Web Analytics Made Easy - Statcounter

حیسنعلی حاجی دلیگانی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، درباره این‌که بارها  سال گذشته ۱۴ میلیارد دلار یعنی حدود ۱۶۸ هزار میلیارد تومان برای تامین کالاهای اساسی هزینه شد ،این واگذاری در زندگی و معیشت مردم چه تاثیری داشته است، گفت: سال ۹۷ در اختیار تولید و واردکنندگان کالا ۱۴ میلیارد دلار قرار داده شد تا بتوانند معیشت و کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را در یک حالت متعادلی نگه دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نماینده مردم شاهین با اشاره به این که مشکل از آن جایی آغاز شد که بخشی از این افراد و شرکت‌های حقیقی و حقوقی به دنبال آن بودند که دلارها را دریافت کنند و  به سراغ واردات بروند، عنوان کرد: این سوال پیش می‌آید که چرا افراد تمایل به واردات داشتند؟ به این دلیل که تقریبا ۷۰ تا ۹۰ درصد هزینه تأمین کالا از خارج از کشور ارزی است و نیاز به ارز دارد، بنابراین هنگامی که ارز ۴ هزار ۲۰۰ تومان یک گزینه است آن را دریافت می‌کنید و ارز هم در سال گذشته به ۱۶ هزار تومان هم رسید طبیعی است که خیلی‌ها رغبت به واردات کالا پیدا کنند.

وی ادامه داد:ئاز سوی دیگر تولیدکنندگان حدود ۳۰ درصد هزینه‌های تولیدشان وابسته به ارز است، بنابراین با این وضعیت بیشتر واردکنندگان ارز را گرفتند و به دلیل آن که با فروش ارز حدود ۲۰۰ درصد سود می‌کردند حاضر شدند آن ۳۰ درصد ضمانتی هم که سپردند و برای ارز گرفتن گذاشته بودند را قیمتش را آزاد بپردازند و خودشان را از قید ضمانت آزاد کنند اما ارز را به قیمت دلخواه‌شان در بازار بفروشند و یا کالاهایی وارد کنند تا قیمت آزاد به فروش برسانند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان این که متاسفانه عموما کسانی که ارز دریافت کردند آن‌ها را در بازار فروختند و یا کالاهایی را وارد کردند آن‌ها را هم به قیمت آزاد فروختند، گفت: ۱۴ میلیارد دلار عدد کمی نبوده و نیست.

وی خاطرنشان کرد: به جای اینکه این ارز بی زبان را در اختیار واردکنندگان بگذارند که کالا وارد نکردند و یا اگر هم وارد کردند آن را به قیمت دلخواه‌شان عرضه کردند، به حساب هر ایرانی  با قیمت ارز پارسال ۲۰۰ هزار تومان هر ماه وازیر می‌کردند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: اثر این کار چه زمانی مشخص می‌شود آن هنگامی که شما مشاهده می‌کنید برخی از کالاهایی که مورد حمایت از طرف پرداخت این ارز واقع شدند در بازار قیمت آزادش با آن کالایی که با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان وارد شده است خیلی تفاوت چشمیگری نداشت درحالی که تفاوت بین ارز آزاد و دولتی بالغ بر دو برابر قیمت ارز دولتی بود.

وی ادامه داد: سال قبل ارز به ۳ برابر قیمت رسیده بود اما قیمت کالایی که عرضه شد، نه تنها ۴ برابر پائین‌تر نبود بلکه تقریبا یک دوم یک برابر آن تفاوت ارز در قیمت کالا مشاهده می‌شد.

حاجی دلیگانی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه برخی از کارشناسان مطرح می‌کنند شرایط تحریمی چندان تاثیری بر افزایش قیمت ارز ندارد، در تمامی دولت‌ها ما افزایش قیمت ارز را داشته‌ایم، گفت: گران شدن طبیعی است اما این موضوع به موضوعاتی همچون زیرساخت‌های اقتصادی، تولید ناخالص ملی و کاهش ارزش پول ملی کشور بازمی‌گردد.

وی یادآور شد: از ۵۰ سال پیش به این طرف نرخ رشد تولید ناخالص داخلی ما تنها ۲/۵ برابر افزایش پیدا کرده است. اگر ۵۰ سال پیش یک کیلو گندم تولید می‌کردیم امروز ۲ و ۱/۲ گندم تولید می‌کنیم، ارزش پول ما از ۵۰ سال پیش تا به امروز ۳۴ هزار برابر شده است و مشکل ما اینجا است، درحالی که در کشورهایی که تولیدشان متعادل است، مثلا تولید ناخالص ۷ است و کاهش ارزش پول‌شان ۱۲ است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی گفت: البته برخی از دولت‌ها به زور یک مدتی با سیاست‌های مانند پاشیدن و توزیع  ارز مداخله‌ای سعی می‌کنند قیمت ارز را پائین نگه دارند که بر اثر آن یک پدیده دیگری رقم می‌خورد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز ۴۲۰۰ تومانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۴۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین‌کنندگان نرخ دلار معرفی شدند/ قیمت دلار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، قیمت دلار در آخرین روز معاملاتی هفته با روند کاهشی ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومانی در کانال سوم کریدور ششم عقب‌نشینی کرد. معامله‌گران از بین رفتن التهابات سیاسی و ارزپاشی سیاست‌گذار را دلیل افت پلکانی بازار ارز می‌دانند. روز پنجشنبه تتر با دلار در یک کانال معامله شد.

تجارت‌نیوز در گزارشی نوشت: قیمت دلار امروز با کاهش ۲۵۰ تا ۳۰۰ تومانی به کانال سوم کریدور ششم عقب‌نشینی کرد. افت قیمت اسکناس آمریکایی از ابتدای هفته اخیر پیوسته ادامه داشت و با نوسانات محدود کاهش پلکانی را تجربه کرد.

در تعادل عرضه و تقاضا، دلار کاهشی شد

معامله‌گران در روزهای اخیر عرضه و تقاضا را در تعادل عنوان کردند. آنها از بین رفتن ریسک‌های سیاسی را در کنار ارزپاشی سیاست‌گذار دلیل روند نزولی قیمت دلار در هفته نخست اردیبهشت می‌دانند.

در یک هفته اخیر اخباری مبنی بر تشدید تحریم‌ها علیه ایران از سوی برخی مقامات آمریکایی مطرح شد؛ اما معامله‌گران معتقدند بازار ارز در سال‌ها و ماه‌های گذشته به طور پیوسته این اخبار را به خود دیده و از آنها تاثیر نگرفته است. کارشناسان اقتصادی نیز معتقدند آنچه قیمت دلار را تعیین می‌کند بخش‌نامه و دستور و تهدید نیست. اثر رشد نقدینگی و تورم مهمترین دلیل هر بازاری برای رشد قیمت‌هاست.

درهم آماده تغییر کانال شد

قیمت درهم امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت با کاهش ۱۴۰ تومانی به پله‌ نخست کانال ۱۷ هزار تومانی برگشت و با رقم ۱۷ هزار و ۱۸۰ تومانی در حال معامله است. تتر با کاهش ۴۵۰ تومانی همپای دلار ارزان شد و با رقم ۶۳ هزار و ۹۵۰ تومانی معامله شد.

قیمت پوند انگلیس با کاهش ۲۰۰ تومانی با رقم ۷۹ هزار و ۴۰۰ تومان در حال معامله است. امروز یورو کاهش محدود ۵۰ تومانی داشت و روی رقم ۶۸ هزار و ۴۰۰ تومانی ایستاده است.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار روز گذشته افزایش‌های قابل توجهی داشتند و در کریدور ۴۰ هزار تومانی یک کانال صعود کردند؛ اما امروز تغییر قیمت نداشتند. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۳۸ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۱۱۸ تومان و با همان رقم روز چهارشنبه عرضه شد.

223225

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899635

دیگر خبرها

  • ضرروت ایجاد برابری بیشتر در توزیع ابزار تولید
  • تعیین‌کنندگان نرخ دلار معرفی شدند/ قیمت دلار امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ساخت ۱۰ بازارچه محله‌ای «از تولید به مصرف» تا پایان سال‌جاری
  • روزانه ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز توزیع می شود
  • بانک‌ها باید ۱۵ درصد از منابع خود را در اختیار بخش کشاورزی قرار دهند
  • مصائب پیروزی برابر قرقیزستان از زبان کاپیتان تیم ملی فوتسال
  • اسحاق جهانگیری: گفتم حاضر نیستم زن و بچه‌ام را سوار پیکان کنم
  • کاکائو معضل جهانی شد!
  • توزیع روزانه قارچ به ۵۵ تن رسید
  • بدهی وزارت نیرو به تولید کنندگان برق ۱۰۰ همت است