Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام رضا غلامی دبیر شورای فرهنگی دفتر مقام معظم رهبری در یادداشتی به نقد و تحلیل نقدهای چند روز اخیر که از سوی وحید جلیلی و احسان محمدحسنی به صدا و سیما به ویژه تعدادی از مدیران پیشکسوت آن وارد شد، پرداخته است.

متن یادداشت بدین شرح است:

«باسمه تعالی

وَإِذَا قُلْتُمْ فَاعْدِلُوا وَلَوْ کَانَ ذَا قُرْبَیٰ وَبِعَهْدِ اللَّهِ أَوْفُوا ذَٰلِکُمْ وَصَّاکُم بِهِ لَعَلَّکُمْ تَذَکَّرُونَ
ﻭ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺳﺨﻦ ﮔﻮﻳﻴﺪ، ﻋﺪﺍﻟﺖ ﻭﺭﺯﻳﺪ ﻫﺮ ﭼﻨﺪ ﺩﺭﺑﺎﺭﻩ ﺧﻮﻳﺸﺎﻥ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺑﻪ ﭘﻴﻤﺎﻥ ﺧﺪﺍ ﻭﻓﺎ ﻛﻨﻴﺪ؛ ﺧﺪﺍ ﺍﻳﻦ [ ﮔﻮﻧﻪ ] ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺳﻔﺎﺭﺵ ﻛﺮﺩﻩ ﺗﺎ ﭘﻨﺪ ﮔﻴﺮﻳﺪ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

( سوره انعام آیه ١٥٢ )

یک. من جزء منتقدان قدیمی صدا و سیما هستم و دوستانی که با بنده آشنایی دارند از نقدهای صریح و البته مؤدبانه و واقع بینانه اینجانب به صدا و سیما بی اطلاع نیستند. از نظر من صدا و سیما پا به پای انقلاب اسلامی رشد لازم را پیدا نکرده و خیلی وقت است که به یک تحول جدی و همه جانبه نیاز دارد.

برای ایجاد تحول در صدا و سیما چند راه عمده وجود دارد، یکی از این راه ها سیاه نمایی و بزرگ کردن ایرادات و کوچک کردن موفقیت ها و در کل، باز کردن باب درشت گویی و اتهام زنی و له کردن شخصیت مدیران صدا و سیماست. من این راه بی ثمر را نه فقط با اخلاق و شریعت اسلامی بلکه با روح حاکم بر تفکر انقلاب در تضاد می دانم و از آن همیشه متنفر بوده‌ام.

راه دیگر، سیاه و سفید ندیدن صدا و سیما، لحاظ کردن موفقیت ها در کنار ایرادات، و در کل، طرح نقدهای عالمانه و مشفقانه همراه با پیشنهادات کارآمد و واقع بینانه برای اصلاح سازمان صدا و سیماست. من این راه پرثمر را می پسندم و با هرکس که در این راه قدم بردارد، همراهم.

دو. هر چند نقد صحیح و مشفقانه صدا و سیما لازم است و اگر من جای مسئولان صدا و سیما بودم دست منتقدین دانا و منصف صدا و سیما را می بوسیدم، لکن اتهام زنی به افرادی خارج از صدا و سیما و ناسزاگویی به آنها، از جمله مظالم بزرگی است که روزی عدل الهی گریبان متهم کنندگان را خواهد گرفت. اگر نام دعواهای صریح و مشفقانه با آقایان صدا و سیما رفیق بازی است، اگر ارائه صریح ترین و شفاف ترین نقدها درباره صدا و سیما رفیق بازی است، و اگر رعایت بی طرفی در بسیاری از انتصابات این سازمان رفیق بازی است، پس باید از این پس معنای جدیدی را برای رفیق بازی به ثبت رساند! دوستانی که با بنده آشنایی دارند تایید می کنند که فرد مستقلی هستم. نه منافعی دارم که به خاطر از دست دادن آن نگران باشم و نه ذاتا فرد ترسو و محتاطی هستم. من بیش از ۱۴ سال است که از نزدیک شاهد رفتار کسی هستم که هرچند ممکن است در مواردی با او اختلاف نظر هم داشته باشم اما در پیشگاه الهی شهادت می دهم، نه فقط اتهام رفیق بازی و امثال آن به او نمی چسبد بلکه تاکنون گام های بزرگ و منحصربفردی را برای اصلاح و تقویت صدا و سیما در چارچوب تفکر انقلاب برداشته که اغلب منتقدان به ظاهر انقلابی او ازبرداشتن خیلی از این گام ها عاجز بوده و هستند.

سه. مواقعی که به هر دلیل باب نقد نامنصفانه همراه با صراحت لهجه و نُرم شکنی در جبهه انقلاب باز می شود، این فقط دشمنان نیستند که به نان و نوایی می رسند و با همه وجود به ریش ما می خندند، بلکه در این مواقع سر و کله به ظاهر خودی هایی که سالها منتظر گشودن عقده های فروخفته خود هستند و انتقام گرفتن از کسانی که مانع سور چرانی های آنها به اسم هنر انقلاب شده اند را غنیمت می شمرند نیز پیدا می شود. این افراد که بالاخره روزی دوران وارسی کارنامه آنها فرا خواهد رسید همچون کسانی که بوی نان و کباب به مشامشان رسیده با ذوق زدگی خود را به میدان رسانده و تیرهایی را هم به مغضوب شدگان پرتاب می کنند؛ این در حالی است که بالاخره روزی پرده از روی واقعیت ها کنار خواهد رفت و چهره حقیقی آنان آشکار خواهد شد.

چهار. من خیلی متاسفم که در شرایط خطیر فعلی که بیش از هر زمان به انسجام در جبهه انقلاب و باز کردن هوشمندانه گره ها نیازمندیم، باب مباحثی باز شده که نه تنها به اصلاح و ترقی صدا و سیما منجر نخواهد شد، بلکه به عاملی برای ایجاد شکاف و چند دستگی میان بچه های انقلاب مبدل شده است. ای کاش هیچوقت این صحنه دردناک را نمی دیدم و خود را مکلف به نوشتن این یادداشت نمی دانستم. عزیز منتقدی که برای نخستین بار باب این نقد و اتهام زنی را گشوده از علاقه و ارادت من به خودش بی اطلاع نیست. من با او در لزوم اصلاح صدا و سیما و سایر مجموعه های فرهنگی- البته با روش صحیح- هم دل و هم نظرم و دردمندی و پیشتازی او در خیلی از صحنه های هنر و ادبیات انقلاب را تحسین می کنم اما همین چند روز قبل بود که از او تقاضا کردم از اتهام زنی به کسی که خود بهتر از من از نقش حساس و بی بدیلش در صحنه انقلاب مطلع است و حمایت های واضح و بی دریغ وی از بچه های انقلاب را انکار نمی کند و حتی بارها شاهد بوده که در اظهارنظر درباره صدا و سیما جانب حق را گرفته صرف نظر کند.

دوستان من می دانند که ما ان شاالله در طریق حق قدم بر می داریم و در این طریق رفتاری که مغایر با حق باشد جایی ندارد لذا از ایشان که مطمئنم نسبت به خیرخواهی حقیر تردیدی ندارد،مجددا درخواست می کنم نه فقط باب این بحث را ببندد بلکه اگر حقی ضایع شده -که مع الاسف شده است- با آزادگی آن را جبران کند و قهقه های مستانه بدخواهان انقلاب را در گلو خفه نماید.

وَ إِلَی اللَّهِ الْمَصِیر

رضا غلامی
۱۸ شهریور ۹۸»

۲۴۱۲۴۵

کد خبر 1297999

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سازمان صدا و سیما آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب تلویزیون محرم عزاداری امام حسین ع باشگاه پرسپولیس عاشورا سینمای ایران لیگ برتر نوزدهم تیم ملی فوتبال ایران حسن روحانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۰۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است/ شهید مطهری معلم تراز انقلاب بود

به گزارش «نماینده»، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشستی با حضور وزیر آموزش و پرورش و جمعی از معلمان نمونه کشور که ظهر امروز(چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳) به‌مناسبت گرامیداشت روز معلم در بهارستان برگزار شد، ضمن تبریک این روز به جامعه معلمان کشور گفت: همین بس که امام(ره) درباره معلمان فرمودند «معلمی شغل انبیاء است» و به ما به زبان عمیق، دقیق و حکیمانه و برخاسته از فرهنگ اهل بیت(ع) آموختند که باید قدر معلمان را بدانیم و در قبال آنها انجام وظیفه کنیم.

شهید مطهری(ره) معلمی متفکر و در تراز انقلاب اسلامی بود

قالیباف در ادامه با بیان اینکه انصافاً شهید مطهری(ره) یک متفکر و یک معلم بود، عنوان کرد: شهید مطهری(ره) معلمی متفکر بود و با گذشت بیش از ۴۰ سال از شهادت ایشان، هنوز وقتی حرف از اندیشه و تفکر می‌زنیم، نام شهید مطهری(ره) به ذهن متبادر می‌شود از این رو مصداق کلام حضرت امام(ره) که فرمودند معلمی شغل انبیاء است، همچنان شهید مطهری(ره) است که معلم تراز انقلاب اسلامی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز همه ما در هر بخشی از کشور که قرار داریم باید قدردان معلمان بوده و نسبت به حفظ جایگاه و منزلت آنها کوشا باشیم، یادآور شد: امروز روز یاد و ذکر معلم است؛ روزی که باعث می‌شود در طول ۳۶۵ روز سال که درگیر و دار مسائل دیگر هستیم، از غفلت خارج شده و به این موضوع اهمیت بدهیم.

تأثیرگذاری نقش معلمان در کنار پدر و مادر بر شکل‌گیری پایه زندگی

وی در ادامه با بیان اینکه وقتی به زندگی خود نگاه می‌کنم، تأثیر چند معلم را در آن مشهود می‌بینم، عنوان کرد: نقش پدر و مادر در جایگاه خود ارزشمند است اما وقتی به گذشته خود می‌نگرم می‌بینم معلمی که در مقطع ابتدایی داشتم تا چه حد نسبت به آموزش ما حساسیت داشت یا معلم دیگری در مقطع راهنمایی تأثیر زیادی در شکل‌گیری پایه زندگی من داشت و هر دو معلم من هنوز هم در قید حیات هستند و از آنها به نیکی یاد می‌کنم.

دکتر قالیباف با یادآوری مشکلات تحصیل در زمان کودکی خود که باید از روستا به شهر می‌رفت و معلم نیز از شهر دیگری برای تدریس می‌آمد، گفت: قبل از انقلاب بود که معلم ریاضی مدرسه راهنمایی ما چند نوبت در سال با خودروی شخصی‌اش برای زیارت ما را به مشهد می‌برد و همین توجهات او بود که تأثیر زیادی در زندگی ما داشت.

زمینه‌ برگزاری ارودهای جهادی را یک معلم در دوران پیش از انقلاب در من به وجود آورد

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه کار جهادی را نیز از معلم دیگرم آقای عزت الله دهقانی که زمانی هم نماینده بودند (نماینده حوزه انتخابیه تربت جام، در مجالس اول و دوم و حوزه انتخابیه درود و ازنا، در دوره هشتم) یاد گرفتم، عنوان کرد: آقای دهقانی از همان دوران قبل از انقلاب ما را به اردوهای جهادی می‌برد و ما تمام ماه‌هایی که در محل زندگی خود بودیم به جمع‌آوری امکانات و تجهیزاتی برای کمک به مناطق محروم می‌پرداختیم تا زمان اردو فرا برسد.

وی افزود: همین شد که زمان زلزله طبس توانستیم گروهی را جمع کرده و به یاری زلزله زدگان بشتابیم. معلم ما در تمام لحظات، اول در بخش تربیت و بعد در حوزه آموزش در کنار ما بود.

آموزش و پرورش محل فرهنگ‌سازی است/ اداره حکمرانی کشور برخاسته از آموزش و پرورش است

رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه روحیه تلاش و اخلاص است که معلمان را نامدار می‌کند، اظهار داشت: پایه‌های زندگی‌ام به واسطه نقش معلمانم رشد و پیشرفت کرد؛ از این رو معتقدم آموزش و پرورش محل فرهنگ‌سازی است.

وی افزود: می‌گویند آموزش و پرورش مهم‌ترین جای کار فرهنگی است اما باید گفت مهم‌ترین جای فرهنگ‌سازی است که شامل مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و غیره می‌شود؛ به این معنا که همه بخش‌های اداره حکمرانی کشور برخاسته از آموزش و پرورش است.

معلمی شغل نیست؛ عشق است

وی در ادامه با بیان اینکه من به‌عنوان خدمتگزاری که از روستا به اینجا رسیده‌ام بر این باورم که نسبت به آموزش و پرورش غفلت شده است، تأکید کرد: بارها گفته‌ام اگر می‌خواهیم حکمرانی به درستی انجام شود، کیفیت آموزش و تربیت باید خوب باشد و اگر کشوری پیشرفته و حل مشکلات اقتصادی را می‌خواهیم باید یک دهه به‌صورت جدی به آموزش و پرورش توجه کنیم و زنجیره یک نسل که وارد دبستان شده و از دبیرستان خارج می‌شوند را مدیریت کنیم؛ اگر همین یک نسل به درستی تربیت شود می‌تواند در کشور تحول ایجاد کند.

الگوسازی در کشور نیازمند توجه به آموزش و پرورش است

به گزارش خانه ملت، رئیس مجلس در این بخش از سخنان خود با بیان اینکه معلمان می‌توانند کشور را متحول کنند و از قبال آن می‌توانیم به یک نظام الگو برسیم، اذعان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند باید برنامه‌ریزی و الگوسازی کنیم؛ برای این الگوسازی نیز لازم است به آموزش و پرورش توجه کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه به دلیل اهمیت آموزش و پرورش معتقدم باید به این وزارتخانه توجه شود، گفت: جای تأسف دارد که وزارتخانه‌ای با این اهمیت و به این بزرگی حدود ۲۰ وزیر و سرپرست در طول ۱۶ سال به خود دیده در حالی که مسئول یک سوپرمارکت هم این همه تغییر نمی‌کند.

دکتر قالیباف با یادآوری زمانی که در شهرداری تهران حضور داشت، گفت: زمانی قصد داشتیم سیستم شهرسازی را تغییر داده و طرح تحول آن را بنویسیم که ما بعد از ۸۵ ماه قادر شدم این کار را انجام دهم در حالی که پیش از من حداکثر عمر یک شهردار تهران ۱۸ ماه بود. من هم اگر تنها ۱۸ ماه در شهرداری بودم نمی‌توانستم تحول بنیادی ایجاد کنم.

دانشگاه فرهنگیان تنها مسیر استخدام معلم در آموزش و پرورش است

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه با بیان اینکه علیرغم کمبود معلم نباید به سمت استخدام بی‌ضابطه برویم، گفت: تأکید کردم اگر معلم کم است باید هر سال ۴۰ تا ۵۰ هزار نفر معلم از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شوند تا این کمبود جبران شود و تنها مسیر استخدام معلم باید دانشگاه فرهنگیان باشد البته این دانشگاه هم مشکلات ریشه‌ای دارد که باید اصلاح شود و این مجلس است که باید موضوع را به درستی درک کرده و مسیر اصلاح را فراهم کند.

وی همچنین با تأکید بر اینکه وقتی حرف از اراده ملی می‌زنیم یعنی همه ظرفیت‌ها باید پای کار باشند و از آن استفاده کنیم، بیان داشت: گاهی پول داریم اما وقت نداریم با این حال باید تلاش کنیم با استفاده از ظرفیت های موجود به نفع آموزش و پرورش تصمیم گیری کنیم.

ادامه به‌کارگیری معلمان بازنشسته برای مدت ۵ سال؛ فرصتی برای فارغ التحصیلی معلمان از دانشگاه فرهنگیان

دکتر قالیباف در ادامه اضافه کرد: پیشنهاد روشن من در جریان رسیدگی به لایحه برنامه هفتم و جلسه سران نیز همین بود که معلمی بعد از ۳۰ سال خدمت هنگامی که زمان بازنشستگی او فرا می‌رسد می‌تواند بازنشسته شود و پاداش بازنشستگی خود را نیز ظرف ۳ ماه دریافت کند اما می‌تواند ۵ سال دیگر بماند و به فعالیتش ادامه دهد و حقوق ماهیانه خود را دریافت کند و این ۵ سال زمانی است که ظرفیتی از معلم‌های جوان از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل می‌شوند.

رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به همراهی وزیر آموزش و پرورش نسبت به موضوع استخدام از طریق افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و ادامه به کارگیری معلمان بازنشسته به مدت ۵ سال، عنوان کرد: ما می‌توانیم طی این ۵ سال به دانشگاه فرهنگیان رسیدگی کرده و از ظرفیت‌های خروجی آنجا استفاده کنیم چنانچه زمانی که در ناجا بودم هم همین کار را کردم.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های انسانی موجود در آموزش و پرورش

وی در ادامه با اشاره به اقدامی که زمانی برای استخدام نیرو در ناجا انجام داده بود، یادآور شد: زمانی که در ناجا بودم از درجه دارانی که سنی از آنها گذشته بود استفاده کردم تا ظرفیت نیروهای پلیس جوان از دانشگاه فارغ‌التحصیل شوند. در طول این زمان نیز با ساخت دانشگاه در زمینی به مساحت ۳۰ هزار متر مربع، دانشکده پلیس را تبدیل به دانشگاه کردیم؛ همچنین دانشجویانی از سایر رشته‌های دانشگاه‌های دیگر را جذب کرده و آموزش ۳ ماهه‌ای به آنها در حوزه‌های الکترونیک، نظامی، حقوق و غیره داده شد و از این رو ظرف ۹ ماه توانستم خروجی خوبی بگیرم.

دکتر قالیباف اضافه کرد: در نهایت این نیروهای جوان را به صورت تک نفره به کلانتری‌های مختلف نفرستادیم بلکه به صورت گروهی به یک کلانتری اعزام شدند و به این شکل توانستند در آنجا تحول ایجاد کنند و سیستم کلانتری از پایه اصلاح شد. امروز ظرفیت مادی هم در اختیار ظرفیت انسانی است که در آموزش و پرورش فعالیت دارند، از این رو باید تلاش کنیم با این رویکرد از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم.

مجلس با جدیت به دنبال افزایش کیفیت آموزش و پرورش است

رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه خداوند به شما توفیق داده که حوزه آموزش و پرورش را برای خدمت انتخاب کرده‌اید، گفت: زمانی که در سپاه مشغول فعالیت بودم می‌گفتم پاسداری شغل نیست بلکه عشق است؛ چنانچه معلمی هم عشق است و بار سنگینی بر دوش ماست. مطمئن باشید اگر برای خدا گام بردارید، قطعا خداوند نیز از شما در حوزه مادی و معنوی گره‌گشایی خواهد کرد.

وی همچنین با بیان اینکه گاهی تصمیمات ما با تبدیل یا تأخیر است حتی اگر درست باشد، عنوان کرد: با این حال به‌عنوان خدمتگزار و خادم مردم که امروز در مجلس شورای اسلامی قرار دارم، با اطمینان می‌گویم انصافاً با آموزش و پرورش همراهی کرده و تلاش دارم افزایش کیفیت آموزش و تربیتی را دنبال کنم. حتماً دوستان برنامه پنجساله هفتم را مطالعه کنند که حدود ۱۵ حکم در حوزه آموزش و پرورش در آن وجود دارد و نسبت به تحقق این امور پیگیری خواهیم داشت.

کیفیت آموزشی و عدالت آموزشی باید در کنار هم دنبال شود

دکتر قالیباف در ادامه تأکید کرد معتقدیم اجرای مردمی‌سازی که رهبری آن را برای تولید بیان کردند در هیچ کجا اولویتی بیشتر از مدرسه ندارد.

رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در ادامه کیفیت و عدالت را در کنار هم مهم دانست و افزود: اگر کیفیت نباشد و فقط دنبال عدالت باشیم، در واقع نابرخورداری را به‌صورت عادلانه تقسیم کرده‌ایم که معنا ندارد از این رو همه جامعه باید با هم به کمک معلم بیایند. در همین زمینه انجمن اولیاء و مربیان فلسفه وجودی دارد که باید بستر آن را گسترش داد.

انجمن اولیاء و مربیان یکی از بسترهای توسعه آموزش و پرورش

وی در ادامه با بیان اینکه مدرسه، مسجد، محله، منزل و مجازی ۵ ظرفیتی هستند که می‌توانند کشور را از پایه متحول کنند، گفت: اگر این چرخه به درستی بچرخد، تعلیم و تربیت در این چرخه گسترش می‌یابد. بستر ظرفیتی اولیاء و مربیان نیز در همین قسمت از آموزش و پرورش مهم است و باید فعالیت کند. در کنار آن باید زیرساخت‌های محله را درست کرده و ارتباط مردم با مسجد را نیز برقرار کنیم.

دکتر قالیباف در ادامه تصریح کرد: وقتی قادر نیستیم مشکل را به مسأله تبدیل کنیم و افرادی را نداریم که این مسائل را حل کنند، مشکلات باقی می‌مانند از این رو باید مشکلات را به مسأله تبدیل کرده و افرادی را تربیت کنیم که این مسائل را برطرف کنند.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند امام ما امام تحول بودند و ما در گام دوم انقلاب نیازمند این تحول هستیم؛ امروز پرچمدار و جلودار این تحول، آموزش و پرورش است.

دیگر خبرها

  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • بررسی عملکرد شعب محاکم عمومی و انقلاب استان کرمانشاه
  • توجه به هوش مصنوعی در نقشه راه سند تحول آموزش
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پروش یک تکلیف ملی است
  • استخدام ۱۹ هزار نیروی پرورشی در سال جاری
  • عملکرد مطلوب و رو به رشد محاکم عمومی و انقلاب کرمانشاه
  • ۱۹ هزار نیروی پرورشی امسال به استخدام آموزش و پرورش در می‌آیند
  • امروز پرچمدار و جلودار تحول در کشور، آموزش و پرورش است/ شهید مطهری معلم تراز انقلاب بود
  • نقشه راه اجرایی‌سازیی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش