Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ این‌روزها با‌وجود اینکه قرن‌هاست از عاشورای حسینی می‌گذرد و هر دوره به فراخور شرایط در مورد این واقعه جانگداز سخن به میان می‌آید، اما بازهم گویی هنوز به عمق عرفان این جریان نرسیده‌ایم، زیرا حرکت سیدالشهدا(ع) و هفتاد و دوتن از یارانش چنان ابعاد وسیع عرفانی و عقلانی را به شکلی توأمان به تصویر کشید که هر قدر در مورد آن قلم بزنند و سخن بگویند اندک است و شاید رساترین وصف همین باشد که تمامی ابعاد یک انسان کامل، در کربلا به منصه ظهور رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  در این میان امکان جست‌وجو و کاوش موضوعی در منابع یکی از خواسته‌های مهم و مورد مطالبه‌ای است که بسیاری از محققان وعلاقه‌مندان به این موضوع برای کشف هرچه‌ بیشتر ابعاد واقعه عاشورا به دنبال آن‌اند. امروز با پیشرفت تکنولوژی و جست‌وجوی موضوعی در منابع، توسط قالب نرم‌افزار‌های موضوعی قابل انجام است و «معجم موضوعی بحار الانوار»، یکی از نرم‌افزار‌هایی است که امکان جست‌وجو درباره سید الشهداء(ع) را در متن این کتاب گرانسنگ حدیثی فراهم آورده است.   معجم موضوعی بحار الأنوار ۲ شامل متن کامل ۲۰ عنوان کتاب در ۱۶۶ جلد ازجمله بحار الأنوار، سفینة البحار و مستدرک سفینة البحار است که به همراه ترجمه‌های موجود در اختیار علاقه‌مندان قرار گرفته است. در این نرم‌افزار ضمن ارائه موضوعات کلی و جزیی، جست‌وجو‌های پیشرفته‌ای در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. همچنین نزدیک به ۱۸ هزار موضوع کلی (کلید واژه) و بیش از ۱۲۲ هزار موضوع جزیی از متن کتاب بحار در این نرم‌افزار استخراج شده است؛ لذا با کمک این نرم‌افزار می‌توان به جست‌وجوی متن و روایات درباره شخصیت و سیره سید الشهداء(ع) بپردازیم.
در ادامه به شیوه استفاده از این نرم‌افزار و جست‌وجوی مطالب به اختصار می‌پردازیم. پس از اجرا و مشاهده صفحه اول نرم‌افزار، وارد بخش معجم موضوعی می‌شویم. بر سربرگ کلید واژه کلیک می‌کنیم. در این قسمت فهرستی از موضوعات کلی که از احادیث و متن کتاب استخراج شده، نمایش داده می‌شود. در قسمت جست‌وجو، موضوع مورد نظر را تایپ می‌کنیم. به عنوان مثال در قسمت جست‌وجو کلمه (سید الشهداء) را تایپ کنید. همانطور که می‌بینید، کلیدواژه مورد درخواست، پیدا شده و در سمت چپ آن تعداد نمایه‌ها ۸۶۰ عنوان و تعداد موضوعات فرعی آن ۳۰۰۷ عنوان دیده می‌شود. اگر بر روی این کلیدواژه دوبار کلیک کنید سربرگ نمایه باز می‌شود و نمایه‌های مربوط به کلید واژه (سید الشهداء) را می‌بینید. نمایه‌ها، مفاهیم جزیی‌تری نسبت به کلید واژه هستند.
سربرگ موضوع به ارائه موضوعات کاملاً جزیی و ناظر به متن کتاب، می‌پردازد. در این قسمت، هر موضوع به متنی از کتاب اشاره دارد و با خواندن آن به محتوای متن پی می‌بریم. در این نرم‌افزار گویا سعی بر استخراج مفاهیم اصلی متون شده و به مفاهیم جزیی و حاشیه‌ای اشاره نشده است؛ لذا پیشنهاد می‌شود متن کتاب را هم مرور کنید تا این نوع مفاهیم را از دست ندهید.   در سربرگ نشانی می‌توانید آدرس متنی که موضوع را از آن استخراج کرده‌اید، مشاهده کنید. همچنین این بخش فهرستی از نمایه‌ها و کلید واژه‌های مرتبط با این متن را ارائه می‌دهد. بر روی آدرس دوبار کلیک کنید تا متن کتاب نمایش داده شود. در سربرگ متن، حدیث یا عبارت مورد نظر را مشاهده می‌کنید. ازاین عبارت موضوع و نمایه و کلید واژه استخراج شده است. در این نرم‌افزار گویی سعی بر استخراج معنا و مفهوم اصلی عبارت بوده و به استخراج جزئیات متن نپرداخته است؛ لذا پیشنهاد می‌شود اگر متن مورد نظر را مناسب دیدید، سایر عبارت‌های موجود در این فصل از کتاب را هم مطالعه کنید.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری بین المللی قرآن ایکنا جامعه نرم افزارهای قرآنی اپلیکیشن مذهبی نرم افزار فناوری اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۳۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ همه ما کم‌وبیش از خطرات بارگیری (دانلود) فایل‌های ناشناخته در اینترنت آگاه هستیم. اما خوب است بدانیم که بارگذاری (آپلود) فایل‌ها نیز می‌تواند منجر به مشکل شود. هنگام به اشتراک‌گذاری فایل‌ها به صورت آنلاین مراقب باشید، زیرا ممکن است به رایانه شما آسیب برساند یا اطلاعات شخصی شما را در معرض خطر قرار دهد.

مرورگر‌های وب امروزی بسیار قدرتمندتر از نسل‌های قبلی مرورگر‌ها هستند. آنها می‌توانند داده‌ها را هم در مرورگر و هم در محل ذخیره فایل در رایانه دستکاری کنند. قابلیت‌های مختلف در اینترنت و رایانه مانند ارسال و دریافت ایمیل، گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم در عین آسان کردن کار‌ها برای کاربران، متأسفانه راه سوءاستفاده هکر‌ها از مرورگر‌ها را نیز هموار کرده است تا با فریب کاربران از طریق باج‌افزار‌ها وارد فایل‌های شما شوند و آنها را قفل کنند. چنین اتفاقی به سادگی و در زمانی که سرگرم کار‌های معمول و آنلاین هستید می‌افتد.

نویسنده مقاله حاضر می‌گوید: «من یک دانشمند کامپیوتر هستم که در مورد امنیت سایبری مطالعه می‌کنم. من و همکارانم نشان داده‌ایم که چگونه هکر‌ها می‌توانند از طریق رابط برنامه‌نویسی به فایل‌های رایانه شما دسترسی پیدا کنند و به کمک برنامه‌های کاربردی وب در مرورگر‌های مدرن به فایل‌های سیستم شما برسند. این تهدید بیشتر متوجه مرورگر‌های گوگل کروم و مایکروسافت ِاج (Microsoft Edge) است و در مورد مرورگر‌های سافاری (برای اپل) یا موزیلا فایرفاکس صدق نمی‌کند. ۶۵ درصد از استفادۀ مرورگر‌ها به کروم اختصاص دارد و اِج نیز سهم ۵ درصدی دارد. تا آنجا که من می‌دانم، تاکنون گزارشی مبنی بر استفاده هکر‌ها از این دو مرورگر ثبت نشده است.»

باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟

مرورگر‌های امروزی هر کدام تقریباً یک سیستم عامل هستند. آنها می‌توانند برنامه‌های نرم افزاری را اجرا کنند و فایل‌ها را رمزگذاری کنند. این قابلیت‌ها، همراه با دسترسی مرورگر به فایل‌های رایانه میزبان (از جمله فایل‌های موجود در فضای ابری، پوشه‌های مشترک و درایو‌های خارجی) از طریق دسترسی به فایل سیستم (File System Access API) فرصت جدیدی را برای باج‌افزار ایجاد می‌کند.

تصور کنید می‌خواهید عکس‌ها را روی یک ابزار آنلاین به صورت رایگان ویرایش کنید. هنگامی که عکس‌ها را برای ویرایش آپلود می‌کنید، هر هکری که ابزار ویرایش را کنترل می‌کند می‌تواند از طریق مرورگر به فایل‌های موجود در رایانه شما دسترسی داشته باشد. هکر‌ها به پوشه‌ای که از آن آپلود می‌کنید و همه زیرپوشه‌ها دسترسی پیدا می‌کنند. سپس هکر‌ها می‌توانند فایل‌های موجود در سیستم فایل شما را رمزگذاری و قفل کنند و برای رمزگشایی و باز کردن آنها باج بگیرند.

باج افزار یک مشکل رو به رشد است. در سال ۲۰۲۳، سازمان‌ها بیش از ۱.۱ میلیارد دلار باج به نرم‌افزار‌های مهاجمان پرداخت کردند و در هر ثانیه ۱۹ حمله باج افزاری سازمان‌ها را هدف قرار دادند. افراد و سازمان‌ها، شرکت‌های بزرگ و جهانی، بانک‌ها، ارائه‌دهندگان خدمات ابری، اپراتورها، سرویس‌های نظارت بر تهدید، تولیدکنندگان تراشه، دولت‌ها، مراکز پزشکی و بیمارستان‌ها، شرکت‌های بیمه، مدارس، دانشگاه‌ها و حتی ادارات پلیس در رده قربانیان حملات باج‌افزاری هستند. امروزه باج‌افزار، رقابت تسلیحاتی شماره یک بین هکر‌ها و متخصصان امنیتی است. باج‌افزار‌های سنتی پس از اینکه هکر‌ها شما را فریب دادند تا آن را دانلود کنید، روی رایانه شما اجرا می‌شود.

دفاع جدید برای تهدید جدید

محققان دانشگاه بین‌المللی فلوریدا با همکاری گوگل نوع جدیدی از باج افزار را شناسایی کرده‌اند که می‌تواند رایانه شما را از طریق مرورگر‌های وب آلوده کند. شناسایی این نوع باج‌افزار بسیار دشوار است و می‌تواند فایل‌های شما را رمزگذاری کند و تا زمانی که باج را پرداخت نکنید، آنها را غیرقابل دسترس می‌کند.  این باج‌افزار RøB نامیده دارد و در مرورگر اجرا می‌شود و معمولاً آنتی‌ویروس‌های سنتی نمی‌توانند آن را شناسایی کنند.

برای مقابله با این تهدید جدید، محققان سه رویکرد دفاعی را برای محافظت از رایانه پیشنهاد کرده‌اند روش اول برنامه وب را به‌طور موقت متوقف می‌کند تا فایل‌های رمزگذاری شده را شناسایی کند. رویکرد دوم، فعالیت برنامه‌های وب در رایانه را برای شناسایی الگو‌های باج افزارمانند رصد می‌کند. رویکرد سوم به کاربران در مورد خطرات اجازه دسترسی و ورود برنامه‌های کاربردی وب به فایل سیستم هشدار می‌دهد.

اگر می‌خواهید از رایانه خود محافظت کنید در مورد محل آپلود یا ذخیره فایل‌ها بیشتر احتیاط کنید. هکر‌ها می‌توانند از آپلود‌های شما برای دسترسی به رایانه شما استفاده کنند، بنابراین مراقب باشید که چه چیزی را به‌صورت آنلاین به اشتراک می‌گذارید.

 این گزارش از پایگاه اینترنتی دِ کانورسیشن به فارسی برگردان شده است.

انتهای پیام/

نازنین احسانی طباطبایی

دیگر خبرها

  • باج‌افزار‌ها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارها چطور باج می‌گیرند؟
  • باج‌افزارهای جدید چطور حمله می‌کنند؟
  • استقلال در جست‌وجوی یک آمار ویژه با دروازه‌بان دوم
  • توسعه حمل و نقل بر پایه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا در کارخانه نوآوری آزادی
  • ۸۰۰ هزار نفر گواهی حفظ را در طرح «زندگی با آیه‌ها» دریافت کردند
  • صدور گواهی حفظ قرآن برای ۸۰۰ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در طرح «زندگی با آیه‌ها»
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • ۷ سیلو به صورت شبانه روزی گندم کشاورزان دهلران را خریداری می کنند
  • این اولین ربات انسان‌نمای تمام‌الکتریکی با سرعت ۶ کیلومتربرساعت است