Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@17:47:43 GMT

برگزاری همایش مشترک بین جامعه قرآنی و مادحین اهل بیت(ع)

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۲۴۲۹

برگزاری همایش مشترک بین جامعه قرآنی و مادحین اهل بیت(ع)

سیدعباس میرداماد، قاری و مدرس قرآن در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا؛ در رابطه با موضوع جایگاه قرآن کریم در ایام عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بیان کرد: اگر ما مبنا را بر اساس فرمایش پیامبر اکرم(ص)، کتاب و عترت قرار دهیم، این دو موهبت الهی، دو موضوع لاینفک و جدایی‌‌ناپذیر هستند و اینکه بگوییم در فرآیند قرآنی بودن یا مداح بودن بتوانیم بین این دو تفکیک قائل شویم، این امر امکان‌پذیر نیست، منتهی عمده ماجرا این است که چگونه و چطور بتوانیم این‌ها را تلفیق کنیم که اثرات آن‌ها در جایگاه هر کدام بیانگر موقعیت ویژه خود باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مداح اهل بیت(ع) اظهار کرد: به خاطر همین امر است که اتفاقا در جلسات عاشورایی نیاز داریم که تلاوت قرآن بیش از هر زمان دیگری انجام شود به این دلیل که اساسا حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بر مبنا و اساس فرامین و دستورات قرآن کریم شهادت را انتخاب کرد و برگزید. پس به همین دلیل است که نمی‌توانیم اصلا این دو موهبت الهی یعنی قرآن و اهل بیت(ع) را از هم جدا کنیم.

میرداماد با بیان اینکه امروز تلاوت قرآن در جلسات عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع) وجود دارد، بیان کرد: اما اینکه چطور بتوانیم موضوع تلاوت و پرداختن به امر قرآن در مراسم عزاداری امام حسین(ع) را تثبیت کنیم، باید جلسه‌ای بین جامعه قرآنی و مداحان اهل بیت(ع) به طور مشترک برگزار شود یعنی یک همایش مشترک برپا شود و در آن همایش مواردی به عنوان آنچه که می‌تواند به عنوان اساس ارتباط این دو مجموعه باشد، مطرح شود.

قاری و مدرس قرآن کریم با بیان اینکه سال‌های قبل چند جلسه در ارتباط با این موضوع برگزار شد ولی تداوم پیدا نکرد، گفت: امروز زمان و موقعیت بسیار مناسبی وجود دارد تا این ارتباط برقرار شود. قاطبه دوستان مداحی که بنده سراغ دارم، خود جزء قاریان قرآن بودند و اگر این همایش برگزار شود، می‌توان با یک تعریف واحد و مشترک، ترکیبی بین جامعه قرآنی و جامعه مداحان کشور ایجاد کرد.

اتفاقا در جلسات عاشورایی نیاز داریم که تلاوت قرآن بیش از هر زمان دیگری انجام شود به این دلیل که اساسا حضرت اباعبدالله الحسین(ع) بر مبنا و اساس فرامین و دستورات قرآن کریم شهادت را انتخاب کرد

میرداماد در ادامه در رابطه با مسئله جذب هرچه بیشتر مردم به جلسات قرآن همانند مراسم عزاداری سیدالشهدا(ع) نیز بیان کرد: جامعه احساسی و عاطفی به فرهنگ عاشورا و اهل بیت(ع) جذب می‌شود. نقطه اتصال مردم به اهل بیت(ع)، نقطه عطفی است که به عاطفه و احساسات ما بازمی‌گردد. اما در جامعه قرآنی عموما احساس خیلی پررنگ نیست، بلکه تعقل و اندیشه در فرآیند فکر و دیدگاه‌های اصولی مطرح است.

وی در پایان گفت: بنابر این اگر بتوانیم بین عقل و احساس، تفکیک قائل شویم، بدیهی است که جامعه‌ای که به دنبال بررسی امور و عقول محتوای قرآنی است، کار بسیار دشواری پیش رو دارد؛ چراکه همه افراد از این منظر یعنی عقل و تعقل بدان نگاه می‌کنند. اما در موضوع فرآیند مداحی و ذکر مراثی اهل بیت(ع) صرفا بحث عواطف و احساسات مطرح است. بنابر این نمی‌توانیم بگوییم که این‌ها دو نقطه شبیه به هم هستند و افرادی که در مجالس اهل بیت(ع) شرکت می‌کنند، با همان انگیزه نیز در جلسات قرآن شرکت کنند؛ چراکه اساسا ساختار این دو موضوع متفاوت است. البته جامعه ما به آن سمت می‌رود که بداند فرهنگ عاشورا اجالتا فرهنگی برگرفته از مکتب قرآن و اهل بیت(ع) است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا فعالیت های قرآنی همایش مشترک جامعه قرآنی مادحین اهل بیت قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۲۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، مدیریت دارالقرآن طوبی بوشهر از سه سال پیش به خانم عزت عالی‌حسینی واگذار شد تا کلاس‌های آموزش مفاهیم، روخوانی، روان‌خوانی حفظ و تدبر برای علاقمندان برگزار شود.

خانم عالی حسینی با سابقه ۲۷ ساله تدریس، افتخار خود را خادمی قرآن می‌داند.

این بانوی ۵۳ ساله با آمدنش به دارالقرآن طوبی، فضای آموزش را به گونه‌ای بازسازی کرد تا کودکان با اشتیاق بیشتری در کلاس‌ها شرکت کنند.

او برای کودکان ۵ ساله طرح رویش قرآنی را اجرا کرد که با نماز، اذان، اخلاق، تربیت اسلامی و روان‌خوانی قرآن آشنا شوند و به گفته خودش وقتی به مدرسه می‌روند چند قاری و حافظ قرآنی داشته باشیم.

در دارالقرآن طوبی مادران هم در کنار فرزندان‌شان قرآن می‌خوانند و برخی از آنها حافظ چند جزء هستند.

۳۰ بانوی کم‌سواد هم در کلاس‌های آموزش قرآن شرکت کردند و به تنهایی می‌توانند قرآن را ختم کنند.

خانم عالی حسینی در حوزه‌های داستان نویسی، عکاسی و مقاله نویسی با موضوع حجاب و عفاف ۳۰۰ رتبه کشوری و استانی دارد.

به اعتقاد وی فرقی نمی‌کند در چه موسسه قرآنی و در کجا فعالیت می‌کند، مهم این است که دانش‌آموزانی حافظ و قاری قرآن و مانوس با آیات الهی تربیت شوند.

سالانه حدود ۵۰۰ کودک در دارالقرآن طوبی بوشهر قرآن و مفاهیم آن را فرا می‌گیرند.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • شاهکار رهبر انقلاب در تفسیر قرآن
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • برگزاری مسابقات قرآنی دانش آموزی در شهرستان سروستان
  • رقابت ۶۵۰ دانش‌آموز یزدی در مسابقات قرآن، عترت و نماز استان یزد
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • ثبت نام چهارمین دوره حفظ قرآن کریم دختران در آذربایجان شرقی
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود