Web Analytics Made Easy - Statcounter

رابطه دین با زمانه‌ای که در آن زندگی می‌کنیم اقتضائاتی که دارد همواره یکی از موضوعات و دغدغه‌هایی است که ذهن اندیشمندان مسلمان را به خود مشغول کرده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگرازی دانشجو، اینکه دین لزوما برای اقتضائات این زمان چه پاسخی دارد و اساسا از دین چه انتظاراتی باید داشت از دلمشغولی‌هایی است که موجب تکوین جریان‌های فکری نواندیشانه در حوزه دین شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان با ورود به عصر ارتباطات و پدید آمدن ابزار و راهکارهای جدید ارتباط و گفت‌وگو همچون صداوسیما، رسانه‌ها و فضاهای مجازی با تأثیر شگرف‌شان این نواندیشی و بازنگری در دین جدای از اهمیت وافرش شیوه‌ای متفاوت  پیدا کرده است.

در این بستر ضرورت واکاوی جریان‌های فکری و تئوری‌های مختلف الزام پیدا می‌کند، که از آن جمله تئوری ولایت فقیه با همه ابعاد آن است.

 موضوع ولایت فقیه در تفکر شیعه موضوع بدیع و تازه‌ای نیست و همیشه در میان ادوار فقه شیعه موضوعی مطرح بوده است. امام خمینی(ره) با توجه و عنایتی که به دخالت اقتضائات زمان و مکان در اجتهاد احکام دینی داشت و دین اسلام را پاسخگوی عصری  که در آن زندگی می‌کنیم می‌دانست تلاش وی نیز در جهت تأسیس حکومت دینی در این عصر در واقع حرکتی برخاسته از تفکر نواندیشانه بود که این تفکر نواندیشانه حاصل یک بازخوانی و بازسازی روشمند و بر اساس ضابطه‌های معین است.

البته این بازاندیشی در حوزه دین در تأکیدات اغلب بزرگان دینی ما وجود دارد چراکه جملگی معتقد بودند که اسلام دینی است که می‌توان همواره بر اساس شرایط و اقتضائات زمان آن را تعبیر و دستورات آن را به کار بست.

ظاهرا امروز با توجه به شبهاتی که هر از چند گاهی از طرف به ظاهر اندیشمندان خودفروخته از تریبون و فضاهای مختلف منتشر می‌شود آنچه بیش از هر چیز دیگری در جامعه ایران ضرورت پیدا کرده پاسخگویی به این شبهات و رفع ابهامات موجود است و پخش برنامه بدون توقف در اصل حرکتی است در این راستا تا با ادای دِین به بزرگان و اندیشمندان دین آگاهی و شفافیت را سرلوحه خود قرار داده و با طرح و پاسخگویی به شبهات به تکلیف خود در این حوزه عمل کند.

البته برپایی این نشست‌ها که در راستای کرسی‌های آزاداندیشی برگزار می‌شود، زمینه‌ای برای نقد و نظر و به چالش کشیدن موضوعات حساس جامعه را به دنبال داشته است.

 «محمدرضا مخبر دزفولی» دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در اظهارنظری در خصوص برنامه بدون توقف اظهار می‌کند: من قسمت‌هایی از این برنامه را دیدم و به نظرم این برنامه در قالبی جدید ارائه شده است.

وی در ادامه یادآور می‌شود: برنامه خوب و مفیدی است که سعی دارد با اطلاع‌رسانی درست و شفاف، در عین منطق و استدلال داشتن، رعایت اخلاق را نیز کرده و به موضوعات مختلف بپردازد، البته جا دارد که بهتر هم بشود.

«آیت‌الله عباس کعبی» عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری نیز معتقد است: از آنجا که شناخت موضوع ولایت فقیه در میان جوانان مظلوم واقع شده، ورود صداوسیما با پخش برنامه بدون توقف به حوزه تبیین ابعاد مختلف ولایت فقیه حرکتی تأثیرگذار بوده و می‌تواند در زمینه آگاهی‌بخشی نسبت به این موضوعات حساس جامعه راهگشا باشد.

غلامرضا کاتب، رئیس کمیسیون آئین‌نامه داخلی مجلس نیز با اشاره به اینکه اقدام صدا و سیما در خصوص پاسخگویی به شبهات در خصوص ولایت فقیه اقدامی ارزشمند است، تصریح می‌کند که ورود به این حوزه توسط برنامه بدون توقف کار حساسی است.

وی در ادامه یادآور می‌شود: قطعا اگر چنین برنامه‌هایی و موضوعات طرح شده در آنها مناسب با نیاز جامعه باشد ما نیز با تولید آن موافقیم.

همچنین «هادی طحان» عضو حقوقدان شورای نگهبان با تأکید بر اینکه هر چه در جامعه به موضوعاتی کمتر پرداخته شود، شبهات در خصوص آن نیز بیشتر خواهد شد، می‌گوید: در این شرایط هنر برنامه بدون توقف این است که به سراغ دغدغه‎‌هایی همچون موضوع ولایت فقیه رفته و آنها را با لحنی صریح، جدی و به صورت چالشی مطرح می‌کند.

«علی ساری» عضو هیئت رئیسه کمیسیون اجتماعی مجلس دهم نیز با اشاره به اینکه شفاف‌سازی و پاسخگویی به شبهات فرآیند جدیدی است که در این برنامه دنبال می‌شود، تصریح می‌کند: البته موفقیت برنامه قطعا در گرو این است که موافقان و مخالفان بتوانند با صراحت نظرات خود را بیان کرده و پاسخ‌های مناسب را نیز دریافت کنند تا شبهه در ذهن‌شان باقی نماند.  

ناگفته پیداست که بیش از آنکه طرح شبهه در این گفت‌وگوها اهمیت داشته باشد پاسخگویی به این ابهامات است که باید دقیق، صریح، بدون غرض‌ورزی و با نکته‌سنجی انجام شود، که البته در این میان دکتر علی بهادری جهرمی، رئیس مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران قوه قضائیه با سابقه حضور در چنین گعده‌هایی برای این امر انتخاب شده است.

وی خود از جوانان دهه شصتی است و یکی از دلایل انتخاب

  عباس

ظاهرا همین امر بوده تا بهتر بتواند با نسل جوان ارتباط برقرار کند

البته مسؤلان و صاحبنظران هر کدام اظهارنظرهایی در خصوص انتخاب کارشناس برای چنین برنامه‌هایی دارند از آن جمله  «محمدعلی وکیلی» عضو هیئت رئیسه مجلس دهم با اشاره به اهمیت حضور صاحبنظران آگاه در برنامه اعتقاد دارد: در چنین نشست‌هایی دعوت از کارشناسانی که بر موضوع احاطه کافی داشته باشند بسیار مهم است چراکه در این صورت با تبادل نظرات و ایجاد چالش و اقناع مخاطبان برنامه جاذبه پیدا می‌کند، از این جهت این برنامه خود یک حرکت ترویجی بوده وغنیمت است.    

محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس دهم نیز با تأکید بر اینکه طرح موضوعات حساس همچون ولایت فقیه نیازمند حضور صاحبنظران و کارشناسان متبحر در این حوزه است، تصریح می‌کند: آقای علی بهادری جهرمی از نیروهای جوان، با انگیزه و ارزشی کشور و صاحبنظران خبره هستند و انتخاب ایشان به عنوان کارشناس در برنامه بدون توقف از انتخاب‌های درست بوده است.

از آنجا که بسیاری از صاحبنظران معتقدند اگر جلسات مناظره‌ای همچون جلساتی که در اوائل دهه 60 برپا می‌شد همینک نیز در رسانه ملی شکل بگیرد قطعا مخاطبان بسیاری را به پای تلویزیون کشانده و بسیاری از شبهات طرح و پاسخ داده می‌شود، برنامه بدون توقف به ویژه در سری جدید خود سعی کرده تا بدون تعارف به سراغ طرح شبهاتی برود که بنیان‌های فکری و عقیدتی جامعه را هدف گرفته و با صراحت این ابهامات را بازگو کند، که از این بابت جسارت تولیدکنندگان جوان این برنامه ستودنی بوده و باید منتظر ادامه برنامه با طرح موضوعات جدید باشیم.

چراکه این راه به جز رفع ابهامات قطعا به بازاندیشی در حوزه‌های مختلف فکری نیز منجر خواهد شد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بدون توقف ولایت فقیه پاسخ به شبهات نو اندیشی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۸۷۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط آزادی مشروط بابک زنجانی چیست؟/ بازخوانی روند پرونده

یک حقوقدان گفت: نداشتن سوء سابقه شرط اصلی بهره‌مندی بابک زنجانی برای استفاده از ماده ۱۱۴ قانون مجازات اسلامی و آزادی مشروط است. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه روز گذشته در نشست خبری از نقض حکم اعدام بابک زنجانی و تبدیل آن به 20 سال زندان خبر داد. جهانگیر گفت: "رأی این پرونده در سال 95 از شعبه 38 دیوان‌عالی صادر شد و پیش‌بینی شده بود که در صورت استرداد اموال و جبران خسارت وارده و اظهار ندامت و توبه محکوم‌علیه می‌تواند استحقاق برخورداری از تخفیف و عفو داشته باشد. با توجه به همکاری‌هایی که وی در طول زندان کرد و بیش از 10 سال در حبس است، اموال این فرد در خارج کشور شناسایی شد و با اعزام کارشناسان مربوطه ارزیابی‌ها انجام شد و پس از بازگشت اموال به کشور و  با گزارش مقامات ذی‌صلاح در خصوص استرداد اموال درخواست عفو محکوم‌علیه بابک زنجانی توسط دادگستری مطرح شد و از ریاست قوه در اجرای دادنامه درخواست شد و با تأیید ایشان و موافقت رهبری ایشان حکم اعدامش نقض و تبدیل به 20 سال حبس شد."

با انتشار این خبر، گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر آزادی قانونی بابک زنجاین از بیش از 10 سال در زندان به سر می‌رد مطرح شد؛ از جمله رسول کوهپایه‌زاده؛ وکیل بابک زنجانی که با ارسال یک فایل صوتی به خبرنگاران اعلام کرد: "اینک با عنایت به اینکه بیش از 10 سال از مدت گذراندن مدت حبس می‌گذرد، مطابق قوانین و مقررات موکل امکان بهره‌مندی از آزادی مشروط را دارا است و دوران تحمل زندان به پایان رسیده است."

حکم اعدام "بابک زنجانی" نقض و تبدیل به 20 سال زندان شدآزادی مشروط در انتظار "بابک زنجانی"؟

پس از آنکه خبرگزاری‌ها این اظهار نظر کوهپایه‌زاده را منتشر کردند، مرکز رسانه قوه قضاییه به خبرنگاران حوزه قضایی پیامی را صادر و در آن نوشت: "بابک زنجانی عفو منجر به آزادی نشده است. مجازات وی به دلیل همکاری در بازگرداندن اموال تخفیف داده شده است و وی باید بیست سال [زندان] را تحمل کند."

برای اینکه بدانیم از نظر حقوقی امکان آزادی بابک زنجانی مهیاست یا نه؟ موضوع را با ندا شمس، حقوقدان و وکیل دادگستری مطرح کردیم که وی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم 2 شرط مهم برای آزادی مشروط بابک زنجانی را مورد تأکید کرد.

شمس گفت: بابک زنجانی برای اینکه بتواند از آزادی مشروط بهره ببرد نباید دارای سوء سابقه باشد و در غیر این صورت آزادی مشروط آمده در قانون شامل حال بابک زنجانی نمی‌شود. وکیل او یا مرکز رسانه قوه قضاییه می‌توانند این را اطلاع‌رسانی کنند که آیا بابک زنجانی سوء سابقه دارد یا نه.

این وکیل دادگستری ادامه داد: البته حتی اگر بابک زنجانی سوء سابقه هم نداشته باشد، آزادی مشروط او اجباری نیست و اختیاری است و منوط به اعلام نظر از سوی شعبه صادرکننده رأی است.

شمس در پایان گفت: بنابراین، فضاسازی رسانه‌ای عده‌ای با هدف اینکه در اذهان و افکار عمومی اینگونه القا کنند که بابک زنجانی باید از آزادی مشروط بهره‌مند شود، کاملاً درست نیست و باید شرط‌های قانونی برای دستیابی به این آزادی مشروط محقق شود که در آینده‌ای نه چندان دور مشخص خواهد شد.

بازخوانی پرونده بابک زنجانی

برخورد با مفسدان اقتصادی و عوامل اصلی فساد و صیانت از بیت‌المال یکی از وظایف مهم قوه قضاییه در عرصه مبارزه با فساد و حمایت از حقوق عامه است.

در همین راستا پرونده بابک زنجانی، از پرونده‌های بسیار مهم قوه قضاییه در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادی در یک دهه گذشته بود که با تلاش‌های مجموعه دستگاه قضا و همکاری نیروهای اطلاعاتی و امنیتی پس از ده سال در سال 1402 به نتیجه رسید.

با توجه به اینکه استرداد اموال و بدهی‌های بابک زنجانی به قیمت ارزی و به نرخ روز انجام شده و حتی میزان اموال مسترد شده، بیش از مبلغ محکومیت و بدهی وی بوده، همین امر موجب شد حکم اعدام او با استفاده از ارفاقات قانونی موضوع ماده 114 قانون مجازات اسلامی به 20 سال حبس تبدیل شود.

شروع رسیدگی به پرونده بابک زنجانی

آنطور که مرکز رسانه قوه قضاییه اعلام کرده است: دریافت گزارشی از سوی بانک مرکزی و شرکت ملی نفت، در سال 1391 در رابطه با اخذ مبلغ قابل توجهی ارز از بانک مرکزی و عدم بازپرداخت کامل آن و فروش مبلغ قابل توجهی ارز در بازار آزاد و همچنین عدم بازپرداخت مابه‌ازای مبلغ نفت دریافتی، نقطه شروع پیگیری پرونده بابک زنجانی در قوه قضاییه بود.

پس از بررسی گزارش از سوی مراجع قضایی، بابک زنجانی با نام کامل بابک مرتضی زنجانی در تاریخ نهم دی ماه  سال 1392، بازداشت شد.

پس از بررسی گزارش‌های واصله و انجام تحقیقات مقدماتی، دی ماه سال 1393، قرار مجرمیت بابک زنجانی صادر شد و کیفرخواست 237 صفحه‌ای برای متهم صادر شد. پس از صدور کیفرخواست، پرونده جهت بررسی و صدور حکم به دادگاه انقلاب اسلامی ارجاع شد.

اتهام‌های بابک زنجانی بر اساس کیفرخواست صادره: افساد فی‌الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی با رهبری شبکه سازمان‌یافته، استفاده از سند مجعول، پولشویی کلان و عمده با علم به مؤثر بودن و ضربه زدن به نظام اقتصادی کشور، کلاهبرداری گسترده از چند بانک و وزارت نفت، جعل 24 فقره اسناد بانکی و پولشویی به مبلغ 1 میلیارد و 967 میلیون و 500 هزار یورو و نشر اکاذیب، بود.

احکام صادره برای پرونده بابک زنجانی

رسیدگی به پرونده و اتهامات بابک زنجانی، از مهرماه 1394 در دادگاه انقلاب اسلامی تهران به ریاست قاضی صلواتی آغاز شد و بعد از برگزاری 26 جلسه، در بهمن‌ماه سال 1394 به پایان رسید.

اسفندماه 1394 حکم بابک زنجانی مبنی بر محکومیت وی به اعدام، رد مال به شاکی (شرکت ملی نفت ایران) و جزای نقدی معادل یک چهارم مبلغ پولشویی، صادر شد.

پس از صدور حکم، وکیل بابک زنجانی در مهلت قانونی نسبت به حکم صادره اعتراض کرد و پرونده اردیبهشت‌ماه 1395 به دیوان‌عالی کشور رفت.

در نهایت در آذرماه 1395 حکم اعدام بابک زنجانی از سوی دیوان‌عالی کشور تأیید شد، البته با این قید که اگر محکوم‌علیه، کلیه اموال را مسترد کند و خسارات را جبران کند، می‌تواند از ارفاقات قانونی ذیل ماده 114 قانون مجازات اسلامی بهره‌مند شود.

در دادنامه صادره از دیوان‌عالی کشور آمده است: "بدیهی است در صورت استرداد اموال و جبران خسارات وارده و اظهار ندامت و پشیمانی و توبه، محکوم علیه استحقاق برخورداری از مقررات ذیل ماده 114 قانون مجازات اسلامی را خواهد داشت."

پس از اعلام نظر دیوان‌عالی کشور، توجه دستگاه قضایی بر بازگرداندن اموال بابک زنجانی متمرکز شد.

جزییات جدید از تسویه کامل اموال "بابک زنجانی"دارایی‌های ارزی بابک زنجانی به خزانه بانک مرکزی منتقل شد

پس از صدور این حکم، در این مرحله، بابک زنجانی اعلام کرد در کشور‌های مختلف مبالغ ارزی دارد و اسنادی هم در این رابطه ارائه کرد، اما تحقیقات مراجع ذی‌صلاح نشان داد این ادعا صحیح نبوده و در ادامه موضوع برگرداندن اموال به نتیجه نرسید.

بعد از آن، دستگاه‌های امنیتی و اطلاعاتی نیز برای استرداد اموال بابک زنجانی به کشور تلاش‌هایی انجام دادند و حتی مدت زمان طولانی در عین اینکه با تأکید قضایی متهم همچنان در زندان نگهداری می‌شد در اختیار دستگاه اطلاعاتی قرار گرفت، اما باز هم، استرداد وجوه محقق نشد و اموال شناسایی‌شده از متهم نیز، تکافوی بدهی وی و خسارات مرتبط با آن را نمی‌داد.

در مرحله بعد، جمعی از اشخاص یک دستگاه مسئول به دستگاه قضا اعلام کردند، برای شناسایی و بازگرداندن اموال بابک زنجانی کار جدیدی را آغاز خواهند کرد و رئیس قوه قضاییه با تعیین یک اولتیماتوم با این موضوع موافقت کرد و مهلت زمانی مشخصی برای این کار تعیین شد تا اگر باز هم اموالی از سوی محکوم مسترد نشد حکم قطعی و قانونی در مورد او اجرایی شود.

مدت تعیین‌شده برای بازگرداندن اموال بابک زنجانی یک بار دیگر از سوی رئیس قوه قضاییه تمدید شد؛ تا اینکه، بابک زنجانی اعلام کرد قصد همکاری دارد و نشانه‌هایی از صداقت او آشکار شد و اموال قابل‌توجهی را در خارج از کشور معرفی کرد.

حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای، رئیس قوه قضاییه در نشست شورای‌عالی قوه قضاییه (30 بهمن‌ماه 1402) این خبر را اعلام کرد که در نتیجه تلاش‌های همه بخش‌های ذی‌ربط، اموال بابک زنجانی در خارج از کشور شناسایی و به تهران منتقل شد.

رئیس کل بانک مرکزی نیز در روز اول اسفندماه این خبر را تأیید کرد و گفت: اموال بازگردانده شده بابک زنجانی که به‌صورت دارایی‌های ارزی است، تماما به خزانه بانک مرکزی منتقل شده است.

بنابراین بدهی زنجانی به مبلغ یک میلیارد و 967 میلیون و 500 هزار یورو تسویه شد و این اموال به عنوان پشتوانه پولی کشور به خزانه بانک مرکزی بازگشت.

در مجموع ارزش دارایی‌های وارد شده بابک زنجانی به کشور با احتساب اموال قبلی مصادره شده، از کل مبلغ بدهی وی و خسارات وارده بیشتر بود.

تبدیل اعدام به 20 سال حبس با اعمال ماده 114 قانون مجازات اسلامی

به همین دلیل از آنجا که استرداد اموال و بدهی‌های بابک زنجانی به قیمت ارزی و حتی بیش از میزان مبلغ محکومیت و بدهی وی بود، همین امر موجب شد حکم اعدام او مشمول استفاده از ارفاقات قانونی موضوع ماده 114 قانون مجازات اسلامی شود.

سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری (11 اردیبهشت‌ماه) در این رابطه گفت: با گزارش مقامات ذی‌صلاح در مورد استرداد اموال، درخواست تخفیف مجازات بابک زنجانی از سوی دادگستری استان تهران مطرح شد و با تأیید رئیس قوه قضاییه و موافقت رهبر انقلاب حکم اعدام وی نقض و تبدیل به 20 سال حبس شد.

به این نحو یکی دیگر از پرونده‌های قوه قضاییه در راستای مبارزه با مفاسد اقتصادی و بازگرداندن اموال بیت‌المال در سال 1402 به نتیجه رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • علم‌آموزی همواره در آیات و روایات مورد تاکید بوده است
  • قدردانی از ۴۳ استاد سرآمد آموزشی استان کرمان
  • شرط آزادی مشروط بابک زنجانی چیست؟/ بازخوانی روند پرونده
  • بازخوانی بی‌نظیر آواز شجریان توسط خواننده پایتخت + ویدئو
  • نشست هم افزایی مسئولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • نشست هم افزایی مسوولان کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین برگزار شد
  • تفکرات شهید مطهری قابلیت پاسخگویی به شبهات جامعه امروز را دارد
  • اصحاب رسانه برای رضای خدا و خدمتگزاری به مردم قلم بزنند
  • پیگیری مسائل اساسی لرستان با مشارکت اساتید حوزه و دانشگاه
  • فراخوان سومین جشنواره پاسخ برتر اعلام شد