Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@11:54:52 GMT

دیپلماسی فعال تهران در جنوب و جنوب شرق آسیا

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۵۸۶۳۰

دیپلماسی فعال تهران در جنوب و جنوب شرق آسیا

«محمد جواد ظریف»، وزیر امور خارجه کشورمان پس از سفر به بنگلادش و اندونزی و نیز شرکت در کنفرانس مجمع کشور‌های حاشیه اقیانوس هند، به ایران بازگشت.. ظریف، در حالی هفته گذشته به جنوب و جنوب شرق آسیا سفر کرد که آمریکا می‌کوشد با فشار حداکثری، تحریم و تروریسم اقتصادی، ایران را به چالش بکشد و همزمان بتواند برخی از کشور‌های منطقه را با راهبرد ساختگی حراست از نفتکش‌ها در خلیج فارس و تنگه هرمز با خود همراه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وزیر امور خارجه کشورمان هفته گذشته در سفری ۴ روزه به جنوب و جنوب شرق آسیا سفر کرد ابتدا وارد داکا پایتخت بنگلادش شد و بعد از دیدار با مقامات بنگلادش عازم جاکارتا شد. ظریف در بنگلادش و اندونزی با مقام‌های این کشور‌ها درباره روابط دوجانبه، مسایل مهم منطقه‌ای و بین المللی رایزنی کرد.

با توجه به اهمیت سفر ظریف، پژوهشگر ایرنا با «نوذر شفیعی» کارشناس مسائل بین الملل و شرق آسیا به گفتگو پرداخت.

**توجه سیاست خارجی از حوزه غرب به شرق

شفیعی در ابتدای این گفتگو اظهار داشت: سفر ظریف به حوزه جنوب و جنوب شرق آسیا نشان از دیپلماسی فعال ایران و تحول در سیاست خارجی کشورمان است. در دنیای امروز محدود کردن دیپلماسی به یک کشور یا بخشی از کشور‌های اقدام شایسته‌ای نیست. کشور‌ها برای تامین منافع خود باید دیپلماسی همه سوی را در پیش گیرند، یعنی با همه کشور‌ها و سازمان‌های بین المللی به توسعه مناسبات بپردازد. این اقدام ابتکار عمل کشور را بالا می‌برد.

تغییر رفتار سیاسی جمهوری اسلامی از حوزه غرب به شرق و کشور‌های آسیایی نشان می‌دهد که اگر در گذشته غرب مورد توجه بود، اما در مقطع کنونی ایران به این نتیجه رسیده است که کشور‌های آسیایی می‌توانند تکیه گاه محکمی برای سیاست خارجی کشورمان باشد. البته این یک نگاه استرتژیک است. احتمالا سیاست‌های تاکتیکی نیز در پشت این سفر‌ها وجود دارد. یکی از اهداف یا نتایج این گونه سفر‌ها بی توجهی به تحریم‌های آمریکا، در باره تحریم شخص ظریف است. این اقدام نشان می‌دهد که جامعه بین المللی چندان به تحریم‌های آمریکا در مورد ظریف پایبند نیستند. پذیرش تحریم‌های یک جانبه آمریکا علیه کشورمان از سوی بقیه کشورها، از طریق اجبار صورت می‌گیرد. اکثریت کشور‌ها تحریم‌های اعمال شده علیه کشورمان را از لحاظ اخلاقی وحقوقی غیر قابل قبول می‌دانند.

شفیعی در مورد توجه سیاست خارجی کشورمان به آسیا گفت: قاره آسیا با رشد سریع خود به مرکز ثقل سیاست بین الملل تبدیل می‌شود و تمام کشور‌های جهان سعی می‌کنند که محور آسیا را در دستور کار خود قرار دهند. به نظر می‌رسد ایران هم در سیاست خارجی خود به این محور توجه کرده و این مسیر را دنبال می‌کند.

** توسعه مناسبات اقتصادی با کشور‌های آسیایی

به گفته شفیعی، ابعاد سفر ظریف به جنوب شرق آسیا، برای ایران مهم است. به نظر می‌رسد سیاست خارجی کشورمان سیاسی - امنیتی شده است و این فی النفسه یک آسیب جدی در حوزه سیاست خارجی محسوب می‌شود. امروزه کشور‌ها با هدف رسیدن به سیاست و امنیت، دیپلماسی اقتصادی را در دستور کار خود قرار می‌دهند، یعنی در طول تاریخ هر کشور قدرتمندی در پرتوی اقتصاد قوی، قدرتمند شده است. شرایط کنونی وزارت امور خارجه ایران اقتضا می‌کند که بیشتر به دنبال دیپلماسی اقتصادی باشد، دیپلماسی اقتصادی یعنی استفاده از ابزار سیاسی خارجی در جهت تامین منابع اقتصادی و پیشرفت کشور.

برای توسعه مناسبات و پیشرفت کشور تنها وزارت امور خارجه نمی‌تواند تعیین کننده باشددر واقع ساختار کلی نظام سیاسی باید به این نتیجه برسد که در پرتو یک اقتصاد قدرتمند می‌توان نفوذ امنیتی، سیاسی، فرهنگی و معنوی در جهان داشته باشیم در غیر این صورت کار توسعه به سختی پیش خواهد رفت.

**نقش ایران در اتحادیه همکاری‌های آسیایی

این کارشناس مسایل بین الملل گفت: اتحادیه همکاری اقیانوس هند حوزه هویت است. با قرار گرفتن کشورمان در این اتحادیه هویتی شکل می‌گیرد و در پرتو این نقش، حقوق و تکالیفی را عهده دار می‌شود. حقوقی که ایران در پرتوعضویت این اتحادیه کسب می‌کند برای کشورمان سودمند است. هر اندازه کشور ما در این اتحادیه‌ها حضور داشته باشد رقبای ما احتمالا حضورشان کمتر خواهد بود و یا از آزادی عمل رقبای ما در این بخش از جامعه بین الملل کاهش می‌یابد؛ بنابراین حضور ظریف در این این اجلاس ابتکار عمل دیپلماسی ما می‌باشد و در نتیجه تاثیر گذار بر بخشی از کشور‌های جهان خواهد بود.

وی همچنین گفت: رشد اقتصادی قاره آسیا شتابان است. چهار قدرت آسیایی ژاپن، هند، چین و روسیه در جایگاه برتر قدرت‌های جهانی قرار گرفته اند برخی از اتحادیه‌های اقتصادی آسیا به لحاظ قدرت و قطب سازمانی در جایگاه خوبی قرار دارند. بسیاری از سازمان‌های قدرتمند در این قاره شکل گرفته اند. اتحادیه کشور‌های جنوب شرقی آسیا «آسه آن»، سازمان همکاری‌های اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) اپک، سازمان همکاری شانگ‌های و سازمان همکاری جنوب آسیا «سارک» سازمان‌های مهمی هستند و در آینده می‌توانند در عرصه بین الملل تاثیر گذار باشند. سازمان همکاری‌های اقتصادی «اکو» بخشی مهمی از کشور‌های آسیایی را در درون خود جا داده است. ابتکار کشور چین نیز در طرح «یک کمربند- یک جاده» حداقل بخش وسیعی از جهان را به آسیا پیوند می‌دهد. وجود این سازمان‌ها نشان می‌دهد آسیا در حال رشد است.

اکنون توجه تمام جهان به سمت آسیا است. آسیا منبع انرژی، تولید، صادرات، واردات است و در حوزه نظامی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی هم پیشنه خوبی دارد. چشم انداز سال ۲۰۵۰ نشان می‌دهد که آسیا قطب و محور برتر قدرت در صحنه جهانی خواهد شد. با توجه به این چشم انداز ایران می‌تواند همگام با رشد و توسعه این قاره جهت توسعه خود اقدام کند و با این راهکار چشم انداز موفقی در پیش روی آینده کشورمان بوجود آورد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ظریف دیپلماسی تحریم ایران ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۵۸۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قهرمانی دختران تنیس ایران در غرب آسیا

به گزارش "ورزش سه"، رقابت‌های تنیس کمتر از ۱۲سال غرب آسیا که از سوم تا هشتم اردیبهشت ماه به میزبانی اردن آغاز شده بود دقایقی پیش با قهرمانی تیم دختران ايران بسته شد.

لاوین حکیمی، شایلین ظفریکایی و سوگند عالیشاهی با هدایت هنگامه عزیزی در این مسابقات حضور داشتند.

دختران ايران با برتری مقابل تنیسورهایی از کشورهای اردن، لبنان، سوریه و بحرین عنوان قهرمانی را به خود اختصاص دادند تا یک‌بار دیگر این عنوان به تنیسورهای نوجوان کشورمان برسد.

تیم پسران ايران نیز در دیداری حساس برابر عربستان به میدان رفته که تکلیف برنده این بازی در دیدار دونفره مشخص خواهد شد. برنده این رقابت نیز به فینال غرب آسیا صعود می‌کند.

سرپرستی تیم اعزامی کشورمان بر عهده سیدرضا کافی رئیس هیئت تنیس خراسان شمالی است.

دیگر خبرها

  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!/دیپلماسی را نادیده نگیریم/كريدور عراق-اردوغان- اروپا
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان
  • قهرمانی دختران تنیس ایران در غرب آسیا
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • امیرعبداللهیان: آمریکا در سرکوب حامیان فلسطین در این کشور رفتار متناقض به آزادی بیان دارد
  • دیپلماسی فعال انرژی بسترساز بهبود شرایط اقتصادی است/ صدور خدمات فنی و مهندسی به دیگر کشور‌ها اهمیت دارد
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • بورل: درباره ایران باید جایی را برای دیپلماسی در نظر گرفت