Web Analytics Made Easy - Statcounter

 محمد شمس اسفندآبادی (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به امضای تفاهم‌نامه با آموزش و پرورش در راستای اجرای طرح مداخله دانش‌آموزان دارای اضافه وزن و اهداف اصلی آن توضیح داد: معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش پروژه‌هایی تحت عنوان اجرای مداخله دانش‌آموزان دارای اضافه وزن در حوزه خودش تعریف کرد و اجرای این کار را به دانشگاه شهید رجایی سپرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشگاه پروپزال این کار را به وزارت آموزش و پرورش داد و آقای حمیدی آن را بررسی کرد و هفته گذشته این کار شروع شد.

وی با بیان اینکه بروشورهای مربوطه تنظیم شده و قرار است در پنج استان کشور (هرمزگان، اردبیل، مازندران، تهران و قزوین ) وضعیت چاقی دانش آموزان مورد بررسی قرار بگیرد، گفت: از هر استان قرار است، یک منطقه خاص انتخاب و طرح به صورت پایلوت اجرا شود. دانش‌آموزان مدارس منطقه‌ای که در استان انتخاب می‌شوند، رصد شده و قد، وزن و bmi آنها اندازه‌گیری خواهد شد و در نهایت تشخیص داده می شود که وضعیت چاقی، اضافه وزن و یا کاهش وزن دانش‌آموزان به چه صورت است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید رجایی ادامه داد: برای بهبود وضعیت دانش‌آموزانی که مشکل چاقی دارند، برنامه عملیاتی در نظر گرفته می‌شود که باید مدارس طبق  آن کار کنند و بعد از مدتی مجددا پارامترهای مورد نظر در آن دانش‌آموزان چاق اندازه‌گیری شود و روند بهبود برنامه پیاده‌سازی شده مورد تحلیل و آنالیز قرار خواهد گرفت. 

شمس در خصوص  پارامتر bmi  بیان کرد:  این پارامتر وزن را بر قد به توان دو تقسیم می‌کند و یک عددی به دست می‌آید که این عدد باید در یک رنج مشخص باشد. جداول استانداردی وجود دارد که در آنها این اعداد ارزیابی شده و تشخیص داده می‌شود که آیا دانش‌آموز وضعیت مناسبی دارد یا خیر؟

وی در پاسخ به این سوال که برنامه عملیاتی که به مدارس داده خواهد شد، شامل چه چیزهایی است؟ گفت: برنامه عملیاتی شامل برنامه غذایی و ورزشی است و حتی موضوعات فرهنگی و عاطفی هم در آن وجود دارد و یک پکیج کامل است که دانش‌آموز را هدایت می‌کند تا وضعیت بهتری یابد. 

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی درباره آمار اضافه وزن دانش‌آموزان گفت: طبق آمار جهانی و آماری که آقای حمیدی به آن اشاره کرد، نزدیک به بیست چهار درصد دانش آموزان با مشکل چاقی مواجه هستند. 

شمس با اشاره به علت اصلی چاقی دانش‌آموزان گفت: نبود فضای مناسب برای تحرک و نامناسب بودن تغذیه دانش‌آموزان عوامل موثر در اضافه وزن است. این پروژه به این علت شکل گرفت تا بخشی از آن به همین مشکلات بپردازد. قطعا این دانش آموزان هم مشکل تغذیه و هم مشکل ورزشی دارند. مدارس نیز از فضای مناسب برای ورزش برخوردار نیستند و توجه لازمی که باید به ورزش و تغذیه دانش آموزان شود وجود ندارد و مدارس ما از این دو موضوع رنج می برند. اکثر دانش‌آموزان دارای اضافه وزن آنهایی هستند که والدین‌شان شاغل هستند و یا مشکلات دیگری دارند که هم تغذیه را دچار مشکل می‌کند و هم ورزش آنها مختل می‌گردد. 

شمس اسفندآبادی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید رجایی در پایان گفت: وقتی این اطلاعات استنتاج شود، برای دانش‌آموزان پکیجی ارائه خواهد شد که این پکیج به معاونان تربیت بدنی استان‌ها، مدارس، معلمان و والدین دانش‌آموزان داده خواهد شد و ممکن است محتوای آنها با یکدیگر فرق داشته باشد و والدین بر اساس این پکیج عمل می کنند و شاهد بهبود مناسب در این مورد در بین دانش‌آموزان باشیم. بنابراین خروجی این برنامه برای دانش‌آموزان، کاهش مشکل چاقی و اضافه وزن آنها تا حد زیادی است. 

منبع: ایلنا

کلیدواژه: مدرسه دانش آموختگان دانشگاه شهید رجایی اضافه وزن محمد شمس معاونت تربیت بدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۰۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اختتامیه جشنواره سفیران سلامت مدارس شهرستان رزن

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان همدان، دانش‌آموزان علاقمند به فعالیت‌های آموزشی، ترویجی و گروهی در حوزه سلامت جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی به صورت داوطلب به عنوان "سفیر سلامت" انتخاب شده که وظیفه اصلی آنان انتقال مفاهیم بهداشتی به دانش‌آموزان در مدارس است.

رعایت اصول بهداشت فردی، تغذیه صحیح و اصولی، بهداشت اجتماعی و محیط زیست، بیماری‌های واگیر و غیرواگیر از جمله مواردی است که توسط سفیران سلامت دانش آموزی انتقال داده می‌شود.

هدف از تشکیل سفیران سلامت ارتقای دانش خود مراقبتی و سطح سلامت در جامعه به خصوص نسل جدید است.

دیگر خبرها

  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • اضافه‌شدن حدود ۵۰۰ هزار مترمربع به فضای ورزشی آذربایجان‌غربی
  • رفع تبعیض بین مدارس دولتی و غیرانتفاعی نیازمند راهکار سازنده است
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد
  • رقابت ۲۸۵ دانش‌آموز مدارس سمپاد در مسابقات ورزشی کردستان
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد 
  • تقدیر از دانش آموزان بر‌تر مساباقات قرآنی و ورزشی
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت مدارس شهرستان رزن
  • اجرای طرح ایمن سازی مدارس در شهر جورقان