: این افراد کسانی هستند که همیشه دنبال جمع کردن مدرک هستند تا یک روزی از این مدرک‌ها به نفع خود و علیه دیگران استفاده کنند و نگران هستند تا بقیه افراد به آنها نارو زده و قصد ضربه زدن داشته باشند.

عاطفه قنبری، روان‌پزشک و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، درباره «بیماری پارانوئید یا سوءظن»، اظهار داشت: پارانوئید یعنی بدبینی و توصیف یک علامت است که می‌تواند بر اساس شدت آن مربوط به بیماری‌های مختلف روان‌پزشکی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: برای نمونه اگر بدون ریشه و مدرک باشد و افراد بیش از حد به این فکر معتقد باشد، این افراد دچار اختلالات پارانوئید بوده و نگران هستند تا بقیه افراد به آنها به اصطلاح نارو زده و قصد ضربه زدن داشته باشند.

این روان‌پزشک اضافه کرد: این افراد کسانی هستند که همیشه دنبال جمع کردن مدرک هستند تا یک روزی از این مدرک‌ها به نفع خود و علیه دیگران استفاده کنند. برای نمونه چنین افرادی به همسران خود بدبین هستند؛ البته گاهی با حرف و نصیحت دیگران قانع می‌شوند اما زمانی پارانوئید به حدی شدید می‌شود که دیگر فرد با توضیح و نصیحت این فکر غلطش اصلاح نمی‌شود.

قنبری افزود: به این حالت فرد هذیان پارانوئیدی می‌گوییم؛ یعنی اینکه هذیان و بدبینی و فکری دارد که البته غلط است اما با دلیل و برهان نیز اصلاح نمی‌شود و اطرافیان هرچه توضیح می‌دهند، فرد قانع نمی‌شود. این اختلال در برخی افراد با بیماری‌هایی مانند اسکیزوفرنی و اختلالات خلقی دیده می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که «مرز پارانوئید با واقعیت فکری چیست؟»، گفت: یکی اینکه نظر اطرافیان و افرادی که از همان جنس و محله فرد هستند را جویا شویم. برای نمونه اگر فردی نسبت به همسرش یا همکاران خود بدبینی دارد، بررسی کنیم که آیا همه همکاران نیز چنین نظری را در این خصوص تایید می‌کنند.

این روان‌پزشک تصریح کرد: موضوع دوم این است که آدم‌هایی که هذیان پارانوئید دارند خیلی دلایل و مدارکی که روی آن پافشاری می‌کنند منطقی نیست؛ یعنی مثال‌هایی که می‌زنند ربط منطقی به موضوع ندارد. برای نمونه بیمارانی که نسبت به همسرانشان بدبینی دارند این طور بیان می‌کنند که مثلا همسرم را تعقیب کردم و او را هنگام خرید میوه در کنار یک خانم دیدم.

قنبری با توضیح بیشتر این موضوع، متذکر شد:  یعنی اینکه یک دلیل غیرمنطقی وجود دارد و افرادی که از همان جنس و شرایط اقتصادی و خانوادگی هستند نیز این حرف‌ها را تایید نمی‌کنند، پس جنس فکر آنها این طور است که اگر افراد زیادی هم برای آنها موضوع را توضیح دهند، باز فکرشان عوض نمی‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا ارتباطی بین افرادی که دچار افسردگی و اضطراب هستند با بیماری پارانوئید وجود دارد؟»، خاطرنشان کرد: بله، این موضوع می‌تواند در افرادی که دچار استرس و افسردگی هستند وجود داشته باشد، یا افکار بدبینی در افرادی که ضربه‌های زیادی در زندگی‌شان خورده‌اند می‌تواند بیشتر وجود داشته باشد.

منبع: فارس

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تور‌های گردشگری غیرمجاز در انتظار برخورد قانونی

 

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان مرکزی گفت: با تور‌های غیرمجاز گردشگری در استان بدون اغماض برخورد جدی خواهد شد.

به گفته مسعود فرخی افراد و یا گروه‌هایی که به صورت غیرمجاز اجرا کننده تور‌های کلوپ سافاری هستند، به پلیس فتا معرفی می‌شوند. پیگیری قضایی و شکایات از افراد اجرا کننده تور‌های غیرمجاز، معرفی افراد اجراکننده تور‌های غیرمجاز به پلیس فتا به منظور بستن صفحات مجازی و شماره تماس‌های تبلیغاتی آنها و همچنین معرفی این افراد به پلیس اماکن عمومی با هدف بستن فضا‌های تبلیغاتی آنان، با هدف جلوگیری از تور‌هایی است که بدون مجوز قانونی فعالیت می‌کنند.

فرخی افزود: تور‌های غیرمجاز گردشگری در استان دفتر فیزیکی ندارند و فعالیت‌های آنها به صورت آنلاین و در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود. متولیان تور‌های غیرمجاز شناخت کافی از گردشگری ندارند و پوشش بیمه‌ای به گردشگر ارائه نمی‌دهند و در صورتی که در طول سفر مخاطره‌ای برای مسافران پیش بیاید، مسئولیت آن را به عهده نمی‌گیرند.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • برخورد جدی با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • برخورد قاطع با تورهای گردشگری غیرمجاز در استان مرکزی
  • شهید ندادیم که یک خودی به ناموس ایران توهین کند
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • تور‌های گردشگری غیرمجاز در انتظار برخورد قانونی
  • سن مناسب برای انجام تست دیابت
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود