Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک پرونده کیفری جدید علیه برادر سرژ سارگسیان رئیس جمهور سابق ارمنستان در این کشور آغاز شد. ۲۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۵۷ بین الملل ترکیه و اوراسیا نظرات - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، یک پرونده قضایی علیه برادر سرژ سارگسیان رئیس جمهور سابق ارمنستان به اتهام سوء استفاده از قدرت در ارتباط با پروژه ساخت بزرگراه بین ایالتی شمال و جنوب به عنوان گرانترین پروژه حمل و نقل در این کشور باز شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لیووا سارگسیان برادر رئیس جمهور سابق هم اکنون تحت تعقیب است.

این اولین پرونده قضایی علیه اقوام و وابستگان رئیس جمهور سابق ارمنستان نیست. آشنایان و بستگان سرژ سارگسیان بلافاصله پس از انقلاب مخملی بهار سال 2018 در کانون اتهامات کیفری قرار گرفتند. آن ها با اتهامات متعددی از جمله کلاهبرداری، قاچاق مواد مخدر، نگهداری غیرقانونی اسلحه، تصرف غیرقانونی اموال و پنهان کردن دارایی هایشان روبرو بوده اند.

جزئیات اتهامات

کمیته تحقیقات ارمنستان روز سه شنبه 10 سپتامبر اعلام کرد که سه نفر به دلیل فعالیت های غیرقانونی در جریان ساخت بزرگ راه شمال - جنوب متهم شده اند.

 لیووا سارگسیان، سفیر سیار سابق ارمنستان، متهم است که در انتخاب شرکت های پیمانکاری اعمال نفوذ کرده است و رشوه های دریافتی به خاطر این خدمات را پولشویی کرده است.

این پرونده درباره پروژه برگزاه شمال و جنوب است که بزرگ ترین و گرانترین پروژه حوزه حمل نقل ارمنستان پس از استقلال از شوروی به حساب می آید. بخشی از مسیر این پروژه که پیرامون آن پرونده قضایی تشکیل شده است حدود 250 میلیون دلار هزینه دربرداشته است.

بنا بر گزارش کمیته حقیقت یاب انتخاب شرکت های پیمانکاری برخلاف اصول قانونی صورت پذیرفته است. طبق قانون قرار بود پیمانکار اصلی وظیفه انتخاب پیمانکارهای فرعی را برعهده داشته باشد. پیمانکار اصلی این پروژه یک شرکت اسپانیایی است. علاوه بر این، لازم بوده که موافقت شرکت مشاور و مسئولان ذی ربط این پروژه یعنی وزارت حمل و نقل و ارتباطات ارمنستان نیز برای این امر اخذ شود. اکنون مشخص شده است که این فرآیند ها توسط  لیووا سارگسیان صورت گرفته است. وی با پیمانکار فرعی پروژه شرکت پولی ترانسپورت متعلق به سورن و گئورگ وارطانیان تبانی کرده است.

بر اساس این گزارش، لیووا سارگسیان از مدیرعامل یکی از شرکت های پیمانکاری 50 درصد از سود این پروژه را خواسته و آن را از طریق پولشویی دریافت کرده است. لیووا سارگسیان تحت تعقیب اعلام شده و دادخواستی برای صدور حکم دستگیری اش به دادگاه ارائه گردیده است. برای سورن و گئورگ وارطانیان نیز قرار بازداشت صادر شده است و دادخواستی برای دستگیری آن ها به دادگاه ارسال شده است. تحقیقات برای شناسایی همه افراد درگیر در این پرونده در حال انجام است.

بزرگ راه شمال - جنوب چیست؟

این بزرگ راه شمال و جنوب ارمنستان را به هم مرتبط می کند. ارمنستان از شمال با گرجستان همسایه است و از طریق این بزرگ راه امکان دسترسی به بازارهای دریای سیاه و اتحادیه اروپا فراهم می شود. از جنوب نیز این بزرگ راه به ایران متصل می شود. در صورت اتمام این پروژه، ارمنستان به یک کشور ترانزیتی تبدیل می شود.

کار ساخت و ساز این پروژه از سال 20123 آغاز شد اما تا کنون فقط یکی از 5 فاز آن راه اندازی شده است. از دسامبر سال 2018، ساخت و ساز این بزرگ راه به حالت تعلیق درآمده است.

بر اساس پیش بینی ها این بزرگ راه 490 کیلومتری به بیش از 2 میلیارد دلار هزینه نیاز خواهد داشت. مقامات ارمنستانی برای تکمیل این پروژه نیازمند جذب سرمایه هستند و به احتمال زیاد باید از بانک ها و صندوق های بین المللی وام بگیرند. به گفته کارشناسان، این پروژه بسیار پر هزینه است و در مقابل می گویند که ارمنستان باید در سایر پروژه های استراتژیک نیز سرمایه گذاری کند تا تاثیرات خوبی بر اقتصاد این کشور اتفاق بیفتند.

بر اساس برخی گزارش ها، هزینه ساخت هر کیلومتر از بزرگ راه شمال - جنوب حدود 3.6 میلیون دلار هزینه خواهد داشت و در مناطق صعب العبور نیز می تواند تا 12 میلیون دلار نیاز باشد. با این حال، در ژوئیه 2019 مقامات این کشور اعلام کردند که ساخت این بزرگ راه را مجددا آغاز خواهند کرد.

بستگان سرژ سارگسیان با چه اتهامات دیگری روبرو هستند؟

لیووا سارگسیان هم چنین به اختلاس در مقیاسی بسیار بزرگ نیز متهم شده است. در پرونده ای دیگر، وی به پنهان کردن دارایی هایش که به احتمال به صورت غیرقانونی کسب کرده است، متهم می باشد. آنی و نارک دختر و پسر وی نیز در این پرونده متهم هستند.

در جریان بازرسی منزل نارک سارگسیان قراردادهای سپرده گذاری در یکی از بانک های ارمنستان به ارزش 6.8 میلیون دلار پیدا شده بود. این قراردادها در سه ماهه دوم سال 2017 از سوی وی و خواهرش انجام شده بود. با بررسی های انجام شده مشخص گردید که لیووا سارگسیان پدر آن ها این مبلغ را در اظهارنامه ارائه شده درباره دارایی های خود و خانواده اش در سال 2017 به مقامات ارمنستان اعلام نکرده است. علاوه بر این، افزایش قابل توجهی در اموال و دارایی های آن ها در آن زمان گزارش شد که متناسب با درآمد قانونی آن ها نبود. از این رو آن ها به درآمد غیرقانونی متهم شدند.

نارک سارگسیان به عنوان عضو خانواده یک مقام دولتی، اظهارنامه خود برای سال 2017 را ارئه نکرده و اقدام به پنهان کاری درباره اموالش کرده بود. در گزارش دادستانی ارمنستان در سال 2018 مشخص شد که لیووا، آنی و نارک سارگسیان به صورت غیرقانونی دارایی هایی کسب کرده اند و 5 حساب به ارزش 19 میلیون لاری، 3.4 میلیون دلار، 600 هزار دلار، 1.9 میلیون دلار و 744 هزار دلار را اظهار نکرده اند.

پرونده هایی علیه برادر رئیس جمهور سابق الکساندر سارگسیان (63 ساله) و فرزندانش نیز شروع شده است.

در ژوئیه سال 2019، درخواست بازداشت آرا میناسیان که از سوی دادستانی ارائه شده بود به تایید دادگاه رسید. وی پدر داماد سرژ سارکسیان است. میناسیان سال ها رئیس یک مرکز پزشکی در ایروان بود. پس از انقلاب مخملی سال گذشته میلادی، از سمت خود برکنار شد. وی به اختلاس در مقیاس بزرگ، سوء استفاده از قدرت و جعل اسناد متهم شده است. دولت وی را متهم کرده که حدود 426 میلیون دلار به دولت خسارت وارد کرده است.

در دوران ریاست جمهوری سرژ سارگسیان مطرح بود که بسیاری از فعالان اقتصادی می بایست 50 درصد از سود خود را به ساشیک سارگسیان یکی دیگر از برادران رئیس جمهور سابق می دادند. پس از تغیر قدرت در این کشور، اقداماتی برای بازگرداندن این وجوه به دولت صورت گرفته است.

پاشینیان: ارمنستان دچار بحران ساختاری استنخستین نشست شورای سیاستگذاری مبارزه با فساد در ارمنستان برگزار شدپاشینیان: انقلاب ارمنستان دلایل اقتصادی داشتگزارش تسنیم| بحران سیاسی و نیاز به اصلاحات قانون اساسی در ارمنستان

انتهای پیام/

R7650/P/S8,1414/CT7 واژه های کاربردی مرتبط ارمنستان

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ارمنستان ارمنستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۰۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از مدارک فساد پسر معاون اول سابق قوه قضائیه

جلسه رسیدگی به اتهامات پرونده فساد فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه به ریاست قاضی فرخ‌نیا برگزار شد.

به گزارش مشرق، جلسه رسیدگی به اتهامات پرونده فساد فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه روز ۱۶ اردیبهشت به ریاست قاضی فرخ‌نیا برگزار شد.

در ابتدای این جلسه ریاست دادگاه نسبت به استفاده از الفاظ رکیک و فحش از سوی برخی از متهمان تذکراتی را ارائه کرد.

در ادامه جلسه متهم (س.م.ح) از قاضی خواست تا اساس را بر برائت وی قرار دهد و مدعی شد با توجه به دفاعیاتی که در جلسات قبلی از خود داشته، باید تبرئه شود! وی همچنین مدعی شد که سلول‌های انفرادی اسرائیل را هم دیده و در بخشی از سخنانش به مقایسه زندان‌های ایران و اسرائیل پرداخت! همچنین اتهاماتی و الفاظی را به ضابطان قضایی پرونده و بازپرس نسبت داد.

همچنین وکیل متهم (س.م.ح) هم ادعاهای وکلای قبلی مبنی بر بی‌اعتبار بودن اقاریر متهمان تکرار کرد و از قاضی خواست تا دستور پس دادن وسایل الکترونیکی متهم را بدهد.

وی همچنین پول‌های اخذ شده از سوی موکلش را هدیه و هبه دانست که به درخواست متهم به حساب افرادی مانند خواهرزاده، دختر و یا برخی در خارج از کشور واریز شده است و به این ترتیب نتیجه گرفت که این مبالغ رشوه برای اعمال نفوذ نبوده و تنها هدیه‌ای در قبال مشاوره‌های (س.م.ح) بوده است.

در ادامه این جلسه نماینده دادستان اعلام کرد که ادبیات سخیف و هتاکانه نسبت به بازپرس و ضابطان قضایی در شکایاتی دیگر پیگیری خواهد شد و همه مطالب درج شده در کیفرخواست، اسنادی را به پیوست خود دارند. وی در خصوص اتهام پول‌شویی (س.م.ح) هم گفت: این اتهام محرز بوده و بخشی از پول‌ها به حساب افرادی رفته که محکوم به نفاق هستند.

به گفته نماینده دادستان این متهم در ملاقات با همسر و فرزندش به آنها گفته به دفتر یوسف‌آباد رفته و به آن‌ها بگویند که (س.م.ح) دیگر بریده است!

نماینده دادستان درخصوص نفوذ (س.م.ح) در پرونده ورزشگاه شهدای قیطریه هم گفت: رای این حکم قطعی نبوده و پس از ماده ۴۷۷ با تجویز اعاده دادرسی این پرونده در دیوان عالی کشور به جریان افتاده است.

نماینده دادستان به اعترافات دیگر متهم(س.م.ح) اشاره کرد و گفت: این متهم در اقاریر خود گفته که از روزهای اول پیگیری این پرونده به فرزند اول معاون سابق قوه گفته که هوای او را داشته باشد و او هم از خجالت آن‌ها درخواهد آمد.

نماینده دادستان در خصوص انکار ادعای نفوذ توسط متهم (س.م.ح) که یک قاضی بازنشسته است گفت: این متهم بارها مدعی شده که دوستانی از مقامات دارد که اگر از آنها درخواستی داشته باشد، خودشان یا خانمشان یا فرزندانشان پیگیر درخواست وی می‌شوند.

نماینده دادستان همچنین گفت اسناد حاکی از آن است که متهم در ازای دریافت سکه، ارز، دلار و ... در پرونده‌های ابر بدهکار بانکی به نام رستمی صفا و ورزشگاه شهدای قیطریه اعمال نفوذ کرده است. در ادامه اسناد پول‌پاشی متهمان و دادن رشوه به نمایش در آمد.

همچنین صوت‌هایی از فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه پخش شد که به (س.م.ح) این اطمینان را می‌دادند که کارها و کارشناسی‌ها در حال پیگیری است.

در ادامه یکی از اهالی منطقه قیطریه به ایراد سخنانی پرداخت و اذعان کرد: برای تخلیه ورزشگاه شهدای قیطریه به زور متوسل شده و زنان و کودکان و مردانی که به اقامه نماز صبح پرداخته بودند را با کتک بیرون راندند.

به گفته نماینده دادستان در پرونده ورزشگاه شهدای قیطریه، ۶ میلیارد سهم متهم ه.ن و ۵ و نیم میلیارد سهم (س.م.ح) برای اعمال نفوذ بوده است؛ قیمت کارشناسی ورزشگاه در آن زمان ۷۰۰ تا ۹۰۰ میلیارد بوده که سهم فرزندان معاون اول سابق قوه، ۲۰ درصد یعنی معادل ۱۴۰ میلیارد تومان بوده است. (پیامک‌ها پخش می‌شوند)

نماینده دادستان همچنین به زد و خورد دوتن از متهمان در روز تخلیه ورزشگاه با مردم عادی پرداخت و گفت: فرزند معاون اول سابق قوه با پدرش تماس می‌گیرد و وی به آنها می‌گوید به هر قیمتی هست در آنجا باشید تا حکم اجرا و ورزشگاه تخلیه شود و بعد از اجرای حکم، متهم (س.م.ح) به فرزندان معاون اول سابق قوه قضائیه مقادیری سکه پرداخت می‌کند. (صدای فرزند کوچک معاون قوه پخش می‌شود)

نماینده دادستان پرداخت وجوه نقد چند ده میلیاردی از سوی فرزند ابربدهکار بانکی به (س.م.ح) در چهارراه فرمانیه را دلیل دیگری بر اطلاع متهمان از اعمال مجرمانه خود دانست و گفت: توافق فرزندان معاون قوه با متهم س.م.ح در پروندا ابربدهکار بانکی بر سر ۲۰ میلیارد بوده که یک سوم آن سهم (س‌م.ح) می‌شود. (چتی که سهم متهم مشخص شده پخش می‌شود)

در عین حال متهم (س.م.ح) به صورت مجزا مبالغ دیگری در قالب یورو، سکه و واریز به حساب بستگان خود از ابر بدهکار بانکی گرفته و حتی بخشی از این مبالغ به حساب فردی در ترکیه واریز شده است.

گفتنی است پسر معاون اول سابق قوه‌قضائیه در دومین جلسه رسیدگی به اتهاماتش در سال جدید، ضمن رد اتهاماتش در دادگاه، تمام اعترافات دوران بازجویی را رد کرد.

در این جلسه این متهم به دفاع از خود پرداخت و مالکیت همۀ موارد تحصیل‌شده از طریق عناوین اتهامی را رد کرد و منشاء خرید چند زمین، خانه و خودروی لوکس خود را سرمایه‌های شخصی عنوان کرد.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • مصوبات سفر نخست رئیس‌جمهور به قم اجرایی نشده است
  • سرقت در شهرک صنعتی سمنان/ سارق نگهبان سابق همان شرکت بود
  • جزئیات جدید از دادگاه پسر معاون اول سابق قوه قضائیه که اعترافات خود را پس گرفته بود
  • رونمایی از مدارک فساد پسر معاون اول سابق قوه قضائیه
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • صداقت با مردم می‌تواند اعتماد به دولت را افزایش دهد
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • مقام سابق نفت آمریکا به اقدام به تبانی با اوپک متهم شد
  • ۲۳ سال زندان برای قاتل برادر ستاره سابق پی‌اس‌جی
  • 23 سال زندان برای قاتل برادر ستاره سابق پی‌اس‌جی