Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

دکتر رامین مرادی با بیان این مطلب که خبر این عقد واکنش و مباحث زیادی را در پی داشت، اظهارکرد: اگر پدیده کودک همسری در یک جامعه، شهر و یا منطقه‌ای آنقدر فراوانی زیاد داشته باشد که مردم آن را بعنوان یک امر رایج و جاری تلقی می‌کنند در این صورت مساله اجتماعی در این رابطه صدق می‌کند.

این عضو هیئیت علمی دانشگاه یاسوج خاطرنشان کرد: کودک همسری مستلزم این است که مبنای تصمیم‌گیری اراده جمعی باشد و دیگران در مورد شخصی‌ترین و خصوصی‌ترین مساله زندگی اجتماعی یک فرد تصمیم بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که در دنیای مدرن، علاقه، انتخاب و صمیمیت در ازدواج که معمولا در قالب عشق از آن نام می‌برند، نقش مهمی دارد. بنابراین بی توجهی به این امر که فردی را که هنوز به سن بلوغ و سن قانونی ازدواج نرسیده در مبادله ازدواج قرار دهیم جای بحث دارد که نشان دهنده این است که باورهای سنتی در این زمینه غالب است.

این جامعه شناس عنوان کرد: اگر جامعه، رسانه‌ها، نهادهای اجتماعی، خانواده، نظام آموزشی و هر آنچه که وظیفه جامعه‌پذیری را بر عهده دارد به وظایفش عمل می‌کرد و آگاه بود که کودک هم حقوقی دارد و حق دارد بچگی کند، امنیت داشته باشد، انتخاب کند و... شاهد بروز این مورد و موارد این چنینی نمی‌بودیم.

مرادی تاکید کرد: رسانه‌ها در مورد این ازدواج خوب عمل کردند، رسانه‌ها باید تلاش کنند که توجهات را به سمت مسایل و مشکلات جدی جامعه ببرند و در این مورد خاص باید توجهات را به سمت اهمیت و برجستگی حقوق کودک ببرند تا در جامعه شناسانده و نهادینه شود. از این به بعد رسانه‌ها باید به صورت تخصصی و جدی پیگیر حقوق کودک باشند و بعنوان یک وظیفه اجتماعی مدام در قالب خبرها، متن ها و گزارش‌ها و مصاحبه‌ها آن را برجسته کنند و تنها به این مورد ختم نشود. اگر غیر از این عمل کنند موج ایجاد شده می‌خوابد و بعدا از بین خواهد رفت.

وی تصریح کرد: بحث آموزش باید مطرح شود چراکه خانواده ها باید از طریق برگزاری کارگاه‌های آموزشی از سوی دستگاه‌های متولی و صدا و سیما آموزش ببینند و بدانند که فرزندان‌شان حق و حقوقی دارد، صرفا این نیست در خصوص مسایل معیشتی و اقتصادی مسئول باشند بلکه مسئول تامین و رعایت حقوق کودکان نیز هستند که باید در جامعه نهادینه شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج تاکید کرد: در مورد کودک همسری یکسری موانع قانونی و حقوقی وجود دارد که بازدارنده نیستند، و ضروری است دستگاههای متولی آن را بررسی کنند.

مرادی بار دیگر با اشاره به خبرعقد دختر 11 ساله در بهمئی افزود: این مورد نشان داد که قدرت رسانه خیلی زیاد است، قدرت رسانه به حدی بود که پیمان بسته شده را تغییر داد. رسانه‌ها با این حرکت یک نوع فشار اجتماعی ایجاد کردند که از نظر رسمی و عرفی باعث نوعی عقب‌نشینی شد. بنابراین این مساله هم کارکرد رسانه را نشان داد و هم به نوعی اطلاع رسانی و آگاه سازی نیز صورت گرفت و مردم مطلع شدند که کودکان هم حقی دارند و در صورت نقض آن با واکنش‌های اجتماعی مواجه خواهند شد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج ادامه داد: کودک همسری اتفاق افتاده به تنهایی نمی‌تواند بعنوان یک مساله اجتماعی مطرح شود هر چند باید به یک مورد هم توجه کرد؛ اگر چنین مواردی تکرار شود آن وقت باید بصورت عملی اقدام صورت بگیرد و بدنه اجتماعی و دستگاه‌های متولی تمهیدات لازم را بیندیشند.

مرادی گفت: در جامعه‌ای زندگی می کنیم که رسانه‌ها دیده بان عملکرد ما هستند، هر چند که فشارهای رسانه‌ای کاذب در برخی موارد می‌تواند سازنده نباشد، اما در این موارد می‌توانند اطلاع رسانی کنند و مردم را آگاه کنند و امیدوارم در بقیه موارد و مسایل اجتماعی و فرهنگی که مشکلاتی از این دست وجود دارد رسانه‌ها بتوانند به اصلاح برخی از روندها کمک کنند و باعث شوند مسایل جامعه حل شود و جامعه ما به سطحی از توسعه فرهنگی برسد که این قبیل موارد در آن تکرار نشود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ازدواج رسانه ها ازدواج کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۳۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشق شیدا سرمربی سپاهان را شیعه کرد!

آفتاب‌‌نیوز :

ژوزه (خوزه) مورایس مربی ۵۸ ساله  تیم فوتبال سپاهان در فوتبال نام کم و کوچکی محسوب نمی‌شود. این پرتقالی خوش‌سیما  در دوران فعالیت به عنوان بازیکن فوتبال برای تیم‌های پراینزه، اتلتیکو، لیریا و پنافیل توپ زد. درخشش اصلی دوران حرفه‌ای او، اما  درکسوت مربی‌گری بود. مورایس اهل پرتغال است، اما یک نشریه ورزشی پرتغالی محل تولد اصلی او را شهر گلونگو آلتو در کشور افریقایی آنگولا ذکر کرده است.

مورایس به عنوان دستیار مربی سرشناس فوتبال ژوزه مورینیو در کادر فنی تیم‌های پورتو، رئال مادرید، چلسی و اینترمیلان حضور داشته است. وی در ۲۰۲۲ با تیم سپاهان قرارداد بست و تاکنون یک نائب قهرمانی برای این تیم ثروتمند کسب کرده است.

تغیر مذهب به تشیع

آنچه ژوزه را به صدر اخبار و تیتر روز بحث‌های داغ فضای مجازی کشانده نه کارنامه حرفه ای، بلکه از دواج و تغییر مذهب او بود.

این مربی در پاسخ به سوال یک خبرنگار در کنفرانس خبری پس از پایان بازی در مورد تغییر دین وی گفت: «من مشکلی ندارم که به سوالات متفاوت و مرتبط با مسائل شخصی هم جواب بدهم، هرچند مسائل شخصی و مسائل حرفه‌ای جدا است، اما از آنجا که شما کنجکاو هستید، بله! من مذهبم را تغییر داده‌ام و اکنون یکی از شما هستم! البته به این دلیل که من عضوی از یک خانواده ایرانی هستم و شما می‌دانید، البته این حقیقت دارد، من با افتخار مدتی قبل به دین اسلام مشرف شدم.»

پای یک زن در میان است

از مدت‌ها قبل هواداران و لیدر‌های تشویق سپاهان، در اکانت این سرمربی در اینستاگرام به او طعنه می‌زدند که عشق شیدا باعث حواس‌پرتی او و نتایج ضعیف تیم در این اواخر شده است. هرچند این مربی و نامزدش تلاش کردند که مسائل شخصی را در صفحات خود در شبکه‌های اجتماعی بازتاب ندهند، اما مسئله ازدواج او با شیدا مقصودلو بازیگر جوان و زیبای ایرانی مسئله‌ای نبود که بتوان آن را برای مدت طولانی از چشم هواداران کنجکاو پنهان کرد.

تغییر مذهب به خاطر عشق یا از سر ارادت

حسین ابراهیمی روحانی با افکار نزدیک به مصباح یزدی در خصوص ازدواج سرمربی سپاهان با یک زن ایرانی در توییتر نوشت: «یک خانم ایرانی باعث مسلمان شدن سرمربی پرتغالی سپاهان شده. فرمود اگر یک نفر با دست تو هدایت شد، برای تو بهتر از آن چیزی است که خورشید بر آن می‌تابد. سوال اینه که مایی که مدعی مذهبی بودن هستیم چند نفر را به اسلام نزدیک مردیم؟!»

کاربران در پاسخ به وی بعضاً رفتار برخی افراد و جریان های دارای قدرت و نفوذ را از جمله عوامل دین‌گریزی عنوان کرده‌اند و انگیزه اصلی این مربی را نیز به موانع قانونی ازدواج یک غیرمسلمان خارجی با یک زن مسلمان ایرانی نسبت داده‌اند.

موانع قانونی ازدواج

بر اساس ماده ۱۰۶۰ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی موکول به اجازه دولت است. مرجع صادرکننده این اجازه در داخل، کشور وزارت کشور و در خارج از کشور، نمایندگان سیاسی و کنسولی جمهوری اسلامی ایران به نیابت از طرف وزیر کشور می‌باشند. این اجازه اصطلاحا پروانه زناشویی نامیده می‌شود. یکی از اصلی‌ترین موانع، مذهب همسر خارجی است.

طبق ماده ۱۰۵۹ قانون مدنی ایران، نکاح زن مسلمان ایرانی با مرد غیرمسلمان جائز نیست و بر اساس ماده ۱۰۶۰ همین قانون ازدواج زن ایرانی با تبعه خارجی در مواردی هم که مانع قانونی نداشته باشد، موکول به اجازه مخصوص از طرف دولت ایران است حتی دولت می‌تواند بر اساس ماده قانون مدنی ازدواج بعضی مستخدمین و مامورین رسمی و محصلین دولتی را با زنی که دارای تابعیت خارجی باشد موکول به اجازه مخصوص کند و الا هر فرد خارجی که بدون اجازه قانونی با زن ایرانی ازدواج کند به حبس تادیبی از یک تا ۳ سال محکوم خواهد شد. در این مبحث به قوانین و مقرراتی اشاره خواهیم کرد که به موجب آن بانوان ایرانی می‌توانند با مردان خارجی (غیرایرانی) ازدواج کنند.

این احتمال وجود دارد که چنین موانع و مواد و تبصره‌های قانونی سفت و سختی در تصمیم سرمربی سپاهان برای غلبه بر موانع وصال یار بی‌تاثیر نبوده باشد و به قول فیض کاشانی: «دل و دین و عقل و هوشم همه بر آب دادی/ ز کدام باده ساقی به من خراب دادی»

ازدواج بازیگر ۲۸ ساله و مربی ۵۸ ساله

هرچند سن تنها عددی است که در ره عشق چندان به چشم نمی‌آید، اما اختلاف سنی شیدا مقصودلو بازیگر ۲۸ ساله با این سرمربی ۵۸ ساله موضوع داغی برای بحث‌های بی‌پایان خاله زنکی در فضای مجازی است. 

شیدا مقصودلو متولد شهریور ۱۳۷۶ و بازیگر ایرانی است که با بازی در فیلم قهرمان ساخته اصغر فرهادی بیشتر شناخته شد. وی فارغ التحصیل رشته بازیگری در دانشگاه آزاد اسلامی است. مقصودلو همچنین در نمایش‌های چند تکه لغزان، لوله، آرش، تورنج، و نشانی ایفای نقش کرد. در مورد خانواده او اطلاع چندانی نیست.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) بلاگرها متقلب شدند؛ ماجرای ازدواج پیرزن ۸۵ ساله با پسر ۲۵ ساله در ایران!
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • بیوه شدن دختر ۲۳ ساله در شب عروسی/ ۲۰ بار مچ شوهرم را با زن‌های غریبه گرفتم
  • بیوه شدن دختر ۲۳ ساله در شب عروسیش
  • بیوه شدن دختر ۲۳ ساله در شب عروسیش | ۲۰ بار مچ شوهرم را با زن‌های غریبه گرفتم
  • اعتراف ربایندگان «یسنا» به جرم خود | اقدام مجرمین بعد از ربودن دختر ۴ ساله
  • عشق شیدا سرمربی سپاهان را شیعه کرد!
  • «خیلی بیل زن هستید، زمین خودتان را بیل بزنید»/ واکنش یک جامعه‌شناس به دعوت دانشگاه‌های ایران از دانشجویان معترض در آمریکا
  • محمد فاضلی جامعه شناس: خیلی بیل‌زن هستید زمین خودتان را را بیل بزنید
  • از «نیکا» تا «یسنا»