Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی معاونت حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی علی‌اصغر کاراندیش مروستی، معاون وزیر و دستیار امور حقوق شهروندی وزیر ارشاد، از تدوین شاخص‌های حقوق شهروندی در معاونت‌های تخصصی این وزارتخانه خبر داد و گفت: منشور حقوق شهروندی دربردارنده حق‌های بشری و متضمن زندگی خوب در جامعه کنونی ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: این سند که مجموعه‌ای از مفاد قانون اساسی، قوانین عادی، مقررات و معاهدات حقوق بشری بین‌المللی است، توسط ریاست محترم جمهور در آذر ماه سال ١٣٩٥ رونمایی، ابلاغ و لازم‌الاجرا شده است.

دستیار امور حقوق شهروندی وزیر ارشاد ادامه داد: تدوین شاخص‌های کمی و کیفی به منظور پایش و ارزیابی فعالیت دستگاه‌های اجرائی در حوزه حقوق شهروندی در بند هفت بخش الف بیانیه مقدماتی ریاست محترم جمهور در منشور به عنوان برنامه‌های دولت برای پیشبرد اهداف منشور حقوق شهروندی بیان شده است .

کاراندیش افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وظایف و اهداف بسیار مهمی در دولت دارد و معاونت‌ها و مراکز آن، نقش قابل توجهی در ساختار اداری نظام جمهوری اسلامی ایران و نقش غیرقابل انکاری در جامه عمل پوشاندن به منشور حقوق شهروندی را داراست.

وی افزود: بند شش بخش الف بیانیه مقدماتی رئیس جمهور در منشور حقوق شهروندی به گسترش مطالعات و بررسی‌های علمی و کاربردی به منظور شناسایی چالش‌ها و موانع فراروی تحقق حقوق شهروندی و یافتن راهکارهای عملی در نظام حقوقی ایران اشاره دارد و همچنین ریاست محترم جمهور در بند ١١ به التزام مدیران و مسئولان اجرائی به رعایت حقوق شهروندی در همه برنامه ریزی‌ها و سیاستگذاری‌ها و تصمیمات و اقدامات تاکید کرده‌‌اند .

دستیار امور حقوق شهروندی وزیر ارشاد ادامه داد: به همین منظور کارگروه علمی حقوق شهروندی متشکل از جمعی از استادان دانشگاه و صاحب‌نظران عرصه حقوق شهروندی در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی نسبت به تدوین شاخص های حقوق شهروندی اقدام کرده است.

وی تصریح کرد: طرح تدوین شاخص‌های حقوق شهروندی با تدقیق در وظایف و اهداف ساختار وزارتخانه، در پی تطبیق رسالت وزارت فرهنگ با منشور حقوق شهروندی و قانون اهداف و وظایف وزارتخانه برآمده‌ و این مهم طی جداولی مشخص شده است. همچنین معیارهایی با استفاده از منشور حقوق شهروندی برای هریک از عملکردهای معاونت‌ها و ادارات معین شده که با توجه به این معیار‌ها باید عملکرد خود را تنظیم کرده یا آن را ارتقا بخشند.

کاراندیش افزود: در این طرح، ساختار داخلی وزارتخانه مطالعه شده است که طی دو مرحله کار صورت گرفته است : قسمت اول شامل تطبیق عملکردها و استخراج معیار‌های منشور حقوق شهروندی در موارد: 1.معاونت‌ قرآن و عترت، 2. معاونت حقوقی، امور مجلس و استان‌ها، 3. معاونت امور فرهنگی، 4. معاونت توسعه مدیریت و منابع و 5. مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال و قسمت دوم، سایر معاونت‌ها شامل «امور هنری»، «امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی» و«سازمان سینمایی و امور سمعی و بصری».

وی همچنین اعلام کرد: در جهت اجرای طرح پیشرو ابتدا اقدام به استخراج اهداف و وظایف هریک از معاونت‌ها، ادارات کل و مراکز نامبرده شده، سپس نحوه اجرا و اعمال این سیاست‌ها و وظایف در نهادهای مزبور بررسی شده و میزان انطباق این عملکردها با منشور حقوق شهروندی و قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تحلیل شدهاست.

کاراندیش اضافه کرد: در این طرح در جداول اختصاصی برای هر معاونت و مرکز مواد مربوط منشور حقوق شهروندی که با عملکرد مزبور معاونت یا مرکز مرتبط است، مشخص شده و ماده یا بند مرتبط قانون اهداف و وظایف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقابل عملکرد مزبور مشخص شده است.

لازم به ذکر است؛ معیارها و شاخص های حقوق شهروندی طی مراسمی با حضور معاونین و نمایندگان معاونت‌ها و مراکز اعلام و اطلاع رسانی خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا اجتماعی حقوق شهروندی وزارت ارشاد شاخص های حقوق شهروندی مروستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۴۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با ابلاغ رئیس‌جمهور به عنوان رئیس شورای‌عالی انقلاب فرهنگی، بر اساس ماده واحده «تأیید انتخاب دبیر شورای فرهنگ عمومی» که در جلسه هشتم اسفند سال گذشته شورای‌عالی انقلاب فرهنگی بر اساس مصوبه جلسه بیست‌ویکم بهمن سال ۱۴۰۲ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به تصویب رسیده، در حکمی عاطفه خادمی را به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور منصوب کرد.

به گزارش ایسنا، عاطفه خادمی پیش از این به‌عنوان مشاور اجتماعی وزیر و دبیر ستاد جمعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این وزارتخانه مشغول به فعالیت بود. او متولد سال ۱۳۶۳ و دانش آموخته دکترای سیاستگذاری فرهنگی و به عنوان اولین زن فارغ‌التحصیل این رشته در کشور است.

وی عضو هیأت علمی پژوهشگاه  مطالعات فرهنگی اجتماعی و تمدنی و دارای تألیفات پژوهشی با رویکرد سیاستگذاری در حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به‌ویژه با محوریت زنان و خانواده است.

بنابراعلام روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سوابق علمی و اجرایی وی می‌توان به تجربه همکاری با نهادهای مختلف مانند سازمان صدا و سیما، پژوهشگاه‌های مرتبط در حوزه علوم انسانی حول بررسی مسائل مختلف حوزه فرهنگ‌ و اجتماع، متمرکز بر حوزه‌های تحولی، مسئول دبیرخانه تحول مجتمع های قضایی خانواده در قوه قضاییه و دبیر دبیرخانه کمیته اجتماعی و فرهنگی سند تحول دولت سیزدهم اشاره کرد.

پیش از این سیدمجید امامی به‌عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در این مسئولیت خدمت می‌کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جوابیه وزارت فرهنگ و ارشاد به عصر ایران: مُهر وزارت چهار روزه ساخته شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • افزایش انگیزه سرمایه انسانی، اولویت وزارت نفت
  • تدوین لایحه حمایت از حقوق پرستاران با هدف بهبود معیشت
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • منشور مشاوره خانواده تدوین و نهایی شد
  • تدوین منشور مشاوره خانواده نهایی شد
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند