Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، در دنیای پیچیده و پر فراز و نشیب و ماشینی کنونی که اینترنت و شبکه‌های مجازی هوش و هواس همه ما را ربوده و زمان بسیار زیادی از زندگی جوان و نوجوان و بزرگسال ما را به خود مشغول کرده اما جوانانی هستند که روز به روز شاهد درخشش آنها هستیم.

یکی از نخبگان بوشهری که در دیدار اخیر رهبر انقلاب با نخبگان جوان علمی و مدال‌آوران المپیادهای علمی کشوری و جهانی، حضور داشت، شهریار میرزایی بود، کسی که چهار سال پیش در رشته المپیادهای نانو خوب درخشید و توانست این راه را ادامه دهد و علاوه بر این رشته در تمام زمينه‌هايي كه علاقه داشته فعاليت كند و موفقیت‌هایی را برای خود و استان کسب نماید؛ از شركت در المپیادها و مسابقات بسكتبال تا تفسير قرآن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش، گفت‌گوی شنیدنی با این جوان موفق را بخوانید:  


لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید در چه زمینه‌هایی حائز رتبه شده‌اید؟
شهریار میرزایی هستم.21 ساله، دانشجوی استعداد درخشان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر.
-مدال نقره کشوری المپیاد پزشکی
- رتبه یک کشوری المپیاد ریاضیات کاربردی
-مدال برنز دوره ۶ المپیاد نانو
-رتبه ۲کشور در دوره ۷المپیاد نانو
-رتبه ۳ کشور مسابقات نادکاپ دانشگاه صنعتی شریف
-برترین پژوهشگر استان در سال‌های ۹۴و ۹۵
رتبه برتر کشور در مسابقات سخنوری دانشگاه های علوم پزشکی کشور
- رتبه ۴ کشوری مسابقات تفسیر قرآن

در زمینه ورزشی
- رتبه سوم کشوری مسابقات بسکتبال مناطق جنوب در رده سنی نوجوانان
در رده سنی نونهالان، نوجوانان و جوانان قهرمانی استان رشته بسکتبال را دارم و کاپیتان منتخب نوجوانان و نونهالان استان بودم.
در زمینه هنری
دو مقام اول و یک مقام دوم استان در رشته تئاتر کسب کردم و تا سوم دبیرستان هم فعالیت در تئاتر داشتم اما در 1 سال اخیر در زمینه موسیقی فعالیت می‌کنم.
-و یک اختراع هم در مرحله آخر ثبت دارم.  
دوره نوجوانی خود را چگونه سپری کردید؟
آغاز دوران نوجوانی و عبور از آن توأم با بحرانی است که اگر به خوبی مدیریت نشود مشکل‌آفرین خواهد بود اما می‌توان با مدیریت صحیح، آن را درست پشت سر گذاشت این مهم نیز در درجه نخست به کمک همراهی و همدلی خانواده و برنامه ریزی درست و منظم و در درجه دوم به کمک معلمان و مربیان نوجوان حاصل می‌شود. و زندگی من هم از این فراز و نشیب‌های دوران نوجوانی خالی نبود، در مدرسه تیزهوشان درس می‌خواندم این دوره از نظردرسی وضعیت مناسبی داشتم و معدل بالای 19 و 90 صدم داشتم در هر سه سال ولی آن چیزی که در مقطع راهنمایی بیشتر برای من اهمیت داشت بحث ورزش بود، علاقه‌ام بیشتر در این زمینه می‌دیدم و بیشتر وقتم به ورزش سپری می‌کردم. ولی سال دوم دبیرستان وضعیت به کلی تغییر کرد و آن زمان بود که به سمت کارهای علمی رو آوردم؛ به عبارتی هویت علمی من از دوم دبیرستان شکل گرفت.

اولین موفقیت شما مربوط به چه سالی بود؟
موفقیت‌ها در سطح استان در آزمون‌های مختلف از سوم دبستان بود، اما اولین موفقیت من در سطح کشور مربوط به تفسیر قرآن بود که در تابستان سوم راهنمایی، موفق شدم مقام چهارم کشوری در زمینه تفسیر قرآن کسب کنم و اولین مدال المپیاد علمی من مربوط به دوم دبیرستان بود.

وضعیت کار علمی در استان بوشهر چطور ارزیابی می‌کنید؟

وضعیت علمی استان بیش‌تر حول افراد می‌چرخد تا یک سیستم منظم دولتی که این کارها را هدایت کند بلکه برخی افراد هستند که دلسوزانه و فداکارانه بهترین شرایط تحصیل، درجات شغلی و مالی را رها کرده و در ایران مانده‌اند تا بتوانند برای کشور خدمت کنند. و در استان بوشهر نیز فعالیت‌های بسیار اثرگذاری توسط این افراد انجام شده است، و وقتی چنین افرادی وجود داشته باشند مطمنا فعالیت علمی به ویژه در استان بوشهر بسیار آسانتر خواهد شد.
گاهی بخاطر وجود این افراد بسیاری از کارهای علمی، خیلی سریع و فارغ از بسیاری از نامه‌نگاری‌های دست و پا گیر ادارات و سازمان‌ها و با حمایت دلسوزانه چنین افراد باسوادی انجام می‌شود. افرادی مانند«پروفسور نبی پور» در دانشگاه علوم پزشکی و «پروفسور ملک زاده» در دانشگاه خلیج فارس و بسیاری از اساتید دیگر که در راستای پیشرفت علمی افراد و شکوفایی استعداد آنها در استان بوشهر فعالیت می‌کنند که بهترین منبع علم و انگیزه برای ما محسوب می‌شوند. و باعث افتخار بنده هست که دانشجوی، پروفسور نبی پور و دکتر امین تمدن هستم ‌و در زمینه‌های علمی، پژوهشی و سایر زمینه‌ها شاگرد این دو بزرگ‌وار هستم.
اگر بخواهیم این مورد را کلی بررسی کنیم باید گفت که از نظر سرعت پیشرفت علمی، استان بوشهر در وضعیت مناسبی قرار دارد که با حمایت مسئولین استانی می‌تواند بهتر شود.
در زمینه نانو هم موفقیت‌هایی داشته‌اید در این مورد هم صحبت بفرمایید؟  
علي تنگستاني، مدیر مدرسه شهید بهشتی در مقطع دبیرستان وقتی از علاقه من به علم نانو مطلع شد، همان سال «المپیاد نانو» و منابع مورد نیاز را به من معرفی کرد و من را مورد حمایت و رهنمود‌های دلسوزانه خود قرار داد و از آن به بعد شروع کردم به مطالعه مجموعه مقالات باشگاه نانو، مباحث عمومي نانو فناوري و كتاب «نانو از نو». تا اینکه در دوره ۶ المپیاد نانو بعد از حدود20 سال اولین مدال المپیاد علمی استان بوشهر را کسب کردم. در سال‌های بعد در دوره ۷المپیاد نانو، رتبه ۲ کشور را کسب کردم و یک مقاله تحت عنوان تصفیه فتوکاتالیستی آب با استفاده از هیبرید cuo/znoجهت کاهش گاف انرژی الکترونها و کاهش نوترکیبی در دوره 6 المپیاد ارائه کردم.

بیانیه گام دوم انقلاب خطاب به جوانان است شما به عنوان نخبه درراین زمینه چه گامی برمی دارید؟
چیزی که در قدم اول برای من هدف است این است که بدانم در چه بخشی از کشور ضعف است و نیاز چیست، بعد در راستای آن هدف گام بردارم. در بخش نانو، امسال شاهد کاهش بودجه ستاد ویژه توسعه علوم و فناوری نانو بودیم؛ ستادی که در گذشته بودجه قابل توجهی به ان اختصاص داشت و شاهد بازدهی بسیار خوب و بازگشت مالی نیز در آن بودیم که متاسفانه امسال مورد بی مهری مسئولین قرار گرفت.
در قدم دوم باید در کشور کارگروه هایی تشکیل شود که کار وفعالیت آنها منجر به حل مسائل کشور شود. در هر اداره، سازمان یا وزارت خانه یک کارگروه متشکل از جوانان نخبه وجود داشته باشد که مشکلات را شناسایی و مسئول حل آن مشکل باشد. تاکنون تیم هایی مثل هسته های احمدی روشن و چمران و امثال این ها هست اما جای پیشرفت بسیار در این زمینه هست.

در واقع بسیاری از مشکلات کشور را می‌توان با مردمی کردن آن حل کنیم و مطمنا این توانمندی در جوانان نخبه ایرانی هست ولی مشکل اینجاست که کسی حل مشکلات را به دست جوانان نخبه نمی دهد.
علت فرار نخبگان در کشور چیست؟
به این مسئله از دو منظر می‌توان پاسخ داد:
اولا: در کشور ما از نخبگان در آن سطح نخبگی استفاده نمی‌شود کسانی مسئولیت بزرگ بر عهده می‌گیرند که نخبه نیستند و نخبگان در مسئولیت‌های کوچک شروع به کار می‌کنند وقتی احساس کنند از آنها استفاده لازم نمی‌شود مسلما به سمتی می‌روند که از آنها استفاده بهینه شده و برای کارشان ارزش قائل شوند.
دوما: مسیر نخبگانی در کشور ما بر اساس نیاز سایر کشورها تعریف شده، و مسیر نخبگی از حل مشکلات کشورمان نمی‌گذرد.به طور مثال فردی در نانو مقاله‌ای می‌نویسد با بودجه دولت و دانشگاه های ایران که تکنولوژی اجرای آن در کشور موجود نیست، کشور دیگری تکنولوژی را دارد، می‌سازد و منفعت آن ابداع و علم را می‌برد و هیچ مشکلی از مشکلات کشور رفع نمی‌گردد و خدمتی به مردم صورت نمی پذیرد. یعنی نخبگانی که در ایران نیز مانده‌اند بعضا در مسیر درست از آن‌ها استفاده نمی‌شود. نیاز هست برای نخبگان جایگاه شغلی- مالی مناسب، حمایت‌های روانی و مراقبت‌های خاص و امکانات ایجاد شود.

نظر شما درباره فعالیت در رشته‌های مختلف(ورزشی، هنری،....) چیست ؟
همیشه سعی کردم تک بعدی نباشم و در زمینه‌های مختلف، تجربه کسب کنم. وقتی پا به حیطه جدیدی می‌گذارم از تجربیات و آموخته‌های سایر زمینه‌ها استفاده می‌کنم و دلیلش هم علاقه به موضوعات مختلف و تجربه کردن شرایط و رویداد‌های جدید هست.
حتی در مطالعه کتاب هم همین موضوع صادق است. به طور مثال در 1 سال اخیر در هر کدام از زمینه‌های روانشناسی، تاریخ، ادبیات، فلسفه، فیزیک و تکامل حداقل 2 - 3 کتاب خوانده‌ام. در دوران دانش آموزی مطالعه آزاد کمی داشتم اما در میان درس‌ها دیوان حافظ، مثنوی، دیوان شمس و شاهنامه با توضیح دکتر جنیدی زیاد می‌خواندم و بسیاری از این اشعار را از حفظ بودم.  
دلایل موفقیت خود را چه می‌دانید؟
گرت فاحی ز فتاح علیم است
به بسم الله رحمن رحیم است
اولین رکن را همیشه توکل بر خدا دیدم که باعث ایجاد دید مثبت و اطمینان خاطر می‌شود. در واقع باعث می‌شود نه در موفقیت‌ها مغرور شویم و نه در شکست‌ها نا امید.
عامل دوم پدر و مادرم که بهترین شرایط را از همه لحاظ برای من فراهم کردند و علاوه بر فراهم کردن امکانات و ایجاد انگیزه، برنامه‌ریزی و پشت کار را از ایشان یاد گرفتم و مدیر دوره راهنمایی و دبیرستان، آقای تنگستانی که دلسوزانه و پدرانه همواره من را در مسیر موفقیت راهنمایی کردند و افتخار دانش آموزی ایشان را دارم و همچنین معلم‌هایی دلسوز و همراه هایی که در دوران مختلف تحصیل.
عامل سوم شناسایی و فعالیت در حیطه‌هایی است که علاقه و استعداد من در آن زمینه‌ها بوده است.
حس شما آن لحظه که به دیدار مقام معظم رهبری دعوت شدید و از نزدیک با ایشان صحبت کردید و دست دادید چه بود؟

دیدار با شخص اول کشور طبعا افتخار بسیار بزرگی است و انگیزه وافری را برای ادامه راه مهیا می‌کند. دیدار و دعوت کردن ایشان از نخبگان بسیار مسرت‌بخش بود و از دیگر پیامدهای خوشایند جلسه هم تجدید دیدار با دوستان و نخبگانی بود که سال‌های قبل در المپیاد‌های جهانی در حال رقابت بودیم، همچنین آشنایی و ارتباط با سایر نخبگان ایران و آشنایی با دوستان جدید فراهم شد.

توصیه شما به جوانان چیست؟
پیشنهاد بنده به عنوان برادر به جوانان و نوجوانان این است که در زمینه ای گام بردارند که 2 فاکتور مهم داشته باشد، اول علاقه سپس استعداد.در پی این دو پشت کار هم به وجود خواهد آمد ولی متاسفانه بسیار دیده می شود اشخاص به دلیل شرایط اجتماعی و مالی بعضی شغل ها مثل پزشکی ویا رقابت نا صحیح بین بعضی خانواده ها باعث می شود افراد در انتخاب شغل دچار مشکل شوند.


پایان خبر/

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۲۵۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها

  امسال ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران «ایران‌اکسپو ۲۰۲۴» از سوی سازمان توسعه تجارت با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری به‌عنوان بزرگ‌ترین نمایشگاه معرفی دستاورد‌ها و محصولات ایرانی در شش گروه از محصولات شرکت‌های ایرانی به مدت پنج روز از هشتم اردیبهشت در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی آغاز به کار کرده است؛ رویدادی صادراتی که بیش از ۳۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از بیش از ۱۲۰کشور جهان در آن حضور یافته‌اند و در کنار شرکت‌های بزرگ تجاری، همزمان ۷۰۰‌شرکت دانش‌بنیان نیز توانمندی‌ها و محصولات‌شان را در آن عرضه کرده‌اند. در گفت‌وگو با سیدمجتبی قدمگاهی، معاون توسعه کسب‌وکار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری دستاوردهای ایران‌اکسپو را جویا شده‌ایم.
دانش، فقط زمانی از نظر اقتصادی اهمیت پیدا می‌کند که تبدیل به ارزش اقتصادی شود. اقتصاد دانش‌بنیان به‌عنوان الگوی توسعه اقتصادی، تاکید بر دانش و نوآوری دارد. طی دو دهه اخیر گسترش کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان، نقش مهمی در رشد اقتصادی کشور برعهده داشته‌ است. این شرکت‌ها با فعالیت‌های به‌روز علمی خود ضمن رفع نیاز‌های داخلی، می‌توانند در بازار‌های جهانی سهمی نیز داشته باشند. قطعا صادرات محصولات دانش‌بنیان می‌تواند در تعامل با کشور‌های دیگر نقش مهمی در دیپلماسی فناوری و رورنق اقتصاد غیرنفتی ایران ایفا کند.
   
بازدیدکنندگانی از ۱۲۰ کشور جهان 
سیدمجتبی قدمگاهی درخصوص برگزاری نمایشگاه ایران‌اکسپو۲۰۲۴به جام‌جم می‌گوید: هدف اصلی نمایشگاه اکسپو معرفی و نمایش آخرین دستاورد‌ها و محصولات ایران برای مجموعه‌های خارجی است. درششمین دوره ازبرگزاری این نمایشگاه ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان با توانمندی صادراتی، دستاورد‌های علمی و فناورانه خودشان رابه نمایش گذاشته‌اند. همچنین معاونت علمی و فناوری سالن ۳۷ A را نیز به‌صورت دائمی و اختصاصی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نظر گرفته است. خانه نوآوری و فناوری ایران نیز در تهران تحت عنوان(iHiT)درمحل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران دایراست.وی می‌افزاید: مساحت این نمایشگاه نسبت به سال گذاشته ۵۰۰۰ ــ ۴۰۰۰ مترمربع افزایش پیداکرده است.تاکنون نزدیک به۲۰۰۰مهمان خارجی نیز درقالب هیات‌های تجاری بین‌المللی ازمحصولات صادراتی ایران بازدید کرده‌اند.این نمایشگاه همزمان با اجلاس آفریقا آغاز به کار کرده است، از این‌رو امسال جمعیت قابل‌توجهی ازمقامات ومسئولان، تجار و بازرگانان کشور‌های آفریقایی ازنمایشگاه ایران‌اکسپو ۲۰۲۴ بازدید به‌عمل‌آورده‌اند. وی خاطرنشان می‌کند:دراین رویداد صادراتی،مسئولان، تجاروبازرگانان از ۱۲۰‌کشور جهان حضور پیداکرده‌اندکه عمده آنها ازکشور‌های همسایه مانند پاکستان وعراق به این نمایشگاه آمده‌اند.همچنین مسئولان وتجارکشور‌های آفریقایی مانند ساحل‌عاج، کامرون، زیمبابوه، تانزانیا و کنیا نیز حضور پررنگی در این نمایشگاه داشته‌اند.ازکشورهای چین،سوریه، یمن وونزوئلا هم مهمانان زیادی ازغرفه‌های نمایشگاه ایران‌اکسپو ۲۰۲۴ بازدید به‌عمل‌آورده‌اند.
   
فروش یک‌میلیارد دلاری محصولات ایرانی
معاون توسعه کسب‌وکار بین‌المللی سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری می‌گوید: در نمایشگاه ایران اکسپوی امسال ۱۵۰۰ محصول فناورانه حوزه‌های مختلف به نمایش درآمده است. قدمگاهی بیان می‌کند: برگزاری نمایشگاهی مانند اکسپو به لحاظ بازاریابی و شناخت بیشتر شرکت‌های خارجی از محصولات ایرانی بسیار مهم است و باعث انعقاد قرارداد‌های زیادی می‌شود. پیش‌بینی شده است در ششمین دوره نمایشگاه اکسپو (برای تمام محصولات نمایشگاه نه صرفا محصولات دانش‌بنیان) یک‌میلیارد دلار قرارداد منعقد شود؛ سال گذشته ارزش قراردادها ۴۰۰ میلیون دلار بود.

صادرات محصولات دانش‌بنیان به ۱۲ کشور
قدمگاهی تاکید می‌کند: بازار هدف مادراین نمایشگاه تمام کشورهاست امامعاونت علمی،فناوری واقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری ۱۲‌کشور ازجمله پاکستان، ویتنام، هندوستان، کنیا، ونزوئلا، سوریه، روسیه، ازبکستان، اندونزی، عمان‌‌و... را در اولویت خود برای صادرات محصولات دانش‌بنیان قرار داده است. محصولات ما عمدتا به‌دلیل مزایای رقابتی مانند کیفیت مطلوب و قیمت مناسب نسبت به نمونه مشابه خارجی مورد استقبال این کشور‌ها قرارگرفته‌اند.وی با اشاره به برنامه‌های حمایتی معاونت علمی برای صادرات محصولات دانش‌بنیان می‌گوید: درحال‌حاضر آیین‌نامه حمایتی شامل۱۹بند مصوب شده است.براساس این آیین‌نامه از نیروی بازاریابی محلی تا شرکت در نمایشگاه خارجی و اعزام هیات تجاری، برگزاری پاویون‌های تخصصی در کشور‌های مختلف و مشاوره‌های بازرگانی، سبد حمایتی متنوعی رادرنظرگرفته‌ایم.به گفته قدمگاهی، اکنون مسائلی از قبیل تحریم‌ها و وضعیت ارز شرایط صادرات محصولات دانش‌بنیان را باچالش‌هایی‌همراه‌کرده است؛اما باهمه این شرایط براساس آمار گمرک درسال۱۴۰۲بیش از دومیلیارد دلار صادرات محصولات دانش‌بنیان داشته‌ایم وشاهد رشد دوبرابری آن نسبت به سال قبل بوده‌ایم.

دیگر خبرها

  • شرکت دو میلیون و ۶۰۰ هزار دانش‌آموز در مسابقات قرآنی
  • آزمایشگاه ها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند
  • ایران اکسپو سکوی صادرات دانش‌بنیان‌ها
  • شیراز قهرمان مسابقات والیبال اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد منطقه یک کشور
  • کمبود ۶۰ هزار مربی پرورشی در مدارس کشور/ ۱۱ هزار مربی پرورشی جذب می‌کنیم
  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان بیضا
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس