Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوزه قرآن و عترت  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، امام علی بن حسین (ع) چهارمین امام شیعیان فرزند امام حسین (ع) و حضرت شهربانو (س) ملقب به زین العابدین، سید العابدین، سیدالساجدین، ذوالثّفنات، سجاد، زکی، امین، ابن الخیرتین، هاشمی، علوی، مدنی، قرشی، علی‌اکبر و کنیه هایشان ابوالحسن، ابوالحسین، ابومحمد، ابوعبداللّه‏ و در زمان خود به نام‌های علی‌الخیر،علی‌الاصغر و علی‌العابد شهرت داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ایشان در روز پنجشنبه پنجم شعبان سال ۳۸ هجری قمری دیده به جهان گشود و بعد از ۳۵ سال امامت در مدینه به شهادت رسید.

تاریخ دقیق شهادت امام سجاد (ع) مشخص نیست؛ برخی آن را سال ۹۴ هجری قمری و برخی دیگر سال ۹۵ دانسته‌اند. درباره روز شهادت امام سجاد (ع) هم اختلافاتی وجود دارد؛ برخی  ۱۲ محرم و ۲۵ محرم را عنوان می‌کنند و گزارش‌های دیگری نیز روزهای ۱۸، ۱۹، و ۲۲ محرم را ذکر می کنند.

شهادت امام سجاد (ع) به دستور ولید بن عبد الملک و با سم گزارش شده است؛ مزار امام زین العابدین (ع) در قبرستان بقیع کنار قبر امام حسن مجتبی (ع)، امام محمد باقر (ع) و امام جعفر صادق (ع) است.

امام سجاد (ع) با مدیریت تبلیغی خود از نهضت عاشورا حفاظت و صیانت کرد

حجت الاسلام و المسلمین مصطفی کرمی کارشناس مذهبی با اشاره به اینکه امام حسین (ع) با نهضت عاشورایی خود از دین خدا و پیامبر (ص) حفاظت و صیانت کرد و امام سجاد (ع) با مدیریت تبلیغی خود از نهضت عاشورا حفاظت کرد،گفت: امروز جهان اسلام مدیون رشادت های امام حسین (ع) و مدیریت و صبوری امام زین العابدین (ع) است؛ بنی امیه در یک طراحی و توطئه پنجاه ساله خود محتوای دین مبین اسلام را تخریب کرد.

وی افزود: یزید بن معاویه به دلیل عیاشی هایش با احکام شرعی مقابله می کرد که زمینه مناسبی برای قیام امام حسین (ع) برای حفاظت از اسلام مهیا شد و این نقطه ضعف بهترین فرصت برای ضربه زدن بر اهداف شوم بنی امیه بود. امام حسین (ع)  این فرصت را به بهترین نحو ممکن برای تقویت پایه و اساس دین خدا و پیامبر (ص) غنیمت شمرد و اسلام را در تاریخ جهانی بشر ثبت و ماندگار کرد.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه صیانت و حفاظت از دین اسلام آنقدر اهمیت داشت که امام حسین (ع) تمام هستی خود را فدای این راه مقدس کرد، گفت: امام حسین (ع) بیابان را به شهر، خیمه را به خانه، مرگ را به زندگی ترجیح داد و تمام عزیزان خود را در این راه نثار اسلام کرد.

وی ادامه داد: از زمان رسالت پیامبر (ص) تا زمان امام حسین (ع)، اهل بیت سختی های زیادی را متحمل شدند چرا که باید از دین اسلام محافظت می کردند. بعد از قیام انقلابی امام حسین (ع) باید اهداف اصلی امام حسین (ع) به همه معرفی می شد که این وظیفه مهم بر عهده امام زین العابدین (ع) و حضرت زینب (س) بود و مدیریت اصلی آن بر عهده امام سجاد (ع) بود.

حجت الاسلام و المسلمین کرمی گفت: مدیریت امام سجاد (ع) آنقدر با بصیرت و بینش خاصی بود که در مسیر کاروان عاشورا و اسراء و خطبه ای که در قصر یزید بیان شد با معرفی اهداف امام حسین (ع) و نهضت عاشورا، دین اسلام و نهضت و قیام امام حسین (ع) در عاشورا در تاریخ اسلام و  جهانی بشر ثبت و چهره واقعی بنی امیه به واسطه  شرارت های یزید بر همه آشکار شد.

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محرم 98 ائمه اطهار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۵۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است

مراسم عزاداری شهادت صادق آل محمد (ص) امروز در سراسر کشور برگزار می‌شود و شب گذشته هم، در استان‌های کشور مراسم عزاداری برگزار شد.

یکی از مراسم‌هایی که قرار است امروز برگزار شود در میدان امام حسین علیه السلام تهران است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرهاد دهقانی، مسئول برگزاری اجتماع طلاب و روحانیون استان تهران در برنامه «سلام خبرنگار» درمورد این اجتماع و عزاداری‌هایی که قرار است امروز در تهران برگزار شود، اظهار کرد: مراسمی در میدان امام حسین (ع) برگزار می‌شود چراکه به مدت پنج سال است اجتماع روحانیون را داریم. ان شاءالله، امسال این مراسم با حضور طلاب و مردم پایتخت‌نشین با شکوه‌تر برگزار خواهد شد و آنها در این مراسم حضور خواهند داشت.

مسئول برگزاری اجتماع طلاب و روحانیون استان تهران مطرح کرد: چینش برنامه‌هایی که امسال در میدان امام حسین (ع) داریم به این شکل است که موکب‌هایی در سطح میدان امام حسین علیه‌السلام برقرار است و از مهمانان عزیز و عزاداران پذیرایی خواهیم داشت و علاوه بر این، بخش کلیپ و سخنرانی مدیریت حوزه‌های علمیه استان تهران و مسئول مسجد و حوزه علمیه امام حسین (ع) را داریم و هر سال، از مداحان مختلفی برای اقامه عزا استفاده می‌شود که امسال نیز، از بزرگوارانی مثل حاج حسین هوشیار و حاج مجید شعبانی و حاج روح الله بهمنی بهره می‌بریم. ان شاءالله، عموم مردم و طلاب از این برنامه فیض کامل را ببرند.

این مراسم از ساعت ۱۷ بعد از ظهر امروز، شنبه ۱۵ اردیبهشت برگزار خواهد شد و با نماز مغرب و عشاء به اتمام خواهد رسید. 

او درمورد احیای حوزه در نگاه امام جعفر صادق علیه السلام گفت: احیای حوزه علمیه توسط امام جعفر صادق (ع) صورت گرفته به این دلیل است که تأسیس حوزه علمیه با اولْ پیامبر بود و تکمیل آن توسط نبی مکرم اسلام صل الله علیه و آله وسلم، حضرت محمد مصطفی (ص) صورت گرفت و بعد از پیامبر اکرم (ص) که نیاز به احیای حوزه علمیه وجود داشت ائمه اطهار (ع) به فراخور زمان و شرایطی که داشتند این کار را انجام دادند و در زمان امام جعفر صادق علیه السلام با توجه به شرایطی که وجود داشت به تربیت شاگردانی مثل ابوحمزه ثمالی، محمد مسلم و... پرداختند که اگر فقهای ما بخواهند فتوایی دهند و حکم شرعی صادر کنند وقتی برای این دو شاگرد امام جعفر صادق علیهم باشد موردتأیید است.

حجت‌الاسلام والمسلمین فرهاد دهقانی ادامه داد: امام جعفر صادق علیه السلام احیای حوزه علمیه را داشتند و کسانی که به شرف مذهب جعفری مشرف می‌شوند به این دلیل است که احیاء‌گر آن امام صادق علیه‌السلام بوده‌اند و به همین دلیل، خودشان را مدیون حضرت علیه‌السلام می‌دانند. این در حالی است که دشمنان در همه ادوار تلاش کردند حوزه علمیه را بر اساس شایعه‌ها و حوادث مختلف تخریب کنند و در این دوران نیز، این مسائل وجود دارد و اگرچه در زمان امام جعفر صادق علیه السلام فضا مهیا‌تر بود. اما امام جعفر صادق (ع) احیای حوزه علمیه را به نحو احسن انجام دادند. به همین دلیل، حوزه علمیه خودش را مدیون امام جعفر صادق (ع) می‌داند و قواعد و اصول و نکات و روایاتی که از طریق شاگردان امام جعفر صادق (ع) به دست ما رسیده است. 

مسئول برگزاری اجتماع طلاب و روحانیون استان تهران عنوان کرد: یکی از توصیه‌های خاصی که امام جعفر صادق (ع) در فرمایشات خود داشته‌اند و برای همه انبیاء است و اگر همه طلاب و آحاد مردم به این بُعد توجه کنند خیلی از مشکلات اجتماعی، فرهنگی و خانوادگی ما حل خواهد شد و آن هم، بُعد عقل است. 

امام جعفر صادق (ع) فرمودند: «اکمل الناس عقلا أحسنهم خلقا» «عاقل‌ترین مردم خوش‌خلق‌ترین آنهاست.» 

او افزود: در روایت دیگری است که محمد بن سلیمان دیلمی از پدرشان نقل می‌کنند: پدرم خدمت امام جعفر صادق علیه السلام رسید و عرض کرد: فلانی در عبادتش، فضلش، نماز شب و درس حوزه علمیه خواندنش، دین داریش و... فلان درجات را رعایت می‌کند و بسیار هم، اهل رعایت کردن است.

امام جعفر صادق علیه السلام پرسیدند: عقلش چطور است؟ 

دلیل این بیانات امام جعفر صادق علیه السلام به این خاطر بود که یکی از درجه‌های عقل، خودش را در حُسن خلق نشان می‌دهد.

محمد سلیمان دیلمی گفت: از عقلشان خبر ندارم. 

امام جعفر صادق (ع) فرمودند: ثواب و پاداش عملی که 

خداوند متعال برای عبادات می‌خواهند بدهند به اندازه عقول است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • عمارت نوفل لوشاتو میزبان چه نمایش‌هایی است؟/ تاریخ فرهنگ و هنر ایران، مدیون کیمیایی است
  • حسینی: اقدامات دولت سیزدهم تعامل با کشورهای جهان را فراهم کرده است
  • نهضت علمی امروز میراث پرافتخار مکتب امام صادق(ع) است
  • تمسک به وجود نازنین امام صادق(ع) برای امت اسلامی یک ضرورت است
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • نقش امام صادق(ع)در گسترش سیره تربیتی تشیع برای بیداری جهان
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • امام صادق (ع) حافظ آثار رسول الله برای جهان اسلام بوده است
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت
  • حوزه علمیه مدیون امام جعفر صادق (ع) است