Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-28@10:06:11 GMT

بیش از ۱۰۰ موج رادیویی سریع رصد شد

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۵۵۰۸

بیش از ۱۰۰ موج رادیویی سریع رصد شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، بزرگترین تلسکوپ چین بیش از ۱۰۰ سیگنال رادیویی مرموز را رصد کرده که از یک منبع در فاصله ۳ میلیارد سال نوری از زمین منتشر شده اند.

این سیگنال های عجیب که FRB (امواج رادیویی سریع) نام دارند پالس های رادیویی هستند و از یک منبع ناشناخته و پرانرژی در فضا منتشر می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امواج رادیویی در حقیقت پالس های کوچکی هستند که کمتر از چند میلیونم ثانیه طول می کشند.

محققان به طور مداوم مشغول رصد سیگنال ها هستند  و امیدوارند با تحلیل های بیشتر دریابند این امواج رادیویی سریع چگونه تولید می شوند.

در همین راستا تلسکوپ رادیوییFAST در چین سیگنال های رادیویی مذکور را رصد کرده است. در حال حاضر  محققان آکادمی علوم چین مشغول بررسی و تحلیل دوباره اطلاعات جمع آوری شده هستند.

این تلسکوپ مشغول مطالعه منبع امواج رادیویی سریع به نام FRB۱۲۱۱۰۲ هستند. ستاره شناسان در رصدخانه FAST بیش از ۱۰۰ موج رادیویی سریع ردیابی کرده اند که از اواخر آگوست ۲۰۱۹ از منبع FRB۱۲۱۱۰۲  منتشر شده اند. این بیشترین تعداد امواج رادیویی سریعی است که تاکنون کشف شده است.

تلسکوپ FAST در ایالت گوییژو واقع در جنوب غربی چین قرار دارد. این بزرگترین  و حساس ترین تلسکوپ امواج رادیویی ساخته شده تا به امروز است.

نخستین امواج رادیویی سریع منتشر شده در سال ۲۰۰۷ رصد شدند.

کد خبر 4715238 شیوا سعیدی قوی اندام

منبع: مهر

کلیدواژه: فناوری فضایی چین تلسکوپ نوآوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امنیت اطلاعات فناوری فضایی فناوری نانو موبایل گوگل تحقیقات علمی شرکت دانش بنیان هوشمندسازی ماهواره فناوری 5G صندوق نوآوری و شکوفایی محمد جواد آذری جهرمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۵۵۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری

ناسا تصاویر تایم لپس خیره‌کننده‌ای از دو ابرنواختر معروف در کهکشان راه شیری منتشر کرده است. این تصاویر که توسط تلسکوپ‌های مختلف از جمله رصدخانه چاندرا ناسا گرفته شده‌اند، تغییرات چشمگیری را در طول زمان نشان می‌دهند که ناشی از انفجار ستاره‌ای است. - اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، دانشمندان تصاویر "تایم لپس" خیره‌کننده‌ای از دو ابرنواختر معروف در کهکشان راه شیری منتشر کرده‌اند. این تصاویر که توسط تلسکوپ‌های مختلف از جمله رصدخانه چاندرا ناسا گرفته شده‌اند، تغییرات چشمگیری را در طول زمان نشان می‌دهند که ناشی از انفجار ستاره‌ای است.

یکی از ابرنواخترها، بقایای ابرنواختر خرچنگ است که در سال 1054 میلادی منفجر شد. این انفجار در آن زمان چنان درخشان بود که حتی در روز قابل مشاهده بود. تصاویر تایم لپس نشان می‌دهند که بقایای این ابرنواختر در طول هزار سال گذشته به طور قابل توجهی گسترش یافته است.

.

ابرنواختر دیگر، بقایای Cassiopeia A است که حدود 350 سال پیش منفجر شد. این ابرنواختر نیز بسیار درخشان بود و توسط منجمان در سراسر جهان مشاهده شد. تصاویر تایم لپس نشان می‌دهند که بقایای Cassiopeia A نیز در حال گسترش است، اما با سرعت کمتری نسبت به بقایای ابرنواختر خرچنگ.

تلسکوپ فضایی "جیمز وب" تصویر نخستین ابرنواختر خود را منتشر کرد

این تصاویر جدید به دانشمندان کمک می‌کند تا نحوه انفجار ستاره‌ای و تکامل بقایای آنها را بهتر درک کنند. آنها همچنین یادآور قدرت و زیبایی پدیده‌های طبیعی هستند.

تصاویر تایم لپس توسط تلسکوپ‌های مختلف از جمله رصدخانه چاندرا ناسا، تلسکوپ فضایی هابل و رصدخانه اشعه ایکس XMM-Newton گرفته شده‌اند.

دانشمندان از این تصاویر برای مطالعه نحوه انفجار ستاره‌ای و تکامل بقایای آنها استفاده می‌کنند.

ابرنواخترها نقش مهمی در تکامل کهکشان‌ها دارند. آنها عناصر سنگینی را در فضا آزاد می‌کنند که در نهایت برای تشکیل ستارگان و سیارات جدید استفاده می‌شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تصاویر نجومی نهم اردیبهشت (۲۸ آوریل)
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • رادیو یعنی گرما صمیمیت و درک هستی
  • سیگنال رایگان ارز دیجیتال فیوچرز یا سیگنال فارکس؟
  • فعالیت «تلسکوپ فضایی هابل» متوقف شد!
  • امواج کوتاه در دریای خزر
  • پای «توقف اتانازی» به رادیو نمایش باز شد
  • پای «توقف اتانازی» به رادیونمایش باز شد
  • تصاویر تایم لپس انفجار ستاره‌ای در کهکشان راه شیری
  • شهرهای مختلف چگونه با امواج گرمایی مبارزه می‌کنند؟