Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ علی بهادری، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در نشست خبری که امروز یک‌شنبه ۱۷ شهریورماه، در ساختمان مرکز وکلا برگزار شد، با اشاره به موضوع وقفه دو ساله در برگزاری آزمون کارشناسی رسمی دادگستری، اظهار کرد: آماده‌سازی برگزاری آزمون کارشناسی رسمی دادگستری زمان‌بر است و باید همه شرایط و زمینه‌ها فراهم شود، اما این آزمون در زمستان سال جاری بعد از دو سال وقفه برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
البته آگهی آزمون وکلا هم‌اکنون بر روی سایت کانون وکلا قابل رؤیت است و بر همین اساس با رئیس قوه قضائیه و جمعی از معاونان ایشان مشورت‌هایی انجام شده است.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه با بیان اینکه با نیازسنجی‌هایی که انجام شده امیدواریم افراد نخبه و کارآمد بعد از قبولی در آزمون، جذب شوند، اضافه کرد: تفاوت این آزمون با آزمون‌های سال گذشته در گرفتن پروانه وکالت است؛ به این معنی که اخذ شرایط پروانه وکالت برعهده خود داوطلب گذاشته شده است.
وی با بیان اینکه امسال ٧٠ هزار نفر در آزمون شرکت می‌کنند، ادامه داد: داوطلبان در این دوره نیازی به بارگذاری مدارک قبل از برگزاری آزمون ندارند و پس از آزمون به تدریج مدارک افراد اخذ خواهد شد. یکی دیگر از تفاوت‌های آزمون امسال حذف شرط داشتن پایان خدمت یا معافیت دائم است. این درحالی است که افراد برای گرفتن پروانه وکالت باید کارت پایان خدمت داشته باشند؛ همچنین افراد هنگام اخذ پروانه وکالت باید مدرک تحصیلی را ارائه دهند.
‌بهادری با اشاره به اینکه آزمون موردنظر به‌صورت ملی برگزار می‌شود، گفت: امسال به داوطلب مجوز محل وکالت داده خواهد شد و آیین‌نامه نقل و انتقال هم اعلام شده است؛ لذا افراد برای ثبت نام جهت شرکت در آزمون کارشناس رسمی دادگستری از اول تا هشتم آبان‌ماه، فرصت دارند واصل آزمون ٢٩ آذرماه سال جاری، برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در ادامه درباره منابع ارائه شده در درس متون فقه هم گفت: در درس متون فقه یک کتاب جامع را آماده کرده‌ایم که تمام منابع در آن یک‌جا جمع شده است و به زودی در خدمت متقاضیان قرار می‌گیرد.
وی به زمان ارائه مدرک لیسانس یا کارت پایان خدمت هم اشاره کرد و افزود: حداکثر زمان ممکن برای ارائه مدارک یک سال پس از آزمون است، اما این عدد دقیقی نیست. کارآموزی در بهار سال آتی شروع می‌شود و داوطلب باید قبل از کارآموزی مدارک را تحویل دهد. البته ما تمام تلاش خود را می‌کنیم تا قبل از آزمون سال بعد داوطلب فرصت ارائه مدارک را داشته باشد.
بهادری از حد نصاب علمی سهمیه ایثارگران و ضریب دروس آنان در آزمون هم گفت: مطابق روال گذشته ۳۰ درصد سهمیه به ایثارگران اختصاص پیدا کرده و ۷۰ درصد آزاد است. البته ضریب دروس هنوز قطعی نشده‌اند.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا؛ در مورد اقدامات این مرکز در جهت تقویت بنیان خانواده و برنامه‌هایی برای نظارت بیشتر بر مراکز مشاوره و کارشناسان قضایی گفت: سست‌شدن بنیان خانواده و به تبع آن تهاجم فرهنگی که به کشور هجوم آورده باعث رنج بسیار زیاد به خانواده شده است. به‌همین تناسب قانون‌گذار تلاش کرده است تا تدابیر زیادی را در راستای حمایت از خانواده داشته باشد. به‌عنوان مثال سیاست‌های کلی خانواده را داشتیم که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ و براساس آن قانون‌گذار مکلف به انجام برخی اقدامات در این حوزه شد.
وی ادامه داد: یکی از این تلاش‌ها قانون حمایت از خانواده بود. همچنین مشاوره حین طلاق را در این خصوص داشتیم؛ مشاوره‌ای که یکی از سخت‌ترین مراحل مشاوره است و مرحله‌ای است که دو نفر قصد جدا شدن از همدیگر را دارند و باید کاری کرد که بهترین اقدام در این رابطه انجام شود. اما در مقطعی احساس شد که این مشاوره‌ها کارآمدی لازم را ندارد و مراکز مشاوره عام ما که در هر حوزه مشاوره می‌دهند، در این حوزه سنگین و سخت نتوانستند آنطور که باید پاسخگو باشند.
بهادری ادامه داد: بر همین اساس قانون‌گذار ما را ملزم کرد تا معیار‌های جدی‌تری را در حوزه خانواده قرار دهیم؛ از آنجایی که این خانواده‌ها در حال ازهم‌پاشیدگی و افرادی هستند که همه‌چیز خود را برای جدا شدن آماده کرده‌اند؛ مقرر شد تا مراکز مشاوره‌ای که قرار است این افراد را مشاوره بدهند معیار‌های سنگین‌تری را مد نظر قرار دهند. بر همین اساس این کار از بین دارندگان پروانه مراکز مشاوره قوه قضائیه و کسانی که این رسالت مهم و سنگین را به خوبی درک کرده‌اند و حاضر به وقت‌گذاشتن در این حوزه هستند به قوه قضائیه واگذار شد و قوه قضائیه هم این مسئله را به مرکز واگذار کرد. بر‌همین اساس ما هم آزمون تخصصی را در این رابطه برگزار کردیم.
رئیس مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه تصریح کرد: مطابق آیین‌نامه، شورای مشورتی را در مرکز تأسیس کردیم که از بخش‌های مختلف کشور از جمله سازمان نظام روانشاسی در کشور، بهزیستی، معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه، دادگاه‌های مختلف و مراکز مرتبط با این حوزه دعوت شد و نظرات همه آن‌ها را در این خصوص شنیدیم. سعی کردیم سازوکاری را طراحی کنیم که خیالمان در این حوزه راحت باشد و این مرکز توانایی به دوش کشیدن چنین تکلیف سنگینی را داشته باشد؛ لذا با دقت نظری که وجود دارد و پروانه‌هایی که امسال صادر می‌شود کمک بسیار جدی را در حوزه نظام قضائی برای پیشگیری از بحث طلاق و حمایت از بنیان خانواده خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: البته تعداد مشاوران مورد نیازی که از سوی معاونت پیشگری اعلام شده بود بسیار بیشتر از تعداد فعلی است؛ اما سعی می‌کنیم در سال آینده و امسال اگر امکان و توان آن فراهم شد آزمونی را برای صدور پروانه فعالیت حوزه مشاوره خانواده داشته باشیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه بهادری قوه قضائیه بهادری جهرمی مشاوره خانواده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۴۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از روش‌های نوین در پیشگیری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است

اصغر جهانگیر گفت: یکی از روش‌های نوین در پیشگیری از وقوع جرم، بحث اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است که تلاش‌ها در این زمینه را مثمرثمر می‌کند.

به گزارش ایسنا، جلسه هم اندیشی سخنگویان ادوار دستگاه قضا عصر امروز (۱۰ اردیبهشت) در دفتر سخنگوی جدید قوه قضاییه برگزار شد.

این نشست صمیمانه با حضور اصغر جهانگیر، سخنگوی جدید قوه قضاییه و معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه، ذبیح‌الله خداییان، مسعود ستایشی، غلامحسین اسماعیلی، غلامحسین الهام و علیرضا جمشیدی در محل معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه برگزار شد.

اصغر جهانگیر سخنگوی جدید دستگاه قضا در این نشست گفت: از حسن اعتماد رئیس قوه قضاییه بابت مسئولیت جدیدی که به بنده سپرده شد تشکر می‌کنم. شاید یکی از دلایلی که باعث شد این مسئولیت را قبول کنم این بود که در معاونتی که مسئولیت آن را برعهده دارم، جنس کار اجتماعی است و یکی از روش‌های نوین در پیشگیری از وقوع جرم، بحث اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است که تلاش‌ها در این زمینه را مثمرثمر می‌کند.

وی افزود: حوزه‌های پیشگیری، اطلاع‌رسانی و سخنگویی به هم نزدیک هستند که می‌تواند به ماموریت‌هایی که در معاونت اجتماعی به ما سپرده شده کمک کند؛ بنابراین پذیرفتم در این قسمت نیز در خدمت مردم و قوه قضاییه باشم.

خداییان: سخنگویی کاری سخت در قوه قضاییه است

ذبیح الله خداییان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور و یکی از سخنگویان سابق دستگاه قضا در این نشست با بیان اینکه هرچند بنده مدت زمان کوتاهی در جایگاه سخنگویی قوه قضاییه خدمت کردم گفت:  این جایگاه مشکلات خاص خود را دارد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: شاید یکی از نکات مهمی که درباره اکثر سخنگویان قوه قضاییه باید در نظر گرفت این است که اکثر آن‌ها قاضی هستند. ما عادت کردیم اگر بخواهیم نکته‌ای را مطرح کنیم نخست توجه می‌کنیم قانون درباره آن موضوع چه حکمی دارد.

خداییان به برخی از دشورای‌های سخنگویی قوه قضاییه اشاره کرد و گفت: اغلب سوالاتی که از سخنگویان قوه قضاییه پرسیده می‌شود مربوط به پرونده‌ها، جرایم و مفاسد است. زمانی که سوال درباره این پرونده‌ها مطرح می‌شود ما با چند مشکل مواجه هستیم. در برخی از پرونده‌ها اگر زوایای مختلفشان را مطرح کنیم ممکن است ادامه رسیدگی آن‌ها دچار مشکل شود. ممکن است افرادی باشند که دستگیر نشده باشند و یا مسائلی در پرونده باشد که در مرحله تحقیقات مقدماتی بوده و طبق قانون محرمانه است و نباید مطرح شوند؛ بنابراین ارائه مطالب و پاسخگویی به سوالات به توجه ویژه‌ای نیاز دارد.

ستایشی: خاطرات خوشی از دوران سخنگویی در ذهن دارم

مسعود ستایشی، سخنگوی پیشین قوه قضاییه نیز در این نشست بیان کرد: از ۲۱ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ تا فروردین ۱۴۰۳ در جایگاه سخنگویی دستگاه قضا مشغول به فعالیت بودم.

وی با بیان اینکه خاطرات خوبی از دوران سخنگویی در ذهن دارم، افزود: یکی از این خاطرات خوب که برگ زرینی در تاریخ خدمات ارزشمند قوه قضاییه نیز محسوب می‌شود، عفو گسترده‌ای بود که به افرادی که در مقطعی کام مردم را تلخ کردند، تعلق گرفت. این عفوها با نظر رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و مردم طعم شیرین آن را احساس کردند.

اسماعیلی: تلاش کردم در جایگاه سخنگویی ضابطه‌مند عمل کنم

غلامحسین اسماعیلی نیز در این نشست گفت: در دوران سخنگویی ارتباط خوبی با اصحاب رسانه داشتم.

وی با بیان اینکه حوزه سخنگویی چارچوب و ضوابطی دارد، افزود:  سعی کردم در این جایگاه ضابطه‌مند عمل کرده و ضابطه را بر سلیقه ترجیح دهم.

الهام: سخنگویی قوه قضاییه جایگاهی پیچیده، دشوار و حساس است

غلامحسین الهام از سخنگویان سابق حاضر در این نشست بود که در سخنانی کوتاه بیان کرد: تجربه سخنگویی در بخش‌های دیگر را هم داشته‌ام، اما حساس‌ترین، پیچیده‌ترین و دشوارترین حوزه سخنگویی، حوزه سخنگویی قوه قضاییه است.

جمشیدی: جایگاه سخنگویی قوه قضاییه سختی‌های خاص خود را دارد

علیرضا جمشیدی نیز در این نشست حضور داشت و در سخنانی عنوان کرد: جایگاه سخنگویی قوه قضاییه سختی‌های خاص خود را دارد چراکه سخنگویان در این جایگاه از پرونده‌هایی صحبت می‌کنند که هم باید در طرح مطالب دقت ویژه‌ای کنند و هم مردم منتظر پاسخگویی جامع و کامل هستند.

در ادامه  این نشست صمیمانه، سخنگوهای ادوار دستگاه قضا نکاتی را در رابطه با اهمیت این جایگاه مطرح کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تخمین بازه زمانی پروسه طلاق در نبود شوهر با مشاوره حقوقی
  • یکی از روش‌های نوین در پیشگیری، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی است
  • ابهامات مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • ابهامات بر سر مستثنی شدن قوه قضاییه، وزرا و هیات رئیسه مجلس از «شفافیت» قوای سه گانه
  • کارگروه ویژه پیشگیری از طلاق در راور تشکیل شد
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • برگزاری بیش از ۱۵ هزار ملاقات بین فرزندان طلاق و والدین در سال ۱۴۰۲
  • سازش ۲۵ درصدی در پرونده‌های طلاق خراسان رضوی
  • ارائه خدمات «مشاوره‌ای – آموزشی»، آنلاین و حضوری مرکز روانشناختی «جهت» برای عموم
  • ۲۳ درصد پرونده های مشاوره طلاق در مازندران منجر به ساز شد