Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

سرویس بین الملل- سفری غافلگیر کننده بود. "مقتدی صدر"، روحانی شیعه که به دلیل انتقادات‌اش از سیاست‌های منطقه‌ای ایران در ماه‌های گذشته در رسانه‌ها بیشتر مطرح شده است به تازگی در مراسمی شرکت کرد و در کنار رهبر ایران و قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس نشسته بود. او از سفر به ایران چه هدف و انگیزه‌ای داشته است؟

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ سایت "المانیتور" با انتشار گزارشی درباره سفر مقتدی صدر به ایران می‌نویسد: "مقتدی صدر" در تاریخ 10 سپتامبر در تصاویری غافلگیرکننده در مراسمی مذهبی، کنار رهبر ایران و فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشسته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او در حالی به ایران سفر کرده که پیشتر از سیاست‌های منطقه‌ای ایران به ویژه در رابطه با عراق از زمان نخست‌وزیری نوری مالکی انتقاد کرده بود. صدر به وضوح از ایران دور شد و بیشتر به سوی دولت‌های عربی متمایل شد. او که خواستار حضور فعال عراق در جهان عرب بود به طور مداوم از حضور شبه نظامیان عراقی مورد حمایت ایران در عراق و سوریه انتقاد می‌کرد.

صدر در آگوست 2017 میلادی، به عربستان سفر کرد. این سفر در حالی صورت گرفت که تنش در روابط ایران و عربستان در حال افزایش بود. "محمد بن سلمان" ولیعهد عربستان از صدر استقبال کرد و رسانه‌های اصلی عربی او را به خاطر موضع ملی‌گرایانه و به زعم آنان مستقل‌اش ستودند. حضور فعلی او در مراسمی با حضور رهبر ایران سبب شده تا سوالات زیادی برای عراقی‌ها مطرح شود. صدر در ابتدای محرم، ده روز پیش، عراق را ترک کرد؛ آن هم پس از آن که نیروهای حشد الشعبی یا بسیج مردمی مورد حمایت ایران در عراق از احتمال تشکیل واحد نیروی هوایی خبر دادند. او تصمیم حشد الشعبی برای ایجاد نیروی هوایی را پایان کار دولت عراق اعلام کرد. او در توئیتی نوشت: "این انتقال وضعیت عراق از حالت قانونی به حالت آشفتگی است. اگر دولت اقدامات تعیین‌کننده‌ای انجام ندهد من دیگر از آن حمایت نخواهم کرد".

این سایت در ادامه می‌نویسد: "حضور عمومی صدر میان سردار سلیمانی و رهبر ایران نشانه بارز آن است که او در حال مذاکره درباره یک پروژه سیاسی با ایران است. صدر هنوز درباره سفر خود به ایران اظهارنظری نکرده است. با این حال، یک منبع آگاه به "المانیتور" گفته که علت سفر او تلاش برای متقاعد کردن ایران به منظور جایگزین کردن نخست‌وزیری قوی‌تر به جای "عادل عبدالمهدی" نخست‌وزیر فعلی عراق است. عبدالمهدی با حمایت مستقیم ایران به قدرت رسید.

صدر در شرایطی به تهران سفر کرده که ایران تحت تحریم‌های امریکا قرار دارد. صدر تنها کسی نیست که مخالف عبدالمهدی است. "عمار حکیم" یکی دیگر از روحانیون شیعه است که انتقادات شدیدی را علیه عبدالمهدی مطرح کرده است. به ننظر می‌رسد "حکیم" آماده است در صورت عدم توانایی عبدالمهدی در حفظ قدرت، اقدام به تشکیل دولت کند. منابعی می‌گویند او از هم اکنون دولت در سایه‌ای را تشکیل داده است.

حکیم در اواخر جولای، موجی از اعتراضات علیه دولت عبدالمهدی را در سرتاسر عراق سازماندهی کرد و رهبری اعتراضات را که برای سال‌ها در دست صدر بود، این بار خود در اختیار گرفت. به نظر می‌رسد سفر صدر به ایران اقدامی برای بازپس‌گیری آن مقام و موقعیت از حکیم توسط اوست. اختلاف بین صدر و حکیم در چارچوب تاریخی طولانی و رقابت میان دو خانواده بر سر رهبری جامعه شیعه به ویژه در حوزه‌های علمیه نجف می‌گنجد. از سوی دیگر، حضور صدر نشان می‌دهد که او در تلاش است که نقش آیت‌الله علی سیستانی، بلندپایه‌ترین مرجع شیعه را در سیاست عراق برعهده گیرد. تاکنون آیت‌الله سیستانی کنترل امور در مورد تشکیل دولت و تغییرات بزرگ در عراق را در دست داشته است.

اکنون صدر برای نخستین بار میان دو چهره با نفوذ در ایران ظاهر شده و این پیام را ارسال می‌کند که او در هر بحث و گفت‌وگویی در مورد موضوعات ملی در عراق نماینده عراقی‌ها خواهد بود. پدر صدر نیز پیشتر از آیت الله سیستانی انتقاد کرده بود. صدر جوان‌سال نیز در سال 2004 میلادی، علیرغم مخالفت آیت الله سیستانی، جنگ علیه سربازان امریکایی را در شهر نجف آغاز کرد؛ زمانی که او یک سفر درمانی به لندن داشت".

"المانیتور" در پایان می‌نویسد: "در سال‌های اخیر صحنه سیاست عراق پیچیده‌تر شده است. نقشه اتحادهای سیاسی به سرعت در حال تغییر هستند و بازیگران سیاسی دستورالعمل‌های خود را در چندین جهت حرکت می‌دهند. در چنین محیطی، مقتدی صدر کسی است که می‌داند چگونه حرکات خود را سامان بخشد و مخالفان خود را شکست دهد".

روزنامه «الاخبار» لبنان نیز گزارشی درباره سفر "صدر" به ایران، نوشته است که حضور رهبر جریان صدر در حسینه امام خمینی (ره) در تهران، «غافلگیر کننده» بود. تصویری که از این مراسم منتشر شد، در شبکه‌های اجتماعی بازتاب داشت و این پرسش را درباره موضعگیری صدر مطرح کرد: آیا وی به صورت واضح، وارد «اردوگاه تهران» شده است؟

این روزنامه به نقل از منابع آگاه گزارش داد که «صدر تقریبا از سه ماه پیش در ایران حضور دارد. دفتر ویژه وی نیز، قبلا، تصویری از او در قم منتشر کرد... آن تصویر نیز، جنجال زیادی به پا کرد و برخی فکر کردند که وی در الحنانه (مقر اقامت صدر در شهر نجف عراق) حضور دارد... ولی برخی دیگر مدعی شدند که ایرانی‌ها به ویژه مسئولان پرونده عراق، حاضر نیستند به خاطر مواضع سیاسی اخیرش، با او دیدار کنند».

مسئولان ایرانی اخیرا با صدر تماس و دیدار داشتند و کسانی که از این دیدارها مطلع بودند، نتیجه این دیدارها را «بسیار مثبت» ارزیابی کردند. اما اینکه چنین دیدارهایی به صورت چراغ خاموش صورت گرفت، به خاطر این بود که موفقیت‌آمیز باشد.

به نوشته خبرگزاری فارس، منابع مذکور تأکید کردند، تهران، مواضع صدر در قبال رخدادهای منطقه و موضع وی در قبال دولت عراق را درک می‌کند. صدر نیز از مواضع ایران و دیدگاه تهران نسبت به بحرانهای کنونی و تأثیر آن بر کشورهای منطقه درک متقابلی دارد. لذا، طرفین، واقعیت کنونی جریان صدر را پس از پیام اخیر وی تحت عنوان «آخرین فرصت» بررسی کردند.

صدر در این پیام از پیروان خود خواست که به شیوه پدرش بازگردند. این منابع اعلام کردند که تهران «اعلام آمادگی کرده که در این مسئله، کاملا در کنار صدر باشد... موضعی که درباره گروه‌ها و طیف‌های سیاسی عراق صدق می‌کند که در لحظات دشوار برای استفاده از حمایت ایران، به آن پناه می‌برند».

الاخبار در عین حال چنین نوشته که مقتدی صدر کاملا وارد اردوگاه ایران نشده و رابطه وی با تهران، مانند رابطه سایر همپیمانان جمهوری اسلامی با تهران نیست و این مسئله نیز معلول رابطه وی با ریاض است.

در پایان این گزارش آمده است، کانون‌های تصمیم‌ساز در تهران به خوبی می‌دانند که همگرایی کنونی، نیازمند زمان است؛ یعنی نمی‌توان آینده آن را پیش‌بینی کرد، ولی ترجیح بر آن است که بر روی الصدر حساب باز شود.

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مقتدی صدر عراق ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۱۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسلامی: ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند/ گروسی به ایران می‌آید

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه جریان مخرب و صهیونیستی در حال القای صلح آمیز نبودن برنامه هسته ای ایران است، یادآور شد که رافائل گروسی گفته نشانه ای از برنامه تسلیحاتی ایران وجود ندارد.   به گزارش ایسنا، محمد اسلامی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هفته آینده اولین کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای برگزار می‌شود، اظهار کرد: حدود ۴۷۷ مقاله ارائه شده، ۱۸۰ ارائه خواهیم داشت که توسط شرکت کنندگان غیرایرانی ارائه خواهند شد. گروسی مدیرکل آژانس نیز به عنوان مهمان ویژه در این کنفرانس حضور خواهد داشت و سخنرانی می‌کند.   وی ادامه داد: در المپیاد مخترعین جهان در سوئیس، از مدارس انرژی اتمی ما شرکت کرده بودند و ۵ دانش آموز ما ۵ مدال به دست آوردند و ایران مقام اول را کسب کرد.   رئیس سازمان انرژی اتمی، درباره حل مسائل پادمانی با آژانس اظهارکرد: همواره در حال تعامل و گفت‌وگو درباره مسائل پادمانی هستیم. تاکنون ۲ مکان باقی مانده و ۲ مکان حل و فصل شده درباره دو مکان در حال گفت و گو هستیم،  بیانیه اسفند ۱۴۰۱ از نظر ما پابرجاست و براساس آن تعامل داریم. اما این بیانیه توسط جریان مخربی که در غرب علیه ایران اقدام می کند، زیرسوال رفته است، ما اما بر این بیانیه تاکید داریم.   وی همچنین تاکید کرد : آقای رافائل گروسی اعلام کرده است در ایران دیدارهایی خواهند داشت و من هم با وی دیدار دارم و مطمئن هستم که ابهامات برطرف می شود و در چارچوب پادمان و ان پی تی روابط خود را با آژانس تقویت می‌کنیم.   اسلامی درباره همکاری با آژانس در خصوص بازرسان آژانس تصریح کرد: ما ورود هیچ بازرسی را ممنوع نکردیم ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند. بازدید آنها در حال انجام است. استفاده از حقوق مسلم هر عضو آژانس طبیعی است و این مساله سیاسی نیست و ما در فرایندهای همکاری با آژانس این موضوع را مکرر اثبات کرده و آنها هم به آن اذعان دارند.   وی درباره اظهارات گروسی درباره برنامه تسلیحاتی ایران نیز تصریح کرد: این ها موضعگیری نیست و سوال خبرنگار است و جریان مخرب و صهیونیستی در حال القای این است که برنامه ایران صلح آمیز نیست. گروسی گفته نشانه ای از برنامه تسلیحاتی ایران وجود ندارد. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: کریمی قدوسی : برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سفر «گروسی» به ایران را تأیید کرد

دیگر خبرها

  • دیدار تیم ملی والیبال دانش‌آموزی ایران با رهبر انقلاب + عکس
  • صبح امروز؛ دیدار تیم ملی والیبال دانش‌آموزی ایران با رهبر انقلاب
  • عکس/ دیدار تیم ملی والیبال دانش‌آموزی ایران با رهبر انقلاب
  • دیدار تیم ملی والیبال دانش‌آموزی ایران با رهبر انقلاب
  • اسلامی: ۱۳۰ بازرس آژانس مجاز به حضور در ایران هستند/ گروسی به ایران می‌آید
  • فیلم/ حال و هوای حسینیه امام خمینی(ره) قبل از حضور رهبر انقلاب
  • روایت خاندوزی از دستور رئیسی در پی تذکر رهبر انقلاب
  • تصاویر تازه دفتر رهبر انقلاب از حمله به اسرائیل
  • تصاویری از رهبر انقلاب در خلیج فارس
  • نقشه پراکندگی نیروهای مقاومت از یمن تا فلسطین