Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن خسروجردی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص آخرین وضعیت تشکیل اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا گفت: با توجه به ضرورت حضور در بازار قاره آفریقا و پیدا کردن بازارهای صادراتی جدید تصمیم گرفته شد که یک اتاق مشترک برای کشورهای حوزه آٰفریقا تاسیس شود و اکنون کارهای مقدماتی آن آغاز شده و به زودی مجمع نخست تشکیل  و اعضای هیئت رئیسه انتخاب خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آفریقا قاره پهناوری است و به لحاظ جغرافیا شرق این قاره که شامل کشورهای کنیا، تانزانیا، جیبوتی، اتیوپی، اوگاندا، سودان و موزامبیک می‌شوند نسبت به سایر نقاط فاصله کمتری با ما دارند، به طوری که یک تاجر با پرداخت 20 میلیون تومان برای بلیط هواپیما در عرض 18 ساعت به این منطقه می‌رسد. از همه مهمتر اینکه خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی در قاره آفٰریقا  فقط با دارالسلام و مومباسا ارتباط دارد که آنها نیز در شرق این قاره هستند. بر همین اساس است که تجارت محدودی که در سال‌های گذشته بین ایران و آٰفریقا بوده، بیشتر شامل همین منطقه است.

خسروجردی با اشاره به ظرفیت‌های کالایی ایران و کشورهای شرق آٰفریقا گفت: اکنون از ایران گاز LPG، قیر، فرآوردهای نفتی و چای به این منطقه صادر و از آنجا نیز قهوه و دانه‌های روغنی به ایران وارد می‌شود. اما در کل با توجه به ضعیف بودن این کشورها آنها بیشتر وارداتی هستند تا صادراتی و از این منظر می‌تواند بازار خوبی برای کشور ما محسوب شوند.

وی ادامه داد: با توجه به مازاد تولید برخی کالاها در کشور ما، می‌توانیم مصالح ساختمانی اعم از سیمان، کاشی و سرامیک را به این کشورها صادر کنیم و با توجه به اینکه این کشورها در مسیر توسعه هستند و کارهای ساخت و ساز با سرعت زیادی در جریان است، پیمانکارهای ما نیز می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.

خسروجردی گفت: در بحث مواد غذایی و صنایع تبدیلی مانند روغن، رب و کنسروهای مختلف این ناحیه ظرفیت خوبی دارد و در بحث واردات؛ کنجاله، دانه‌های روغنی، ذرت و بادام هندی را می‌توان از آنجا تهیه کرد.

وی در خصوص بازار این کشورها و رقبای ایران گفت: هند و مصر دو تامین کننده سنتی این مناطق هستند که از سال‌های قبل حضور داشتند اما در سال‌های اخیر چین با سرعت خیره کننده‌ای در این بازارها در حال پیشرفت است و یک برنامه 20 ساله برای قاره آٰفریقا تدوین کرده که با گذشت 5 سال از این برنامه اکنون 40 درصد بازار شرق آفٰریقا در اختیار این کشور است.

وی ادامه داد: برخی آمارها حاکی از این است که نزدیک به 100 میلیون نفر چینی در این قاره حضور دارند و دولت نیز برای شرکت‌هایی که بتوانند به این منطقه صادرات داشته باشند به طور رایگان محموله آنها را از طریق دریایی حمل می‌کند.

خسروجردی با بیان اینکه تجارت با آفریقا با تمام دنیا تفاوت دارد، گفت: برای معامله با آفریقایی‌ها باید شرایط ویژه‌ای داشت، همین شرایط بوده که اروپا و آمریکا نتوانستند در این قاره حضور پررنگی داشته باشند اما چین و هند جای پای خود را محکم کردند.

وی افزود: مهمترین شرط تجارت با این کشورها حضور فیزیکی است، باید شخصا در بازار منطقه حضور داشت و سپس یک نماینده از اتباع همان منطقه انتخاب کرد تا کالا را به صورت امانی برای شما پخش کند. پس طبیعی است کشوری مانند چین که جمعیت زیادی دارد و مردمی دارد که به حداقل‌ها قانع هستند خیلی بهتر از اروپایی‌ها می‌توانند در این منطقه دوام بیاورند.

وی در خصوص مزایای این بازار برای کشور ما گفت: با توجه به اینکه سوئیفت قطع است و نقل و انتقال مالی نمی‌توان انجام داد، در این مناطق می‌توان به راحتی با صراف‌ها کار کنیم، به طوری که پول از آنجا به دبی و از دبی به تهران واریز می‌شود. از طرف دیگر ما نیروی انسانی با کیفیتی داریم، اکنون هزاران لیسانس بیکار در کشور وجود دارد که می‌توان با استقرار افراد معتمد در آفریقا به عنوان نماینده و سپس با دادن مدیریت و اختیار به آنها، حضور نیرومندتری داشت.

وی گفت: بازار شرق آفریقا در صورتی که قواعد را رعایت کنیم بسیار جذاب است و بهترین روش، ارسال جنس به صورت امانی و استقرار افراد مورد اعتماد در این کشورها است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: تجارت چین سیمان هواپیما کاشی و سرامیک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۹۴۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی : غربی ها ، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم

رئیس دولت سیزدهم گفت: همکاری با آفریقا مورد تاکید امام خمینی و همچنین مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است. غربی‌ها آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم.   به گزارش ایرنا، سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در دومین همایش بین المللی ایران و آفریقا اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا را اراده دو کشور در توسعه روابط دانست و گفت: ضرورت دارد که برنامه دقیقی هم نسبت به کل قاره آفریقا و هم نسبت به یک یک کشورهای آفریقایی با زمانبدی مشخص شود. اولین گام بین جمهوری اسلامی ایران و قاره آفریقا اراده است، به حمدالله این اراده وجود دارد و این نشست نمادی از اراده کشورهای آفریقایی و ایران است برای گسترش روابط اقتصادی است.   رئیسی دومین گام را شناخت ظرفیت‌های قاره آفریقا و جمهوری اسلامی ایران برشمرد و بیان کرد: بعضا برخی فعالان اقتصادی آشنایی کامل با ظرفیت‌های فی مابین ندارند و برگزاری این همایش به شناخت بهتر ظرفیت‌های متقابل کمک شایانی خواهد کرد.   رئیس دولت سیزدهم خاطر نشان کرد: به رغم تهدیدها و تحریم‌ها جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های خوبی داشته و می‌توان ایران اسلامی را کشوری پیشرفته و فناور نامید. شناخت پیشرفت‌ها و دستیابی جمهوری اسلامی ایران به فناوری‌های نوین اهمیت بسیاری دارد.   وی با اشاره به تفاوت نگاه ایران به آفریقا به نسبت کشور های غربی اظهار کرد: همکاری با آفریقا مورد تاکید امام خمینی و همچنین مورد تاکید رهبر انقلاب بوده است. غربی‌ها آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم. این تفاوت دیدگاه حائز اهمیت است. تاریخ آفریقا نشان دهنده این است که بسیاری از کشورهای غربی چگونه ذخایر آفریقا را چپاول کرده‌اند.   رئیسی با اشاره به اینکه نیروی انسانی کارآمدی در آفریقا وجود دارد، بیان کرد: این باور ماست اگرچه غربی‌ها تبلیغ می‌کنند که خودشان می‌توانند دستیابی به فناوری نوین و خلاقیت دارند اما ما باور داریم که استعداد،‌ دانش و توانایی آفریقا از مغرب زمین چیزی کم ندارد و توان دستیابی به بسیاری از عرصه‌ها را دارد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • ایجاد خط کشتیرانی منظم به غرب آفریقا/ افزایش رایزنان بازرگانی در آفریقا 
  • اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود
  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند، اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم
  • رئیسی : غربی ها ، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم
  • رئیسی: غربی‌ها، آفریقا را برای خودشان می‌خواهند اما ما آفریقا را برای آفریقا می‌خواهیم
  • حضور ۲۰ کشور آفریقایی در اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا
  • حضور بیش از ۶۰ پزشک در بیمارستان صحرایی شهرستان دلفان
  • میزبانی ایران اکسپو از ۸۰ کشور | کارگروه تخصصی روابط بانکی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • ظرفیت تجارت ایران و آفریقا به ۱۰ میلیارد دلار می‌رسد