Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-26@11:19:34 GMT

زیست بوم استارت آپ کشور به حمایت نیاز دارد

تاریخ انتشار: ۲۰ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۷۴۵۸۴

زیست بوم استارت آپ کشور به حمایت نیاز دارد

جلسه ۱۰۴ کمیسیون نخبگان و آینده‌نگاری علم و نوآوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این جلسه که به ادامه بحث و بررسی پیرامون زیست‌بوم استارت آپ کشور اختصاص داشت، گزارش تدوین شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری توسط  پیمان صالحی معاون نوآوری وتجاری سازی فن آوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این باره ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این گزارش با اشاره به هماهنگی مناسب میان نقش‌آفرینان و کنش‌گران بخش دانش‌بنیان کشور، این موضوع نیز مورد اشاره قرار گرفت که کشورمان با پشت سر گذاشتن جهش‌های علمی که موجب ارتقاء کشور در زیرساخت‌های علم و فناوری شد، وارد یک دوره نوین در علم و فناوری شده است.
در بخش دیگر این گزارش عنوان شد: پس از ورود به این دوره نوین، موضوع اقتصاد دانش‌بنیان مورد توجه قرار گرفت و قوانین و مقررات کشور به سمت حمایت از شرکت‌های فعال در این حوزه متمایل شد.
در ادامه این گزارش با اشاره به موج توسعه نوآوری در کشور که آغاز این موج به تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش بنیان وایجاد صندوق نوآوری و شکوفایی برمی گردد؛ گزارش دستاورد‌های پنج سال اخیر در این حوزه ارائه شد و این موضوع نیز مورد اشاره قرار گرفت که این موج توانست زمینه مناسبی برای ایجاد و رشد شرکت‌های نوآور استارت آپ فراهم سازد.
در ادامه گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر ویژگی‌های زیست بوم استارت آپ مانند خود ایجاد شوندگی و خود توسعه دهندگی این موضوع مورد تاکید قرار گرفت که دولت صرفا نقش حامی و پشتیبان از این زیست بوم را ایفاء می‌کند و برای ایجاد و داشتن زیست بوم­های موفق باید اجزای مختلف با محوریت کار آفرینان کنار هم قرار گیرند و حمایت دولت و دانشگاه‌ها در موفقیت آن‌ها نقش اساسی دارد.
در بخش دیگری از گزارش فوق الذکر عنوان شد مرکز شتاب دهی که در پارک‌های علم و فناوری زیر مجموعه معاونت ایجاد شده باعث ایجاد رشد استارت آپ‌‎ها شده است و هدف آن ترویج کار آفرینی از طریق رشد شتاب­دهی و گسترش پارک‌های فن­آوری می‌باشد.
از جانب دیگر کمک به ایجاد و توسعه استارت آپ‌‍های پایدار یکی از اهداف مراکز شتاب دهنده است و با بررسی مباحث مطرح در تجارت بین‌الملل معلوم شد یکی از بهترین راهکار‌ها برای نیل به این اهداف رویداد‌های کار آفرینی است.
در ادامه گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری عنوان شد یکی از اهداف شتاب­ دهند‌ها ایجاد فضای کار اشتراکی بین چند تیم و تبدیل ایده­های خام به ایده­های پخته و قابل استفاده و تولید می­باشد که یکی از برنامه­های و اهداف مراکز شتاب­دهی که از سال ۹۳ ایجاد شده ترویج فضای کارآفرینی و نوآوری است.
در ادامه گزارش فوق الذکر ضمن ارائه برخی آمار‌ها در این زمینه این موضوع مورد اشاره قرار گرفت که رویداد‌های کار آفرینی در حدود ۵۰ شهر کشور در حال اجرا هستند و این روند خوشبختانه رو به رشد می‌باشد.
گزارش تدوین شده در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضمن اشاره به خدمات آموزشی ارائه شده به شرکت‌های استارت آپ، اتصال این شرکت‌ها به شبکه‌های سرمایه‌گذاری ارائه خدمات حقوقی و... را نیز مورد اشاره قرار گرفته است.
در ادامه اعضاء کمیسیون به بیان نقطه نظرات خود پرداختند؛ که اهم آن به شرح ذیل است: توجه به خروجی روند‌ها و سیستم­‌ها در مدیریت شرکت­‍‌های دانش بنیان و استارت آپ­ها، در نظر گرفتن نقش و جایگاه همه دستگاه­‌ها مرتبط و مسئول در حوزه استارت آپ‌­ها به سمت حل مشکلات و مسئله محور شدن فعالیت این شرکت­‌ها، استفاده از تجارب سایر کشور‌ها در این زمینه رویه‌­سازی این تجربیات با توجه به مقتضیات و مختصات کشور، توجه به دانشگاه­‌ها و مراکز پژوهش به عنوان کانون اصلی تولید علم و فناوری، اثر­گذاری سیستم­‌های استارت آپی در زمینه­های مختلف و دغدغه­‌های مخصوص در زمینه اقتصاد فرهنگ و امنیت اجتماعی و ملی، حمایت از مالکیت فکری و معنوی پس از ورود شتاب دهنده­‌ها عدم تمرکز شتاب دهنده روی محصول و توجه به آثار فرهنگی (منفی یا مثبت) ناشی از فعالیت استارت آپ­‌هایی که در زمینه خدمات عمومی فعالیت دارند و اهتمام بیشتر به پشتیبانی از استارت آپ‌هایی که در زمینه علمی و فناوری فعالیت دارند و کمک به ایجاد و توسعه آن‌ها.
پس از سخنان اعضای کمیسیون، سلطانخواه رئیس کمیسیون نخبگان و آینده‌نگاری علم و نوآوری نیز طی سخنانی گفت: مراکز شتاب‌دهنده باید در حوزه بازار و جلب مشتری برای استارت آپ‌هایی که در حوزه‌های فنی وتخصصی فعالیت می‌کنند، بیشتر کار کنند.
وی افزود: پژوهش با نگاه با نیاز‌های بازار می‌تواند مکمل فعالیت شرکت‌های استارت آپ باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کمیسیون نخبگان شورای عالی انقلاب فرهنگی زیست بوم استارتاپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۷۴۵۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد

  محمد کرمی  در بازدید از پارک علم و فناوری، اظهار کرد: سیستان و بلوچستان دارای ۲ منطقه آزاد و یک منطقه ویژه اقتصادی است که بر این اساس باید بر پایه صادرات، تولید محصول داشته باشیم.

وی با تاکید بر ضرورت حضور مدیران دستگاه‌ها در جلسات بیان کرد: کارکنان دولت باید تسهیل‌گر امور باشند، کسانی که موانع ایجاد می‌کنند باید شناسایی و با آنها برخورد و در صورت لزوم از بدنه خارج شوند.

استاندار سیستان و بلوچستان بر توسعه شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و افزود: در پارک علم و فناوری باید محصولات تجاری سازی و سرمایه‌گذاری برای تولید انبوه انجام و از مجموعه پارک علم و فناوری خارج شود.

وی با اشاره به موضوع پشتیبانی دیجیتال دستگاه‌ها اظهار کرد: دستورات و اقدامات آموزشی لازم برای بهره‌مندی از شرکت‌های داخل سیستان و بلوچستان انجام شده و به دستگاه‌ها نیز برای بهره گیری از شرکت‌ها و مجموعه‌های داخل استان تاکید شده است.

کرمی همچنین به حضور مدیران کل و مجموعه مدیران شهری جهت آشنایی با توانمندی مجموعه‌های پارک علم و فناوری برای بهره گیری از توانایی مجموعه‌ها در مدیریت، تاکید کرد.

وی تصریح کرد: نوآوری و خلاقیت در مجموعه شرکت‌های دانش بنیان بسیار مهم است این شرکت‌ها تاثیر مهمی در زمینه اقتصادی و تولید ثروت دارند.

استاندار سیستان و بلوچستان اذعان کرد: حضور شرکت‌های دانش بنیان در حوزه اقتصاد دریا محور، حوزه کشاورزی و معادن مهم است و با ایجاد شرکت‌های مختلف در این حوزه‌ها و بهره‌گیری از ظرفیت‌های نهفته به تولید محصولات و ایجاد کارخانه‌های متنوع دست خواهیم یافت.

ایجاد شرکت‌های توزیع در داخل استان

وی با اشاره به حضور شرکت‌های توزیع از استان‌های دیگر در سیستان و بلوچستان گفت: فقط در منطقه سیستان ۴۰ هزار کارت بازرگانی، مجوز واردات ۹۰۰ قلم کالا و مجوز‌هایی داریم که مختص این استان است؛ با توجه به این ظرفیت‌ها می‌توان شرکت‌های توزیع را در داخل استان ایجاد کرد.

کرمی با بررسی دلایل عدم تشکیل شرکت‌های دانش بنیان افزود: دانشگاه‌ها باید از دوران دانشجویی و دانش آموزی جوانان و نوجوانان را با عرصه کار و فعالیت تولیدی آشنا کنند و فقط به ارائه مطالب تئوری اکتفا نکنند.

وی تصریح کرد: از جوانان بویژه جوانان خوش استعداد این استان انتظار می‌رود که در تشکیل شرکت‌های دانش بنیان و تعاونی‌های دانش بنیان حضور فعال داشته باشند.

استاندار سیستان و بلوچستان به اهمیت ظرفیت‌ها و آموزش‌های انجام شده حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: بحث کریدور شمال - جنوب، حضور کشور‌های آسیای میانه و همچنین کشور‌های اطراف دریای خزر از عوامل گسترش تجارت در استان است که باید به نحو مطلوب از آنها بهره‌برداری کنیم.

وی به همکاری بانک‌ها، حضور اساتید، بومی سازی دستور العمل‌ها، طراحی و برنامه‌ریزی دقیق کار‌ها و برگزاری جلسات با حضور بانک‌ها، مدیران کل و مجموعه اعضای پارک علم و فناوری تاکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • تامین سوخت مورد نیاز کشاورزان جغتای با استفاده از فناوری نوین
  • لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید
  • نیاز کشور به گندم برای تولید نان ۱۲ میلیون تن است
  • «رویداد استارتاپی شتاب» در پارک علم و فناوری قم برگزار شد
  • چالش‌های یک شتاب‌دهنده در حوزه تولید محتوا/ درآمدزایی از انیمیشن به شرط ورود به بازار بین‌المللی
  • اقتصاد باید بر پایه مشارکت مردم باشد
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • مراکز نوآوری برای هم‌افزایی در ایجاد «مراکز هم‌آفرینی» حمایت می‌شوند
  • ضرورت حمایت از هم‌افزایی مراکز نوآوری برای ایجاد «مراکز هم‌آفرینی»
  • اتصال زیست‌بوم فناوری به عرصه آبادانی با «آبادیران»