Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@03:36:28 GMT

واردات و مصرف محصولات تراریخته نسل‌ کشی است

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۲۳۹۵

واردات و مصرف محصولات تراریخته نسل‌ کشی است

خبرگزاری آریا - یک متخصص طب سنتی گفت: مصرف گسترده محصولات تراریخته و واردات آن به کشور «یک نسل‌کشی» است؛ بسیاری از کشورها از این محصولات به عنوان سلاح بیولوژیک برعلیه دشمنان خود استفاده می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری آریا از تسنیم، موضوع تولید و استفاده از محصولات تراریخته در ایران یکی از مهمترین مباحث چالشی در حوزه کشاورزی، بهداشت و تامین کالاهای اساسی و استراتژیک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در چند سال اخیر با وجود مخالفت و نقد کارشناسان و متخصصان حوزه‌های مختلف درباره خطرات استفاده از این محصولات چه برای کاشت و چه برای مصرف غذایی مردم همچنان شاهد دفاع برخی از مسئولان دولتی از محصولات تراریخته هستیم؛ آخرین نمونه آن عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست کشور است که در برنامه تلویزیونی دستخط، علاوه بر دفاع از واردات محصولات کشاورزی، اعلام کرده که عمده واردات این محصولات تراریخته است!
وی در بخشی از این برنامه گفت: "ذرت، روغن، شکر، برنج، چای، گوشت قرمز و غیره به ارزش 12 میلیارد وارد می‌شود؛ بخش عمده اینها هم تراریخته است. برای تولید داخل می‌گویند بد است اما برای واردات همه تراریخته است. الان دولت مدعی تراریخته نیست ولی کسانی بیرون از دولت به دولت فشار می‌آورند؛ ما که تراریخته داریم می‌خوریم، هر روز من و شما تراریخته می‌خوریم. مرغ می‌خوریم به نوعی تراریخته است چون ذرت و سویا آن تراریخته است. روغن نباتی می‌خوریم که تراریخته است."
این سخنان کلانتری با واکنش‌های فراوانی روبه‌رو شده است؛ در همین زمینه با دکتر حسین روازاده از فعالان حوزه طب سنتی، درمان و سلامت در گفتگویی در این باره گفت: متاسفانه سیاست دولت فعلی از وزارتخانه بهداشت، کشاورزی، تجارت گرفته تا سازمان محیط زیست و استاندارد و... مبتنی بر واردات محصولات ترایخته است و به هیچ عنوان جان و سلامتی مردم برای آنها ارزشی ندارد؛ در حالیکه رئیس سازمان استاندارد در سخنانی گفته بود که در سه سال گذشته به هیچ وجه اجازه واردات ذرت تراریخته را به کشور نداده‌اند اما رئیس سازمان محیط زیست تنها دو روز بعد، در اظهاراتی مدعی می‌شود 70 درصد وارادات ذرت، تراریخته است!
وی افزود: این همه تناقض برای چیست؟! یکی از مسئولان اصلی حفظ جان و سلامت مردم در دولت جمهوری اسلامی، علاوه بر مخالفت با خودکفایی در بخش کشاورزی، به توجیه واردات و کاشت محصولات تراریخته پرداخته، محصولاتی که باعث بزرگترین نسل‌کشی در تاریخ ایران می‌شود؛ صراحتاً می‌گویم توجیه استفاده از محصولات تراریخته، توجیه نسل‌کشی است.
وی عنوان کرد: در تحقیقات علمی ثابت شده که محصولات تراریخته عامل مرگ و میر و بیماری‌های پیچیده است؛ این محصولات ارتباط مستقیمی با بیماری‌های مختلف از جمله سرطان، پیری زودرس، عقیم شدن، اختلال در تولید هورمون انسولین، اختلال در گوارش، سیستم ایمنی بدن، اوتیسم، معلولیت جسمی و ذهنی دارند؛ این اختلالات نه تنها به نسل حاضر بلکه باعث تهدید نسل‌های آینده کشور نیز خواهند شد.
روازاده با بیان اینکه بیشتر محصولات تولیدی تراریخته وابسته به شرکت‌های آمریکایی و صهیونیستی هستند، خاطرنشان کرد: کمپانی‌های آمریکایی ـ صهینونیستی مانند مونسانتو، داپونت، بایر، داو و سینجنتا دارای رتبه اول در تولید تجاری و صادارت این محصولات هستند. آیا برای مسئولان دولتی و به ویژه نظام سلامت و بهداشت ایران این افتخار است که درصد عمده وارادات محصولات کشاورزی و غذایی از خارج، تراریخته باشد1
وی متذکر شد: این یعنی تسلط آمریکا و صهیونیسم بر قوت غالب ایرانیان! مسئول محیط زیست کشور با افتخار در برنامه تلویزیونی علاوه بر دفاع از محصولات تراریخته، وارادات آن را توجیه می‌کند؛ آقای کلانتری شما مسئول حفاظت از محیط زیست و معاون عالی‌ترین مقام اجرایی کشور هستید؛ چطور واردات چنین محصولاتی را تایید می‌کنید در حالیکه در کشور آمریکا و کشورهای اروپایی به خاطر عوراض خطرناک تراریخته، مصرف آن با محدودیت‌های شدید یا ممنوعیت همراه است؟! مصرف گسترده این محصولات و واردات آن به کشور، یک نسل‌کشی است و باید پرسید چگونه جواب وجدان خود را می‌دهید؟ بسیاری از کشورها از این محصولات به عنوان سلاح بیولوژیک بر علیه دشمنان خود استفاده می‌کنند.
وی با اشاره به جایگاه رئیس سازمان محیط زیست گفت: کلانتری نمی‌تواند از مسئولیت خود درباره وارادات محصولات ترایخته خلع ید کند و باید پاسخگو باشد؛ در حوزه تخصصی رئیس سازمان محیط زیست، مضرات و خسارات فراوان محصولات تراریخته برای محیط زیست به اثبات رسیده است. بقایای این محصولات برای محیط زیست خطرناک است و تا مدت‌ها به‌صورت مخفی در طبیعت باقی می‌ماند. تغییرات ژنتیکی باعث آسیب به ارگانیسم‌ها در اکوسیستم می‌شود و تنوع زیستی را کاهش می‌دهد؛ این محصولات بسیاری از گونه‌های حیوانی مانند موش‌ها و پروانه‌ها را از بین می‌برد؛ این تنها بخشی از خسارات به محیط زیست و اکوسیستم از طریق محصولات تراریخته است و نه تنها واردات آن باید ممنوع شود بلکه با عوامل آن نیز باید برخورد شود نه اینکه یکی از مهمترین مسئولان نظام سلامت و حفظ زیست کشور، به دفاع و تایید آن بپردازد.
وی ادامه داد: نمی‌توان با دادن آمارهای مخدوش و غلط، وارادات یا تولید محصولات تراریخته را توجیه کرد؛ متاسفانه بسیاری از کسانی که به توجیه و دفاع از این محصولات می‌پردازند از بنگاه‌داران و سرمایه‌گذاران این بخش یا وابسته به آن هستند؛ به گفته جمع زیادی از محققان و کشاورزان، عملاً لزومی به استفاده از تراریخته‌ها وجود ندارد زیرا نسبت به ارقام طبیعی، عملکرد بالایی ندارند و خواص خوب‌شان هم مانند مقاومت به آفات و علف‌کش‌ها پر از ضرر و زیان است.
این متخصص حوزه طب سنتی گفت: متاسفانه برخی از مسئولان سیاستگذار در بخش سلامت و بهداشت و کشاورزی کشور، از اصلی‌ترین موانع تامین زنجیره امنیت غذایی کشور هستند که با امنیت ملی نیز گره خورده است؛ بارها مشاهده شده که با خودکفایی محصولات کشاورزی مخالفت می‌شود و در عین حال قصد دارند ایران را به بزرگترین واردکننده محصولات تراریخته در غرب آسیا تبدیل کنند! عادی‌سازی واردات محصولات تراریخته از سوی مسئولان دولتی جای بسی تامل و تاسف دارد؛ این در حالیست که تنها کشورهای فقیر و برخی از کشورهای در حال توسعه عقب مانده اقدام به واردات و عرضه گسترده و خلاف قانون محصولات تراریخته می‌کنند در حالیکه براساس پروتکل‌های نظام بهداشت جهانی، دولت‌ها نباید به جای مردم تصمیم بگیرند و محصولات تراریخته را بدون برچسب هشدار عرضه کنند؛ حداقل باید در این زمینه در سایه غفلت و اصرار مسئولان به استفاده از محصولات تراریخته، روشنگری کرد و هشدار داد تا مردم حق انتخاب در استفاده از محصولات غذایی سالم و تراریخته را داشته باشند؛ تاکید می‌کنم استفاده از این محصولات بازی با جان مردم است و به هیچ وجه توجیه‌پذیر نیست.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۲۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین

بابک صدرایی کارشناس صنعت خودرو در گفت وگو با خبرنگار مهر، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور ما و راهکار حل این ناترازی گفت: اتفاقی که در سال‌های اخیر در صنعت خودروسازی جهان رخ داده این است که به سمت خودروهای با موتور پاک، بازدهی بالا و مصرف سوخت پایین و آلایندگی کم رفته ایم.

وی در ادامه بیان کرد: مسائل زیست محیطی در تولید خودرو اگر جدی گرفته نشود برای تمام دنیا بحران ایجاد می‌کند. خودروهایی که در کشور ما تولید می‌شود پلتفرم‌های قدیمی دارد و موتورها آلایندگی بالاتری نسبت به خودروهای جدید دارد.

صدرایی توضیح داد: علاوه بر این مشکل دیگر موجود در کشور ما که باعث شده مصرف بنزین بالا برود از رده خارج نشدن خودروهای فرسوده است. وی ادامه داد: خودروهای فرسوده در کشور ما حجم بالایی دارند. اگر ما خودروی برقی هم به کشور وارد کنیم ولی این خودروهای فرسوده و اتوبوس و مینی بوس های فرسوده را از رده خارج نکنیم تأثیری در کاهش مصرف بنزین و ناترازی ندارد.

این کارشناس خودرو توضیح داد: به همین دلیل ما باید برنامه ریزی داشته باشیم که خودروهای فرسوده و قدیمی و خودروهای تولید کننده آلایندگی را از چرخه مصرف خارج کنیم و به جای آن خودروهای نو با انرژی پاک به چرخه مصرف وارد کنیم.

این کارشناس خودرو بیان کرد: برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده هم مشکلات زیادی بر سر راه وجود دارد زیرا عمده کسانی که از خودروهای فرسوده استفاده می‌کنند شرایط مالی لازم را ندارند که از خودروهای جدید و با مصرف کم بنزین استفاده کنند و برای برون رفت از این شرایط باید دولت تصمیمی عاجل بگیرد.

وی با بیان اینکه حل نشدن این موضوع به ضرر دولت است زیرا باید بودجه کلانی را صرف واردات بنزین کند افزود: دولت باید سوبسیدهایی به مردم بدهد تا از خودروهای برقی و هیبریدی استفاده کنند تا سبد سوخت متنوع شود و همچنین خودروسازان داخلی را ملزم به تولید خودروهایی کند که مصرف پایینی دارند.

صدرایی ادامه داد: در کشور باید خودروسازان موتورهای با مصرف کم را تولید کنند. همچنین خودروسازان می‌توانستند موتورهای هیبریدی را روی خودروها نصب کنند تا مصرف بنزین پایین بیاید و همچنین می‌توانستیم از سالانه یک و نیم میلیون خودرویی که وارد کشور می‌شد بخشی از آن را صرف خودروهای هیبریدی کنیم.

این کارشناس خودرو ادامه داد: البته تحریم‌ها و عدم برنامه ریزی در سطح کلان باعث شده که ما وابسته به پلت فرم‌ها خودرویی مربوط به دو تا سه دهه قبل باشیم و مرتباً آنها را تولید کنیم و خودروهای پاک بیشتر جنبه شوآف و نمایشی به خودش بگیرد.

وی ادامه داد: از سال‌های ۹۲ و ۹۳ پروژه‌های خودروهای برقی را داریم ولی تاکنون اتفاقی در این خصوص نیفتاده است. در شرایط فعلی کشور تولید خودروهای هیبریدی بهتر از برقی است و این خودروها می‌تواند جایگزین خودروهای بنزینی با مصرف بالا شود.

کد خبر 6097938 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • محمود احمدی نژاد دوباره عازم خارج از کشور شد | علت چیست؟ +تصاویر
  • افزایش واردات محصولات دارای تولید داخل خبر خوبی نیست
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • تسهیل واردات خودروهای غیر بنزینی راه کار کاهش مصرف بنزین
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • عدم انجام تکالیف قانونی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص ارزش‌گذاری مناطق تحت مدیریتش
  • امحاء کشت محصولات کشاورزی با آب‌های غیرمتعارف در شیراز
  • بی نیازی کشور به واردات ورق‌های گالوانیزه خودرو با میدان داری چهارمحال و بختیاری