Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@08:10:41 GMT

جدیدترین کسب و کارهای محرم

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۷۶۳۶

جدیدترین کسب و کارهای محرم

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از خبرآنلاین، با فرا رسیدن ماه محرم و صفر و آغاز ایام عزاداری سیدالشهدا (ع) مردم کشورمان نیز برای برگزاری مراسم در این ایام آماده می شوند.

آنهایی که در محله‌شان هیئت دارند، خانواده‌هایی که نذری می‌پزند، آنهایی که تعزیه دارند یا افرادی که ایستگاه صلواتی برپا می‌کنند در آغاز ماه محرم نیازهایی دارند که هر کدام را باید از یک نقطه شهر تهیه کنند، برای وسایل برقی، سیم‌پیچی، چراغ‌های سبز و قرمز باید راهی لاله‌زار شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای خرید دام زنده باید به سمت خارج از شهر حرکت کنند. تهرانی‌های قدیمی برای خریدن برنج به پامنار می‌روند و ظروف یک بار مصرف عمده را هم از خیابان مولوی می‌خرند. یعنی برای یک شب مراسم باید حداقل از یک ماه قبل به اغلب مناطق پرترافیک شهر رفت و آمد داشته باشند.

اما طی سال های اخیر و با رونق گرفتن فعالیت استارت آپ ها و استقبال جامعه از فضای مجازی، راه‌های جدیدی برای تهیه مایحتاج برگزاری یک مراسم عزاداری در ایام محرم اینجاد شده است.  نگاهی به آگهی های اغلب فروشگاه های اینترنتی و سایت ها نشان می دهد حتی می‌توان دیگ نذری را هم اینترنتی سفارش داد. یکی از این آگهی ها مربوط به چند دیگ نذری است که احتمالا برای خرید حضوری آن از سطح شهر باید راه زیادی را طی کرد اما فروشنده‌ آن قیمت ۸۵۰ هزار تومان را تعیین کرده و آن را با پیک ارسال می‌کند.

آگهی‌های دیگری هم در زمینه وسایل زینتی مربوط به این ایام در سایت های فروش اینترنتی پیدا می شود. برای مثال لوسترهایی که اسامی ائمه روی آن نوشته شده، پروژکتور و فانوس‌های شب محرم جزء آن دسته وسایلی هستند که پیدا کردنشان در سطح شهر کار راحتی نیست اما در بازار اینترنتی از ماه ها پیش آگهی های آنها به چشم می خورد.

جالب‌ترین قسمت این بازار را وسایل تعزیه‌اش تشکیل می‌دهد. از کلاه‌خود تا شمیر، از لباس یزید تا زره‌هایی که قبلا یک بار در مراسم دیگری استفاده شده در این سایت به چشم می‌آید.

یکی از عجیب ترین آگهی های مربوط به ایام ماه محرم مربوط به فروش پرهای رنگی است. شخصی ۱۲ پَر برای مراسم تعزیه به رنگ‌های آبی، سبز، مشکی و سفید را دانه‌ای ده هزار تومان در دیوار آگهی کرده بود. همچنین فانوس‌های قدیمی و پارچه‌های مشکی رنگی را که قبلا یک بار از آن استفاده شده با قیمت ارزان‌تری می‌شود از این بازار دست دوم تهیه کرد.

فروشنده این فانوس‌ها درباره انگیزه‌اش می‌گوید: «هدف اصلی مراسم محرم این است که غذای نذری را به دست نیازمندان برسانیم. اگر قرار باشد برای مناسبات آن خرج زیادی کنیم از اصل هدف دور شده‌ایم. برای همین امسال وسایلی را که نیاز نداریم فروخته‌ایم و وسایلی که در هیئت به آن نیاز داریم از بازار دست دوم خریده‌ایم تا صرفه‌جویی کرده باشیم.»

او می‌گوید: بعضی از وسایل دیگر مثل چهل‌چراغ، طبل، پرچم و پلاکارد، زنجیر، یا حتی گهواره‌ها و مشک‌های تزئینی که برای محرم ضروری هستند می‌شود با قیمت ارزان‌تر از بازار تهیه کرد.

از اینترنت با تخفیف گوسفند بخریم

علاوه بر این اقلام بازار دام زنده که مدت هاست تا اینترنت کشیده شده و لازم نیست برای خرید گوسفند زنده از تهران خارج شویم. برای مثال دامپروری‌های‌ غرب، شمال و شرق تهران با پنج درصد تخفیف محرم گوسفند می‌فروشند. برخی از آنها اولین فروششان را حضوری انجام می‌دهند و از آن معامله به بعد سفارش غیرحضوری نیز قبول می‌کنند.

یکی دیگر از مشاغلی که در این ایام به صورت اینترنتی سفارش قبول می کند آشپزخانه های پخت غذا یا کترینگ ها هستند.  یکی از این کترینگ‌ها در تهران که عدس‌پلو، لوبیا، سبزی پلو، زرشک پلو و خورشت‌ها را به قیمت هر پرس شش تا  ۱۰ هزار تومان می‌فروشد و اگر بیشتر از ۱۵۰ پرس سفارش داده شود ارسال آن به هر نقطه از پایتخت رایگان خواهد بود.

فعالیت زنان در محرم

یکی از ویژگی‌های جالب این بازار، کسب و کار کوچک خانگی است که برای بعضی از زنان به وجود آورده. به عنوان مثال بانوی کارآفرین در منزل اولویه می‌پزد و کیلویی ۱۶ هزار تومان به مراسم‌های مختلف عزاداری می‌فروشد. نمونه عکسی که در دیوار گذاشته، نشان می‌دهد ظرف‌های اولویه را با هویج برای مشتری تزیین می‌کند. او می‌گوید که اولین سفارشش را برای تاسوعا گرفته و حدود هشت کیلو برای مشتری‌اش الویه درست کرده است.

یکی دیگر از این آگهی‌های محرم را خانم خانه‌دار دیگری ثبت کرده که با خشک کردن رز هلندی سیاه رنگ یک کسب و کار خانگی کوچک برای امرار و معاش پیدا کرده است.

وی می‌گوید برای تزئین علامت، هیئت‌ها و مراسم عزاداری محرم گل‌های هلندی مشکی می‌فروشد و در حالی که قیمت آن در بازار حداقل دانه‌ای هزار و ۲۰۰ تومان است، اگر کسی هر هفت هزار گل را بخرد آنها را دانه‌ای ۲۰۰ تومان حساب می‌کند.

یکی از آگهی‌های جالب دیگر در دیوار مربوط به نعلبکی‌های ۳۰ سال پیش می‌شود که نمونه آن را معمولا در قهوه‌خانه‌ها می‌توان پیدا کرد. فروشنده این نعلبکی‌ها هم خانمی اهل تهران است که ۱۰ دست از آنها را به قیمت دستی ۵۰ هزار تومان در سایت های فروش اینترنتی آگهی کرده تا هیئت‌داران به جای لیوان‌های یک بار مصرف پلاستیکی از لیوان‌های شیشه‌ای استفاده کنند.

منبر و سخنران با یک صلوات

پیدا کردن سخنران یا منبر برای آن‌هایی که می‌خواهند مراسم عزاداری بزرگی برگزار کنند کار دشواری است؛ برخی از متولیان مراسم عزاداری در محرم دیگر یا وقت خالی ندارند اما سایت های اینترنتی از مدتها پیش مملو از آگهی های مداحانی است که حاضر هستند حتی با یک صلوات هم مراسم عزاداری را برگزار کنند. یکی از این آگهی ها مربوط به یک استاد دانشگاه است که برای یک ساعت سخنرانی بعد از نماز مغرب ۵۰ هزار تومان دستمزد می‌گیرد. او می‌گوید که اگر کسی پول کافی نداشته باشد مراسم را رایگان هم برگزار می‌کند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: عاشورا کسب و کار محرم غذای نذری ماه محرم عزاداری محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۷۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار کاسبی‌های جدید زیر پل‌های تهران

به گزارش خبرآنلاین، زمین‌های زیر پل‌های تهران، به محل جدید یکسری از کسب و کارهای صنفی تبدیل شده است.

دنیای اقتصاد در گزارشی نوشت: زمین‌های زیر پل‌های تهران، به محل جدید یکسری از کسب و کارهای صنفی تبدیل شده است. از راه‌اندازی کارواش تا صافکاری و نقاشی، از قفل‌سازی و تعمیر شیشه تا بهره‌برداری در قالب پارکینگ خودرو. اراضی پایین پل‌های تهران، زمین‌های شهر محسوب می‌شود و مالک آن یه بهتر است گفته شود «نگهبان این اراضی»، شهرداری تهران است.

حال اگر استفاده تجاری از زیرپل‌های تهران، با اجازه شهرداری است، «درآمد روزانه بودجه شهرداری از این محل» در کدام یک از ردیف‌های مصوب بودجه تهران قید می‌شود؟

اگر هم کاسبی زیرپل، بدون هماهنگی با مدیران شهر بوده، در این صورت این «حیات خلوت» موجود در پایتخت چطور شکل گرفته است که شهرداری به محض «بدهی یک مغازه به شهرداری»، با بلوک سیمانی جلوی کسب و کار او را می‌گیرد اما اینجا در روز روشن، تجارت با اراضی شهر بدون پرداخت «حق شهر» برقرار است؟ عکس از بزرگراه یادگار امام گرفته شده است.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901289

دیگر خبرها

  • عکس| جدیدترین تصویر از سیدجواد هاشمی در کنار نوه‌اش
  • هرکاری کنید، محرم عصبانی نمی‌شود!
  • ملاقات محرم با خانواده موسس سپاهان در رفسنجان
  • بازار کاسبی‌های جدید زیر پل‌های تهران
  • ذوبی‌ها برای بازی با نساجی آماده شدند (عکس)
  • 5 چالش اصلی کسب و کارهای کوچک
  • مسی ها آماده و سرحال برای دربی کرمان (عکس)
  • مادر قاتل آگهی مفقودی بچه را منتشر کرد!
  • مادر قاتلی که آگهی مفقود شدن فرزندش را منتشر کرد
  • کاربران دیوار چطور به حفظ زمین کمک کردند؟