Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ايتنا»
2024-05-03@15:26:56 GMT

کاتالوگ چه نقشی در بازاریابی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۷ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۵۴۴۹

کاتالوگ چه نقشی در بازاریابی دارد؟

استفاده از کاتالوگ راهی است بهینه برای پیشبرد اهداف بازاریابی، برندینگ و افزایش فروش در بازه‌های زمانی مختلف. علت این امر، قدرت بالای چاپ مذکور در ارائه‌ی قصه‌گونه‌ی ویژگی‌های محصول/خدمات مد نظر شناخته شده است. ---------------- رپرتاژ آگهی -----------------


استفاده از کاتالوگ راهی است بهینه برای پیشبرد اهداف بازاریابی، برندینگ و افزایش فروش در بازه‌های زمانی مختلف.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علت این امر، قدرت بالای چاپ مذکور در ارائه‌ی قصه‌گونه‌ی ویژگی‌های محصول/خدمات مد نظر شناخته شده است. به بیان کلی، کاتالوگ ماهیتی شبیه به مجله دارد، مخاطب آن را دریافت می‌کند و طی هفته‌ها و شاید ماه‌ها، بارها صفحات آن را ورق می‌زند، نوشته‌ها را می‌خواند و به عکس‌ها نگاه می‌کند.
نتیجه نهایی بهره‌گیری از ظرفیت این ابزار بازاریابی، به طور حتم، افزایش عمق و تاثیرگذاری مارکتینگ برند خواهد بود. در سطرهای پیش رو، کمی دقیق‌تر به کاتالوگ می‌پردازیم و بررسی خواهیم کرد چگونه چاپ کاتالوگ می‌تواند افزایش فروش را رقم بزند.
  مقدمه؛ تاثیرگذاری چاپ کاتالوگ ذات انسان با شنیدن قصه گره خورده. شاید باورش سخت باشد اما رمان‌های طویل، از داستان‌های کوتاه بیشتر می‌فروشند و مخاطب ثابت بالاتری دارند. مشابه همین امر را می‌توان در وادی تبلیغات و مارکتینگ مشاهده کرد.
فرض کنید در نمایشگاهی ملی/بین المللی شرکت کرده‌اید، اگرچه نیاز است طیف وسیعی چاپ نظیر پوستر، بروشور و تراکت آماده کنید (هرچند مطالعه اثرگذاری این چاپ‌ها از حوصله بحث جاری خارج است اما در ادامه مختصر به آن‌ها پرداخته‌ایم)، اما آنچه در نهایت از شما با مخاطب به خانه یا دفتر کار می‌رود، همان کاتالوگ جامع و کامل است.
در باب تاثیرگذاری چاپ کاتالوگ همین بس که در دنیای مخاطبین چند ثانیه‌ای، هر یک از این چاپ‌ها تا پانزده دقیقه مورد مطالعه قرار می‌گیرد، چندین ماه در دفاتر اداری باقی می‌ماند و از همه مهم‌تر، تا بیست درصد قابلیت ساخت اولین فروش اینترنتی را داراست (Denise Lee Yohn در مقاله‌ی “Why the Print Catalog Is Back in Style,” نشان می‌دهد که بیست درصد دریافت کنندگان کاتالوگ، بلافاصله پس از مطالعه، اولین خرید اینترنتی خود از آن برند را انجام داده‌اند.)
  چاپ کاتالوگ چگونه موفقیت بازاریابی و افزایش فروش را رقم می‌زند؟ پس از بیان مقدمات، زمان پرداختن به مولفه‌های علمی و متقن است. در ادامه، ذیل چند بند، چگونگی تاثیرگذاری چاپ کاتالوگ را زیرذره بین قرار می‌دهیم.

1. کاتالوگ تصمیم به خرید ایجاد می‌کند
طبق مطالعات The Data & Marketing Association (DMA) هشتاد و چهاردرصد افراد، پس از مطالعه یک کاتالوگ، نسبت به خرید حداقل یک محصول از برند صاحب آن اقدام کرده‌اند. دلیل این امر ساده است، برخلاف اکثریت قریب به اتفاق تکنیک‌های مارکتینگ، ارائه یک کتابچه جامع برای معرفی محصول یا خدماتی خاص، اقدامی فعال (active) و رو به جلو محسوب می‌شود. به بیان دقیق‌تر، سایر ابزارهای مارکتینگ خود را در معرض نمایش می‌گذارند و به امید یافتن مخاطب، انتظار می‌کشند، اما چاپ‌هایی شبیه کاتالوگ، خود را به مخاطب رسانده و ناخودآگاه اما ملموس در جان و جهان او جاری و ساری می‌شوند.  

2. کاتالوگ افراد را عمیقا درگیر می‌کند
در کنار تمامی تکنیک‌های مدرن بازاریابی، هنوز مارکتینگ سنتی جایگاه کامل خود را حفظ کرده. به این صورت که طراحی و چاپ پوستر تبلیغاتی جلب نظر ابتدایی را انجام می‌دهد، پوستر و بروشور مخاطب را علاقه‌مند می سازد و در آخر، این کاتالوگ است که چنگک یا قلاب نهایی را انداخته و مشتری بالقوه را بالفعل می‌کند.

3. چاپ کاتالوگ کانال‌های فروش را افزایش می‌دهد
در نگاه اول چاپ یک کتابچه تنها اثرگذاری سنتی دارد. اما در عمل اینگونه نیست و کاتالوگ کاغذی می‌تواند فروش آنلاین را افزایش دهد. مطالعات نشان می‌دهد که یک کاتالوگ چیزی در حدود بیست روز توسط دریافت کننده نگهداری می‌شود و در این مدت، راه‌های مختلف خرید، اخذ تخفیف و غیره، شناخته خواهند شد.

4. کاتالوگ برندینگ می‌کند
هر برندی می‌کوشد تا بهتر و بیشتر در ذهن مخاطب ماندگار شود. در این راستا بودجه‌های کلانی هزینه می‌شود و صاحبان کسب و کار می‌کوشند از تمامی ظرفیت‌های موجود بهره‌گیری کنند. نتایج مطالعات پژوهشی در حوزه مورد بحث نشان می‌دهد که بین تمامی ابزارهای موجود، هنوز هم چاپ‌های فیزیکی نظیر کاتالوگ، پوستر، بروشور و غیره برگ برنده هستند.

5. کاتالوگ فضای خالی تبلیغات را پر می‌کند
محتوای قرار گرفته در فضای مجازی (به خصوص شبکه‌های اجتماعی) معمولا تبلیغاتی و تهی از استدلال‌های علمی است. در روی مقابل، طراحی و چاپ پوستر و سایر ابزارهای کاغذی نیز محدودیت ارائه مطلب دارند. در نتیجه، جای ارائه اطلاعات دقیق، علمی و قابل اتکا خالی است. این جای خالی را، چاپ کاتالوگ‌هایی درجه یک و اصولی پر می‌کند.

6. کاتالوگ مشتری را اختصاصی می‌کند
همانطور که گفته شد کاتالوگ چاپی است نشریه مانند. اگر کسی به شما یک کتاب یا مجله هدیه دهد، بی تردید خوشحال می‌شوید و نسبت به شخص احساس تعلق می‌کنید. هدیه یک کاتالوگ زیبا، درخشان و رنگارنگ نیز می‌تواند حس و حال مشابهی در مخاطب ایجاد کند. به خصوص اینکه در یک نمایشگاه به صورت حضوری تحویل شود یا اینکه با پست، به آدرسی اختصاصی ارسال شود.

7. اثرگذاری کاتالوگ قابل ارزیابی است
بدون تردید کاتالوگ تنها چاپی است که اثرگذاری آن به طور دقیق قابل ارزیابی است. شما می‌توانید در یک پروژه مارکتینگ، تعداد مشخصی کاتالوگ را به آدرس‌های مشخصی که از پیش تهیه کرده‌اید ارسال کرده و بازخورد آن را اندازه گیری کنید.
  بهترین خدمات چاپ کاتالوگ را از مجتمع چاپ روتا پرینت بخواهید پس از شناخت نقش کاتالوگ در بازاریابی محصول و افزایش فروش، این نوشته را با یک پیشنهاد ویژه به اتمام می‌رسانیم. مجتمع چاپ روتا پرینت، مرکزی است که علاوه بر طراحی و چاپ انواع گونه‌های تبلیغاتی، توانایی تولید خوراک برای پیشبرد طیف وسیعی از کمپین‌های تبلیغاتی را داراست. آن‌ها طراحی و چاپ پوستر را با بالاترین کیفیت انجام می‌دهند، به بروشور، تراکت و لیبل‌های مختلف نگاهی ویژه دارند و در آخر، کار چاپ کاتالوگ را همسنگ ساخت و پرداخت یک کتاب پرتیراژ، جدی و دقیق پیگیری می‌کنند. کوتاه اینکه، به دلایل زیر، از نظر ما آنها یکی از بهترین چاپخانه‌های آنلاین ایران هستند:

       - نگاه تخصصی به طراحی و چاپ؛
       - در اختیار داشتن تلفیقی از نیروهای آکادمیک و هنرمندان تجربی؛
       - مشتری مداری؛
       - سابقه روشن؛
       - جاه‌طلبی برای کسب موقعیت‌های درخشان آینده.

  جمع بندی و کلام آخر در این نوشته کوشیدیم حدالمقدور با سند و مدرک، به دنیای کاتالوگ سفر کنیم و ویژگی‌های این گونه چاپ و تاثیرگذاری آن بر روند بازاریابی را تشریح سازیم. ناگفته پیداست برای پوشش کامل موضوعاتی از این دست، نیاز به مطالعه و پژوهش بیشتر است اما امیدواریم مطالب گرداوری شده در حد و توان خود، توجه شما عزیزان را جلب کرده باشند.
 

منبع: ايتنا

کلیدواژه: رپرتاژ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۵۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاش تلویزیون، این مدلی نبود

امروز روز مهمی برای فوتبال ایران در عرصه باشگاهی است؛ با توجه به اهمیت دیدار‌هایی که قرار است برگزار شود، ممکن است سرنوشت قهرمان این دوره از بازی‌های لیگ برتر مشخص شود. دست بر قضا دو بازی بسیار مهم هم قرار است برگزار شود که هر دو تأثیرگذار و تعیین‌کننده خواهند بود. یکی در تبریز که استقلال صدرنشین با تراکتور مچ‌اندازی می‌کند و دیگری در تهران که سپاهان به مصاف پرسپولیس می‌رود.

برگزاری هر دو دیدار در یک روز، چهارشنبه بزرگی را رقم زده و با توجه به حساسیت موجود در جدول رده‌بندی، اهمیت این دیدار‌ها را اگر از دربی بیشتر نکند، دست‌کمی از آن هم ندارد. این دو بازی با توجه به حضور تماشاگرانی که برای گرم‌شدن میدان پا به ورزشگاه می‌گذارند، ویترین مناسبی برای تبلیغ این رشته ورزشی در ایران است. البته که با توجه به رشد فضای مجازی، چنین ویترینی بیش از گذشته در عرصه بین‌المللی معرفی شده، ولی فرصت بی‌نظیری بود که بتوان از کنار آن بیشترین بهره را برای معرفی چهره دیگری از ایران برد.

قبل از ادامه مبحث همین ابتدا باید تکلیف را مشخص کرد که چنین روایتی با علم و آگاهی از این موضوع پیاده می‌شود که فوتبال مثل قبلا دغدغه کوچه و بازار نیست. درست در روز‌هایی که سفره‌ها کوچک‌تر شده‌اند، خیلی نیاز به دلِ خوشی است تا برای بازی‌های لیگ برتر، مثل سابق سرودستی شکسته شود. با علم به این موضوع، ولی بازهم می‌شد از این فرصت، استفاده درخوری کرد به شرط آنکه تلویزیون، این مدلی نبود.

این مدلی بودن تلویزیون در چند مورد خلاصه می‌شود؛ اول و مهم‌ترین آن‌ها انحصارطلبی است. صداوسیما سال‌های زیادی است که اجازه تأسیس و رشد شبکه‌های خصوصی را نمی‌دهد و همه چیز باید تحت سیطره‌اش قرار بگیرد. حتی اگر قرار به فعالیت بر بستر اینترنت هم باشد، باز باید این نهاد نیمچه چراغ سبزی نشان دهد. ناگفته پیداست که چنین نگاهی، روایت را یک‌سویه و رفته‌رفته مخاطب را دلسرد می‌کند. نگاه تکراری به وقایع با چهره‌های برمدار مانده، اجازه ذوق‌زدگی از مخاطب را می‌گیرد.

پیامد اصلی آن، ریزش مخاطب است. اتفاقی که چندسالی است رخ داده و به گواه آمار همین نهاد و البته اظهارات مسئولان رده‌بالایش، برنامه‌ها دیگر مخاطب چندانی ندارند. تمام مواردی که در بالا گفته شد، شامل برنامه‌های ورزشی می‌شوند. انحصار در این مورد تأثیرش را گذاشته و مخاطب مثل سابق استقبالی از آن ندارد. تازه برای فوتبال، خاصه از نوع پخش زنده‌اش، شرایط برای تلویزیون بهتر است و همچنان در زمره برنامه‌های پربیننده‌اش محسوب می‌شود.

ناگفته پیداست که این پربیننده‌بودن در مقایسه با سایر برنامه‌های کنونی است وگرنه کیست که نداند آمار در مقایسه با گذشته در همین بخش هم چنگی به دل نمی‌زند.

پس دومین مدل تلویزیون که در چنین روز مهمی برای فوتبال می‌توانست بهتر باشد، ولی نیست، ریزش مخاطبش به‌واسطه رانده‌شدن اکثر متخصصان و سپردن امور به دست آن‌هایی است که آمار نشان داد، صلاحیت چندانی برای تولید محتوای جذاب و البته مخاطب‌پسند ندارند.

غلبه نگاه پولی بر کیفیت هم دیگر مدل تلویزیون است که مخاطب فوتبالی را در چنین روزی آزار می‌دهد؛ پخش آگهی‌های بازرگانی تا یک ثانیه مانده به شروع بازی و زیرنویس‌های ناتمام در طول ۹۰ و چند دقیقه هم نشان می‌دهد که تلویزیون از پخش فوتبال، به دنبال بهره مالی است. افزایش درخور نرخ‌های آگهی در زمان پخش دیدار‌های مهم هم مهر تأییدی بر این ماجرا است. این موارد بخشی از تلاش برای انحصارطلبی تلویزیون در چنین رویداد‌هایی را توجیه می‌کند؛ هرچند تمامی اتفاقات را شامل نمی‌شود. حالا دیگر، سخن‌گفتن از این بحث که‌ای کاش این نهاد کمی با همین فوتبال که از ثانیه به ثانیه‌اش درآمدزایی می‌کند با روی خوش تا می‌کرد و دستی در جیب می‌کرد تا باشگاه‌های تا بن گرفتار بدهی را نجات دهد، امری آرمان‌گرایانه به نظر می‌رسد.

اصولا، اما در دنیایی بهتر، در چنین چهارشنبه‌هایی که مردم هم دل و دماغی برای پیگیری بازی‌های فوتبال داشته باشند، فضا برای رقابت آزاد باز است تا هر شبکه تلویزیونی که خدمت و کیفیت بهتری در پخش و تولید محتوا دارد، بتواند میهمان خانه‌های مخاطب شود. هرچند شاید مخاطب هم مجبور شود اندکی پول برای تماشای این زیبایی بپردازد، ولی آن‌وقت دیگر خیالش راحت است که نقد و نگاه یک‌طرفه‌ای به او خورانده نمی‌شود و قرار نیست با دیدن لحظه به لحظه برمدارماندگان، با آگهی‌های ریزودرشت، زیرنویس‌ها و تبلیغات عجیب و غریب که به میانه میدان هم کشیده شده و تولید محتوایی که فاقد جذابیت و کیفیت است، لذت تماشای یک بازی فوتبال از او سلب شود.

دیگر خبرها

  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • فروش لاستیک های تاریخ گذشته به جای لاستیک دولتی؟ | واکنش انجمن صنعت تایر را ببینید
  • جهش گسترده قیمت‌ها در بازار خودرو/ آخرین قیمت پژ، دنا، سمند، شاهین، تارا و کوییک + جدول
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد
  • عربستان قیمت نفت خود در بازار آسیا را افزایش می‌دهد
  • بحران ادبیات داریم
  • کاش تلویزیون، این مدلی نبود
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی