Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران معتقد است روزانه هفت میلیون لیتر سوخت از کشور به همسایگان غربی و شرقی قاچاق می‌شود و در این بین احیای کارت سوخت می‌تواند تا حدی این موضوع را کنترل کند.

«حمیدرضا صالحی» در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه استفاده از کارت سوخت نحوه مصرف بنزین و گازوییل را مشخص می‌کند،‌ گفت:‌ با این حال مهمترین عامل و ابزار کنترل مصرف و کاهش قاچاق، ‌مساله قیمت و واقعی شدن آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: ‌برای جلوگیری از قاچاق، نباید فاصله قیمت در داخل و خارج مرزها زیاد باشد و واقعی‌شدن قیمت‌ها همانگونه که در بازار ارز موثر بود و باعث کاهش قاچاق واردات شد، ‌در مورد سوخت نیز می‌تواند کارآمد باشد.

صالحی افزود: درباره واقعی‌شدن قیمت حامل‌های انرژی نیازمند حرکت‌های اصولی و هدفمند هستیم تا به سمت کاهش قاچاق و بهینه‌شدن مصرف انرژی در داخل کشور کمک کند.

وی با اشاره به مصرف روزانه ۱۰۰ میلیون لیتر بنزین در کشور تاکید کرد:‌ با توجه به جمعیت و سرانه خودرو در کشور، میزان مصرف بنزین باید به ۶۰ تا ۶۵ میلیون برسد.

این عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه نیمی از خانوارها در کشور خودرو شخصی ندارند ،‌گفت: ‌با فروش ارزان بنزین، نیمی از جمعیت را از دریافت یارانه حامل‌های انرژی محروم می‌کنیم زیرا این یارانه تنها به ماشین‌دارها می‌رسد که به معنای بی‌عدالتی و از دست رفتن منابع کشور است.

به گفته صالحی،‌ سالانه ۴۵ میلیارد دلار منابع کشور در قالب یارانه نفت ، گاز و برق پرداخت می‌شود که نشان می‌دهد ایران رتبه اول را در این زمینه در جهان داراست.

وی تاکید کرد:‌ بنابراین روی هزینه کرد منابع خود کنترل نداریم و شاهد از بین رفتن آنها هستیم.

رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه دو نرخی شدن هر کالایی فسادآفرین است،‌ گفت:‌ به جای سهمیه‌بندی و دو نرخی شدن بنزین باید با شیب منطقی به دنبال واقعی‌کردن قیمت‌ها باشیم.

به گفته وی، چنانچه برنامه سوم توسعه ادامه پیدا می‌کرد، قیمت بنزین به قیمت‌های جهانی نزدیک می ‌شد و اکنون شاهد این اختلاف فاحش بین ایران و همسایگان نبودیم اما از برنامه‌های توسعه‌ای عقب افتادیم و این باعث شد تا قیمت بنزین چند سال ثابت بماند.

صالحی جهت فلش برای حرکت به واقعی‌شدن قیمت حامل‌های انرژی را مهم دانست و افزود: به طور مثال زمانی که قیمت گازوئیل برای ترانزیت افزایش پیدا می‌کند اما قیمت‌ها در داخل ثابت می‌ماند به افزایش قاچاق دامن زده می‌شود.

وی گفت: باید در حامل‌های انرژی مانند بنزین و یا گازوئیل با شیب بیشتر و در مواردی مانند برق با شیب ملایم‌تر به سمت افزایش قیمت‌ها برویم.

صالحی با انتقاد از برخی افراد که واقعی‌شدن قیمت حامل‌های انرژی را باعث فشار مضاعف به اقشار ضعیف جامعه می‌دانند،‌ گفت: دولت می‌تواند با برنامه‌ریزی مشخص،‌ درآمد حاصل از افزایش قیمت حامل‌ های انرژی را دوباره به جیب مردم باز گرداند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: قاچاق سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۵۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت عجیب بنزین آنلاین!

تین نیوز

اگر در راه مانده باشید یا حوصله سر زدن به پمپ بنزین نداشته باشید برخی شرکت ها بنزین را به صورت آنلاین سفارش می گیرند و ارسال می کنند.

به گزارش تین نیوز به نقل از روزگار خودرو، قیمت نهایی خرید بنزین آنلاین بالاتر از مبلغ بنزین آزاد تمام می شود.

به عنوان مثال قیمت ۱۰ لیتر بنزین با هزینه حمل حدود ۶۹ هزار تومان اعلام شده است.

قیمت ها بر حسب میزان سفارش تا حدودی کمتر می شود و برای ۱۰۰ لیتر بنزین به ۳۴۹ هزار تومان می رسد.

نکته قابل توجه اینجاست که به چه صورت قیمت بنزین برای سفارش آنلاین تعیین می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۳میلیون لیتر سوخت قاچاق در مرزها از ابتدای سال تاکنون
  • کشف ۲۷ میلیون لیتر بنزین قاچاق و توقیف ۴۰۰۰ خودروی شوتی در یک سال
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین!
  • ۳۵ هزار لیتر سوخت قاچاق از یک شرکت در کاشان کشف شد
  • کشف ۳۵ هزار لیتر سوخت قاچاق از یک شرکت در کاشان
  • ۳۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در ساوه کشف شد 
  • کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در گمرگ پرویزخان
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین
  • قیمت عجیب بنزین آنلاین / ۱۰ لیتر ۶۹ هزار تومان
  • کشف بیش از ۹۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در قصرشیرین