Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@12:01:45 GMT

کوئتیاپین، داروی ضد جنون برای بیماری‌های روانی

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۳۳۲۵

کوئتیاپین، داروی ضد جنون برای بیماری‌های روانی

داروی کوئتیاپین (کوتیاپین) یک داروی ضد جنون است که مواد شیمیایی در مغز را که مسبب این بیماری روانی هستند را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این دارو برای درمان نشانه‌های بیماری‌های روانی مانند اسکیزوفرنی (شیزوفرنی) را در کودکان و بزرگ‌سالان که حداقل ۱۳ سال سن دارند، استفاده می‌شود.

همچنین این دارو برای درمان نشانه‌های بیماری اختلال دو قطبی (افسردگی – شیدایی) را در کودکان و بزرگ‌سالان که حداقل ۱۰ سال سن دارند، نیز استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدای از موارد فوق این دارو می­تواند به همراه دیگر دارو‌های مصرفی برای درمان اختلال افسردگی در افراد بزرگ سال مورد استفاده قرار گیرد.

فرم گسترده رهش این دارو با (Seroquel XR) صرفا باید توسط افراد بزرگ­سال مصرف شود و مصرف آن توسط افراد زیر ۱۸ سال ممنوع است. این دارو ممکن است برای اهداف غیر از مواردی که در این راهنمای دارویی ذکرشده، استفاده شود. در این مقاله به معرفی، چگونگی کارکرد و نکات طلایی حین مصرف این دارو می‌پردازیم.

اطلاعات مهم مربوط به داروی کوئتیاپین

برخی از افراد، وقتی از دارو‌های ضد افسردگی برای اولین بار استفاده می‌کنند، دچار افکار خودکشی می‌شوند؛ بنابراین توجه داشته باشید که ممکن است دچار تغییرات روحی و خلق و خویی شوید. هر گونه علائم جدید و یا بدتر شدن علائم قبلی خود را به پزشک اطلاع دهید.

مصرف این دارو برای افرادی که دچار مشکلات مربوط به دمانس هستند مورد تایید نمی­باشد. استفاده از این دارو ممکن خطر مرگ و میر را در افرادی که دچار مشکلات مرتبط با دمانس (زوال عقل) هستند، را ممکن است افزایش دهد.

نکاتی که باید قبل از استفاده از این دارو بدانید

اگر شما به این دارو آلرژی دارید، نباید از این دارو استفاده کنید.

در این موارد برای اینکه مطمئن شوید، مصرف این دارو برای شما ایمن است و خطری در پی ندارد، با پزشک مشورت کنید:

بیماری­های کبدی یا کلیوی
بیماری‌های قلبی – عروقی، مشکلات مربوط به ضربان قلب، سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی
فشار خون بالا یا پایین
سابقه کم بودن میزان گلبول‌های سفید خونی (WBC)
نتایج غیر طبیعی تست­های تیروئید یا سطوح پرولاکتین
تشنج و یا صرع
ابتلا به آب مروارید
ابتلا به عارضه کلسترول یا تری گلیسیرید بالا
سابقه شخصی یا خانوادگی ابتلای به بیماری دیابت
مشکل در فرایند خوردن و بلع
برخی از افراد، وقتی از دارو‌های ضد افسردگی برای اولین بار استفاده می‌کنند، دچار افکار خودکشی می‌شوند؛ بنابراین توجه داشته باشید که ممکن است دچار تغییرات روحی و خلق و خویی شوید. هر گونه علائم جدید و یا بدتر شدن علائم قبلی خود را به پزشک اطلاع دهید.

مصرف دارو‌های ضد جنون در طول ۳ ماه آخر بارداری ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در نوزادان مانند علائم ترک، مشکلات تنفسی، مشکلات تغذیه، نق نق کردن، لرزش، و عضلات شل یا سفت شود. با این حال، شما ممکن است علائم ترک و یا مشکلات دیگر اگر از متوقف کردن مصرف دارو خود را در دوران بارداری. اگر شما در حالی مصرف این دارو باردار شدید، مصرف آن را بدون مشورت با پزشک معالج خود متوقف نکنید.

این دارو می‌تواند از طریق شیر مادر منتقل شود و به کودک شیرخوار آسیب برساند؛ لذا توصیه می‌شود که در حین مصرف این دارو، کودک شیرخوار خود را با شیر تغذیه نکنید.

این دارو را بدون مشورت با پزشک به یک کودک ندهید. داروی کوئتیاپین تنها برای درمان توسط افراد بزرگ سال تجویز شده و نباید به افراد زیر ۱۸ سال داده شود.

نحوه مصرف داروی کوئتیاپین

مصرف داروی کوئتیاپین معمولاً به صورت دوبار در روز است. راهنمایی‌های بر روی برچسب نسخه خود را خوانده و براساس آن عمل کنید. این دارو را در دوز‌های بیشتر و یا کمتر از مقادیر توصیه شده، مصرف نکنید. مصرف دوز‌های بالا و یا مصرف طولانی مدت این دارو می­تواند زمینه ابتلای به مشکلات جدی حرکتی که ممکن است برگشت پذیر نباشد را فراهم کند. علائم ابتلای به این عارضه می‌تواند شامل لرزش (ترمور) و یا حرکات کنترل نشده عضلانی در فرد مبتلای به این عارضه باشد.

شما می‌توانید این دارو را با و یا بدون غذا مصرف کنید.

هرگز فرم گسترده رهش این دارو را نشکنید، نجوید و این دارو را به صورت کامل مصرف کنید.

این دارو ممکن است باعث شود که شما دچار قند خون بالا (هیپر گلیسمی) شوید. نشانه‌های قندخون بالا شامل افزایش تشنگی، افزایش ادرار، گرسنگی، خشکی دهان، تنفس دارای بوی میوه ای، خواب آلودگی، خشکی پوست، و تاری دید است. اگر مبتلا به دیابت هستید، سطح قند خون خود را به صورت منظم در حین مصرف این دارو چک کنید.

شما نباید به‌طور ناگهانی استفاده از این دارو را متوقف کنید. توقف ناگهانی مصرف این دارو ممکن است وضعیت ابتلای شما را بدتر کند.

ممکن است نیاز به اندازه گیری منظم فشار خون در افراد نوجوان و کودکی که داروی کوئتیاپین را مصرف می­کنند، وجود داشته باشد.

در صورت نیاز شما به تست‌ها و غربالگری­های اعتیاد، این دارو ممکن است که به اشتباه باعث مثبت شدن آزمایش اعتیاد شود. از این دارو در هنگام آزمایش به مسئولین آزمایشگاه در مورد استفاده از داروی کوئتیاپین اطلاع دهید.

داروی کوئتیاپین باید در دمای اتاق و به دور از گرما و رطوبت نگهداری شود.

چه اتفاقی می‌افتد اگر شما یک مصرف دوز از این دارو را فراموش کنید؟

به محض اینکه شما دوز فراموش‌شده را به یاد آوردید، آن را مصرف کنید. اگر تقریباً موقع نوبت بعدی مصرف دوز بعدی است، از مصرف دوز فراموش‌شده اجتناب کنید. برای جبران دوز از دست‌رفته قبلی در دوز بعدی از داروی اضافه استفاده نکنید.

اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می‌افتد؟

با مراقبت‌های پزشکی اورژانس، تماس بگیرید.

در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنید؟

اجتناب از نوشیدن الکل و نوشیدنی‌های الکلی. با نوشیدن الکل عوارض جانبی خطرناکی می‌تواند رخ دهد.

مصرف داروی کوئتیاپین ممکن است تفکر یا پاسخ دهی شما را مختل کند. اگر شما در حال رانندگی و یا در حین انجام هر کاری هستید که نیاز دارد که به گوش باشید، هوشیار باشید.

اجتناب از بلند شدن بیش از حد سریع از حالت نشسته یا وضعیت درازکش، چون شما ممکن است احساس سرگیجه کنید. گیجی یا خواب آلودگی شدید می‌تواند منجر به سقوط، شکستگی ها، و یا آسیب‌های دیگر در شما شود.

اجتناب از بیشازحد سرد شدن و یا بیشازحد گرم بدن و در نتیجه گرمازدگی یا دهیدراته شدن بدن. بهخصوص در آبوهوای گرم و در طی ورزش، مقدار زیادی مایعات بنوشید. به طرز خطرناکی، خطر بیشازحد گرم شدن و گرمازدگی بدن و از دست آب بدن حین مصرف این دارو بیشتر است.

عوارض جانبی داروی کوئتیاپین

اگر شما نشانه‌هایی از یک واکنش آلرژیک به این دارو مانند: راش پوستی یا کهیر (با یا بدون تب یا درد مفاصل)؛ اشکال در تنفس؛ تورم صورت، لب ها، زبان یا گلو، را مشاهده کنید با اورژانس پزشکی تماس بگیرید.

هرگونه علائم جدید یا بدتر شدن در وضعیت شما مانند: تغییرات خلقی یا رفتاری، اضطراب، حملات هراس، خواب‌آلودگی، و یا اگر احساس می‌کنید تحریک‌پذیر، آشفته، خصمانه، دارای رفتار تهاجمی، بی‌قراری، افسردگی شدید (ذهنی یا جسمی)، یا افکار را در مورد خودکشی یا صدمه زدن به خودتان دارید، دراین‌باره به پزشک خود اطلاع دهید.

اگر موارد زیر را مشاهده کردید، فورا به پزشک خود اطلاع دهید:

حرکات ناگهانی یا غیر قابل کنترل (به خصوص چشم­ها، لب­ها، زبان، صورت، بازو یا پاها)
ظاهر شبیه به ماسک مانند صورت، بلع مشکل، وجود مشکلاتی در صحبت کردن
یک احساس سرگیجه، مثل اینکه شما ممکن است از هوش بروید
تاری دید، دوبینی، درد چشم یا دیدن هاله در اطراف لامپ
واکنش سیستم عصبی شدید شامل سفت بودن شدید عضلات، تب بالا، عرق کردن، سردرگمی و گیجی، ضربان قلب سریع یا نامنظم، لرزش بدن (ترمور)، غش کردن
علائم قند خون بالا مانند افزایش تشنگی، افزایش ادرار، گرسنگی، خشکی دهان، بوی نفس میوه ای، خواب آلودگی، پوست خشک، تاری دید، کاهش وزن
علائم کم بودن تعداد گلبول­های سپید خون مانند ضعف ناگهانی یا بیماری، تب، لرز، علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا، سرفه، گلودرد، قرمزی یا سوزش پوست، وجود زخم‌هایی دردناک در دهان، زخم‌های پوست، مشکل در تنفس.
عوارض جانبی شایع این دارو شامل موارد زیر است:

وجود مشکلاتی در هنگام حرکت
سرگیجه، ضعف
افزایش اشتها، افزایش وزن
گلو درد
خشک دهان
تهوع، استفراغ، درد معده، یبوست
این یک لیست کامل از عوارض جانبی این دارو نیست و موارد دیگری ممکن است رخ دهد. برای توصیه‌های پزشکی در مورد عوارض جانبی با پزشک خود تماس بگیرید. در صورت مشاهده عوارض جانبی به FDA این موارد را گزارش کنید.   چه دارو‌هایی کوئتیاپین را تحت تأثیر قرار می‌دهند؟

در صورتی که شما از دارو‌های به خصوصی از جمله آنتی بیوتیک ها، دارو‌های ضد افسردگی، دارو‌های تنظیم کننده ضربان قلب، دارو‌های ضدویروس و دارو‌هایی که برای درمان سرطان، مالاریا، عفونت HIV یا بیماری ایدز استفاده می­کنید، مصرف داروی کوئتیاپین برای شما می‌تواند مشکلات جدی قلبی -عروقی را به همراه داشته باشد. در مورد تمام دارو‌هایی که استفاده می­کنید، چه دارو‌هایی که شروع و یا متوقف کرده اید، به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف داروی کوئتیاپین همراه با دارو‌های دیگر می‌تواند شمارا خواب‌آلود و یا سرعت تنفس شمارا آهسته کند که این امر می‌تواند منجر به عوارض جانبی خطرناک و یا تهدیدکننده زندگی شود. قبل از مصرف یک قرص خواب، دارو‌های ضد درد مخدر، دارو‌های تجویزی برای درمان سرفه، مصرف یک شل کننده (آرامش‌دهنده) عضلانی، یا داروی مصرفی برای اضطراب، افسردگی، یا تشنج با پزشک خود مشورت کنید.

این لیست کامل نیست و بسیاری از دارو‌های دیگر می‌توانند با این دارو تداخل ایجاد کنند. این دارو‌ها شامل دارو‌های تجویزی و بدون نسخه، ویتامین‌ها و محصولات گیاهی است. فهرستی از تمام دارو‌های خود را به خصوص موارد زیر را به هر ارائه‌دهنده خدمات بهداشتی که به شما ارائه دهید:

آنتی‌بیوتیک یا دارو‌های مصرفی ضد قارچ
دارو‌ها ضد ویروس برای درمانعفونت HIV یا بیماری ایدز
دارو‌های مصرفی برای درمان فشارخون یا بیماری قلبی-عروقی
دارو‌های ضدافسردگی و دیگر بیماری­های ذهنی
دارو‌های ضدویروسی برای درمان هپاتیت C
دار‌های مصرفی برای تنظیم ریتم ضربان قلب
مخمر سنت جان
دارو‌های مصرفی برای بیماری سل
دارو‌های مصرفی برای کنترل تشنج
اطلاعات بیشتر

به یاد داشته باشید که این دارو را به دور از دسترس کودگان نگه داری کرده و با فرد دیگری به خاطر عوارض احتمالی ناشی از مصرف یا مصرف نادرست آن به اشتراک نگذارید و این دارو را تنها زمانی مصرف کنید که توسط پزشک معالج برای شما تجویز شده باشد.   منبع: برترین ها 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عوارض جانبی سلامت روان قرص بیماری روانی عوارض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۳۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟

فرارو- کمبود داروی وارفارین در کشور هر چند وقت یکبار از سوی بیماران، پزشکان و مجموعه‌های درمانی مطرح می‌شود و اگرچه پس از مدتی این دارو تامین می‌شود، اما باز هم پس از مدتی این چرخه کمبود و عرضه موقتی تکرار می‌شود. این شرایط در حالی است که کمبود یا وجود داروی وارفارین برای برخی بیماران حکم مرگ و زندگی را دارد.

به گزارش فرارو، اخیرا روابط عمومی سازمان غذا و دارو در واکنش به اعتراض‌ها در خصوص کمبود وارفارین اعلام کرده است: «طی ۷۵ روز گذشته توزیع وارفارین چند برابر شده و بیماران قلبی اطمینان داشته باشند که این دارو به مقدار بیش از نیاز وارد کشور شده و هیچ نگرانی برای تأمین داروی خود نداشته باشند.»

بر اساس آن چه سازمان غذا و دارو می‌گوید، در روز‌های اخیر نیز محموله‌های بزرگ از وارفارین به مراکز توزیع دارو و داروخانه‌ها توزیع شده و موجودی مناسبی از این دارو وجود دارد، اما مسئله این است که ظاهرا وارفارین در همه داروخانه‌ها موجود نیست. سازمان غذا و دارو اعلام کرده که مردم می‌توانند از طریق سامانه ۱۹۰، اپلیکیشن تیتک و یا درگاه mobile.ttac.ir با وارد کردن نام دارو، وارفارین را از نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کنند.

وارفارین یک داروی ضد انعقاد است که بر اساس مهار کردن عملکرد «ویتامین K» در بدن کار می‌کند. ویتامین k هنگامی که در بدن بریدگی ایجاد می‌شود، یک مسیر انعقادی ایجاد می‌کند و به قطع شدن سریع خونریزی کمک می‌کند؛ بنابراین وقتی داروی ضدانعقادی، استفاده می‌کنیم، با مکانیسم‌های مختلف، چرخه مسیر انعقاد را می‌شکنیم تا زمان انعقادطولانی‌تر یا متوقف شود و در نهایت از ایجاد لخته خون جلوگیری کند. یکی از دارو‌هایی که برای ایجاد چنین مکانیسمی استفاده می‌شود، «وارفارین» است.

با توجه به این که هر نوع کمبود وارفارین، تغییر شرکت تولید کننده آن و حتی ایجاد استرس در بیماران می‌تواند خطرناک باشد، پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که چرا واردات وارفارین به کشور در ابعاد بزرگ تری انجام نمی‌شود یا شرکت‌هایی که وارفارین کشور را تامین می‌کنند، تغییر می‌کنند همچنین کمبود وارفارین چه اثراتی در وضعیت بیماران خواهد داشت؟ شبنم محمدزاده، متخصص قلب و عروق و فلوشیپ بیماری‌های مادرزادی قلب بزرگسالان و وحید محلاتی، نایب رئیس هیئت مدیره انجمن شرکت‌های پخش دارو و مکمل به پرسش‌های فرارو در این باره پاسخ داده اند:

وارفارین برای برخی بیماران قلبی هیچ جایگزینی ندارد

شبنم محمدزاده به فرارو گفت: «در رابطه با وارفارین لازم است تاکید کنم که این دارو اصلا و ابدا در برخی بیماری‌ها مثل «تعویض دریچه فلزی» جایگزین ندارد. ما حتی اسم این دارو را «بیماری وارفارین» گذاشته ایم و مسئله‌ای که با این دارو داریم این است که این دارو به شدت با مواد غذایی مصرفی بیمار، تغییرات آب و هوایی، نرخ فعالیت فیزیکی بیمار مرتبط است و ممکن است سطح دارو در خون تغییر کند، درواقع میزان اثربخشی وارفارین به متغیر‌های متعددی مرتبط است و به همین دلیل ما اغلب تاکید داریم که بیماران محدودیت‌های غذایی را رعایت کنند تا بتوانیم سطح اثربخشی دارو را تحت کنترل قرار دهیم.

فردی که وارفارین می‌خورد زندگی بسیار سختی خواهد داشت، به همین دلیل ما همواره اصرار می‌کنیم که بیماران از یک شرکت مشخص داروی مورد نیاز خود را تامین کنند که سطح خونی، با تغییر شرکت تامین کننده دارو، تغییر نکند. در بهترین حالت، همه بیماران باید ماهی یکبار یک آزمایش برای تعیین سطح خونی دارو انجام دهند، این را هم فراموش نکنیم که در بسیاری از موارد افرادی که تعویض دریچه قلب انجام داده اند زیر ۳۰ سال سن دارند و قرار است مادام العمر دارو مصرف کنند و در نتیجه وقتی به این شکل به موضوع نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که چقدر این کار سخت است

وی افزود: «با هر نوع تغییر دارو نیز ما باید مدام از طریق آزمایش ها، شرایط بیمار را بررسی کنیم. کیفیت زندگی مصرف کنندگان وارفارین به شدت تحت تاثیر تغییر شرکت تولید کننده دارو پایین می‌آید و حتی اگر فرض کنیم اختلال انعقادی ایجاد نمی‌شود (که می‌شود)، این وضعیت ایجاد بحران می‌کند..»

این فلوشیپ بیماری‌هاى مادرزادى قلب بالغین در ادامه گفت: «در طول ۲ سال اخیر، در حوزه وسایلی که برای بستن برخی اختلالات سرشتی قلب یا اصلاح آن‌ها از طریق آنژیوگرافی لازم است، عملا با فقدان وسایل رو به رو بودیم و ۲ شرکت به شکل انحصاری هر ۶ ماه یکبار این وسایل را وارد می‌کنند. در نتیجه، چون حجم وسیعی از بیماران در صف انتظار دریافت این وسایل هستند، در مدت زمانی کمتر از یک ماه، مجددا، با اتمام موجودی رو به رو می‌شویم و و باید مدت زمان زیادی منتظر شویم تا وسایل جدید وارد شود. این موضوع نه تنها مخاطراتی برای بیماران ایجاد می‌کند بلکه ما را به سمت عقب برمی گرداند. هم اکنون بسیاری از بیماران در جهان نه از طریق جراحی، بلکه از طریق آنژیو گرافی درمان می‌شوند، اما به علت کمبود‌هایی که در کشور داریم و با توجه به عدم اطمینان از تامین تجهیزات لازم و مناسب، مجبوریم برخی بیماران را کاندید جراحی قلب کنیم. حتی در شرایطی که وسایل تامین می‌شوند معمولا به صورت ناقص تهیه می‌شوند و عملا گاهی مجبور هستیم خارج از پروتکل‌های موجود برای بیمار وارد عمل شویم.»

مشکلات اقتصادی، وارادات دارو‌های جدید را تحت الشعاع قرار داده

وحید محلاتی به فرارو گفت: «دی ماه سال ۱۴۰۲ و پیش از آغاز سال نوی میلادی بود (حدود یک هفته مانده به آغاز سال نو) که آخرین محموله وارفارین وارد کشور شد. پیش از این زمان، وارفارینی که وارد شده بود تا ۱۲ /۲۰۲۳ تاریخ انقضاء داشت اما، پیش از انقضاء دارو، مجددا تامین شد. اما حجم تامین شده، مصرف ۲ الی ۳ ماه کشور را پاسخ می‌داد و بر اساس پیگیری‌هایی که از سازمان غذا و دارو انجام دادم، متوجه شدم که اکنون نیز به اندازه ۲ الی ۳ ماه وارفارین وارد کشور شده و منتظر آزادسازی و پخش یا همان اجازه فروش است.

وارفارین دارویی ضد انعقاد خون است و برای افرادی با سابقه تعویض دریچه قلب، یک داروی ضروری است. این دارو از لخته شدن خون پیشگیری می‌کند و به هیچ عنوان دارویی نیست که قابل قطع کردن باشد. این دارو بسیار حساس است و حتی توصیه می‌شود که کارخانه تولید کننده دارو نیز از سوی مصرف کننده تغییر نکند، چون ممکن است باعث تبعاتی سنگین و حتی کشنده شود. حتی اگر فردی شرکت سازنده دارو را تغییر می‌دهد باید به شکل مداوم آزمایش‌های تعیین زمان انعقاد با داروی جدید را انجام داده یا دوز‌های آن را تغییر دهند

وی افزود: «حقیقت این است که با توجه به اهمیت بالای این دارو برای سلامت بیماران، هر بار که نایاب می‌شود و مجدد تامین می‌شود، به محض تامین دارو، بیماران به علت هراس از قحطی مجدد، اقدام به خرید دوبرابر نیاز خود می‌کنند تا دارو را حداقل برای ۲ الی ۳ ماه ذخیره کنند و در نتیجه این چرخه مدام تکرار می‌شود و هر بار این دارو نایاب می‌شود این سناریوی هجوم خریداران و کمبود سریع دارو، تکرار می‌شود. بر اساس اطلاعاتی که از همکاران وزارت بهداشت گرفته ام قرار است به زودی یک کارخانه جدید، به جمع تولید کنندگان این دارو بپیوندد و نخستین تولید کننده وارفارین در ایران باشد و امیدواریم که این روش بتواند به تامین بازار داخلی و پیشگیری از کسری وارفارین در سال‌های آتی کمک کند. دارویی که اکنون برای مصرف ماه‌های آینده تامین شده است، از برند اصلی است و تاریخ انقضای آن نیز مناسب است. نکته‌ای مهم با توجه به آن چرخه واردات و هجوم برای تقاضا که گفتم وجود دارد و ان هم این است که بهتر است چند برابر نیاز بازار، وارفارین تامین شود تا مردم بتوانند دسترسی مناسبی به دارو داشته باشند.»

این متخصص و فعال حوزه دارو گفت: «درباره اهمیت این که نباید شرکت سازنده داروی وارفارین تغییر کند، یک بار دیگر تاکید می‌کنم که فردی که بیمار است، به اندازه کافی استرس بیماری و تامین دارو را دارد و نباید با موضوعاتی مثل تغییر شرکت سازنده، به استرس افراد نیازمند دارو دامن بزنیم. این که یک پزشک مدعی شود می‌تواند داروی خاصی را وارد کشور کند نیز جای تردید دارد. از نظر حرفه ای، اگر دارویی خارج از مسیر رسمی وارد کشور شود به هیچ وجه نه درست است و نه معتبر و به عنوان یک پزشک داروساز، به هیچ بیماری توصیه نمی‌کنم دارویی را مصرف کند که از مسیری ناشناخته و خارج از روند تایید وزارت بهداشت وارد کشور شده است. برخی افراد در حجم محدود و به شکل چمدانی دارو‌هایی را وارد کشور می‌کنند، اما این موضوع نیز استاندارد نیست.»

وی افزود: «ما یک فهرست به نام «فهرست دارویی کشور» داریم که تعدادی دارو‌های وارداتی را شامل می‌شود که مجاز به تولید و واردات هستند و می‌توان برای تامین آن‌ها در کشور اقدام به دریافت مجوز و پروانه کرد. اگر یک دارو در این فهرست نباشد، واردات یا تولید آن امکان پذیر نیست. چند سالی است که سازمان غذا و دارو، ورود دارو‌های جدید به فهرست دارویی کشور را محدود کرده و بسیار گزیده و حداقلی این کار را می‌کند. علت این حرکت اقتصادی است، چرا که دارو‌های جدید، دارو‌های گرانقیمتی هستند و اضافه شدن این دارو‌ها به لیست، باعث افزایش بار مالی بودجه دارویی کشور می‌شود. بازار دارویی کشور در سال ۱۴۰۲ حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بود. امسال با هزینه‌هایی که داریم و رشد قیمت ها، که حدود ۳۰ الی ۴۰ درصدی است، حداقل ۲۰ الی ۲۵ درصد افزایش قیمت دارو را خواهیم داشت. با این شرایط یعنی بازار حدود ۲۰۰ همت خواهد شد. اخیرا رئیس مجلس به رئیس سازمان برنامه معترض شد که چرا تنها ۴۰ همت برای بخش دارو تامین شد؟ این در حالی است که ۴۰ همت مابه التفاوت هدفمندی و ۴۰ همت بودجه بیمه‌ها روی هم می‌شود ۸۰ همت و از این ۸۰ همت تا ۴۰ همت فاصله بسیار است. متاسفانه بودجه لازم برای تامین بازار دارویی وجود ندارد و به همین دلیل نیز دولت ورود دارو‌های جدید به فهرست را محدود کرده است. می‌دانیم که این احتمال وجود دارد که دارو‌های جدید، عوارض کمتر و اثربخشی بهتری داشته باشند، ولی این دارو‌ها در سایه مسائل اقتصادی پشت مرز‌های کشور باقی می‌مانند.»

دیگر خبرها

  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • هشدار؛ تزریق این دارو فقط باید در بیمارستان انجام شود
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • چه کسانی نباید آب زرشک بخورند؟
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • ورزش و کاهش وزن نخستین اقدام برای درمان کبد چرب