Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-26@05:28:41 GMT

نمایش ۳۰۰ شی تاریخی اسپانیا در موزه ملی ایران

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۹۶۲۵۰

به گزارش ایسنا، جبرییل نوکنده با اشاره به انتخاب نمایشگاه «ایران: مهدتمدن» در عنوان‌های نمایشگاهی به عنوان «بهترین عنوان نمایشگاهی موزه‌های جهان» اظهار کرد: با پایان زمان برگزاری نمایشگاه "ایران: مهد تمدن" درموزه باستان شناسی «آلیکانته» اسپانیا، همه‌ی ۱۹۶ قلم آثار  تاریخی به امانت داده شده، پنج‌شنبه ۲۱ شهریور از  این کشور وارد ایران شده و پس از گذراندن تشریفات گمرکی با همراهی اسکورت پلیس پیشگیری، یگان حفاظت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به موزه ملی ایران انتقال داده شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این‌که این مجموعه در مرحله اول سفر  از ۲۶ خرداد ۱۳۹۷ در موزه درنتس هلند به نمایش درآمده و پس از پنج ماه فعالیت چشمگیر، موفق به جذب بیش ۱۱۵ هزار بازدیدکننده و همچنین کسب مقام اول بهترین عنوان نمایشگاه‌های موزه‌ای سال ۲۰۱۸ در جهان شد، به دنبال درخواست «موزه باستان‌شناسی الیکانته» در اسپانیا، نمایش بعدی خود  را از ۲۳ اسفند ۱۳۹۸ در این موزه آغاز کرده و در آنجا نیز تا دهم شهریور ۱۳۹۸ به آمار بازدید بیش از یکصدهزار نفر دست یافت.

وی با اشاره به این‌که آثار منتخب نمایشگاه متقابل موزه باستان‌شناسی الیکانته در تهران، با نام «میراث باستان‌شناسی اسپانیا»  به همراه آثار نمایشگاه «ایران: مهد تمدن» وارد تهران شد، اظهار کرد: از  ۲۳ شهریور عملیات چیدمان آثار در محل نمایشگاه آغاز و یکشنبه ۳۱ شهریور، این نمایشگاه با حضور مقامات سیاسی و چهره‌های فرهنگی و هنری کشور  افتتاح می‌شود.

مدیر کل موزه ملی ایران ، درباره‌ی آثار منتخب موزه آلیکانته توضیح داد: این مجموعه ۳۰۰ اثر مانند پیکره، نقش برجسته، ظروف سفالی و تابلو نقاشی را در برمی‌گیرد که تاریخ سرزمین باستانی اسپانیا در شرق دریای مدیترانه را از دوره‌های مختلف پیش از تاریخ تا سده های اخیر بازگو می‌کند.

یکی از اشیای منتخب قابل نمایش در نمایشگاه «میراث باستان‌شناسی اسپانیا»
در موزه ملی ایران

نوکنده هچنین از بازگشت همه‌ی آثار امانی نمایشگاه «باستان‌شناسی و هنر سرزمین هلند» که از ۱۰ مهر سال گذشته تا ۹ مرداد امسال در موزه ملی ایران در معرض نمایش بودند به مبدا اصلی خود یعنی موزه «درنتس» در شهر آسن، در بامداد پنج شنبه ۲۱ شهریور خبر داد و افزود: این نمایشگاه موفق شد پیشینه‌ی ۵۰ هزارساله سرزمین هلند را برای بازدیدکنندگان در طیف‌های مختلف روایت کند. برگزاری برنامه‌های جنبی مانند کارگاه‌های بازدید تخصصی و هنری کودکان و نوجوانان و برپایی نمایشگاه محصول این کارگاه‌ها از دیگر فعالیت‌های همزمان با نمایشگاه بودند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۶۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب

گالری سهراب از این هفته میزبان نمایشگاهی از مکرمه قنبری، بانوی مطرح هنر نقاشی ایران خواهد بود.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجموعه‌ای از آثار زنده‌یاد مکرمه قنبری معروف به "ننه مکرمه" شامل آثاری از دوره‌های مختلف کاری وی در نمایشگاهی تحت عنوان " قصه‌های دری‌کنده" در گالری سهراب به نمایش درخواهد آمد.

این نمایشگاه با همکاری " خانه موزه مکرمه" برگزار خواهد شد که در آن ۳۱ اثر به روی دیوار خواهد رفت. همزمان با افتتاح این نمایشگاه مستندی از مکرمه به کارگردانی ابراهیم مختاری، با عنوان «مکرمه، خاطرات و رؤیاها» که در سال ۱۳۷۶ ساخته شده نیز نمایش داده خواهد شد.

استمنت نمایشگاه " قصه‌های دری‌کنده " رونوشتی از زنده‌یاد احمدرضا دالوند است که در مورد مکرمه نوشته شده است. در استیتمنت این نمایشگاه آمده است: "مکرمه قنبری، نماینده فارغ البالی و رهایی ایماژ‌های هنرمندانه در زمانه ماست. او از پس تحمل رنج‌های بسیار به چنان خلوصی رسیده بود که می‌خواست در هذیان لذت بخش خلاقیت بی وقفه اش مار ار نیز سهیم سازد. "

همچنین شهاب شاه‌پرویزی، نویسنده و منتقد هنری در مورد مکرمه در چند سطر برای این نمایشگاه آورده است که " آثاری که قصه‌ی یک دنیاست. دنیایی رنگارنگ. رنگارنگی کوچک که سروته‌اش به قدر روستای "دری‌کنده" بود. کوچکی که در ساحت تصویرگرایانه‌ی "مکرمه قنبری" حامل قصه‌هایی عمیق است. قصه‌هایی فولکلور از ستیزه‌گران و ستیزه‌پذیرانِ ناچار. ستیزه‌ی جهانی جبار با زنی تنها. زنی تنها و غریب در احاطه‌ی دیوچهره‌گان و اژدهارویان. آثار مکرمه در رنگ‌های روشن، در ساده‌گی طرح‌های بداهه و فیگور‌های سوررئال؛ قصه‌ی درد‌هایی است فراموش نشده. فراموش نشده‌هایی فراتر از مرز‌های دریکنده، فراتر از مرز‌های قراردادی، فراتر از مرز‌های جنسیتی و حتی من و تو. مکرمه، نقاش درد تنهایی، غریبه‌گی و سردرگمی است؛ همان درد مشترک آدمی. شاعری که قلم‌مو را جای‌گزین قلم نمود. "

مکرمه قنبری معروف به ننه مکرمه متولد ۱۳۰۷ در دری‌کنده بابل، نقاش سبک پست مدرنیسم مازندرانی است که به خاطر نقاشی‌هایش به شهرت جهانی رسید. نقاشی‌های وی موجب شد تا به‌عنوان بانوی سال نقاش در سال ۲۰۰۱ توسط دوازدهمین کنفرانس ایران‌شناسی در دانشگاه دولتی سوئد، معرفی شود. مکرمه که تحصیلات دانشگاهی و سواد خواندن و نوشتن نداشت و دوره علمی نیز نگذرانده بود، در سن ۶۷ سالگی به‌خاطر فروخته شدن گاو محبوبش افسرده شد و برای رهایی از اندوه، به نقاشی پناه برد. او آنچه را که در دل داشت، روی دیوار‌های خانه‌اش جان بخشید. خانه کوچک ۲۰۰ متری او در روستا امروزه به موزه ننه مکرمه تبدیل شده است و از آثار ملی ایران و جا‌های دیدنی بابل به شمار می‌آید.

این نمایشگاه از هفتم اردیبهشت آغاز و تا هفدهم اردیبهشت ماه در گالری سهراب به آدرس خیابان سمیه، بین مفتح و رامسر، پلاک ۱۴۲ برپا خواهد بود.

دیگر خبرها

  • بازدید رایگان از موزه‌ها و اماکن تاریخی به مناسبت روز سنندج
  • لحظه دوست داشتن و دوست داشته شدن، لحظه واقعی زندگی است
  • کنفرانس بین‌المللی موزه‌ها در اردبیل برگزار شد+فیلم
  • سعدآباد پر حاشیه
  • سعدآباد پرحاشیه
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی حیله ور
  • ۷۰ اثر موزه شوش مرمت شد
  • ضرورت تامین اعتبار برای کاوش‌های باستان شناسی در روستای حیله ور
  • «قصه‌هایی از دری‌کنده» نمایش آثار مکرمه قنبری در گالری سهراب