Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-06@19:10:04 GMT

ویژگی‌های افراد مبتلا به «سوءظن» چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۱ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۸۴۱۱۹

 عاطفه قنبری روان‌پزشک و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره بیماری «پارانوئید یا سوءظن»، اظهار داشت: پارانوئید یعنی بدبینی و توصیف یک علامت است که می‌تواند بر اساس شدت آن مربوط به بیماری‌های مختلف روان‌پزشکی باشد.

وی ادامه داد: برای نمونه اگر بدون ریشه و مدرک باشد و افراد بیش از حد به این فکر معتقد باشند، این افراد دچار اختلالات پارانوئید بوده و نگران هستند تا بقیه افراد به آنها به اصطلاح نارو زده و قصد ضربه زدن داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روان‌پزشک اضافه کرد: این افراد کسانی هستند که همیشه دنبال جمع کردن مدرک هستند تا یک روزی از این مدرک‌ها به نفع خود و علیه دیگران استفاده کنند. برای نمونه چنین افرادی به همسران خود بدبین هستند؛ البته گاهی با حرف و نصیحت دیگران قانع می‌شوند اما زمانی پارانوئید به حدی شدید می‌شود که دیگر فرد با توضیح و نصیحت این فکر غلطش اصلاح نمی‌شود.

قنبری افزود: به این حالت فرد هذیان پارانوئیدی می‌گوییم؛ یعنی اینکه هذیان و بدبینی و فکری دارد که البته غلط است اما با دلیل و برهان نیز اصلاح نمی‌شود و اطرافیان هرچه توضیح می‌دهند، فرد قانع نمی‌شود. این اختلال در برخی افراد با بیماری‌هایی مانند اسکیزوفرنی و اختلالات خلقی دیده می‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که «مرز پارانوئید با واقعیت فکری چیست؟»، گفت: یکی اینکه نظر اطرافیان و افرادی که از همان جنس و محله فرد هستند را جویا شویم. برای نمونه اگر فردی نسبت به همسرش یا همکاران خود بدبینی دارد، بررسی کنیم که آیا همه همکاران نیز چنین نظری را در این خصوص تأیید می‌کنند.

این روان‌پزشک تصریح کرد: موضوع دوم این است که آدم‌هایی که هذیان پارانوئید دارند خیلی دلایل و مدارکی که روی آن پافشاری می‌کنند منطقی نیست؛ یعنی مثال‌هایی که می‌زنند ربط منطقی به موضوع ندارد. برای نمونه بیمارانی که نسبت به همسرانشان بدبینی دارند این طور بیان می‌کنند که مثلا همسرم را تعقیب کردم و او را هنگام خرید میوه در کنار یک خانم دیدم.

قنبری با توضیح بیشتر این موضوع، متذکر شد: یعنی اینکه یک دلیل غیرمنطقی وجود دارد و افرادی که از همان جنس و شرایط اقتصادی و خانوادگی هستند نیز این حرف‌ها را تأیید نمی‌کنند، پس جنس فکر آنها این طور است که اگر افراد زیادی هم برای آنها موضوع را توضیح دهند، باز فکرشان عوض نمی‌شود.

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا ارتباطی بین افرادی که دچار افسردگی و اضطراب هستند با بیماری پارانوئید وجود دارد؟»، خاطرنشان کرد: بله، این موضوع می‌تواند در افرادی که دچار استرس و افسردگی هستند وجود داشته باشد، یا افکار بدبینی در افرادی که ضربه‌های زیادی در زندگی‌شان خورده‌اند می‌تواند بیشتر وجود داشته باشد.

منبع: سلامت نیوز

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۴۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سوء جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ویتامین B۱۲ یک ویتامین ضروری است که بدن به آن نیاز دارد، اما نمی‌تواند به تنهایی آن را تولید کند، بنابراین باید برای دریافت آن از رژیم غذایی مناسب پیروی شود؛ ویتامین B۱۲ برای تولید DNA بسیار مهم است و نقش کلیدی در تولید گلبول‌های قرمز دارد.

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سو جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند، در صورتی که در معرض کمبود این ویتامین قرار دارید، مکمل‌های تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید؛ کمبود ویتامین B۱۲ را نباید نادیده گرفت، زیرا کمبود طولانی مدت آن باعث بروز مشکلات جدی سلامتی می‎‌شود.

علائم مراحل اولیه کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود خفیف ویتامین B۱۲ ممکن است با علائم خاصی همراه نباشد. با این وجود، رایج‌ترین علائم اولیه آن شامل ضعف، خستگی، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون دلیل، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، افسردگی و تحریک‌پذیری می‌شود.

تأثیرات طولانی‌مدت کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود ویتامین B۱۲ در طولانی مدت باعث بروز مشکلات سلامتی جدی می‌شود. این موارد شامل بی‌حسی و گزگز دست و پا، از دست دادن بینایی، اختلال شناختی و از دست دادن حافظه می‌‎شود؛ همچنین، ممکن است منجر به احساس گیجی، مشکلات راه رفتن و مشکلات گفتاری شود.

چه غذاهای حاوی ویتامین B۱۲ است؟

گوشت، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ و محصولات لبنی به صورت طبیعی سرشار از ویتامین B۱۲ است. هیچ منبع گیاهی دارای ویتامین B۱۲ نیست، بنابراین افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهی پیروی می‎‌کنند، باید از غذاهای غنی شده با ویتامین B۱۲ استفاده کنند؛ افرادی که نمی‌توانند نیاز ویتامین B۱۲ بدن خود را از طریق رژیم غذایی تأمین کنند، لازم است با تجویز پزشک از مکمل‌های این ویتامین استفاده کنند.

کد خبر 750589

دیگر خبرها

  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ژن‌های افسردگی و بیماری قلبی کشف شد
  • قطع داروهای لاغری مانند اوزمپیک و ویگووی باعث اضافه وزن می‌شود؟
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • سود ۱۳۵۰ درصدی صندوق سهامی سرو!
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟
  • با این ۸ روش طول عمرتان بیشتر می‌شود
  • ویدیو/ مغز انسان بزرگ‌تر می‌شود!
  • از پیشرفت در مذاکراه تا ضرب‌الاجل اسرائیل/ گفتگو در مرز خوش‌‎بینی و بدبینی جریان دارد