Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: تا تبدیل کتابخوانی به یک عادت پسندیده فاصله زیادی داریم.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، اگر سری به سایت شورای عالی انقلاب فرهنگی بزنید در قسمت زیرین سایت با آمار و ارقامی تحت عنوان شاخص‌های فرهنگی مواجه می‌شوید. یکی از این آمارها مربوط به میانگین زمان مطالعه کتب غیردرسی در روز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان گمانه‌زنی‌های فراوان و اعداد و ارقام پرشماری که به عنوان سرانه مطالعه ایرانیان ذکر شده، آمار عالی‌ترین نهاد سیاست‌گذار فرهنگی می‌تواند قابل اعتناتر و مهم‌تر باشد: 7.06 دقیقه در روز!

این موضوع دستمایه یک گفتگوی کوتاه با دکتر محمد اسحاقی، معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی شورایعالی انقلاب فرهنگی و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران شد.

اسحاقی در این گفتگو با تصریح بر این که سهم کتاب در سبد خرید خانواده‌های ایرانی بسیار اندک است گفت: بر این مبنا، شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوباتی در حوزه کتاب و کتابخوانی داشته که از آن جمله می‌توان به سند نهضت مطالعه مفید اشاره کرد.

وی افزود: در سندِ 12 ماده‌ای مذکور 28 طرح کلی در حوزه کتابخوانی ارائه شده که یکی از آن‌ها برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی و ایجاد و مدیریت مناسب کتابخانه‌های ثابت و سیار در مساجد و مجتمع‌های مسکونی است.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی شورایعالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برخی اقدامات شورای فرهنگ عمومی در راستای ترویج کتابخوانی گفت: این شورا که زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می‌کند یکی دو سال قبل بر اساس پیشنهاد نهاد کتابخانه‌های عمومی، یک‌سری راهکارها را برای گسترش کتابخوانی بر مبنای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کرده است.

اسحاقی در ارتباط با مسیر منطقی اثربخش کردن سیاست‌گذاری‌ها در حوزه کتابخوانی گفت: در وهله نخست، همسو کردن نهادهای مختلفِ درگیر در این بحث نیازمند سیاست‌گذاری است، سپس مرحله تبدیل سیاست‌گذاری‌ها به راهکارها فرامی‌رسد و در نهایت نیازمند تقسیم کار منطقی بین نهادها هستیم.

وی خانواده و آموزش و پرورش را دارای مهم‌ترین جایگاه در ترویج کتابخوانی توصیف کرد و گفت: اصلاح نظام آموزش و پرورش بر اساس سند تحول بنیادین، این امکان را فراهم می‌کند که دانش‌آموزان از سنین پایین و در دوره ابتدایی با کتاب انس بگیرند و با آن رشد کنند.

معاون برنامه‌ریزی و هماهنگی شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: تنها در این صورت است که کتابخوانی به عنوان یکی از نیازهای مهم در کنار سایر نیازهای افراد جامعه و نیز به یک فرهنگ عمومی تبدیل می‌شود.

اسحاقی با تأکید بر این که تا تبدیل کتابخوانی به یک عادت پسندیده فاصله زیادی داریم گفت: اثربخشی برنامه‌ریزی‌ها در این حوزه تا کنون به اندازه کافی نبوده است و انتظار می‌رود که بیش از گذشته برای دانایی نسل جدید اقدام شود.

وی ادامه داد: خانواده‌ها و مربیان و معلمان نیز باید با بیداری و هشیاری، ترویج کتابخوانی را از خودشان آغاز کنند؛ چراکه اگر دو نهاد خانواده و آموزش و پرورش در کنار هم به این موضوع ورود پیدا کنند و پیوسته به کار خود ادامه دهند، به نتایج بزرگی در زمینه کتابخوانی دست خواهیم یافت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۶۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اتاق فکر سیاست‌های اقتصادی با حضور بخش خصوصی تشکیل شود

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا پسندیده در آئین اختتامیه برگزاری نمایشگاه «ایران اکسپو ۲۰۲۴» در حاشیه بازدید از پاویون استانداری تهران، در خصوص برنامه‌های دادگستری برای تعامل بیشتر با بخش خصوصی اظهار کرد: اعتقادی که امروز در همه دستگاه‌های اجرایی از جمله دادگستری استان تهران وجود دارد مبنی بر این است که بخش خصوصی باید در سیاست گذاری‌های مرتبط با نظام اقتصادی و اتاق فکری که سیاست‌های اقتصادی برای واحدهای تولیدی اتخاذ می‌کند حضور داشته باشد.

پسندیده با بیان اینکه بخش خصوصی باید در نیاز سنجی واحدهای تولیدی، ایجاد، تدوین و ابلاغ مقررات حضور داشته باشد، گفت: اینکه می‌گوئیم باید از بخش خصوصی حمایت شود منظور یک حمایت همه جانبه است و این مورد زمانی صورت می‌گیرد که این بخش در همه ارکان سیاست و مقررات گذاری و اجرا حاضر باشد.

معاون قضائی دادگستری کل استان تهران با اشاره به اصل ۴۴ قانون اساسی عنوان کرد: این قانون برای ورود حداکثری بخش خصوصی در حوزه سیاست گذاری و اجرا است و این نیست که بخش خصوصی فقط بنگاه دار و شرکت دار باشد، هرچند که آنها هم باید در حوزه سیاست گذاری و مقررات گذاری حمایت شوند.

جانشین رئیس کل دادگستری تهران در ستاد اقتصاد مقاومتی با بیان اینکه دادگستری در موضوع حمایت از بخش خصوصی از هیچ کوششی دریغ نکرده است یکی از اقدامات دادگستری در حوزه تحقق شعار سال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» را تشکیل کارگروه‌هایی عنوان کرد که پایه این کارگروه‌ها بخش خصوصی هستند.

کد خبر 6095047

دیگر خبرها

  • جبهه انقلاب با عبور از اختلافات جزیی، ایران قوی را بسازد
  • اولین آزمون استخدامی سال ۱۴۰۳ برگزار شد
  • پیشرفت برنامه‌ها در دانشگاه فرهنگیان کافی نیست
  • حمایت از ایرانیان خارج از کشور از دغدغه‌های مهم دولت است
  • رشد اقتصادی اردبیل بالاتر از میانگین کشوری است
  • تشکل‌های دانشجویی در شناسایی مسائل و اعتباربخشی سیاست‌ها کمک کنند
  • اگر می‌خواهید شاد باشید این عادت‌ها را کنار بگذارید
  • اتاق فکر سیاست‌های اقتصادی با حضور بخش خصوصی تشکیل شود
  • ابلاغ مصوبه‌ای درباره «هیات علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • توطئه برهنگی برنامه نفوذ دشمن برای استحاله و براندازی است