Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:47:20 GMT

مهمترین ابزار اختراع در اختیار ایرانیان است

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۹۴۸۶۱

مهمترین ابزار اختراع در اختیار ایرانیان است

شهلا مسعودیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: این شرکت در سال ۷۹ در قالب دانش‌بنیان شروع به فعالیت کرد و موفق شد در سال ۱۳۸۵ با استفاده از اساتید و نخبگان گروه شیمی دانشگاه شیراز و دانشکده علوم دارویی، محلول دمیتره را ثبت اختراع کند که تحولی در مصرف انرژی و آب به راه انداخت.

وی ادامه داد: در طول ۱۵ سال فعالیت توانسته ایم بیش از ۲۰ هزار پروژه موفق در سراسر کشور داشته باشیم و با تشکیل دپارتمان هایی همچون خوردگی آب، تصفیه پساب و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی خدمات مختلفی ارائه می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر تیم تحقیقات این شرکت افزود: محصولات رسوب بردار، ضد رسوب توانسته درحوزه آب کمک بزرگی به صنایع در زمینه رسوب برداری و کنترل تشکیل رسوب، خوردگی و مشکلات حرارتی و برودتی داشته باشد؛ همچنین در زمینه صنعت آب شیرین‌کن‌ها دانش فنی آنتی اسکالادهای پلیمر را به صورت بومی دارد.

مسعودیان تصریح کرد: محصولات شرکت توانسته در رقابت با شرکت های خارجی بازار خوب و قیمت‌های نسبتا پایینی داشته باشد. همچنین برنامه ریزی‌هایی برای صادرات انجام شده تا این محصولات به اتحادیه اروپا عرضه و در کشورهای اروپایی فروخته شود.

مدیر این شرکت دانش بنیان عنوان کرد: در داخل بازار مصرف محصولات دمیتره بسیار زیاد است اما به دنبال حمایت برای صادرات به کشورهای اروپایی و سایر کشورها هستیم.

وی با بیان اینکه این محصولات سه هدف اصلی را دنبال می‌کنند، عنوان کرد: با استفاده از این محصولات کنترل خوردگی، تناسب و صرفه جویی در مصرف انرژی و کاهش استهلاک با افزایش راندمان و بهره‌وری به واسطه حذف رسوب انجام می‌شود.

به گفته مسعودیان، همچنین استفاده از محصولات دمیتره سرد و صنعتی باعث کاهش رسوب در سیستم های برودتی و حرارتی صنایع گاز، نفت و پتروشیمی می شود و استفاده از آن در مصرف برق و آب بسیار صرفه‌جویی می‌کند.

وی عنوان کرد: تصفیه آب با روش RO با استفاده از آنتی اسکالانت های پلیمری بسیار مفید است که دانش فنی آن در اختیار این شرکت دانش‌بنیان است.

مسعودیان افزود: RO (Reverse Osmosis)  در تصفیه آب خانگی و تصفیه آب صنعتی اهمیت فراوانی دارد. اسمز معکوس روشی است که در آن آب با افزایش فشار از یک غشای نیمه‌تراوای اسمز معکوس عبور کرده و یون‌ها و مواد معدنی آن حذف می‌شوند.

مدیر تیم تحقیقات این شرکت ادامه داد: تلاش شده تا تمامی قطعات بومی‌سازی و توسط محققان ایرانی ساخته شود. اساتید و نخبگان رشته‌های مکانیک و شیمی در این شرکت فعالیت می‌کنند و اختراعات به تولید انبوه رسیده است.

به دنبال فرموله کردن نیاز صنعت هستیم

وی اضافه کرد: ما در سال ۳۰۰ تن آنتی اسکالانت تولید می کنیم که نیاز بازار ۱۲ هزار تن است. بنابراین اگر حمایت‌ها برای جذب سرمایه‌گذار انجام شود، می‌توانیم نیاز تمامی بازار را پوشش دهیم. همچنین یک طرح تحقیقاتی با توجه به نیاز بازار با هدف تصفیه و چگونگی استفاده بهتر از محصولات دمیتره در صنعت در حال انجام است که نیاز به احداث کارخانه دارد.

مسعودیان توضیح داد: آنتی اسکالانت در راستای پیشگیری از رسوب روی سطح ممبران نقش مهمی را ایفا می‌کند. همچنین این توانایی را دارد که مواد فوق اشباع از نمکها با مواد کم را نگهداری کند و کریستال‌ها را از شکل معمولی و عادی خود خارج  و رسوبی نرم و غیر چسبنده تولید کند.

وی تصریح کرد: واحد تجاری سازی R&D مشاوره فنی که نیاز صنعت است را انجام می‌دهد و مواد و محصولات خاص را فرموله می‌کند. شرکت بیش از ۱۵۰ محصول دارد که ۷۰ اختراع آن ثبت شده است. در کنار آن این واحد در زمینه تحقیقات فعال است و از اساتید و نخبگان استفاده می‌شود و نیاز داریم که محققان در فضایی دارای امکانات آزمایشگاهی مستقر شوند و نیاز صنعت را فرموله کنند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کم آبی شرکت دانش بنیان حق ثبت اختراع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۴۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین از تخصیص ۴۳۵ میلیارد تومان اعتبار نقدی برای اجرای طرح‌های حوزه آب این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، منصور ستوده بعدازظهر امروز -پنج‌شنبه ششم اردیبهشت- در جمع فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج ادارات و سازمان‌های حوزه شهید بهشتی استان قزوین اظهار کرد: شرکت آب منطقه‌ای یک شرکت ۱۰۰ درصد دولتی است و حاکمیت آب را در استان به عهده دارد.

وی اضافه کرد: یکی از وظایف این شرکت تأمین آب از طریق اجرای طرح‌های توسعه منابع آب از جمله احداث سدها، شبکه‌های آبیاری و زهکشی و خطوط آبرسانی است. مطالعات آبخوان دشت قزوین و همچنین حفظ و حراست از منابع آبی که شامل چاه‌ها، چشمه‌ها، قنوات، رودخانه‌ها و تأسیسات آبی می‌شود، از دیگر وظایف مهم و کلیدی شرکت آب منطقه‌ای به حساب می‌آید.

تکمیل آب‌رسانی از سد طالقان ۱۰ همت بودجه نیاز دارد

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای قزوین با بیان اینکه چند طرح ملی مهم در استان توسط این شرکت در حال اجرا است، گفت: برای شمال و جنوب استان قزوین موضوع تأمین آب شرب و کشاورزی را برای افق ۲۰-۳۰ ساله ترسیم کرده‌ایم و امیدواریم با اجرای این طرح‌ها بتوانیم استان را در تأمین آب شرب بیمه کنیم.

ستوده ادامه داد: یکی از این طرح‌های مهم آبرسانی از سد طالقان به شهرها و روستاهای استان است که اعتبار مورد نیاز برای اجرای این طرح حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان است. فاز نخست این طرح با هدف تأمین آب شرب باکیفیت و پایدار برای شهرستان آبیک انجام شده و فاز دوم آن هم در دست اجرا قرار دارد.

وی از اتمام طرح ساخت سد مخزنی نهب خبر داد و گفت: سد شهید لشگری نهب پروژه دیگری است که با حجم مخزن ۱۲۰ میلیون مترمکعب و با اعتباری بالغ بر ۱,۲۰۰ میلیارد تومان عملیات اجرایی آن در سال گذشته به اتمام رسیده و هم اکنون آماده افتتاح است.

دبیر شورای حفاظت از منابع آب استان قزوین با اشاره به وجود یک شبکه آبیاری مدرن در پایین‌دست این سد افزود: طول کانال اصلی این شبکه ۲۵ کیلومتر و طول کانالهای درجه یک و دوم آن ۹۰ کیلومتر است که ۷ کیلومتر ابتدایی کانال اصلی تکمیل و در حال بهره برداری است.

پیشرفت ۸۵ درصدی ساخت سد بالاخانلو

ستوده همچنین به وضعیت احداث سد بالاخانلو اشاره کرد و گفت: سد بالاخانلو با ظرفیت ۳۸.۵ میلیون مترمکعب جهت تأمین بخشی از نیاز آب شرب ۵ شهر و ۳۰ روستای جنوب استان نیز بر روی رودخانه حاجی عرب در دست احداث است، اعتبار مورد نیاز این طرح بالغ بر ۱,۲۰۰ میلیارد تومان است و در حال حاضر نیز از پیشرفت فیزیکی حدود ۸۵ درصدی برخوردار است.

وی ادامه داد: خوشبختانه با پیگیری‌های به عمل آمده و مساعدت وزیر نیرو امسال ۴۳۵ میلیارد اعتبار نقدی برای پروژه‌های حوزه آب استان قزوین تخصیص داده شده است.

کد خبر 747912

دیگر خبرها

  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • کشت قراردادی مهم‌ترین ابزار برای اجرای الگوی کشت
  • صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل
  • تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین
  • لایروبی و رسوب برداری ۲۸۰ هزار مترمکعب از بند‌های تغذیه مصنوعی استان یزد
  • افشای هویت شرکای رائفی‌پور؛ پول موسسه او از کجا تامین می‌شود؟
  • افشای هویت شرکای رائفی‌پور
  • پول موسسه رائفی پور از کجا می‌آید؟
  • افزایش ضریب امنیت غذایی ایرانیان با خودکفایی در تولید لاین مرغ آمین
  • برادر رائفی‌پور در افغانستان و یمن کیسه های آرد و برنج و خرما خیرات می کند /افشای هویت شرکای رائفی‌پور /پرچمدار دشمنی با قالیباف چه کاره است؟