Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@18:56:39 GMT

عوامل بی‌ثمری 10 ساله باغات اراضی شیب‌دار در مازندران

تاریخ انتشار: ۲۳ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۰۹۹۵۴۹

عوامل بی‌ثمری 10 ساله باغات اراضی شیب‌دار در مازندران

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در خصوص ناباروری نهال‌های کاشته شده در اراضی شیب‌دار در نقاط گوناگون استان که از سوی جهادکشاورزی در اختیار باغداران قرار گرفته بود؛ گفت: عوامل انسانی، عدم سازگاری نهال‌ها با اراضی مورد نظر و تغییرات اقلیمی دلایل اصلی ناباروری این درختان بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ هادی ایزدی در گفت‌وگو با خبرنگار بلاغ درباره بی‌ثمری چندین و چند ساله تعداد قابل توجهی از نهال‌هایی که جهاد کشاورزی مازندران در اختیار باغداران و مالکان اراضی شیب‌دار در استان قرار داده است و موجبات نارضایتی و گلایه آنان را فراهم آورده است؛ اظهار کرد: بله، مواردی این چنین وجود داشته و تعدادی از شاکیانی که از جهاد نهال گرفته و ناراضی بودند؛ حتی به سازمان بازرسی استان نیز مراجعه کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: بازرسان این سازمان نیز به ادارات گوناگون جهاد کشاورزی در سطح استان رفتند، از مناطق مختلف بازدید کردند، بررسی کردند و برای جاهای مختلف، دلایل مختلفی هم وجود داشت.
 
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: در برخی از این مناطق، نهال‌ها با اراضی سازگاری نداشت؛ در برخی نقاط، نهال‌های سیبی کاشته شد که دیربازده بودند؛ حتی در یک نمونه 30 هکتاری، نهال‌هایی خارج از جهاد تهیه و کاشته شد، اما به بازدهی نرسید و در مجموع، رقم‌های نامناسبی در ان مناطق کاشته شد که اقلیم ان منطقه با ان رقم سازگار نبوده است.
 
این مسئول در خصوص میزان اراضی باغی استان به دلایل مشابه بعد از گذشت سال‌ها هنوز به ثمر نرسیده‌اند؛بیان کرد: شاید طی یک دهه اخیر، یک‌هزار هکتار باغ در اراضی شیب‌دار احداث شده باشد، که اگر به صورت علمی دچار 10 درصد خطا و تلفات هم شده باشد، 100 هکتار از باغات استان متحمل چنین خساراتی شدند.
 
ایزدی در این خصوص که سال‌ها تلاش باغداران با کاشت چنین نهال‌هایی تلف شده است و متضرر زیان‌های مالی شده‌اند که کسی پاسخگوی زیان آن‌ها نیست؛ گفت: باغدارانی که از این بابت متحمل زیان و ضرر شده‌اند، می‌توانند از طریق قانونی اقدام کنند و اگر جهاد کشاورزی مقصر اعلام شد، می‌بایست پاسخگو باشد.
 
وی در پاسخ به این سوال که عدم سازگاری نهال با اراضی و اقلیم باید از سوی کارشناسان جهاد ارزیابی می‌شد؛ متذکر شد: در هر کاری احتمال خطا وجود دارد و در این مورد هم، خطای انسانی و اشتباه وجود داشت.
 
مدیر باغبانی جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: در مجموع، عوامل انسانی، عدم سازگاری نهال‌ها با اراضی مورد نظر و تغییرات اقلیمی دلایل اصلی ناباروری این درختان بوده است.
 
طی یک دهه اخیر اراضی شیب‌دار فراوانی از غرب تا شرق استان زیر کشت نهال‌های یارانه‌ای از سوی جهاد کشاورزی به مالکان این اراضی رفته است؛ که هیچ‌گونه باردهی و ثمری علیرغم سال‌ها زحمت و هزینه از سوی باغداران نداشته است.
 
باغ‌های 10 ساله چند هکتاری گردو در گلوگاه و باغ‌های چندین و چند ساله سیب در روستاهای دودانگه تنها بخشی از باغاتی از این دست است که مالکان آن‌ها، سالیان سال عمر و مال خود را صرف کردند اما چیزی عایدشان نشده است.
 
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۰۹۹۵۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی نیشابور گفت: ایجاد بنا و تاسیسات، خاکبرداری و خاکریزی، گود برداری، پی کنی، دیوارکشی، فنس کشی، استقرار کانکس و آلاچیق، سوزاندن بقایا، قطع و ریشه کنی و خشک کردن باغات، احداث پارک و فضای سبز، استخر ذخیره آب و محوطه سازی از جمله موارد تغییر کاربری محسوب می شود و با متخلفان در این زمینه برخورد می شود.

 

علی مبارکی افزود: بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها، ماموران جهاد کشاورزی موظفند با حضور نماینده دادسرا راساً نسبت به قلع و قمع بنا و مستحدثات اقدام و وضعیت زمین را به حالت اولیه اعاده کنند.

 

رئیس اداره امور اراضی جهاد کشاورزی شهرستان نیشابور هم گفت: ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی و باغی جاده بوژان در محدوده روستاهای حمیدآباد، تحت منظر و حصار بوژان قلع و قمع شد.

 

جهانداری با بیان اینکه عمده اجرای حکم قلع و قمع مربوط به زمین هایی بود که اطراف آن دیوارکشی شده بود، ابراز کرد: با توجه به اینکه اجرای دیوار مانع از دید کارشناسان شده بود و افراد در داخل زمین ها مشغول ویلا سازی شده بودند، تمامی این دیوار کشی ها تخریب شد.

 

وی بیان داشت: این اقدام قانونی منجر به قلع و قمع ۱۰ مورد دیوارکشی به مساحت ۵۶۰ مترمربع، یک استخر به مساحت ۵۰ متر مربع و معدوم سازی یک مورد تابلو مربوط به جاده سازی و قطعه بندی شد و ۴ هزار و ۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی آزادسازی شد.

 

جهانداری از مردم خواست: هرگونه تخریب و تغییر کاربری زمین‌ های کشاورزی را از طریق سامانه ۱۳۱ گزارش کنند.

 

دیگر خبرها

  • رفع تداخل ۹۰۰ پلاک از اراضی لرستان
  • جزئیات بررسی پرونده های امور اراضی استان تهران تشریح شد
  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • قلع و قمع ۵۱ فقره تغییر کاربری در محمودآباد
  • صادرات سیب لرستان به روسیه، ترکمنستان و حاشیۀ خلیج فارس
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • اتمام رفع تداخلات اراضی در سیستان و بلوچستان