Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله ابرهیمی، استاد حوزه علمیه در مشهد و کارشناس مذهبی، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان رضوی، به مناسبت فرارسیدن دهم ماه محرم و سالروز شهادت سرور و سالار شهیدان، حضرت اباعبدالله الحسین(ع) اظهار کرد: ما امروز در حوزه اقتصادی یک عاشورا و یک کربلا داریم و همانطور که امام حسین(ع) در برابر تحریم‌ آب و تحریم‌های مختلفی که در قیام عاشورا با آن مواجه شدند مقاومت کردند و امروز بهترین درسی که می‌توانیم از قیام عاشورا و کربلا بگیریم درس مقاومت است و ما می‌توانیم با استفاده از آن از این بحرانی که دشمن ایجاد کرده عبور کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی عنوان کرد: در کربلا و نهضت عاشورا جامع ترین درس‌های الهی، معنوی و سبک زندگی نهفته است که ما باید از آن استفاده کنیم. همواره ما مهندسی فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را برای تمامی اعصار می‌توانیم در حادثه کربلا شاهد باشیم، اما باید بتوانیم به خوبی این مهندسی را درک کنیم که در این صورت می‌توانیم در حوزه اقتصاد مقاومتی نیز به خوبی ظهور و بروز داشته باشیم و امید است همانطور که مقام معظم رهبری هم فرمودند از این بحران به راحتی عبور کنیم.

ابراهیمی اظهار کرد: از این رو می‌توان گفت که اسلام جامعه در نهضت عاشورا کاملا متبلور است و نمی‌توانیم آن را یک بعدی در نظر بگیریم. با وجود اینکه این قیام نمادی از حکومت و سیاست اسلامی است اما باید مقوله‌های دیگر را هم مورد نظر داشته باشیم و آن‌ها را الگوی زندگی خود قرار دهیم. بنابراین کربلا و نهضت عاشورا یک طرح جامعی برای آینده، تمدن اسلامی، مقاومت اسلامی و ساختن آینده بشریت است.

وی با اشاره به اینکه در قیام عاشورا هم شور و هم شعور است، خاطرنشان کرد: همواره شور بدون شعور به نتیجه مطلوبی نخواهد رسید و برخورد عقلانی صرفا به تنهایی در این زمینه پاسخگو نیست، زیرا کربلا و دین الهی، هم عقل و هم عاطفه است. لذا نمی‌توانیم این دو مقوله را جدا از یکدیگر بدانیم چرا که این دو مقوله در کنار یکدیگر می‌توانند راهگشای خوبی در زمینه توسعه فرهنگ عاشورا باشند.

وضعیت اجتماعی زمان قیام امام حسین(ع)

این کارشناس مذهبی و استاد حوزه علمیه در بخش دیگری از این گفت‌وگو به وضعیت اجتماعی حاکم بر زمان امام حسین(ع) نیز عنوان کرد: وضعیت اجتماعی در زمان امام حسینبه لحاظ فرهنگی و دینی کاملا نابسمان بود زیرا جامعه آن روزگار از مسیری که پیامبر اکرم(ص) به آن‌ها نشان داده بودند منحرف و در یک مسیر نادرستی قرار گرفته بود. به همین دلیل امام حسین(ع) تصمیم گرفتند قیام کنند و اهداف قیام خود را هم در این راستا بر شمردند.

ابراهیمی ادامه داد: از این رو بود که امام حسین(ع) تصمیم به قیام گرفتند و گفتند که من می‌خواهم ورود پیدا کنم تا مسیر امت و جدم را سیر کنم و آن را ادامه دهم. همواره امام حسین(ع) با زشتی‌ها جنگیدند و با توجه به اینکه حکومت اموری در راس زشتی‌ها حضور داشت باعث شده بود که اسلام به طور کامل از مسیر خود خارج شود.

وی تصریح کرد: البته علاوه بر اینکه حکومت به هیچ عنوان در جایگاهی نبودند اما توانستند خلافت را در دست بگیرند و به نام اسلام بر مردم ظلم کردند و با این کار خود ارزش‌های غیر دینی را توسعه دادند. بر همین اساس کار آن‌ها موجب شد تا امام حسین(ع) بر علیه این افراد قیام کنند تا همانطور که فرموده بودند مسیر جدشان را در جامعه حکم‌فرما کنند.

چرا پس از قیام عاشورا مسیر پیش‌رو اصلاح نشد؟
این کارشناس مذهبی و استاد حوزه علمیه در ادامه با بیان اینکه اما سوال اینجاست که چرا پس از قیام عاشورا این مسیر اصلاح نشد؟، افزود: در قیام امام حسین(ع) طرحی برای آینده تمامی اعصار می‌بینیم که در زندگی سایر ائمه بزرگوار قیام عاشورا تکرار نمی‌شود، بلکه همه آن بزرگواران فرهنگ عاشورا و کربلا را تبلیغ می‌کنند، دلیل این امر این است که این قیام نمادی است برای تمامی زمان‌ها و هر انقلابی هم که انجام شد و الهی بود نشات گرفته از قیام کربلا بود.

ابراهیمی با اشاره به موانعی که بر سر راه قیام امام حسین(ع) وجود داشت نیز تصریح کرد: یکی از موانع موجود در راستای قیام عاشورا عدم وفاداری مردمان کوفه، دنیاطلبی و عافیت‌طلبی مردم و همچنین انحراف ارزش‌ها در میان مردم بود که این امور برای مردم خطر آفرین بود، زیرا مردم هنگامیکه از اصل خود دور شوند حرف امام حق را نخواهند شنید و این همان چیزی بود که مردم را تهدید می‌کرد.


عدم شناخت مردم از عاشورا، عامل جدی در مسیر فرهنگ این قیام
وی با بیان اینکه یکی از عوامل جدی در راستای فرهنگ عاشورا در بین مردم عدم شناخت مردم نسبت به فرهنگ عاشورا و اعتقاداتی که امام برای آن قیام کردند، دانست و گفت: در واقع همه ما می‌دانیم که امام حسین(ع) از قیام خود اهدافی را دنبال می‌کردند اما این اهداف برای برخی از افراد مشخص نیست و به همین دلیل است که این دسته از افراد در برنامه‌های عزاداری و برنامه‌های دیگر شرکت نمی‌کنند و اگر هم شرکت کنند به انحراف کشیده می‌شوند. اما تنها آن دسته از افرادی که با اهداف امام حسین(ع) آشنا هستند بهتر می‌توانند به توسعه فرهنگ عاشورا کمک کنند.

این کارشناس مذهبی و استاد حوزه علمیه عنوان کرد: از این رو یکی از این عوامل عدم شناخت است، دومین موضوع وجود برخی آسیب‌هایی است که به دلیل عدم شناخت و بعضا به دلیل دشمنی‌هایی که برخی از افراد با عاشورا دارند ایجاد می‌شود که برخی از این موارد تبلیغاتی هستند و به دلیل اینکه امروزه دشمن از فرهنگ اربعین و عاشورا می‌ترسد، در تلاش است که این فرهنگ را در میان مردم کمرنگ کند و مدام تبلیغ می‌کند که مردم به جای نذوراتی که در این ایام می‌دهند همان هزینه‌ها را در بین فقرا و ایتام تقسیم کند.

ابراهیمی افزود: در واقع آن‌ها یک سفسطه عجیبی را به راه می‌اندازند که به ظاهر خیلی زیبا اما در باطن اهداف پلیدی را به دنبال دارند و آن هم تضعیف شدن فرهنگ عاشورا در میان مردم است، از این رو این عوامل، آسیب‌هایی هستند که ما باید به آن‌ها توجه داشته باشیم و عدم استفاده مردم از این موقعیت‌ها سبب می‌شود که دشمن از این موقعیت ویژه برای دنبال کردن اهداف خود استفاده کند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا خراسان رضوی معارف عاشورا حماسه حسینی امام حسین کربلا نهضت عاشورا مکتب حسینی حوزه علمیه قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۴۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در روزهای آینده نیز ۲ سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت، مقصد احتمالاً جمهوری آذربایجان و یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند و روی هم رفته اتفاقات خوبی را رقم خواهیم زد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، محمدمهدی اسماعیلی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در حاشیه نشست با مدیران و دبیران جشنواره بیست و یکم امام رضا (ع) در جمع خبرنگاران بدون ذکر نام کارگردان فیلم سینمایی «اقبال لاهوری» شاعر ملی و مشهور پاکستانی اظهار داشت: کارگردان در حال آماده‌سازی فیلم‌نامه است اما تا قرارداد بسته نشود، اسمش را نمی‌آورم، بنیاد سینمایی فارابی در حال منعقد کردن قرارداد آن است و تا آخر سال و یا اوایل سال آینده اثر ساخته می‌شود، می‌خواهیم یک فیلم با کیفیت و خوب بسازیم.

وی با تاکید بر پیگیری ویژه برنامه‌های زبان فارسی افزود: ما ۶ خانه فرهنگ در پاکستان از جمله لاهور، کراچی و کویته و دیگر شهرها داریم که باید تقویت شود؛ در این سفر رئیس‌جمهور عنایت ویژه‌ای بر بحث گسترش فرهنگی در پاکستان داشت و این کار را به سرانجام می‌رسانیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در سریلانکا هم با استقبال بسیار بالای هنرمندان و اهالی فرهنگ آنجا روبه‌رو بودیم؛ ۴ تفاهم‌نامه همکاری از ۵ تفاهم دو کشور در حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه‌های رسانه‌ای، سینما، فرهنگی به معنای خاص خود و همچنین در زمینه تعاملات میان هنرمندان و برگزاری اجلاس‌های مشترک بود.

اسماعیلی اظهار داشت: در حال تجربه فضای ویژه‌ای در حوزه بین‌الملل هستیم، شاید برای اولین بار است که همزمان با حرکت در حوزه حل مسائل فرهنگی در داخل کشور، این دیپلماسی فرهنگی را به صورت برجسته پیش می‌بریم.

وی گفت: در روزهای آینده نیز ۲ سفر به کشورهای منطقه خواهیم داشت، مقصد احتمالاً جمهوری آذربایجان و یکی دیگر از کشورهای آسیای مرکزی است که برنامه‌های آن را هماهنگ می‌کنند؛ روی هم رفته اتفاق‌های خوبی را رقم خواهیم زد، هفته‌های فرهنگی را بلافاصله در تهران خواهیم داشت و همه این‌ها به خاطر آن است که این ارتقا (در روابط مشترک فرهنگی) صورت بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعزام رایزنان فرهنگی نیز اظهار داشت: تقریباً در دوره جدید رایزنان فرهنگی که انتخاب می‌کنیم از برجسته‌های دانشگاهی و اجرایی هستند، به همین دلیل تحولات مهمی را دارند صورت می‌دهند و یکی از ویژگی‌های رایزنان ما میدانی بودن آن‌ها است.

اسماعیلی ادامه داد: ما رایزن نمی‌خواهیم که در اتاق خود پشت میز بنشیند. مانند طبیب دوار باید بچرخد، شهر به شهر، مسجد به مسجد، کلیسا به کلیسا و مجامع مختلف فرهنگی و هنری و با تسلطی که به زبان، تاریخ، فرهنگ و هنر آن کشور دارد، با تعهد دینی و انقلابی که نسبت به آرمان‌های جمهوری اسلامی و نظامی اسلامی دارد، بتواند تعامل را برقرار کند و با این تفاسیر پیش می‌رویم.

وی در خصوص روند جشنواره فرهنگی هنری امام رضا (ع) هم گفت: جشنواره امام رضا (ع) بسیار مایه خوشبختی ماست؛ امسال دوستان، ابتکار چله رضوی را از اول ماه شوال تا یازدهم ذی‌القعده گذاشتند که تولد امام رضا (ع) است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: به دوستان پیشنهاد دادم در سفر ترکمنستان از هنرمندان و فعالان فرهنگی مرو هم حضور داشته باشند؛ در آنجا هم خیلی ابراز علاقه کردند که در این بحث بین مشهد و مرو تعاملات بیشتری صورت بگیرد.

اسماعیلی گفت: جشنواره فیلم رضوان که اولین جشنواره فیلم‌های دینی است به برکت جشنواره امام رضا (ع) امسال برگزار می‌شود و اتفاق‌های بسیار خوب دیگر نیز می‌افتد؛ مهم‌ترین نکته جشنواره فرهنگی هنری رضوی امسال ما این است که به میدان رفته است، در گرگان یک اجتماع چند هزار نفری با هم سرود می‌خواندند.

وی افزود: جشنواره امام رضا (ع)، به روستاها و میان عشایر رفته است؛ این اتفاق، مبارک و مایه عزت و ارتقای کمی و کیفی فعالیت‌های فرهنگی هنری کشور به ویژه در حوزه فرهنگ و هنر دینی خواهد بود که خود بارگاه نورانی علی ابن موسی الرضا (ع) یکی از بی‌نظیرترین جلوه‌های هنری کشور است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تأمین بودجه‌ای حریم تئاتر گفت: کار حریم تئاتر شهر بدون وقفه شروع و بودجه آن تزریق شده است؛ صبح جلسه آن را گذاشتم و مسئول عمرانی وزارتخانه و معاون توسعه و پشتیبانی منابع انسانی وزارت فرهنگ گزارش دادند که کار بدون یک روز توقف تا اتمام و بهره‌برداری ادامه پیدا خواهد کرد؛ خبرنگاران هر وقت دیدند در آنجا سر و صدا نیست به من خبر دهید.

منبع: ایرنا

کد خبر 748406

دیگر خبرها

  • بوشهر قلب تپنده موسیقی زندگی و حرکت است
  • برگزاری تظاهرات در حمایت از غزه در استانبول
  • کُرسی آینده‌پژوهی یونسکو به قزوین آمد
  • امام رضا، محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • سفر به ۲ کشور منطقه در روزهای آینده / درباره «اقبال لاهوری» فیلم با کیفیت می‌سازیم
  • خبرهایی از ساخت دو فیلم درباره امام رضا(ع) و اقبال لاهوری
  • امام رضا (ع) محل وفاق تمام مسلمانان جهان است
  • مریم خمینی نوه امام در خارج از کشور چه کاره است؟
  • کمی مهربان باشیم (بررسی زندگی و آثار دکتر هروی)
  • تهدیدهای فرهنگی دشمن به فرصت تبدیل شود