Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@00:43:00 GMT

حقایق حملات ۱۱ سپتامبر اسیر روابط ترامپ و سعودی است

تاریخ انتشار: ۱۹ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۶۹۰۹۲

حقایق حملات ۱۱ سپتامبر اسیر روابط ترامپ و سعودی است

"ژرالد هورن" روز سه شنبه در گفت‌وگوی اختصاصی با ایرنا درباره ادامه کشمکش میان خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر و مقام های قضایی آمریکا بر سر انتشار نام مقام‌های سعودی متهم در این حملات، افزود: سعودی‌ها مشتری بزرگ جنگ‌افزار آمریکا هستند که پول سرشاری نصیب شرکت‌های تسلیحاتی می‌کند. ترامپ هم که به همه چیز از منظر جیبش می‌نگرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: روشن است که نیت وی روشن کردن همه ابعاد حملات ۱۱ سپتامبر نباشد. خدا می‌داند که میان ترامپ و سعودی‌ها چه می گذرد.

این استاد دانشگاه در پاسخ به این سوال که ترامپ در جریان انتخابات ریاست جمهوری، سعودی را مقصر ۱۱ سپتامبر نامیده بود. چگونه وی اکنون دوست نزدیک بن سلمان شده است؟ گفت: این روش ترامپ است؛ وی ابتدا حمله سنگینی می‌کند و بعد لحن خود را تغییر می‌دهد تا امتیاز بگیرد. ترامپ همچنین عربستان را برای فشار علیه ایران مهم می‌داند. عربستان و اسراییل دو پایه فشار به ایران هستند.

صبح ۱۱ سپتامبر ۱۹ نفر، که بنا به گفته منابع غربی اعضای القاعده بودند و یا با این گروه در ارتباط بودند؛ چهار هواپیمای تجاری را ربودند و خلبانی هر یک از این هواپیماها را بر عهده گرفتند.

ربایندگان با قصد قبلی دو هواپیمای (یونایتد ایرلاینز پرواز شماره ۱۷۵ و آمریکن ایرلاینز پرواز شماره ۱۱) را به دو برج تجارت جهانی کوبیدند

برج اول ساعت ۸:۴۶:۳۰ مورد اصابت قرار گرفت و هواپیمای دوم ساعت ۹:۰۲:۵۹ برج دوم را مورد هدف قرار داد. هر یک از این هواپیماها به دو برج شماره یک و دو تجارت جهانی برخورد کردند.

جنگ بی پایان افغانستان

هورن یکی از پیامدهای فاجعه‌بار سیاست‌های آمریکا و حملات ۱۱ سپتامبر را اشغال خاک افغانستان از سوی آمریکا دانست و پیش بینی کرد آمریکا برای مدت طولانی در باتلاق افغانستان گرفتار بماند.

وی یادآور شد: در واقع دخالت در افغانستان در سال ۱۹۷۸ آغاز شد. "زبیگنیو برژینسکی" مشاور امنیت ملی "جیمی کارتر" که رییس جمهوری وقت آمریکا بود، می خواست افغانستان را به ویتنامی برای مسکو تبدیل کند.

استاد تاریخ دانشگاه تگزاس اظهار کرد: ایالات متحده بر این اساس دست به مداخله زد. در واکنش به آن، شوروی وارد عمل شد تا کمونیست‌ها در افغانستان را تقویت کند. این روند به جنگی در افغانستان انجامید که یک سر آن افراط گرایان مذهبی بودند که مورد پشتیبانی ایالات متحده قرار داشتند.

هورن تصریح کرد: در سال های بعد، این نیروها در افغانستان رشد کردند و از همانجا نیز برنامه‌ریزی حملات ۱۱ سپتامبر آغاز شد. بنابراین، بر خلاف روایتی که مرتب گفته می شود، مداخله و جنگ افغانستان از اکتبر سال ۲۰۰۱ آغاز نشد بلکه ریشه‌های آن خیلی عمیق‌تر است.

شکست گفت‌وگوها با طالبان

وی در پاسخ به اینکه چشم انداز خروج از افغانستان را برای آمریکا چه می بیند، گفت: در آینده نزدیک خارج شدن نیروهای آمریکایی از افغانستان رخ نخواهد داد. این جنگ می‌تواند برای آمریکا بسیار طولانی‌تر شود. با گذشت ۷۰ سال از جنگ دوم جهانی، ما هنوز در اروپا نیرو و پایگاه‌های نظامی داریم.

استاد تاریخ دانشگاه هیوستون با اشاره به ناکامی گفت‌وگوهای کاخ سفید و طالبان اظهار کرد: رویکرد ترامپ در گفت‌وگو با طالبان از همان آغاز سوال برانگیز بود زیرا در زمان مذاکرات، طالبان دست به حملات و بمب گذاری زده بود.

هورن خاطرنشان کرد: ترامپ می‌خواست با سران طالبان عکس بگیرد و در داخل از آن به عنوان برگ برنده بهره‌برداری کند.

وی با بیان اینکه از داخل دولت ترامپ با این مذاکرات مخالفت شدیدی وجود داشت، اظهار کرد: از جمله "لیز چنی" نماینده وایومینگ و دختر "دیک چنی" معاون جورج بوش پسر با برگزاری این دیدار در منطقه کمپ دیوید مخالفت شدیدی کرده بود.

استاد دانشگاه هیوستون تگزاس یادآور شد: لیز چنی گفته بود که در همین منطقه بود که پدرش طرح حمله به افغانستان را ریخت. پهن کردن فرش قرمز برای طالبان در همان منطقه، بازگشت پیروزمندانه آنها به میدان است.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا روز گذشته اعلام کرد که طرح مذاکره با طالبان بنا به پیشنهاد خود او بوده است و لغو این مذاکرات هم تصمیم شخص او بوده است.
وی دلیل برنامه ریزی برای برگزاری این دیدار در کمپ دیوید هم گفت که در این محل، دیدارها و تصمیم های مهم بین المللی گرفته شده است و به همین دلیل خواستم این مذاکرات مهم در اینجا انجام شود.

با این حال ترامپ به شکست در این باره اعتراف کرد و گفت از نظر او مذاکرات با طالبان مرده است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: افغانستان دونالد ترامپ عربستان سعودی حملات ۱۱ سپتامبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۶۹۰۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان

شبکه آمریکایی «سی ان ان» جزئیات تماس اخیر دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی را فاش کرد.

به گزارش ایسنا، این شبکه گزارش داد لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه به عنوان یک کانال دیپلماتیک اصلی بین بن سلمان و دولت جو بایدن، رئیس جمهور کنونی ظاهر شده است؛ کانالی که تلاش‌هایی را که در دوره ترامپ برای دستیابی به توافق عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی آغاز شد، افزایش داد.

این شبکه آمریکایی افزود که در آخرین سفر گراهام به عربستان سعودی در اواخر ماه گذشته میلادی، او و بن سلمان با ترامپ تماس گرفتند. طبق این گزارش، این تماس تقریباً پنج دقیقه طول کشید.

دو فرد آگاه از این تماس به این شبکه گفتند: «مکالمه دوستانه و بیشتر شامل تبادل نظر و گفت‌وگوهای غیررسمی درباره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بود.»

یکی از این منابع گفت: «در مقطعی ترامپ آمار و ارقام نظرسنجی‌های خود را اعلام کرد»، در حالی که این ۲ منبع گزارش دادند که «توافق عادی‌سازی روابط حتی یک بار هم در آن تماس مطرح نشد».

این تماس خلاصه شد به اینکه چگونه ترامپ در خصوص دستیابی به توافقی که مقامات آمریکایی، اسرائیلی و سعودی آن را برای دستیابی به «ثبات پایدار در خاورمیانه» حیاتی می‌دانند، «در افق ظاهر می‌شود».

افراد مطلع از این موضوع به سی ان ان گفتند در حالی که رئیس جمهور سابق از مذاکرات مربوط به سازش آگاه است، اما «در این مذاکرات دخالتی ندارد».

این شبکه اشاره کرد نگرانی واقعی در میان برخی از شرکت کنندگان در مذاکرات جاری وجود دارد که «ترامپ ممکن است تلاش کند هر گونه توافقی مربوط به دولت بایدن را خنثی کند، نظیر آنچه در اوایل سال جاری انجام داد و از جمهوری خواهان در کنگره خواست تا از توافقنامه مهاجرتی بین ۲ حزب حمایت نکنند.

افراد نزدیک به ترامپ می‌گویند که رئیس‌جمهور سابق معتقد است که اگر بتواند به کاخ سفید بازگردد، می‌تواند در مورد توافق بهتری با سعودی‌ها مذاکره کند و همچنین به دنبال مشارکت یا کار فعالانه برای خنثی کردن هر نوع توافق عادی سازی روابط در دوران بایدن نیست».

۲ مقام آمریکایی گفتند که تماس ترامپ با محمد بن سلمان «در کاخ سفید به مذاقشان خوش نیامد» اگرچه آنها به صراحت گفتند که هیچ مدرکی دال بر تأثیر آن بر مذاکرات بین نمایندگان بایدن و همتایان سعودی آنها وجود ندارد».

گراهام مقامات بایدن را از آن تماس مطلع کرد و گفت که آنها «درک می‌کنند که چرا او می‌خواهد ترامپ را در جریان قرار دهد».

سناتور گراهام به سی‌ان‌ان گفت که «همه کار انجام می‌دهد تا اطمینان حاصل شود که توافق در زمان بایدن منعقد می‌شود، تا حدی به این دلیل که معتقد است بایدن شانس بیشتری برای بسیج حمایت دموکرات‌ها در کنگره خواهد داشت».

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان افشا شد
  • افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • تحریم های آمریکا ظالمانه است
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با هیات دیپلماتیک ایران
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • آمریکا: عادی‌سازی روابط مشروط به تغییر رفتار طالبان است
  • مالزی: روابط با حکومت افغانستان را گسترش می‌دهیم