Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» ابوالفضل حسن بیگی، ضمن بیان اینکه ایران بر اساس مفاد برجام به عنوان یک معاهده بین‌المللی مقید به انجام تعهدات خود است، ابراز داشت: بعد از روی کار آمدن ترامپ و اقدام نابخردانه وی در خارج شدن آمریکا از برجام ما نیز می‌توانستیم همان زمان از برجام خارج شویم اما به چند دلیل در برجام باقی ماندیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره دلایل باقی ماندن ایران در برجام، افزود: ابتدا بدعهدی و قانون‌شکنی آمریکا در سطح بین‌الملل باید رو می‌شد تا برای آینده حرف و جایی برای سخن گفتن آمریکا باقی نماند، برجام یکی از معاهدات بین‌المللی بود که افکار عمومی در سطح بین‌الملل نسبت به اجرای آن همواره در راستای آرامش و تثبیت امنیت حساس بودند و دولت‌ها و کشورها نیز ما را به عنوان کشور باثبات که در قامت ابرقدرت مقابل آمریکا قد علم کرده و کنار آن قانون‌مدار است شناخته و حق را به ایران دادند.

شکسته شدن هیمنه آمریکا توسط ایران

عضو خانه ملت ضمن بیان اینکه تمام توطئه‌های آمریکا شامل ایران هراسی، تک‌قطبی شدن جهان و کدخدا بودن در سطح بین‌الملل نقش بر آب شده است، ابراز داشت: ایران به عنوان کشور مقتدر و ملتی باعظمت مقابل آمریکا ایستاده و در این برهه از فرصت‌های طلایی برای تقویت بنیه دفاعی خود بهره برده است به گونه‌ای که امروز دنیا هم متوجه امر شده و آمریکا نیز جرأت حمله به ایران را ندارد.

حسن‌بیگی در ادامه تصریح کرد: آمریکا خود را کدخدای دنیا می‌داند ولذا جمهوری‌اسلامی ایران این هیمنه پوشالی را در هم شکسته است.

وی ضمن بیان اینکه مقاومت و توسعه آن در سطح منطقه به حد اعلای خود رسیده است، افزود: اسرائیل توانست با یک حمله برق‌آسا کشورهای بزرگ نظیر مصر، عراق، سوریه، اردن، فلسطین و جهان عرب را شکست دهد ولی امروز حزب‌الله برخوردی مقابل اسرائیل انجام می‌دهد که آنها از هرگونه تنش با حزب‌الله می‌ترسند تا جایی که وزیر دفاع خود را نیز عزل کردند.

ایران آماده برداشتن گام چهارم

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بابیان اینکه در داخل کشور نیز تلاش شد تا از مفاد برجام استفاده شود، ابراز داشت: خوشبختانه امروز شاهدیم در بحث هسته‌ای، دفاعی و ... جمهوری‌اسلامی از داخل نیز مستحکم شد و همدلی و هماهنگی جواب داد به نحوی که آرمان همه ملت ایران امروز ایستادگی مقابل آمریکا است.

حسن‌بیگی بابیان اینکه در زمان خودش گام اول و در مقطع تاریخی بعد گام دوم برداشته شد، تصریح کرد: امروز در شرایطی گام سوم را برمی‌داریم که دانشمندان ایرانی توانستند سانتریفیوژهای نسل شش و هشت را بسازند که هرگز آمریکا و اروپا باور نمی‌کردند جمهوری‌اسلامی ایران بتواند موفق شود.

وی افزود: امروز برای زنجیره‌های ۲۰ و ۴۰ تایی و تأمین ۱۹۰ هزار سو که رهبر معظم انقلاب در حین مذاکرات این سقف را تعیین کرد آماده هستیم و قادریم در ظرف کمتر از یک هفته اورانیوم بالای ۲۰ درصد و هر عدد دیگری که نیاز باشد تهیه و مصرف داخل را تأمین کنیم بدون اینکه نیازی به هیچ کشور خارجی وجود داشته باشد.

عضو خانه ملت اضافه کرد: با اقداماتی که انجام شد اروپایی‌ها دست‌پاچه هستند و ترامپ را تحت‌فشار قراردادند و در آینده نه‌چندان دور اگر اروپایی‌ها نتوانند منافع برجام را برای ایران تأمین کنند گام چهارم کاهش تعهدات را نیز با قدرت برخواهیم داشت.

منبع: نماینده

کلیدواژه: عضو کمیسیون امنیت ملی گام سوم نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۱۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!

طبق برنامه ظهر دیروز دوشنبه، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در صدر هیئت همراه وارد تهران شد. بر اساس این گزارش، نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای که در اصفهان در حال برگزاری است، دیروز (دوشنبه) با حضور و سخنرانی محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی افتتاح شد. طبق اخبار قرار است که گروسی امروز سه‌شنبه ضمن شرکت در اولین کنفرانس بین‌المللی هسته‌ای اصفهان با محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و در یک کنفرانس خبری به سؤالات خبرنگاران و رسانه‌های جمعی پاسخ دهد.

به گزارش شرق، رافائل گروسی در بدو ورود مورد استقبال بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی قرار گرفت. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عصر دوشنبه هم در مذاکراتی جداگانه با علی باقری‌کنی، معاون سیاسی وزیر امور خارجه دیدار و گفت‌وگو کرد.

گروسی عصر دیروز هم با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیدار و رایزنی کرد. نکته شایان‌توجه آنجا بود که مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از دیدارش با امیرعبداللهیان مدعی شد که «مجموعه‌ای از اقدامات عملی و ملموس را برای احیای بیانیه مشترک پیشنهاد داده است. رافائل گروسی در پیامی در صفحه شخصی خود در ایکس با اشاره به سفرش به ایران نوشت: «در تهران برای دیدارهای سطح بالا هستم». البته مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از سفر به ایران و در مصاحبه روز ۲۳ آوریل خود با دویچه‌وله آلمان گفته بود جمهوری اسلامی ایران اکنون به جای چند ماه فقط چند هفته با غنی‌سازی اورانیوم به حد مورد نیاز برای بمب اتمی فاصله دارد.

او بااین‌حال در این گفت‌وگو تأکید کرد «این بدان معنی نیست که ایران در این مدت به سلاح اتمی دست می‌یابد یا خواهد یافت. او افزود که غنی‌سازی اورانیوم تا حد مورد نیاز برای استفاده در سلاح هسته‌ای اگرچه هشداردهنده است اما نمی‌تواند مستقیما به دست‌یابی به سلاح هسته‌ای منتج شود». حال که گروسی خبر از انتقال پیشنهاد برای احیای برجام به طرف ایرانی را داده است، گویا فضای این سفر می‌تواند مثبت باشد.

پیرو این نکته، قبل‌تر در گزارشی به مذاکرات پشت‌پرده تهران – واشنگتن در آستانه سفر مدیرکل آژانس اشاره کرده بودیم؛ مذاکراتی که در روزهای گذشته خبرهای مربوط به آن به رسانه‌ها درز پیدا کرده و از سوی دیگر، کشورهایی مانند عمان یا حتی ژاپن به‌طور تلویحی از آمادگی خود برای «میانجیگری» در آن خبر داده‌اند که ادعاهای گروسی و توییت عصر دیروز او و دیدارش پشت درهای بسته با باقری‌کنی و امیرعبداللهیان می‌تواند تأییدی بر آن باشد.

البته حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران هم شامگاه چهارشنبه گذشته در گفت‌وگوی تلفنی با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا برخی طرف‌های مذاکرات برای احیای برجام را «زیاده‌خواه» دانست و گفت «همکاری آژانس و ایران در مسیر خوب قرار دارد و ما از سفر رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران استقبال می‌کنیم».

به نوشته یورونیوز هم سفر رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اگرچه به‌واسطه حضور در نخستین کنفرانس بین‌المللی علوم و فنون هسته‌ای ایران انجام می‌شود اما نفس سفر ارشدترین مقام آژانس با درنظرگرفتن «اختلافات پادمانی حل‌نشدنی» با ایران اهمیت خاصی دارد.

اما با توجه به اینکه تنها شش ماه به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده مانده و با درنظرگرفتن نتایج نظرسنجی‌ها زمزمه بر مسند نشستن دوباره دونالد ترامپ به گوش می‌رسد، به نظر می‌رسد جمهوری اسلامی درصدد باشد برای احیای برجام تلاش مضاعفی به خرج دهد.

این در حالی است که برخی از تحلیلگران و ناظران هم اذعان دارند که برجام دیگر قابل بازیابی نیست، زیرا شرایط به کلی تغییر کرده و ایران پیشرفت‌های هسته‌ای برگشت‌ناپذیر بسیاری داشته و گروه ۵+۱ جای خود را به ۴+۱ داده است که تاکنون گامی مؤثر برنداشته‌اند. حال باید دید سفر عالی‌رتبه‌ترین مقام آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای به ایران در آستانه برگزاری نشست شورای حکام چه نتایج ملموس و عینی‌ای را به‌دنبال خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • لحظه هولناک شکسته شدن دستگاه شهربازی در هند (فیلم)
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۹ |برنت ۸۲ دلار و ۹۴ سنت شد
  • دیوار زرد محکم‌تر از آن بود که بخواهد توسط کیلیان ام باپه شکسته شود! / کاریکاتور
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • درس‌های خانم دیپلمات؛ هیچ‌تضمینی وجود ندارد!
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد