Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-26@16:26:16 GMT

وجبی از خاک کشور در جنگ تحمیلی جدا نشد

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۶۱۴۷

وجبی از خاک کشور در جنگ تحمیلی جدا نشد

به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، دفاع مقدس یادآور دورانی است که ملت بزرگ ایران با دست خالی مقابل کشور‌هایی ایستادند که چشم طمع به این کشور داشتند و از حرص کوتاهی دست‌شان به هر کاری دست زدند تا به مقاصد شوم خود برسند.

جنگی که آنها با حمایت از رژیم بعث عراق به راه انداختند شاید تهدیدی بود که قصد شکستن نهال نوپای انقلاب را داشت اما با بیداری به فرصتی بدل شد که این روز‌ها ریشه در اعماق دوانده و کشور‌های مسلمان منطقه را فراگرفته تا دست استکبار جهانی را کوتاه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

الگو‌های دوران دفاع مقدس به قدری زیاد است که تشریح آن نیاز به زمان و روایت‌های فراوان دارد که گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان در مصاحبه با سردار سیروس صابری جانشین فرمانده سپاه محمد رسول الله تهران بزرگ به بررسی گوشه کوچکی از آن پرداخته است.

هفته دفاع مقدس یکی از دوران برجسته کشور است؛ شما چه برنامه‌ای برای این هفته دارید؟

هر چه از دفاع مقدس بگوییم باز هم کم است چرا که برگ زرینی در تاریخ ایران است؛ ما بیش از ۲۰۰ سال درگیر جنگی نبودیم و هیچ بخشی از کشور جدا نشد در حالی که در طول ۲۰۰ سال گذشته هر بار که در ایران جنگی رخ می‌داد قسمتی از خاک کشور جدا و نقشه ایران اسلامی که روزی شبیه به یک شتر نشسته بود امروز شبیه گربه شده و از نظر وسعت نصف شده است.

این موضوع حتی در زمان رژیم طاغوت هم وجود داشت که بحرین را بدون جنگ واگذار کردند، اما در بدترین شرایط که ما تازه انقلاب کرده و ۸ سال درگیر جنگ تحمیلی بودیم، محاصره اقتصادی داشتیم و همه دنیا در مقابل ما بودند رزمندگان و جوانان وضعیت را خوب اداره کردند و در نهایت بعد از ۸ سال مقاومت هیچ قسمتی از کشور جدا نشد.

ما هر سال در هفته دفاع مقدس به این موضوع می‌پردازیم تا نسل جدید با دستاورد‌های آن دوران آشنا شوند، در همین راستا امسال هم برنامه‌هایی را در ۴ پهنه شهر تهران برگزار خواهیم کرد؛ پهنه اول دریاچه شهدای خلیج فارس است که در آن نیروی هوافضای سپاه همکاری نموده و موشک‌هایی را به نمایش خواهد گذاشت و در کنار آن رزم نمایش و نمایشگاه هم برگزار می‌شود.

پهنه دوم در جنوب غرب تهران یعنی بوستان ولایت است که هر شب رزم نمایش در آن برگزار خواهد شد؛ البته در همه پهنه‌ها بحث چتربازی وجود دارد و در برخی از این پهنه‌ها مانند بوستان ولایت پرواز جایروپلن‌ها و سایر پرنده‌ها را خواهیم داشت حتی در برخی مناطق اگر فضا اجازه دهد راپل را هم اجرا خواهیم کرد.

پهنه سوم ما در جنوب شرق تهران و در کنار پارک آزداگان است که در آن هم رزم نمایش روی خشکی و هم روی آب اجرا خواهد شد و در کنار آن نمایشگاه و برنامه‌های جذابی برای کودکان داریم؛ علاوه بر آن هم بحث پرواز وسایل پرنده را خواهیم داشت.

پهنه شمال شرق تهران که پهنه چهارم خواهد بود میدان امام حسین (ع) است که برنامه‌های خوبی در آن اجرا خواهد شد؛ البته باید یادآور شد که برای برگزاری مراسم در هر ۴ پهنه چندین ناحیه درگیر هستند البته ما در محل‌های دیگری مانند برج میلاد هم نمایشگاه و چتربازی خواهیم داشت و در پارک‌ها هم نمایشگاه برپا خواهد شد؛ همچنین باغ موزه دفاع مقدس هم میزبان علاقه‌مندان به این هفته خواهد بود.

ما علاوه بر این موارد حرکت نمادین کاروان‌های اعزام رزمندگان را اجرا خواهیم کرد و امسال تاکید کردیم موضوع سیلورمن دیگر مطرح نشود و بجای آن افراد واقعی باشند که نقش رزمندگان را اجرا می‌کنند.

سخرانی در مدارس و فضاسازی در معابر عمومی از دیگر برنامه‌های ما برای این هفته است؛ سعی می‌کنیم این هفته در تمامی شهر به نمایش گذاشته شود.

آیا برای این هفته تولیدات رسانه‌ای هم خواهید داشت؟

در رادیو سلامت برنامه‌ای پخش خواهد شد که در آن رزمندگان بهداری لشکر ۲۷ محمد رسول الله در دوران دفاع مقدس خاطراتی را روایت خواهند کرد و همچنین پیرامون موضوعاتی، چون قرآن در دفاع مقدس، فعالیت‌های قرآنی، حافظین قرآن و معلمان قرآنی هم برنامه‌هایی را خواهیم داشت.

سپاه تهران بزرگ در زمینه فرهنگی چه برنامه‌هایی را برای دوران دفاع مقدس در نظر گرفته است؟

ما در این هفته بحث دیدار با خانواده معظم شهدا را خواهیم داشت و در خود نمایشگاه‌ها هم به موضوع جنگ نرم و معرفی دشمن به مردم خواهیم پرداخت؛ ما در پادگان ولیعصر (عج) هم نمایشگاه تهران در دوران دفاع مقدس را در کنار برنامه‌هایی چون تئاتر خواهیم داشت که در ۶ روز هفته از صبح آغاز و تا اذان ظهر ادامه دارد؛ همه این موارد به همت بسیج اقشار اجرا خواهد شد.ما همچنین به صورت همزمان دو کتاب را رونمایی خواهیم کرد که یک مورد کتاب پیچ انگیزه خواهد بود.

چرا نام کتاب را پیچ انگیزه گذاشتید؟

ما از منطقه دوجداره فاو برگشته بودیم و بردار من هم در منطقه پدافندی با ترکشی که به سرش خورده بود مجروح شد و من تصور می‌کردم که شهید شده، اما چنین نبود و وقتی توانستم از منطقه پدافندی عقب بروم متوجه شدم که مجروح شده است.

بعد از اطلاع از این موضوع به همراه نیرو‌ها به پادگان دوکوهه برگشتم و قرار بود روز بعد همه به تهران برویم؛ برخی افراد همان شب با وسایل نقلیه بین راهی حرکت کردند و حدود ۲۴۰ نفر باقی ماندیم که قرار شد بخوابیم تا صبح فردا قطار برسد و ما هم برویم.

نیمه‌های شب بود که من را از خواب بیدار کردند و خبر دادند که نیرو‌های عراقی در حال پیش روی هستند و هیچ نیرویی هم در سر راه آن‌ها قرار ندارد؛ وقتی آمار دشمن را جویا شدم گفتند یک یگان زرهی بعثی در حال پیش روی است و تنگه پیچ انگیزه را رد کرده‌اند.

پیچ انگیزه تنگه‌ای در منطقه شمال فکه مانند تنگه ابوقریب است که خبر رسید دشمن از آن عبور کرده و قرار شد تا ما برای مقابله با آن‌ها اعزام شویم تا سرعت پیش روی دشمن را کم کنیم.

من همان زمان تمامی نیرو‌ها را بیدار و دور هم جمع کردم تا همه را آماده کرده و به آن‌ها روحیه دهم؛ به یاد دارم روز اول ماه مبارک رمضان بود و من حدود ۲۰ دقیقه در مورد این ماه مبارک حرف زدم و در انتها گفتم که بخاطر جهاد ما نمی‌توانیم روزه بگیریم که دیدم همه در حال ختم صلوات هستند و اصلا نیازی به روحیه ندارند فقط منتظر بودند بگوییم اسلحه را بردارید و برویم.

گردان پیاده ما بدون هیچ نیروی پشتیبانی اعزام و جنگ نمایی را انجام داد که همین مقاومت باعث شد تا عراقی‌ها نتوانند پیش روی کنند و ما توانستیم آن‌ها را تا پشت مرز عقب برانیم منتهی حدود ۶۰ نفر از نیرو‌های ما به درجه رفیع شهادت نائل آمدند.

من هم در آن عملیات وقتی نارنجک دشمن که به داخل سنگر آمده بود را برای دور کردن از نیروها به هوا پرتاب کردم مجروح شدم و چشم چپم را از دست دادم، دست و سرم هم ترکش خورده بود.

با توجه به حضور نیرو‌های دواطلب از ادیان دیگر آیا برنامه‌ای برای آن‌ها در هفته مقدس دیده شده است؟

ما اسفند امسال در نظر داریم برنامه‌ای را برای شهدای توحیدی برگزار کنیم که در حال آماده سازی مقدمات آن هستیم، شهدای ادیان بیشتر مانند مسیحی‌های تهران که حدود ۸۰ نفر شهید تقدیم دوران دفاع مقدس کردند در تهران حضور دارند که انشالله برای آن‌ها هم برنامه خواهیم داشت و هم در این هفته در برخی نواحی نمایشگاه‌هایی را با این مضمون برگزار می‌کنیم.

اما حرف آخر...

دوران دفاع مقدس یکی از مقاطع مهم و پرافتخار کشور است و ما باید همواره آن را گرامی بداریم؛ وظیفه ما انتقال دستاورد‌های آن دوران به نسل امروز است.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: دفاع مقدس رژیم بعث عراق هفته دفاع مقدس پادگان دوکوهه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۶۱۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است

به گزارش خبرنگار مهر، محمدحسین ارسطوزاده ظهر امروز چهارشنبه در حاشیه ششمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت با محوریت استان خوزستان تصریح کرد: امروزه آسایش و امنیت کشور، حاصل جان‌فشانی شهیدان است و بر این اساس گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی و نگهداشت یاد و خاطره شهدا به شمار می‌رود؛ بنابراین یاد و خاطره عزیزانی که در راه مقاومت جان سپرده‌اند، راهبردی برای ادامه مسیر این شهدا را در حوزه گردشگری مقاومت است.

وی اظهار کرد: قریب به ۲۰۰ هزار شهید در جنگ تحمیلی در دفاع از کشور جان خود را از دست دادند و حدود ۱۲۷ شهر در معرض حملات هوایی و موشکی قرار گرفته‌اند. ۴۲ درصد از این حملات به شهرهای خوزستان بود و ۴۰ درصد از شهدا و مجروحان جنگ خوزستانی بودند.

ارسطوزاده افزود: استان خوزستان نقش مهمی در جنگ دفاع مقدس داشته به صورتی که کوچک‌ترین شهید، با ۱۲ روز سن و مسن‌ترین شهید آن صد سال سن است. در حال حاضر در این استان ۲۲ یادمان برای گرامیداشت شهدا وجود دارد.

وی در خصوص توسعه یادمان‌ها و آثار دفاع مقدس در خوزستان تأکید کرد: در حال حاضر ۲۲ یادمان مرتبط با دوران دفاع مقدس در استان وجود دارد که هر یک از این یادمان‌ها به مناطق مشخصی از استان مرتبط و برای ماندگاری و یادآوری این رویدادها برای عموم مردم است.

ارسطوزاده تصریح کرد: نقطه به نقطه شهر آبادان و خرمشهر و همچنین مناطق اطراف آن روایتگر رویدادها و عملیات دوران دفاع مقدس است و این پتانسیل وجود دارد که در هر کدام از این نقاط یادمان‌های متعددی ساخته شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خوزستان افزود: برنامه دقیقی برای ثبت و نگاشت یادمان‌ها در دست تهیه است که این اقدام‌ها بعد از تکمیل پرونده‌های مربوطه رونمایی و معرفی می‌شود.

وی با اعلام اینکه تاکنون ۴۰ اثر دفاع مقدس در فهرست آثار ملی خوزستان به ثبت رسیده و ۱۰ پرونده دیگر از دوران دفاع مقدس نیز در حال آماده‌سازی است، گفت: در کنار برنامه‌های وسیع فرهنگی کاروان‌های راهیان نور و ستاد اربعین، یکی از محورهای اصلی این رویدادهای فرهنگی نقش و اهمیت استان خوزستان در گردشگری مقاومت است.

کد خبر 6087743

دیگر خبرها

  • برگزاری ششمین نشست تخصصی گردشگری مقاومت در اهواز+فیلم
  • ­کتاب تاریخ شفاهی دفاع مقدس منتشر شد
  • زوایای پنهان دفاع مقدس برای نسل جدید بیان شود
  • تبیین دستاوردهای نظام مقدس اسلامی؛ماموریت‌ مهم شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور
  • گردشگری مقاومت یکی از راه‌های معرفی شهدا است
  • بازدید جامعه ورزش کشور از یادمان‌های دفاع مقدس در جنوب غرب خوزستان
  • اختتامیه جشنواره «پوپک» در هفته فرهنگی اصفهان
  • اقتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیرو‌های مسلح است
  • قتدار جمهوری اسلامی ایران ثمره اتحاد نیروهای مسلح است
  • برگزاری ۳۵۰ برنامه در مناطق شهر به‌مناسبت هفته فرهنگی اصفهان