Web Analytics Made Easy - Statcounter

شاعر آئینی و برجسته استان یزد گفت: روی آوردن هیئت‌ها و مداحان به شاعران درجه یک استان برای سرودن اشعار نوحه یکی از دستاوردهای یک دو دهه اخیر است و این امر، انتظار همگان را از شعر نوحه بالا برده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، احمدرضا قدیریان از شاعران برجسته آئینی استان،  مهرماه 1345 در شهرستان ابرکوه به دنیا آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحصیلات خود را در همین شهرستان در دبستان نسفی شروع کرد و در مدرسه راهنمایی غزالی پی گرفت. با آغاز جنگ وارد دبیرستان ابوذر شد و در رشته تجربی دیپلم گرفت. سپس در مراکز تربیت معلم شهید رجایی شیراز و شهید پاکنژاد یزد مشغول به تحصیل شد و با اخذ فوق دیپلم آموزش ابتدایی در سال 1365 آغاز به کار معلمی کرد. بعدها ادامه تحصیل داد و از دانشگاه یزد در رشته زبان و ادبیات فارسی، کارشناسی و سپس در سال 1378 کارشناسی ارشد را اخذ کرد

از دوران دبستان سرودن اشعاری کودکانه را آغاز کرد و این ذوق ادبی با او همراه بود تا این که در سال‌های بین 1367 تا 1371 با حضور در دانشگاه یزد و آشنایی با انجمن ادبی دانشجویی و شاعران جوان آن، جدی‌تر به کار شعر پرداخت. بعدها مسئول انجمن شعر و ادب شهرستان ابرکوه شد و هم زمان با گرفتن مجوز فعالیت ماهنامه سرو ابرکوه، به کارهای مطبوعاتی پرداخت. در سال 1384 به یزد آمد و ضمن این که دو سال رئیس شورای شعر اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان یزد بود به فعالیت‌های ادبی در قالب انجمن‌های شعر و بخصوص همراهی و همکاری با انجمن شعر و ادب جیحون پرداخت و در کنار بزرگان شعر استان حضور یافت.

 

قدیریان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، در خصوص آثار خود با بیان اینکه در قالب‌های متنوع و متعدد شعری به سرودن پرداخته ام، گفت: نخستین اثر مکتوب خود را با نام «سیبستان» در قالب سروده های کوتاه سپید منتشر کردم. دومین مجموعه شعرم «فصل اطلسی ها» نام دارد که در قالب رباعی است. «شاعر درباری»  سومین اثرم است که در قالب غزل است.

وی با بیان اینکه مضمون و محتوای اغلب شعرهایم اجتماعی و عاشقانه است، افزود: دو اثر دیگرم با عنوان «هفت آسمان کویر» و «تا صبح بسوزد» مجموعه شعرهای گردآوری شده از شاعران مختلف است.

این شاعر یزدی در خصوص ویژگی‌های شعر آئینی گفت: شعر آئینی، شعری رسالت مند است و از اصول و ارزش‌های الهی و فطرت حق جویی و پاک انسانی سرچشمه می‌گیرد و به ستایش و ترویج پاکی و پاکدامنی و فضایل متعالی انسانی می‌پردازد و به رستگاری انسان‌ها و ایجاد جامعه‌ای عاری از ظلم و ستم و دروغ و ریا و سایر رذیلت‌های اخلاقی می‌پردازد. شهر آرمانی، نهایت آرزوی شاعران آئینی است.

قدیریان در خصوص آثار و برکات سرودن شعر در وصف اهل بیت علیهم السلام افزود: سرایش شعر برای شخصیت‌های بزرگ و بخصوص اهل بیت، جان و روح شاعر آئینی را تلطیف و او را به مسیر صحیح و اخلاق و عمل بزرگ منشانه ترغیب می‌کند. اگر سرودن از بزرگان با اخلاص و از صمیم جان باشد، روح و روان شاعر را سرشار از عشق به حق و راستی و پاکی می کند.

 

وی با اشاره به محتوای اشعار و مداحی‌های هئیت‌های مذهبی عنوان کرد: در میان هیئت‌های مذهبی استان یزد به ابعاد مختلف اجرای نوحه‌ها توجه بسیاری می‌شود. یکی از این ابعاد، شعر نوحه‌هاست. به نظر من روی آوردن هیئت‌ها و مداحان به شاعران درجه یک استان برای سرودن اشعار نوحه یکی از دستاوردهای یک دو دهه اخیر است. این امر، انتظار همگان را از شعر نوحه بالا برده است و دیگر اشعار ضعیف و کم بنیه و کم محتوا در نوحه‌های هیئت‌های مذهبی کمتر به چشم می‌خورد.

این مدرس دانشگاه گفت: در سال‌های اخیر توفیق داشتم که برای تنی چند از دوستان که درخواست شعر نوحه داشته اند، نوحه‌ای بسرایم. البته نه به ظور گسترده و حرفه‌ای بلکه بیشتر به درخواست عزیزانی که آشنایی و دوستی داشته اند پاسخ داده‌ام.

قدیریان با بیان اینکه درباره آفت‌های شعر آئینی گفتگوها و بحثهای زیادی در بین صاحبنظران مطرح شده است، ادامه داد:  جدای از قوت ادبی و فخامت فنی شعر آئینی، مهم‌ترین وجه شعرهای آئینی، استوار بودن بر حقایق و ارزش‌های والای تاریخی و علمی است. شعر آئینی، شعر راستی و راست اندیشی و راست کرداری است و نباید حتی اندکی خلاف حقیقت و واقعیت در آن راه یابد. رعایت شأن و حرمت بزرگان و ارزش‌ها هم از موضوعات مهم این حوزه ادبی است.

 

وی در خصوص تاثیر بهره‌مندی از شعرای آئینی در مجلس عزاداری امام حسین(ع) گفت: شعر، بیان تأثیرگذار و ماندگار مسائل است. بنابراین استفاده از شعر شاعران آئینی در مجالس عزاداری، شور و شوقی در دل و جان مستمعان برمی انگیزد که بیان معمولی نمی‌تواند به پای آن برسد. پیام این اشعار هم به شرط این که متعالی باشد و گرفتار موضوعات سطحی نباشد، در جان و دل شنوندگان بهتر می‌نشیند و به مدت بیشتری دوام می‌یابد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۳۴۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول

‎به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالحمید صادق جولا، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول از برگزاری محفل شعر گویشی با حضور شاعران بختیاری، عربی و دزفولی در آستانه بیست و یکمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) خبر داد.

وی افزود: «این محفل شعر، فرصتی برای نمایش غنای فرهنگی و هنری دزفول و تجلیل از مقام شامخ امام رضا (ع) خواهد بود. شاعرانی از گویش‌های مختلف، اشعار خود را تقدیم حضرت می‌کنند و این، نمادی از وحدت و همدلی در پرتو محبت اهل بیت (ع) است.

جولا گفت: برنامه‌های چاووشی‌خوانی و آیین پا منبری، که از سنت‌های دیرینه دزفول است هم در این مراسم اجرا خواهد شد. حضور مدیرکل ارشاد خوزستان، رییس حوزه هنری استان و فرماندار دزفول، نشان از اهمیت این رویداد دارد.

رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول ادامه داد: شهر دزفول قدمگاه حضرت رضا (ع) محسوب می‌شود و همواره میزبان رویدادهای فرهنگی و مذهبی بوده که فرصتی برای ترویج فرهنگ رضوی و تقویت پیوندهای معنوی جامعه است. از هنرمندان و شاعران شهرستان دعوت شده تا با حضور خود، به این مراسم غنا بخشند. همچنین، خدام آستان حضرت محمد بن موسی کاظم معروف به حضرت سبزه قبا (ع) با لباس‌های سنتی، در این مراسم حضور داشته و به اجرای مراسم در قدمگاه ایشان می پردازند.

کد خبر 6094918 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • نقاب پشت نقاب
  • زادآوری‌های جدید در باغ وحش ارم
  • ۲ کتاب مناسب مداحان و منبری‌ها در راه نمایشگاه
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • امسال ۸۷ هزار و ۵۵۰ زائر از کشور برای به جای آوردن اعمال حج تمتع به سرزمین وحی می‌روند
  • دمای هوای اصفهان تا ۶ درجه کاهش می‌یابد/بارش رگبارهای بهاری
  • بیرون آوردن پیکر شهدا در شمال نوار غزه
  • شعر فارسی فلسطین به دست عرب زبانان نمی‌رسد
  • زیباترین شعر‌ها از شاعران بزرگ و معاصر درباره معلم به مناسبت روز معلم
  • خاطره مجری برنامه مشاعره از شاعران بنام ایران