Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@20:36:01 GMT

۲۹ شهریورماه زمان همنشینی ماه با «ستاره دبران»

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۹۰۷۳۲

۲۹ شهریورماه زمان همنشینی ماه با «ستاره دبران»

عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان گفت: آسمان شب، 29 شهریورماه میزبان همنشینی ماه با ستاره دبران خواهد بود.

عمران مرادی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اعلام این خبر، اظهار کرد: جمعه، بیست و نهم شهریور در ساعت  ۲۳:۰۶ مقارنه "ماه" با ستاره "دبران" قابل رصد است. 

وی افزود: رویداد نجومی مقارنه فرصت مناسبی برای رصد اجرام آسمانی است که در آسمان شب به سختی قابل مشاهده هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این تاریخ، علاقه مندان به رصد ستاره دبران می توانند در این زمان این سیاره را در کنار ماه پیدا کنند.

این مدرس و پژوهشگر نجوم در توضیح ستاره دبران گفت: دبران لغت عربی است که معادل فارسی آن پیرو است. ستاره دبران جزء درخشان ترین ستاره‌های آسمان است که از نظر درخشش رتبه ۱۳ را بین ستاره‌ها دارد و به رنگ قرمز است.

وی ادامه داد: رنگ قرمز آن به معنای پیر بودن ستاره است، این ستاره حدود ۲۵ برابر خورشید بزرگتراست و قطر آن ۴۴ برابر قطر خورشید است. یعنی ۶۱ میلیون کیلومتر و ۱۵۰ برابر خورشید درخشان تر است. فاصله این ستاره تا زمین بیش از ۶۵ سال نوری است.

مرادی با بیان اینکه دبران ستاره‌ای معروف در آسمان است و از قدیم آن را با نام ستاره پروکسیما قنطورس می‌شناختند، خاطرنشان کرد: در فرهنگ‌های مختلف داستان‌ها و اسطوره‌های زیادی دارد. کسانی که به  شناخت بیشتر این ستاره علاقه‌مند هستند در تاریخ بیست و سوم شهریور می‌توانند به عنوان سوژه‌ عکاسی یا علمی به آن بپردازند.

عضو شورای علمی مرکز آموزش نجوم ادیب اصفهان در توضیح رویداد نجومی مُقارنه گفت: در ستاره‌شناسی به هم‌راستا قرار گرفتن دو یا چند جرم سماوی با یکدیگر از منظر زمین می‌گویند، به گونه‌ای که در آسمان در کنارهم دیده شوند. اسد یا شیر یکی از صور فلکی معروف است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ماه ستاره دبران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۰۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویری زیبا و خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان + تصاویر

 تصور می‌شود نام «ماه صورتی» از قبایل بومی آمریکا سرچشمه گرفته باشد. نام‌های دیگری نیز برای این ماه در نظر گرفته می‌شود که عبارتند از ماه در حال رشد، ماه ماهی، ماه تخم‌گذاری غاز‌ها و ماه قورباغه.

دومین ماه کامل فصل بهار در سال ۲۰۲۴ در نیمکره شمالی زمین طلوع کرد و در سراسر جهان تصاویری از آن ثبت و منتشر شد که در اینجا گلچینی از بهترین و تاثیرگذارترین تصاویر ماه صورتی کامل از ایالات متحده و همچنین فرانسه، بریتانیا و هند را می‌توانید مشاهده کنید.

نام «ماه صورتی» به این معنا نیست که قمر زمین در چنین روزی رنگ صورتی به خود می‌گیرد بلکه به این دلیل است که رنگ گل‌های بهاری که در این زمان از سال شکوفا می‌شوند، صورتی است. مانند تمام ماه‌های کامل، «ماه صورتی» نیز در تمام طول شب قابل مشاهده بود و در هنگام غروب خورشید از شرق طلوع می‌کرد و هنگام طلوع خورشید در غرب غروب می‌کرد.

ماه کامل برفراز بیلبوردی از نام «ماه» (Moon) در محوطه بیرونی ورزشگاه کافمن 

 تصور می‌شود نام «ماه صورتی» از قبایل بومی آمریکا سرچشمه گرفته باشد. نام‌های دیگری نیز برای این ماه در نظر گرفته می‌شود که عبارتند از ماه در حال رشد، ماه ماهی، ماه تخم‌گذاری غاز‌ها و ماه قورباغه.

برای مدت کوتاه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه‌ای، «ماه صورتی» به رنگ نارنجی به نظر می‌رسید. این پدیده به این دلیل اتفاق می‌افتد که بیننده ماه را از میان ضخیم‌ترین لایه جو زمین می‌بیند.

ماه کامل آوریل پشت ساعت بالمورال (Balmoral) در ادینبورگ

نور قرمز و نارنجی با طول موج بلندتر می‌تواند به راحتی از جو عبور کند، در حالی که نور آبی با طول موج کوتاه توسط ذرات پراکنده می‌شود. همین اصل علمی که به پراکندگی رالی معروف است، مسئول رنگ نارنجی غروب خورشید نیز هست.


ماه صورتی کامل از پشت مجسمه آزادی در شهر نیویورک در حالی که یک هواپیما از رو به روی آن عبور می‌کند

«ماه صورتی» اولین ماه کامل از زمان خورشید گرفتگی کامل در سراسر آمریکای شمالی در هشتم آوریل بوده است.

ماه گرفتگی بعدی یک ماه گرفتگی جزئی در ۱۷ سپتامبر خواهد بود. این ماه گرفتگی به بهترین وجه در آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، اروپا و آفریقا دیده می‌شود. در طول این رویداد، ماه کامل وارد سایه زمین می‌شود.

ماه آوریل در پشت برج ایفل پاریس 

ماه کامل بعدی، «ماه گل» است که در روز پنجشنبه، ۲۳ مه (سوم خرداد) سال ۲۰۲۴ به وقوع خواهد پیوست.

ماه کامل در بنگال غربی، هند


ماه کامل بین قلعه ادینبرو و بنای یادبود اسکات 


ماه کامل آوریل معروف به ماه صورتی بر فراز یک برج دیدبانی در مادرید، اسپانیا 


ماه صورتی بر فراز خلیج ساراسوتا فلوریدا 


ماه صورتی بر فراز سیاتل


ماه کامل پشت برج سوزن فضایی (SpaceNeedle) در سیاتل


منبع: ایسنا

tags # ماه سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • سیاره مشتری به شکل‌گیری قمر زمین کمک کرده است
  • چشمه‌ای کیهانی که فضا را با موادی معادل ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید آلوده می‌کند
  • آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا
  • (ویدئو) خورشید قرمز رنگ در آسمان چین پدیدار شد
  • تصاویری زیبا و خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان + تصاویر
  • تصاویری خیره‌کننده از «ماه صورتی» در سراسر جهان
  • اگر فضا پر از ستاره است پس چرا اینقدر تاریک است؟!
  • سیاه‌چاله چیست و چگونه نور را می‌بلعد؟!
  • نخستین مرکز تخصصی نجوم و رصد استان در شهرستان بروجن راه اندازی می‌شود
  • تصاویر نجومی پنجم اردیبهشت (۲۴ آوریل)